Встановлення паркоматів в Ужгороді гальмують фіскальні реєстратори

Ще в березні мер Ужгорода обіцяв місту паркувальні автомати на платних парковках. Із бюджету на їх закупку і встановлення комунальному підприємству «Ужпарквідео» виділили майже 269 тисяч гривень. Потому директор КП «Ужпарквідео» зазначав: ось-ось паркувальники у салатових жилетах зникнуть, а 15 квітня, мовляв, розпочнуть монтаж. Надворі вже серпень, а наразі паркомати тільки підключили до енергопостачання. Тоді як запрацювати, за постановою Кабміну, мали 1 квітня.

Встановлення паркоматів в Ужгороді гальмують фіскальні реєстратори

«Законодавства не порушуємо, адже запрацювати парковка може лише в тому разі, якщо на ній встановлять паркувальний апарат. Робота з монтажу паркоматів затрималася, бо було заплановано облаштувати сертифіковані на Україні фіскальні реєстратори касових операцій DATEX FKP 101 компанії «System Group Україна», – пояснила «Замку» в. о. директора КП «Ужпарквідео» Ужгородської міської ради Ірина Соіна. – Із травня цього року проводилася робота з їх апробації та адаптації. Наразі в місті вже є 8 паркоматів, дев’ятий «завис» між Львовом і Києвом, де його тестують. Але ці фіскальні реєстратори містять ряд програмних помилок – із прийомом купюр і під час друку фіскального чеку. Крім того, реєстратор у будь-який час може «зависнути», тож паркомат треба вимикати, щоби перезавантажити всю систему».

Тож наразі «Ужпарквідео» узгоджує рішення про відмову від фіскальних реєстраторів і має намір укласти договір банківського обслуговування з «Імексбанком». Суму, виділену на ці реєстратори (21600 грн.), планують використати на виготовлення інформаційних щитів про оператора-паркувальника та відповідального за відеоспостереження, а також на дорожню розмітку. «Найближчим часом, за умови отримання коштів на подальшу роботу, розпочнемо монтаж паркоматів, розмітку паркувальних зон і встановлення щитів. Наразі це питання узгоджується з департаментом міського господарства. Та незалежно від того, будуть паркомати з фіскальними реєстраторами чи ні, найближчим часом плануємо бетонувати майданчики».

Виконавчий комітет уже встановив тимчасові тарифи за користування паркувальним місцем. Година коштує 2 гривні, день – 15 грн., місяць – 250 грн. Контролювати оплату буде технічний працівник КП «Ужпарквідео», за талончиком із зазначеним часом паркування на лобовому склі автомобіля. Якщо власник транспортного засобу спізниться принаймні на 10 хвилин, паркувальне місце заблокують.

«Надалі планується обладнати паркувальні зони перешкоджаючими виїзними пристроями, – зауважила Ірина Соіна. – Блокуватимуть спеціальними трикутниками не автомобіль, а територію, де припаркувався водій. Чинним законодавством, на жаль, сьогодні ніяк не передбачена відповідальність за несплату, хоча це автоматично тягне за собою ухиляння від сплати транспортного збору за користування паркувальним місцем, що вважається порушенням Податкового кодексу України, позаяк у вартості закладений цей вид місцевого податку. Разом з оплатою за паркування, у паркоматах запланована функція оплати послуг мобільного зв’язку».

До того ж, на кожній парковці встановлено відеоспостереження. Усього в Ужгороді розмістили 22 відеокамери: п’ять – на площі Ш.Петефі, дві – на площі Б.Хмельницького, шість – на вулиці Фединця, чотири – на площі Корятовича, по одній – на перехрестях проспекту Свободи та вулиць Перемоги, Підгірної, Берчені, проспекту Свободи та вулиць Швабської і Минайської, на площах Театральній та Поштовій. Робочі станції розміщені у 108-му та 109-му кабінетах Ужгородського міськвиконкому. Відеозаписи тут зберігаються 14 днів, на сервері – рік. 

Комунальники уклали угоди на 9 паркоматів моделі БТР 21 торгової марки «UNIPAY». Вартість одного – 24 200 гривень. Сертифікат відповідності цьогоріч 11 червня видав Випробувально-сертифікаційний центр «Південтест». За словами Ірини Соіної, три паркомати мають з’явитися на вулиці Фединця, ще три – на вулиці Корятовича, стільки ж – на площі Ш. Петефі.

08 серпня 2012р.

Теги: паркомати, реєстратори

Коментарі

«П’ятиповерхівки ще нема, а квартири обіцяні і Погорелову, і Ратушняку»
/ 8Закарпатці організувалися у партизанський загін
/ 4Батьки дитини, яка померла в пологовому будинку Ужгорода, вважають, що немовля підмінили
/ 1Архієпископ Феодор: «Ми готові духовно підтримати наших військових у Криму»
/ 6Закарпатський інтерн оперував поранених на Майдані
/ 3З церкви в Мукачеві вкрали мощі святих, яким дві тисячі років
/ 3Чеські медики досі не наважуються вийняти з тіла уродженця Ужгорода картеч, "отриману" на Майдані
Подорожі чоловіка-мізинчика Сабоніса
«Виношу дитину за 30 тисяч доларів»
Заробітчанські поневіряння ужгородки
На Закарпатті послуги детектива поки що не надто популярні
/ 14На Закарпатті болісно відреагували на погрози "регіоналів" закрити УГКЦ
/ 3В Ужгороді прокуратура досі не знає, чи законно влада продала аптеки
/ 1Від новорічного похмілля допоможуть швидкий секс і контрастний душ
/ 1Люди захистили від дерибану футбольне поле у Горянах
Одержимий кухнею
/ 3Новий Рік в Ужгороді, або Стриптиз Снігуроньки – від 600 гривень
/ 1Розлучені, геї, ігромани – «клієнти» закарпатських психотерапевтів
Ужгород: Замість туалетів – заіржавілі дірки
/ 15Повернулася лікарка, яка продавала дітей
Скульптурний трудоголік. Роботи ужгородця Юрія Максимовича купують попи і прокурори
У Мукачеві Будинок офіцерів руйнується, бо казначейство не дає грошей
Презервативи, Ленін і цуцик за 10 «штук»
/ 2В Ужгороді "забули" відновити покриття пішохідної частини транспортного мосту
Отрутою і ґумовими кулями. Доґгантери в Ужгороді вбивають щомісяця 5–10 собак
» Всі записи