Відомі закарпатці, які народилися в Рік Дракона

Цього року всім нам доведеться відчути, так би мовити, на своїй шкурі, драконячий гнів чи ж великодушність – кому як пощастить. Адже 23 січня 2012 року планета вступає під покровительство грізного й могутнього знака – чорного Дракона. Доки астрологи лякають нас як не кінцем світу, то глобальними змінами в суспільстві, «Замок» в очікуванні драконячого року, дізнавався, хто з відомих, впливових і талановитих закарпатців теж належить до цього вогнедишного племені.

Відомі закарпатці, які народилися в Рік Дракона

Цей китайський символ унікальний багато в чому. Єдиний звір, який має крила, бо ж усі інші бігають, скачуть, плазують, але не літають. Крім того, це єдиний міфічний знак, адже інші одинадцять – реальні представники земної фауни. Та астрологи, ніби віддаючи данину неповторному дракону, в один голос стверджують, що будь-яка сфера може стати плацдармом для драконячих звершень. Бізнес, політика, мистецтво, військова справа – все це хвостатому по зубах. А най­голов­ніше те, що дракон – непересічний і сильний лідер. Він може організувати, що завгодно і кого завгодно.

Можливо, саме тому чимало очільників у різних галузях, як виявилося, народилися в цей рік. Зокрема, глава Мукачівської єпархії греко-католицької церкви Мілан Шашик. Одна з основних рис цього знаку – шляхетність, чесність, порядність та гостре почуття справедливості. А також уміння об’єднувати довкола себе людей, бо ж, величавий і яскравий, він уміє прихилити до себе серця. Вірити чи ні гороскопам  – це справа кожного, але ніхто не буде заперечувати, що владика є справжнім духовним лідером своєї громади й моральним авторитетом для багатьох закарпатців. Не дарма ж він майже завжди посідає високі місця у різноманітних закарпатських топ-рейтингах.

До речі, ще як мінімум два відомі церковні діячі теж народилися в Рік Дракона – ректор Ужгородської української богословської академії імені святих Кирила і Мефодія Віктор Бедь та старший єпископ Союзу вільних церков християн євангельської віри України Василь Райчинець.

А от директору Ужгородської лінгвістичної гімназії ім. Т.Г. Шевченка Михайлу Мегешу, який теж за східним гороскопом Дракон, на його роботі потрібен як організаторський талант, так й інша яскрава риса цього символу – вимогливість до себе й тих, хто його оточує. У школі без такого вміння, само собою, ніяк не обійдешся.

Ще один Дракон, який трудиться на педагогічній ниві, – професор Закарпатського угорського педагогічного інституту ім. Ференца Ракоці ІІ Василь Брензович. Хоча Василь Іванович зауважив, що в гороскопи не вірить, тож і характеристиками знака він ніколи не цікавився. Проте все-таки сподівається, що прийдешній рік буде особливо прихильний до нього й тих, хто теж народився під покровительством Дракона.

Виконувач обов’язків декана факультету романо-германської філології УжНУ Михайло Рошко теж сподівається, що наступний рік буде для нього особливо плідним. Зокрема, до виходу запланована чергова книжка, очікує вручення премії Федора Потушняка. До речі, письменник пригадав цікавий факт. Виявляється, рівно 12 літ тому, теж у рік Дракона, Михайло Михайлович вперше здобув цю крайову відзнаку. Тож і наступного хоче сподіватися на прихильність міфічного персонажа. Подейкують, що Дракон може піднести науковцю і ще один сюрприз – утвердження на посаді декана. А студентам варто запам’ятати, що шаркані хоча й гнівливі, але швидко відходять. Останнє, між іншим, Михайло Рошко підтвердив сам.

Ще один Дракон-письменник – Сергій Федака, підкріплює твердження астрологів, що лускаті – надзвичайно розумні, ос­вічені й талановиті люди. Те, за що беруться, крилаті завжди доводять до логічного завершення, а їхня робота постійно дає дуже плідні результати. Тож не варто дивуватися, що Сергій Дмитрович може ус­пішно займатися декількома справами водночас: і книжки писати, і публікації друкувати, та ще й студентів історії вчити.

Яскрава, але й суперечлива риса цього знака – неоднозначність. Адже від нього постійно доводиться чекати несподіванок і сюрпризів. Напевно, неабияким сюрпризом для міліції стало скандальне відео з нетверезим колегою, яке відзняв і розмістив у мережі «Фейсбук» депутат ужгородської міської ради, підприємець Іван Волошин.

Оскільки Дракон – хранитель багатств і скарбів, то найкращі перспективи очікують виробників матеріальних благ і фінансистів. Тож генеральному менеджеру готелю «Ужгород» Олексію Баранюку, директору ТОВ «Калина» Володимиру Чубірку, підприєм­цям Івану Волошину та Ігорю Адам­чуку має пощастити рівно вдвічі більше – всі вони народилися в Рік Дракона.

Шаркань енергійний, активний і спортивний, тому дивуватися з його успіхів у цій сфері теж не варто. Наприклад, футболіст і тренер Йожеф Сабо, напевно, найвідоміший закарпатський спортивний Дракон. Варто також згадати ще одного представника крилатих, голову Федерації футболу Закарпатської області, члена виконкому Федерації футболу України Михайла Ланя.

Ну, і наостанок. Драконів часто звинувачують у недипломатичності й прямолінійності, проте, напевно, вогнедишному до снаги впоратися навіть із самим собою. Прикладом цього, може бути Юрій Мушка, Надзвичайний і Повноважний Посол України в Угорщині.

Лариса Романюк

06 січня 2012р.

Теги: Дракон, Новий рік

Коментарі

«П’ятиповерхівки ще нема, а квартири обіцяні і Погорелову, і Ратушняку»
/ 8Закарпатці організувалися у партизанський загін
/ 4Батьки дитини, яка померла в пологовому будинку Ужгорода, вважають, що немовля підмінили
/ 1Архієпископ Феодор: «Ми готові духовно підтримати наших військових у Криму»
/ 6Закарпатський інтерн оперував поранених на Майдані
/ 3З церкви в Мукачеві вкрали мощі святих, яким дві тисячі років
/ 3Чеські медики досі не наважуються вийняти з тіла уродженця Ужгорода картеч, "отриману" на Майдані
Подорожі чоловіка-мізинчика Сабоніса
«Виношу дитину за 30 тисяч доларів»
Заробітчанські поневіряння ужгородки
На Закарпатті послуги детектива поки що не надто популярні
/ 14На Закарпатті болісно відреагували на погрози "регіоналів" закрити УГКЦ
/ 3В Ужгороді прокуратура досі не знає, чи законно влада продала аптеки
/ 1Від новорічного похмілля допоможуть швидкий секс і контрастний душ
/ 1Люди захистили від дерибану футбольне поле у Горянах
Одержимий кухнею
/ 3Новий Рік в Ужгороді, або Стриптиз Снігуроньки – від 600 гривень
/ 1Розлучені, геї, ігромани – «клієнти» закарпатських психотерапевтів
Ужгород: Замість туалетів – заіржавілі дірки
/ 15Повернулася лікарка, яка продавала дітей
Скульптурний трудоголік. Роботи ужгородця Юрія Максимовича купують попи і прокурори
У Мукачеві Будинок офіцерів руйнується, бо казначейство не дає грошей
Презервативи, Ленін і цуцик за 10 «штук»
/ 2В Ужгороді "забули" відновити покриття пішохідної частини транспортного мосту
Отрутою і ґумовими кулями. Доґгантери в Ужгороді вбивають щомісяця 5–10 собак
» Всі записи