У Хусті запрацювала австрійська компанія «AVE»

Минулого четверга, 5 травня, Хуст відвідали перші керівники компанії «АVЕ-Україна», яка потужно розвиває бізнес зі збирання й захоронення побутових відходів у нашій країні. Нині іноземці працюють у трьох найзахідніших областях України – на Закарпатті, Львівщині та Івано-Франківщині. Розпочиналася «експансія» на вітчизняний ринок із нашого Виноградова, а з 1 квітня «АVE» працює і в столиці Карпатської України.

Міський голова Хуста Володимир Кащук, вітаючи в мерії делегацію австрійських бізнесменів, задоволено відзначив, що лише за один місяць роботи "AVE" помітні перші добрі ре¬зультати. До речі, президент ав¬стрійської компанії Гельмут Бургер відвідав Хуст уже вдруге за останні 4 місяці.

"Тільки-но закінчилися ви¬бо¬ри, ми, сформувавши команду, буквально через три тижні розпочали переговори з представниками фірми AVE, – розповів "Замку" Володимир Кащук. – Швидко відпрацювали всю регулятивну політику, порадилися й узгодили цінові питання, вийшли на конкретні домовленості й уже з 1 квітня ця всесвітньовідома компанія запрацювала в Хусті. Ще є чимало недоліків, але головне, що зроблено перші кроки. Комунальний сектор у нас охоплений уже майже стовідсотково – з меш¬канцями укладено договори на вивіз сміття. Зараз активно пра¬цюємо з приватним сектором. А днями на 18 спеціальних майданчиках розставили контейнери для збору побутових відходів нарізно: окремо – папір і пластик. Скажу вам, хустяни з інтересом сприйняли це ноу-гау".

Керівники "AVE" Гельмут Бургер, Йєнс Вінтерберг, Адальберт Жидик і Пауль Томандл оглянули згадані майданчики й обговорили з мером дальші кроки: утилізацію сміття, використання нової техніки для збору ТПВ, облаштування додаткових контейнерних майданчиків й обслуговування приватного сектора в місті. Мер, зокрема, висловив сподівання, що вже до 20-ліття незалежності України системна робота влади й австрійських бізнесменів дасть свій результат – Хуст стане чистим і охайним.

Володимир Кащук також розповів "Замку", що в місті завершено проект реконструкції сміттєзвалища. Він саме проходить експертизу. Цей пункт збору непотребу міститься поряд із селом Кіреші біля знаменитої туристичної родзинки Хустщини – Долини нарцисів – і давно заважає нормальному розвитку туристичної галузі району.  

"Я дуже вдячний керівнику краю Івану Балозі, за сприяння якого обласна рада виділила на¬шому місту 500 тисяч гривень на рекультивацію сміттєзвалища, – каже Володимир Павлович. – За рахунок власних надходжень ми профінансували виготовлення проектно-кошторисної документації й після завершення експертизи, за тиждень-два, плануємо розпочати рекультиваційні роботи. Якщо вчасно освоїмо кошти, то Іван Іванович (Балога. – Авт.) обіцяє до кінця року надати з обласного бюджету ще півмільйона гривень. Мріємо, щоб наше сміттєзвалище було, як у Австрії – зі світильниками, відеокамерами й облаштованими зеленими зонами".

Ярослав Світлик

17 травня 2011р.

Теги: Хуст, сміття, АVE

«П’ятиповерхівки ще нема, а квартири обіцяні і Погорелову, і Ратушняку»
/ 8Закарпатці організувалися у партизанський загін
/ 4Батьки дитини, яка померла в пологовому будинку Ужгорода, вважають, що немовля підмінили
/ 1Архієпископ Феодор: «Ми готові духовно підтримати наших військових у Криму»
/ 6Закарпатський інтерн оперував поранених на Майдані
/ 3З церкви в Мукачеві вкрали мощі святих, яким дві тисячі років
/ 3Чеські медики досі не наважуються вийняти з тіла уродженця Ужгорода картеч, "отриману" на Майдані
Подорожі чоловіка-мізинчика Сабоніса
«Виношу дитину за 30 тисяч доларів»
Заробітчанські поневіряння ужгородки
На Закарпатті послуги детектива поки що не надто популярні
/ 14На Закарпатті болісно відреагували на погрози "регіоналів" закрити УГКЦ
/ 3В Ужгороді прокуратура досі не знає, чи законно влада продала аптеки
/ 1Від новорічного похмілля допоможуть швидкий секс і контрастний душ
/ 1Люди захистили від дерибану футбольне поле у Горянах
Одержимий кухнею
/ 3Новий Рік в Ужгороді, або Стриптиз Снігуроньки – від 600 гривень
/ 1Розлучені, геї, ігромани – «клієнти» закарпатських психотерапевтів
Ужгород: Замість туалетів – заіржавілі дірки
/ 15Повернулася лікарка, яка продавала дітей
Скульптурний трудоголік. Роботи ужгородця Юрія Максимовича купують попи і прокурори
У Мукачеві Будинок офіцерів руйнується, бо казначейство не дає грошей
Презервативи, Ленін і цуцик за 10 «штук»
/ 2В Ужгороді "забули" відновити покриття пішохідної частини транспортного мосту
Отрутою і ґумовими кулями. Доґгантери в Ужгороді вбивають щомісяця 5–10 собак
» Всі записи