Перший заступник голови Перечинської райради: «Коли вирішуєш, як відремонтувати садок, велика політика забувається…»

Уже майже рік минув від часу місцевих виборів. Тобто торішня осінь запам’яталася обіцянками. А за теперішньою – владу можна оцінювати вже за конкретними справами. Чим живе сьогодні Перечинський район, нині розмова із першим заступником голови районної ради Юрієм Дзамуличем.

Перший заступник голови Перечинської райради: «Коли вирішуєш, як відремонтувати садок, велика політика забувається…»

– Отже, Юрію Івановичу, Перечинська райрада нині – це...

– 30 депутатів, які нормально співпрацюють. У нас район маленький, усі в раді один одного добре знають. Тож у велику політику гратися ніколи. Треба думати про важливі для району справи. Коли вирішуєш, де знайти гроші на ремонт дитячого садка, – велика політика забувається.

Нині в раді дві фракції – Єдиного Центру й Партії регіонів. Є ще 5 позафракційних депутатів – 3 від БЮТ та 2 від Сильної України. Якщо на порядку денному рішення, корисне для Перечинщини, – то голосуємо злагоджено й без особливих дискусій.

Особисто я у своїй роботі намагаюся саме від колег – депутатів сільських рад, а також їх голів, почути конкретну інформацію про проблеми на місцях і шляхи їх вирішення. До речі, нещодавно керівництво райради провело з сільськими біровами координаційну нараду. Основне, що просили, – знову ж таки гроші. Вникаємо у місцеві проблеми, робимо все, аби не відкладати їх розв'язання у дов¬гу шухляду.

– То які негаразди на Перечинщині нині найвідчутніші?

– Насамперед – нестача фінансування. Так, якщо в галузі освіти все ще більш-менш нормально, то є проблеми у медицині. На найближчій сесії депутати перерозподілять бюджет, аби принаймні із захищених статей не виникло боргів. Допомогти з фінансами нам обіцяла й область. Нині, до слова, у хірургічному відділенні Перечинської лікарні розпочато капітальний ремонт. Також ремонтуємо й лікарняну котельню.

– На початку року, знаю, жителі сіл Тур'ї-Ремети й Порошкова були стурбовані, що їх дільничні лікарні закриють. Чим це все закінчилося?

– Ці заклади не закрили, а реорганізували. До речі, завдяки цьому бюджету вдалося зекономити близько 300 тисяч гривень. Тож колишня дільнична лікарня у Тур'ї-Реметі – тепер амбулаторія із 10 стаціонарними ліжками. У Порошкові працює терапевтичне відділення № 2 Перечинської райлікарні.

– А яка ситуація з дитячими садками?

– Дошкільні навчальні заклади у мене на особливому контролі. Скажу відверто: садочків у районі для всіх не вистачає. Але до кінця року хочемо відкрити новозбудований у Дубриничах. Наступного – відремонтувати дитсадки у Тур'ї-Реметі та Сімері. До цього залучимо й співфінансування ПРООН. Нині шукаємо гроші, аби збудувати дошкільний заклад у селі Вільшинки.

Цього року встановили енергоощадні вікна у перечинській та дубриницькій школах, побудували нову покрівлю у школах Туриці та Полянської Гути.

– До райради ви потрапили з мажоритарного округу від Тур'ї-Ремети. Чим живе це село?

– За кількістю населення воно друге в районі. Що найголовніше – після трирічної перерви нарешті вдалося знову відновити газифікацію села. Сподіваємося, до нового року блакитне паливо тут буде в кожній хаті.

Річ у тім, що люди боргують газовим будівельникам близько 300 тисяч гривень. Виходить, що кожен будинок, крім того, що здав уже 2000 гривень, має додати ще 350. Звичайно, це б'є селян по кишені. Та все ж помаленьку здають. Так, уже вдалося назбирати 75 тисяч гривень. А борг виник через місцевий неврологічний інтернат – там спочатку вирішили, що газова труба їм потрібна, а потім... Ніби й офіційно не відмовилися, але й не поспішають заплатити за завершення будівельних робіт. А початкові комунікації вже до них провели! От і вийшло, що мусять розплачуватися місцеві жителі.

– То виходить, що селяни за свій рахунок газифікують Тур'ю-Ремету? Держава чимось допомагає?

– За рахунок бюджету до нашого села протягли трубу. А от паливо з неї до осель – то вже лягло на плечі селян.

– А крім газової проблеми, що ще треба вирішити в Тур'ї-Реметі?

– Тут теж не вистачає дошкіль¬нятам місць у садку. У планах – відкрити додаткові групи у старому приміщенні закладу. І відремонтувати там покрівлю. А от у школі капітальний ремонт системи опалення вже завершено.

Переконаний, що лише спільними зусиллями райради, районної та обласної адміністрацій нам удасться вирішити чимало проблем. Нині між нами тісна спів¬праця. Сподіваюся, такою вона буде і в майбутньому.

Розмовляв Остап Грицай

26 жовтня 2011р.

Теги: Перечин, райрада, Дзамулич

Коментарі

перечинська біла ворона 2011-10-26 / 17:53:00
Пане Дзамулич!Ви недоговорюєте про таку галузь як культура,а саме музична школа,вчителі якої регулярно змушені брати безоплатні відпустки.

pfr 2011-10-26 / 13:11:00
а як же, де ж тут до політики, коли треба думати, як і собі відкатати до кишені на "ремонті дитсадка", і нагору відстібти скільки треба, щоб не відірвали від годувальниці

«П’ятиповерхівки ще нема, а квартири обіцяні і Погорелову, і Ратушняку»
/ 8Закарпатці організувалися у партизанський загін
/ 4Батьки дитини, яка померла в пологовому будинку Ужгорода, вважають, що немовля підмінили
/ 1Архієпископ Феодор: «Ми готові духовно підтримати наших військових у Криму»
/ 6Закарпатський інтерн оперував поранених на Майдані
/ 3З церкви в Мукачеві вкрали мощі святих, яким дві тисячі років
/ 3Чеські медики досі не наважуються вийняти з тіла уродженця Ужгорода картеч, "отриману" на Майдані
Подорожі чоловіка-мізинчика Сабоніса
«Виношу дитину за 30 тисяч доларів»
Заробітчанські поневіряння ужгородки
На Закарпатті послуги детектива поки що не надто популярні
/ 14На Закарпатті болісно відреагували на погрози "регіоналів" закрити УГКЦ
/ 3В Ужгороді прокуратура досі не знає, чи законно влада продала аптеки
/ 1Від новорічного похмілля допоможуть швидкий секс і контрастний душ
/ 1Люди захистили від дерибану футбольне поле у Горянах
Одержимий кухнею
/ 3Новий Рік в Ужгороді, або Стриптиз Снігуроньки – від 600 гривень
/ 1Розлучені, геї, ігромани – «клієнти» закарпатських психотерапевтів
Ужгород: Замість туалетів – заіржавілі дірки
/ 15Повернулася лікарка, яка продавала дітей
Скульптурний трудоголік. Роботи ужгородця Юрія Максимовича купують попи і прокурори
У Мукачеві Будинок офіцерів руйнується, бо казначейство не дає грошей
Презервативи, Ленін і цуцик за 10 «штук»
/ 2В Ужгороді "забули" відновити покриття пішохідної частини транспортного мосту
Отрутою і ґумовими кулями. Доґгантери в Ужгороді вбивають щомісяця 5–10 собак
» Всі записи