В Ужгороді знову земельний дерибан?

Замість дитмайданчика депутати запропонували новобудову

В Ужгороді знову земельний дерибан?

Питання землі гостро обговорювали на пленарному засіданні ужгородських депутатів минулої п'ятниці, 14 жовтня. У проектах рішень пропонували забрати для будівництва пішохідний тротуар на проспекті Свободи та територію майбутнього дитмайданчика у мікрорайоні Шахта. А ще – землю в центрі, котра нині в розпорядженні "Укртелекому".

Проти цього виступила лише фракція Єдиного Центру. Так, що стосується виділення землі на Поштовій, 4 (позаду Поштамту), то представник единоцентристів Олександр Доктор наголосив: земельна ділянка нині в розпорядженні "Укртелекому". Зв'язківці вже попередили: якщо депутати її заберуть, то вони судитимуться. Однак на обранців цей аргумент не подіяв – рішення ухвалили.

У районі колишнього магазину "Прогрес", що на розі проспекту Свободи та вулиці Заньковецької, невдовзі постане прибудова. Зведуть її прямо на пішохідній частині. Це – також "подарунок" ужгородцям від більшості. "Фракція Єдиного Центру подасть до суду на ці рішення, відповідні заяви вже готуються до прокуратури, – зазначив Олександр Доктор. – Тому що такі речі дискредитують не тільки депутатів міськради, а наше місто загалом".

Та на цьому земельні питання не закінчилися. Обранці вирішили в мікрорайоні Шахта віддати для забудови ділянку неподалік будинку, що на Тімірязєва, 18. Це при тому, наголосив представник Єдиного Центру Олексій Гетманенко, що раніше міськвиконком визначив цю територію для облаштування дитячого майданчика. "Депутати на пленарному засіданні показали ганебний приклад, як у приватні руки віддаються зелені насадження, де можуть відпочивати діти, – прокоментував ситуацію Олексій Гетманенко. – До речі, іншим рішенням продано ділянку в 1000 квадратних метрів за ціною 100 гривень за метр, коли реальна її ціна – в десятки разів вища. Хотілося б нагадати раді, що її обрали, аби захищати інтереси громади, а не продавати спільне майно та землю за копійки. Це – принципова позиція Єдиного Центру".

Перерозподілили міські обранці й бюджетні гроші – 200 тисяч гривень спрямують на спортмайданчик 19-ї школи. Там облаштують поле з синтетичним покриттям для міні-футболу. А в двох висотках – на Минайській, 27 та Залізничній – капітально відремонтують ліфти за 115,5 тисяч гривень. На засіданні вирішили розпродати й майно комунальної аптеки, що на вулиці Другетів, 71 (навпроти Центру СНІДу). Як пояснили в мерії, це потрібно зробити, аби віддати 14,7 тисячі гривень невиданої зарплати, а також 3 тисячі боргу перед міським бюджетом. Нині аптека закрита.

Продаж комплексу "Корона", що в центрі міста, наразі призупинили. Це рішення опротестував прокурор міста – виявляється, депутати не мали права виставляти його на приватизацію без згоди служби охорони культурної спадщини управління культури Закарпатської ОДА. А "Корона" – пам'ятка архітектури місцевого значення.

До слова, того ж дня – 14 жовт¬ня, голова Закарпатської облради Іван Балога звернувся до обласного прокурора з пропозицією опротестувати інше рішення ужгородських депутатів. А саме – надати повноваження членам виконкому самостійно, без погодження з депутатами, розпоряджатися об'єктами водного господарства обласного центру (його в Ужгородській раді затвердили 7 жовтня).

Наостанок обранці ухвалили рішення "Про проведення перед виборцями звітів депутатів міської ради 6 скликання за період 2010–2011 роки". Проте вирішили: звітуватимуться не за єдиною для всіх процедурою, а кожен так, як хоче сам. Тож тепер, чи зустрічатися з виборцями, чи просто опублікувати інформацію про свої діяння в місцевій газеті – право вибору кожного депутата.

26 жовтня 2011р.

