Наш край матиме живий герб

Відтепер геральдичний звір Закарпаття – ведмідь – оселиться під обласною адміністрацією. Найцікавіше, що цього разу клишоногий буде не гіпсовим чи бронзовим, а справжнім живим ведмедем!

Наш край матиме живий герб

Закарпатська ОДА вирішила раз і назавжди припинити диспути на тему, як має виглядати кудлатий символ області, й поселити мишка прямо на площі Народній у скверику позаду "білого дому". Ведмедя, який відгукується на кличку Шоні, днями привезуть до Ужгорода аж із Одеського зоопарку. Хоч поки що про цю подію немає ніякої офіційної інформації, нам стало відомо, що ідея належить Олександру Ледиді, котрий, як відомо, небайдужий до живої природи. Нібито на останній зустрічі з Віктором Януковичем губернатор поділився своєю задумкою з Президентом. Віктору Федоровичу ідея дуже сподобалася, тож він одразу зателефонував чільнику Одеської області, уродженцю Закарпаття Едуарду Матвійчуку, аби той організував нам звіра.
 
Потапича везуть до Ужгорода спеціальним літаком з усіма вигодами. Що цікаво, ведмідь Шоні, як офіційний символ Закарпаття, буде отримувати чималий оклад із коштів обласного бюджету – майже на рівні перших осіб краю. Правда, наразі не зрозуміло, для чого ведмедеві гроші. Адже подейкують, що полуницю, малину й горіхи Шонікові возитимуть регулярно з Іршавського району. Тепер стає зрозуміло, чому Віктора Феєра з посади заступника губернатора області відправили керувати Іршавською райдержадміністрацією. До речі, свіжу форель бурому щотижня ловитимуть у ставках туристичного комплексу "Воєводино". А ще, аби клишавий почувався в нас добре, майстри з Асоціації ковалів Закарпаття закінчують обладнувати для нього напівзакритий вольєр, який мало чим відрізнятиметься від люксових апартаментів у 5-зірковому готелі. Злі язики твердять, що в таку клітку будь-хто не проти б залізти. Проте зауважимо, що цілими днями висиджувати на площі Народній – не така вже й проста справа, тож ведмедика й справді треба розважити. Найближчим часом управління лісового господарства візьметься за пошуки симпатичної, клишавої подружки для Шоніка.
 
А поки що експерт із туризму Федір Шандор уже прогнозує суттєве зростання туристичного потоку цього літа саме через бурмила. Крім того, на наступній сесії внесуть пропозицію, щоб зробити 1 квітня на Закарпатті Днем медвідя Шонія й оголосити його вихідним.

Лада Апрільська

01 квітня 2011р.

Теги: ведмідь, геральдичний, Ледида

Коментарі

читач 2011-04-01 / 19:28:00
з першим квітня вас.

Лара Подолянська 2011-04-01 / 19:01:00
Ледида мало припоздив:у баролозі на 5 поверсі "білого дому" уже поселився обурілий карпатський ведмедик, вигодований і видресируваний Медведчуком на території Загатянського лісництва Іршавського ЛК. Замість малини полюбляє ранні черешні із Завидова. Своїм цімборам з КМКС він відгукується на кличку "Йончі-Турул", а руський консул з Львова ласкаво називає його "Орел Ванюшка". З популярних закарпатських кличок реагує лише на "Фатьув". У клітці не сидів. Але ще має час.

«П’ятиповерхівки ще нема, а квартири обіцяні і Погорелову, і Ратушняку»
/ 8Закарпатці організувалися у партизанський загін
/ 4Батьки дитини, яка померла в пологовому будинку Ужгорода, вважають, що немовля підмінили
/ 1Архієпископ Феодор: «Ми готові духовно підтримати наших військових у Криму»
/ 6Закарпатський інтерн оперував поранених на Майдані
/ 3З церкви в Мукачеві вкрали мощі святих, яким дві тисячі років
/ 3Чеські медики досі не наважуються вийняти з тіла уродженця Ужгорода картеч, "отриману" на Майдані
Подорожі чоловіка-мізинчика Сабоніса
«Виношу дитину за 30 тисяч доларів»
Заробітчанські поневіряння ужгородки
На Закарпатті послуги детектива поки що не надто популярні
/ 14На Закарпатті болісно відреагували на погрози "регіоналів" закрити УГКЦ
/ 3В Ужгороді прокуратура досі не знає, чи законно влада продала аптеки
/ 1Від новорічного похмілля допоможуть швидкий секс і контрастний душ
/ 1Люди захистили від дерибану футбольне поле у Горянах
Одержимий кухнею
/ 3Новий Рік в Ужгороді, або Стриптиз Снігуроньки – від 600 гривень
/ 1Розлучені, геї, ігромани – «клієнти» закарпатських психотерапевтів
Ужгород: Замість туалетів – заіржавілі дірки
/ 15Повернулася лікарка, яка продавала дітей
Скульптурний трудоголік. Роботи ужгородця Юрія Максимовича купують попи і прокурори
У Мукачеві Будинок офіцерів руйнується, бо казначейство не дає грошей
Презервативи, Ленін і цуцик за 10 «штук»
/ 2В Ужгороді "забули" відновити покриття пішохідної частини транспортного мосту
Отрутою і ґумовими кулями. Доґгантери в Ужгороді вбивають щомісяця 5–10 собак
» Всі записи