У Тячівському районі продовжуються скандали із землею

Лише минулого тижня набула розголосу інформація про передачу головою райдержадміністрації Михайлом Шелевером 1,8 гектара землі вартістю близько 2 мільйонів гривень своєму заступнику Михайлу Цірику, як до редакції «Замку» надійшов лист обурених мешканців сіл Вільхівці та Вільхівці Лази Тячівщини.

У Тячівському районі продовжуються скандали із землею
Історія схожа на поперед­ню, ба навіть більше – деякі фігуранти ті самі. За словами селян, виділені їм ще 2010 року земельні ділянки сьогодні незаконно намагаються забрати тячівські чиновники. Причому в скандалі знову фігурує прізвище заступника голови РДА Михайла Цірика...
 
2010 року розпорядженнями голови Тячівської РДА від 05.03.2010 № 181та № 182 громадянам сіл Вільхівці та Вільхівці Лази було виділено 7 земельних ділянок по 0,82 га в урочищі Нижня Мочар (що на території Вільховецької сільської ради за межами населеного пункту) для ведення особистого селянського господарства. Після виготовлення документації й отримання позитивних висновків усіх потрібних служб, селянам видали на руки бланки державних актів для підписів у голови РДА, начальника Тячівського районного відділу земельних ресурсів та реєстрації їх у Державному земельному кадастрі. Ось тоді-то в мешканців Вільхівців і розпочалися пригоди...
 
"З невідомих нам причин голова РДА розпорядженням від 24.03.2010 № 230 (додається) скасовує свої розпорядження про виділення вищезгаданих земельних ділянок, – ідеться в листі до "СЗ". – Ми, своєю чергою, звертаємося до Тячівського районного суду з позовом скасувати розпорядження голови РДА про скасування наданих розпоряджень і просимо зобов'язати голову РДА й начальника відділу земельних ресурсів підписати видані нам державні акти. Після розгляду питання в суді, 12 квітня 2010 року рішення ухвалюється на нашу користь, відтак голова Тячівської РДА Михайло Шелевер все ж підписав видані нам бланки державних актів. Однак у цей час проти виділення нам вищезгаданих земельних ділянок виступає наш земляк – перший заступник голови РДА Михайло Цірик, а також голова Вільховецької сільської ради". 
 
За словами авторів листа,   згадані особи звернулися з позовом до суду про анулювання розпоряджень голови РДА про виділення цих земельних ділянок та скасування бланків державних актів на цю землю, мотивуючи тим, що на цій території міститься сільське пасовище, сама земля є пайовою й лежить у межах населеного пункту. У ході судового розгляду справи суддя для забезпечення позову виносить ухвалу про заборону реєстрації наших державних актів до вирішення питання та винесення рішення.
 
"У цей час суддя, що виносив рішення від 12 квітня, яким зобов'язав голову РДА та начальника відділу земельних ресурсів підписати нам державні акти, скасовує своє рішення у зв'язку з порушенням процедури розгляду, – йдеться у листі. – Ми подаємо позов заново, і знову рішення суду на нашому боці (постанова від 26 листопада 2010 р. № 2а-1732/10). У лютому й щодо другої судової справи з'явилося рішення на нашу користь і було скасовано ухвалу, якою заборонялася реєстрація наших державних актів на землю (ухвала й постанова від 18 лютого № 2а-15/)"
 
Та, як виявилося, доки селяни добивалися правди в суді, за сприяння вже згаданого Михайла Цірика, який, до речі, відає земельними питаннями в районі, в обласному Державному земельному кадастрі безпідставно видалили з бази видані їм обмінні файли, без яких навіть наявні вже бланки державних актів неможливо зареєструвати. І це тоді, коли питання є спірним і в Тячівському районному суді щодо нього на розгляді перебувають 2 судові справи.
 
