У Хусті на День міста спекли торт вагою 150 кг (ФОТО)

20 травня Хуст відзначав свій 922-й день народження. За сприяння міського голови Володимира Кащука тавпідтримки депутата обласної ради Павла Балоги на центральному майдані Незалежності розгорнувся ярмарок, де можна придбати сувенірну продукцію, вино, бринзу і багато іншого.

У Хусті на День міста спекли торт вагою 150 кг (ФОТО)

Діти протягом дня із задоволенням розважалися на різноманітних атракціонах, а також брали участь у спортивних змаганнях з велоспорту та бігу на роликових ковзанах. Спортивні заходи були розраховані і для дорослих, наприклад, біля Монументу слави вдень проходили змагання з армреслінгу, а у Будинку культури визначали кращих шахісти і шашкісти.

Загалом за цей день у Хусті відбулося чимало цікавих подій. О 14.00 на сцені стартувала концертна програма, в якій взяли участь місцеві творчі колективи. Продовжилося святкування відзначенням місцевих школярів - призерів Всеукраїнських олімпіад. А о 17.00 на центральній сцені розпочалася офіційна частина святкування. З вітальним словом до хустян звернувся мер міста Володимир Кащук та голова Закарпатської обласної ради Іван Балога. Зокрема, Володимир Кащук зауважив, що цьогоріч День міста Хуст проводиться вперше за останні 10 років, а дата ця обрана тому, що саме в ці дні 14 років тому Хуст став містом обласного підпорядкування. Зі сцени мер Хуста також пообіцяв, що вже незабаром розпочне капітальний ремонт майдану Незалежності, на якому проходить свято.

Грамотами Хустської міської ради були нагороджені переможці загальноміського рейтингу популярності «Гордість міста» - представники найкращих закладів освіти, харчування, відпочинку тощо. А однією з найбільш очікуваних подій стало нагородження переможців інтерактивного конкурсу, який проводився протягом місяця в ефірі радіостанції «Закарпаття FM». Подарунки за перемогу в конкурсі – 15 плазмових телевізорів - за підтримки депутата обласної ради Павла Балоги отримали ті хустяни, котрі найкраще показали себе у знанні історії рідного міста.

Тоді ж найменшим гостям свята подарували величезний торт вагою в 150 кг. (його протягом кількох годин складали з 27 частин, прикрашали гербом Хуста і їстівними фотографіями), а дорослих безкоштовно пригощали 400-кілограмовим бичком, якого ще з минулої ночі і протягом всього дня смажили на зеленій зоні біля майдану Незалежності.

Зараз хустян розважають зі сцени зірки українського шоу-бізнесу – гурт «Время и стекло», Наталя Валевська, Наталя Бучинська та інші. А закінчиться гучне святкування Дня міста Хуст молодіжною дискотекою на центральній площі та грандіозним феєрверком.

Тетяна Літераті

21 травня 2012р.

Теги: Хуст, День міста

Коментарі

Pasha 2012-05-21 / 23:42:28
Рівень організації, як і все, що стосується Хуста, бажав ліпшого. Центральна площа нагадувала епіцентр хаосу, пройти по якому, не напружуючись, не вдавалося. Гори сміття та абсолютна відсутність спеціальних баків для нього вкотре підтвердили статус найбруднішого міста Закарпаття. Хіба це не зрозуміло, що території для таких заходів мають бути обладнані сміттєвими контейнерами? Не кажучи вже про туалети, які обов'язково мали бути встановлені на площі. Де розум організаторів? Пиво л'ється рікою, і жодного(!) туалету. Уявіть, в що перетворилася прилегла до площі територія. Це ж треба трохи наперед подумати, оцінити наслідки. В результаті, начебто і відсвяткували День народження міста, але й в одночас перетворили його в смітник і громадську вбиральню. В принципі, дуже колоритно і відповідно на цьому фоні виглядали і "зірки" естради. Організатори вчергове продемонстрували свій несмак і неадекватність, запросивши на День народження столиці Карпатської України дешевеньких артистів, в репертуарі яких практично немає українських пісень. Як це можна було допустити? І дуже сумно було спостерігати відомий всім хустський флеш-моб, коли всі синхронно "хавають" всяке лайно, що йде зі сцени. Приїхавши в гості на свято міста, я дуже пожалкував, що не лишився вдома. Не було б такої відрази від побаченого. Не вміють в Хусті святкувати. Хочеться відмітити тільки феєрверк, який справді захопив. Але це заслуга тих професіоналів, які цим займаються, і до організаторів не відноситься ніяк. Тому в наступному році бажаю, щоб організацією займались відповідальні і креативні люди, які справді люблють своє місто. Якщо його ще є за що взагалі любити.

«П’ятиповерхівки ще нема, а квартири обіцяні і Погорелову, і Ратушняку»
/ 8Закарпатці організувалися у партизанський загін
/ 4Батьки дитини, яка померла в пологовому будинку Ужгорода, вважають, що немовля підмінили
/ 1Архієпископ Феодор: «Ми готові духовно підтримати наших військових у Криму»
/ 6Закарпатський інтерн оперував поранених на Майдані
/ 3З церкви в Мукачеві вкрали мощі святих, яким дві тисячі років
/ 3Чеські медики досі не наважуються вийняти з тіла уродженця Ужгорода картеч, "отриману" на Майдані
Подорожі чоловіка-мізинчика Сабоніса
«Виношу дитину за 30 тисяч доларів»
Заробітчанські поневіряння ужгородки
На Закарпатті послуги детектива поки що не надто популярні
/ 14На Закарпатті болісно відреагували на погрози "регіоналів" закрити УГКЦ
/ 3В Ужгороді прокуратура досі не знає, чи законно влада продала аптеки
/ 1Від новорічного похмілля допоможуть швидкий секс і контрастний душ
/ 1Люди захистили від дерибану футбольне поле у Горянах
Одержимий кухнею
/ 3Новий Рік в Ужгороді, або Стриптиз Снігуроньки – від 600 гривень
/ 1Розлучені, геї, ігромани – «клієнти» закарпатських психотерапевтів
Ужгород: Замість туалетів – заіржавілі дірки
/ 15Повернулася лікарка, яка продавала дітей
Скульптурний трудоголік. Роботи ужгородця Юрія Максимовича купують попи і прокурори
У Мукачеві Будинок офіцерів руйнується, бо казначейство не дає грошей
Презервативи, Ленін і цуцик за 10 «штук»
/ 2В Ужгороді "забули" відновити покриття пішохідної частини транспортного мосту
Отрутою і ґумовими кулями. Доґгантери в Ужгороді вбивають щомісяця 5–10 собак
» Всі записи