Теги: дитмайданчик, Єдиний Центр, депутат, прокурор

Коментарі

2011-10-27 / 15:41:00
И, как говорится - строить ничего не нужно! Понастроено столько, что этого хватит на сотни лет, и больше.

2011-10-27 / 15:40:00
Интересно - что будет через пару десяток лет?
Сколько понастроенных помещений будет пустовать? И что? Всё равно, будут стройки? А зачем?

Анфиса для Тараса, 26.10.2011 18:39
Мне непонятен ваш ответ. В городе - полно недостроенных, или сдаваемых в оренду помещений, которые можно банально выкупить.

1) К примеру, хорошее помещение - в начале улицы Швабской.

2) Кто-то сдает в аренду ларёк, в самом начале Капушанской.

3) На пр. Свободы - пустующие помещения, напротив автовокзала

И т.д.

Вася 2011-10-27 / 13:38:00
А що твориться в Ужгороді?Із виступу ЄЦ зрозуміло, що вони не в долі.Але ж ЄЦ підтримував Погорєлова.Тоді хто кришує цей дерибан?

Анфиса для Тараса 2011-10-26 / 18:39:00
Странные вопросы вы задаете.Ничем власть имущие друг от друга не отличаются.А решать вопросы за счет детей -это принятая практика в период слабой власти.

2011-10-26 / 17:46:00
Да сколько этих строек? Полно пустующих помещений - и всё строятся, строятся, строятся....

Кому это нужно?????? Полно недостроенных помещений - бери и покупай!

2011-10-26 / 13:59:00
Партію "зелених" створила донька Ратушняка.Чого чекати від цієї партії? Вони плачуть над зламаною гілочкою і вирубують дерева, якщо це потрібно Погоріловому. Се ля ві. Так і з другими мутантами. В міськраді не має особистостей-ось в цьому біда. Будемо і надалі вибирати депутатів за розмальовані лавиці, гречку.

Тарас 2011-10-26 / 11:58:00
Когда уже, наконец, наши БЕЗГРАМОТНЫЕ ДЕМУТАНТЫ перестанут решать свои финансовые проблемы за счет детей?!Чем Погорелов отличается от РАТЫ?

«П’ятиповерхівки ще нема, а квартири обіцяні і Погорелову, і Ратушняку»
/ 8Закарпатці організувалися у партизанський загін
/ 4Батьки дитини, яка померла в пологовому будинку Ужгорода, вважають, що немовля підмінили
/ 1Архієпископ Феодор: «Ми готові духовно підтримати наших військових у Криму»
/ 6Закарпатський інтерн оперував поранених на Майдані
/ 3З церкви в Мукачеві вкрали мощі святих, яким дві тисячі років
/ 3Чеські медики досі не наважуються вийняти з тіла уродженця Ужгорода картеч, "отриману" на Майдані
Подорожі чоловіка-мізинчика Сабоніса
«Виношу дитину за 30 тисяч доларів»
Заробітчанські поневіряння ужгородки
На Закарпатті послуги детектива поки що не надто популярні
/ 14На Закарпатті болісно відреагували на погрози "регіоналів" закрити УГКЦ
/ 3В Ужгороді прокуратура досі не знає, чи законно влада продала аптеки
/ 1Від новорічного похмілля допоможуть швидкий секс і контрастний душ
/ 1Люди захистили від дерибану футбольне поле у Горянах
Одержимий кухнею
/ 3Новий Рік в Ужгороді, або Стриптиз Снігуроньки – від 600 гривень
/ 1Розлучені, геї, ігромани – «клієнти» закарпатських психотерапевтів
Ужгород: Замість туалетів – заіржавілі дірки
/ 15Повернулася лікарка, яка продавала дітей
Скульптурний трудоголік. Роботи ужгородця Юрія Максимовича купують попи і прокурори
У Мукачеві Будинок офіцерів руйнується, бо казначейство не дає грошей
Презервативи, Ленін і цуцик за 10 «штук»
/ 2В Ужгороді "забули" відновити покриття пішохідної частини транспортного мосту
Отрутою і ґумовими кулями. Доґгантери в Ужгороді вбивають щомісяця 5–10 собак
» Всі записи