І ось тут починається найцікавіше. Цитуємо лист: "Нам стає відомо, що, незважаючи на два рішення суду, ухвалу та розпорядження голови РДА про виділення та затвердження нам земельних ділянок (які є чинні, бо не скасовані судом) і наявні в нас бланки державних актів, голова адміністрації Михайло Шелевер та його перший заступник Михайло Цірик приймають нове розпорядження – виділяють близько 6 гектарів землі в оренду для випасання худоби трьом громадянам с. Вільхівці, які за збігом обставин (принаймні двоє з них) є близькими родичами п. Цірика. Причому ця земля на тому самому місці, де було виділено ділянки нам".
 
За словами селян, на цей час, згідно з вищенаведеним розпорядженням, їхніми опонентами виготовлено проекти відведення зе­мельних ділянок, отримано обмінні файли в обласному ДЗК та підписано договори оренди.
 
От і виходить, що, маючи рішення суду, цілу гору інших документів, які підтверджують право на цю землю, мешканці тячівських сіл не можуть добитися правди. "Сьогодні проти нас голова Тячівської РДА Михайло Шелевер та його перший заступник Михайло Цірик – люди при владі, люди, які лише єхидно посміхаються й радіють, як вдало зуміли нас "кинути". Допоможіть розібратися в цьому хаосі та безпорядку, який чинять наші тячівські чиновники! З повагою мешканці села Вільхівці та Вільхівці Лази", – завершується лист.
 
"Замок" продовжує стежити за подіями на Тячівщині. На жаль, поки що ми так і не дістали обіцяного коментаря від голови РДА Михайла Шелевера. Автори листа півтора місяці тому подали матеріали до прокуратури, але, оскільки відповіді досі не мають, звернулися до народного депутата Василя Петьовки. Василь Васильович надіслав звернення до Генеральної прокуратури України з вимогою розібратися з ситуацією, що наведена в листі, а також дати правову оцінку іншим фактам скандалів із земельними ділянками у Тячівському районі.
28 червня 2011р.

Теги: Шелевер, Цірик, земля

«П’ятиповерхівки ще нема, а квартири обіцяні і Погорелову, і Ратушняку»
/ 8Закарпатці організувалися у партизанський загін
/ 4Батьки дитини, яка померла в пологовому будинку Ужгорода, вважають, що немовля підмінили
/ 1Архієпископ Феодор: «Ми готові духовно підтримати наших військових у Криму»
/ 6Закарпатський інтерн оперував поранених на Майдані
/ 3З церкви в Мукачеві вкрали мощі святих, яким дві тисячі років
/ 3Чеські медики досі не наважуються вийняти з тіла уродженця Ужгорода картеч, "отриману" на Майдані
Подорожі чоловіка-мізинчика Сабоніса
«Виношу дитину за 30 тисяч доларів»
Заробітчанські поневіряння ужгородки
На Закарпатті послуги детектива поки що не надто популярні
/ 14На Закарпатті болісно відреагували на погрози "регіоналів" закрити УГКЦ
/ 3В Ужгороді прокуратура досі не знає, чи законно влада продала аптеки
/ 1Від новорічного похмілля допоможуть швидкий секс і контрастний душ
/ 1Люди захистили від дерибану футбольне поле у Горянах
Одержимий кухнею
/ 3Новий Рік в Ужгороді, або Стриптиз Снігуроньки – від 600 гривень
/ 1Розлучені, геї, ігромани – «клієнти» закарпатських психотерапевтів
Ужгород: Замість туалетів – заіржавілі дірки
/ 15Повернулася лікарка, яка продавала дітей
Скульптурний трудоголік. Роботи ужгородця Юрія Максимовича купують попи і прокурори
У Мукачеві Будинок офіцерів руйнується, бо казначейство не дає грошей
Презервативи, Ленін і цуцик за 10 «штук»
/ 2В Ужгороді "забули" відновити покриття пішохідної частини транспортного мосту
Отрутою і ґумовими кулями. Доґгантери в Ужгороді вбивають щомісяця 5–10 собак
» Всі записи