Спортзал у подарунок. Його у верхньовизницькій школі чекали з часів Незалежності

Колись учні Верхньої Визниці, що на Мукачівщині, тіснилися в кілька змін у старенькому корпусі школи. Потім стало краще – 2009 року поряд зі старою відкрили нову. Та заклад однаково лишився «неповноцінним» – учням не вистачало актового й спортивного залів.

Та відтепер про те, що їх верхньовизницькій школі бракує, нарешті можна говорити в минулому часі. Актовий зал, а також кілька нових класів, вже готові. Спортивний же комплекс для школи добудовується. Приміщення зводять із принципово нових будматеріалів – так званих сендвіч-панелей. Спе¬ціалісти наголошують на го¬ловних перевагах, як порівняти з традиційними цегляними стінами: таким способом будувати швидше й дешевше. Якщо на за¬ваді не стане погода, то вже восени діти Верхньої Визниці займатимуться у новому  спортзалі.

5 серпня подивитися, як ідуть роботи, до села приїхали перший заступник Мукачівської райдержадміністрації Василь Пашкуляк та заступник голови Мукачівської райради Віктор Кочетов.

"На жаль, дощ вибив нас із графіка на кілька тижнів, – констатує Василь Васильович. – По розмоклому ґрунту машини просто не могли під'їхати до об'єкта. До іншого зауважень нема. Будувати почали 2 місяці тому. На цьому місці, крім фундаменту, тоді не було взагалі нічого".

Коли об'єкт здадуть, на Му¬качівщині зникне останній довгобуд. Його фундамент у В. Визниці заклали ще за Радянського Союзу. За задумом інженерів, тут мав розміщуватися не спортзал, а навчальні класи. Однак тепер спеціалісти, вив¬чив¬ши географічне положення, вирішили: місце через вітри для класних кімнат не підходить. А от для спорткомплексу – якраз. У ньому для учнів облаштують два зали: ігровий і гімнастичний. Між ними – роздягальні, душові й тренерські. А в підвалі спорткомплексу впорядкують класи для трудового навчання. На подвір'ї біля споруди зроблять майданчики для рухливих ігор. Аналогів приміщенню, яке будують у В. Визниці, на території Мукачівського району нині немає. Якщо будівля з погляду енергоощадних технологій себе виправдає, то за таким же принципом на Мукачівщині зводитимуть й інші соціальні об'єкти.

"Школу у Верхній Визниці будували в 3 етапи, – розповідає Василь Пашкуляк. – Новий нав¬чальний корпус, розрахований на 250 учнів, відкрили 2009 року. Тоді ж почали добудовувати й другий, де розміщено актовий зал і додаткові класи. Нині це приміщення повністю готове до початку навчального року. Спортзал – завершальна черга будівництва". Старий корпус  закладу, до речі, сьогодні також капітально відремонтовано.

Перший заступник голови Мукачівської РДА наголошує: розпочати будівництво нових корпусів і спортзалу вдалося завдяки повному взаєморозумінню й злагодженій співпраці між рай¬держадміністрацією та районною радою. Цього року на роботи виділено 4 мільйони 371 тисячу гривень із держбюджету, мільйон триста тисяч – зі скарбниці області, ще мільйон сімсот тисяч – з мукачівської районної. Та, щоб завершити будівництво, потрібно ще близько 2 мільйонів. Тут Мукачівщина сподівається на допомогу обласних депутатів.

Відтак, коли сторони домовляться, учні Верхньої Визниці матимуть сучасний спортзал, на який стільки років чекали.

Олександр Ащека

15 серпня 2011р.

Теги: школа, актовий, спортзал

«П’ятиповерхівки ще нема, а квартири обіцяні і Погорелову, і Ратушняку»
/ 8Закарпатці організувалися у партизанський загін
/ 4Батьки дитини, яка померла в пологовому будинку Ужгорода, вважають, що немовля підмінили
/ 1Архієпископ Феодор: «Ми готові духовно підтримати наших військових у Криму»
/ 6Закарпатський інтерн оперував поранених на Майдані
/ 3З церкви в Мукачеві вкрали мощі святих, яким дві тисячі років
/ 3Чеські медики досі не наважуються вийняти з тіла уродженця Ужгорода картеч, "отриману" на Майдані
Подорожі чоловіка-мізинчика Сабоніса
«Виношу дитину за 30 тисяч доларів»
Заробітчанські поневіряння ужгородки
На Закарпатті послуги детектива поки що не надто популярні
/ 14На Закарпатті болісно відреагували на погрози "регіоналів" закрити УГКЦ
/ 3В Ужгороді прокуратура досі не знає, чи законно влада продала аптеки
/ 1Від новорічного похмілля допоможуть швидкий секс і контрастний душ
/ 1Люди захистили від дерибану футбольне поле у Горянах
Одержимий кухнею
/ 3Новий Рік в Ужгороді, або Стриптиз Снігуроньки – від 600 гривень
/ 1Розлучені, геї, ігромани – «клієнти» закарпатських психотерапевтів
Ужгород: Замість туалетів – заіржавілі дірки
/ 15Повернулася лікарка, яка продавала дітей
Скульптурний трудоголік. Роботи ужгородця Юрія Максимовича купують попи і прокурори
У Мукачеві Будинок офіцерів руйнується, бо казначейство не дає грошей
Презервативи, Ленін і цуцик за 10 «штук»
/ 2В Ужгороді "забули" відновити покриття пішохідної частини транспортного мосту
Отрутою і ґумовими кулями. Доґгантери в Ужгороді вбивають щомісяця 5–10 собак
» Всі записи