На Берегівщині народилася щаслива трійня – Теодора, Петра та Реґіна

У родини Товтів із села Великі Береги щасливі клопоти – 19 серпня народилася трійня. Причому всі немовлята – дівчатка. Районна влада не залишилася байдужою – голова району Ігор Свищо подарував родині великий двокамерний холодильник, обіцяють і дальшу всебічну підтримку багатодітної сім’ї.

На Берегівщині народилася щаслива трійня – Теодора, Петра та Реґіна

Трійню в селі сприйняли як добрий знак. "Хочу сказати, що динаміка народжуваності у Великих Берегах за останні роки стабілізувалася, – каже голова села Марта Чок. – Був час, коли люди виїжджали за кордон, тепер навпаки – приїжджають до нас. І друга-третя дитина в родині для села вже далеко не рідкість. Цікаво, що в нас купують будинки, які стоять пусткою, навіть приїжджі зі Львова, Дніпропетровська, інших міст України, перебераються до нас. Причому мовного бар'єру майже не виникає: хоч більшість населення в нас – угорці, та переважна їх частина володіє українською, а старше покоління – російською. Тож сприймають нові родини цілком позитивно".
Щодо трійні, то вона у Великих Берегах перша. Близнята й двійнята народжувалися і раніше. Власне породілля саме з такої сім'ї – 27-річна Єва Товт має ще й брата-близнюка.

Батько трьох дівчат Жолт Товт – підприємець, має  власний мікроавтобус. Він трохи схвильований  такою увагою до його сім'ї. Ідемо до їхньої хати, аби побачити поповнення на власні очі. Поруч сидить 4-річний син Патрик. "Малий ще до кінця не дуже зрозумів, що ж відбувається, – каже батько. – Але саме він придумав ім'я одній із сестричок – Дора, а ми вже записали її як Теодора, тобто "подарунок Бога". Я назвав другу доньку Петрою, а третій, Реґіні, дала ім'я дружина".

Мати Єва Товт (до речі, вихователька в дитячому садку) зустрічає нас на подвір'ї із маленькими. Двоє дівчаток посопують у колисці, третя – на руках. Жінка каже, що дітки здорові й досить спокійні, спати вночі батькам дають. Народжувала Єва в Угорщині, у Ніредьгазі. "Я дізналася, що в нас буде трійня вже на другому місяці вагітності, – каже жінка. – Тому вирішили не ризикувати: чоловік відвіз мене до угорської лікарні. І там уже довідалися, що всі троє – дівчатка".

Лікарі передбачали складні пологи, тож у відділенні жінці довелося провести майже два мі¬сяці. Але все минулося добре. Звісно, зробили кесарів розтин, аби не ризикувати. Зазвичай при трійні народжують раніше терміну, проте Євині красуні побачили світ у 37 тижнів. Дівчатка мали хорошу вагу – кожна близько 2 кілограмів і 300 грамів. А загалом – близько 7 кіло! Дівчатка-рекордсменки стали сенсацією навіть для Угорщини – про них зняли репортаж на місцевому телеканалі RTL.

"Щоправда, журналісти сказали, що ми з бідної закарпатської родини, але це неправда, – каже Жолт. – Ми цілком забезпечені всім потрібним, маємо роботу, власне житло. Хоч допомога тепер і не завадить. Підсобляють і моя мати, і теща. Дякуємо й владі, що не забула про нас".

На подвір'ї у родини Товтів затишно й просторо, а ще досить колоритно. Стоять діжки для вина, на білій стіні господарських приміщень – великі в'язанки червоного перцю – угорської паприки. "Цим теща займається, – каже Жолт. – Якщо кому з сусідів треба – продає або дарує".

Перебування в угорській лікарні, до речі, обійшлося родині приблизно в 400 тисяч форинтів. "Але нам не шкода цих грошей, – запевняє щасливий батько. – Головне, аби мої дівчатка росли здорові та щасливі".

Олександр Ворошилов

21 вересня 2011р.

Теги: трійня, батьки, діти

«П’ятиповерхівки ще нема, а квартири обіцяні і Погорелову, і Ратушняку»
/ 8Закарпатці організувалися у партизанський загін
/ 4Батьки дитини, яка померла в пологовому будинку Ужгорода, вважають, що немовля підмінили
/ 1Архієпископ Феодор: «Ми готові духовно підтримати наших військових у Криму»
/ 6Закарпатський інтерн оперував поранених на Майдані
/ 3З церкви в Мукачеві вкрали мощі святих, яким дві тисячі років
/ 3Чеські медики досі не наважуються вийняти з тіла уродженця Ужгорода картеч, "отриману" на Майдані
Подорожі чоловіка-мізинчика Сабоніса
«Виношу дитину за 30 тисяч доларів»
Заробітчанські поневіряння ужгородки
На Закарпатті послуги детектива поки що не надто популярні
/ 14На Закарпатті болісно відреагували на погрози "регіоналів" закрити УГКЦ
/ 3В Ужгороді прокуратура досі не знає, чи законно влада продала аптеки
/ 1Від новорічного похмілля допоможуть швидкий секс і контрастний душ
/ 1Люди захистили від дерибану футбольне поле у Горянах
Одержимий кухнею
/ 3Новий Рік в Ужгороді, або Стриптиз Снігуроньки – від 600 гривень
/ 1Розлучені, геї, ігромани – «клієнти» закарпатських психотерапевтів
Ужгород: Замість туалетів – заіржавілі дірки
/ 15Повернулася лікарка, яка продавала дітей
Скульптурний трудоголік. Роботи ужгородця Юрія Максимовича купують попи і прокурори
У Мукачеві Будинок офіцерів руйнується, бо казначейство не дає грошей
Презервативи, Ленін і цуцик за 10 «штук»
/ 2В Ужгороді "забули" відновити покриття пішохідної частини транспортного мосту
Отрутою і ґумовими кулями. Доґгантери в Ужгороді вбивають щомісяця 5–10 собак
» Всі записи