Депутати Закарпатськоїм облради затвердили низку програм і додатково розподілили між районами 20 мільйонів гривень

Минулої п’ятниці депутати Закарпатської обласної ради ухвалили низку поправок до крайових програм і внесли зміни до бюджету Закарпаття на 2011 рік. Також обранці звернулися до послів Австрії, Італії, Німеччини, Польщі й Чехії з пропозицією відкрити в нашій області генеральні консульства цих країн. А ще – фінансово підтримали стоматологічну галузь краю і затвердили виділення понад 5 мільйонів гривень на програму розвитку архівної справи.

Депутати Закарпатськоїм облради затвердили низку програм і додатково розподілили між районами 20 мільйонів гривень

Та перш ніж розглядати фінансові питання, рада розібрала організаційні. Депутати ухвалили зміни до окремих рішень про постійні комісії. Зокрема, головою бюджетної обрано депутата від "КМКС" Партія угорців України Василя Брензовича, а чільником комісії з питань освіти, науки, культури, духовності, молодіжної політики, фізкультури і спорту, національних меншин та інформаційної політики став ректор УжНУ Микола Веґеш. Комісію з питань розвитку продуктивних сил, виробничої інфраструктури, банківської діяльності та інвестицій очолив депутат від "Фронту змін" Богдан Кинів.

Далі народні обранці заслухали звіт голови ОДА Олександра Ледиди про виконання повноважень, що були раніше делеговані облдержадміністрації відповідним рішенням обласної ради. Виступ губернатора особ¬ливої дискусії не викликав, тож після короткого обговорення депутати взяли його звіт до уваги.

Найбільший інтерес ЗМІ викликало голосування про зміни до бюджету області на нинішній рік. Загалом депутати розподілили додаткові 20 мільйонів гривень. Голова обласної ради Іван Балога, коментуючи ці зміни, зауважив: усі пропозиції депутатів урахувати неможливо, а при підготовці змін до бюджету орієнтувалися на чинну програму соцільно-економічного розвитку Закарпаття.

"Можна констатувати, що 2011-й стане роком дошкільної освіти на Закарпатті, – зауважив журналістам після сесії голова обласної ради Іван Балога. – Два дитсадки – у Дубриничах Перечинського та Червеньові Мукачівського районів буде здано в експлуатацію. Ми виділили також кошти на ремонт садочків у Волівці й Чопі, селах Пийтерфолво Виноградівського, Кальнику й Макарьові Мукачівського, Запереділлі Міжгірського і Драгові Хустського районів. У двох ужгородських дитсадках буде зведено автономні котельні. А ще плануємо залучати кошти на оновлення дитсадків у рамках домовленостей про співпрацю з чеським краєм Височина. Ми поставили собі конкретну мету – Закарпаття за охопленням дітей дошкільною освітою має бути щонайменше на середньоукраїнському рівні".

Серйозний шмат бюджетного пирога перепав і медицині. Зокрема депутати підтримали виділення з обласної скарбниці чотирьох із половиною мільйонів гривень на продовження будівництва хірургічного корпусу обласної клінічної лікарні ім. Новака. По мільйону отримають реабілітаційний центр Ужгородської міської дитячої лікарні й обласна дитяча лікарня в Мукачеві. А за 1,2 млн грн вже цього року нарешті мають добудувати пологове відділення Іршавської центральної районної лікарні.

Враховано при внесенні змін до бюджету й інтереси міст обласного значення. Скажімо, Ужгород і Мукачево, окрім іншого, дістануть по півтора мільйона гривень на встановлення автономного опалення для соціально незахищених верств населення. Хусту обласна рада виділила 500 тисяч на рекультивацію міського сміттєзвалища. У Чопі за 400 тисяч відремонтують дитсадок "Казка", ще 150 тисяч також витратять на автономне опалення незаможним. Значну суму – мільйон двісті тисяч – отримає Ужгородський район. За ці гроші будуватимуть першу чергу водовідведення в Кінчеші, Коритнянах та Часлівцях.

Додамо, що обранці дуже активно попрацювали у своїх регіонах, тож рада розглянула з десяток депутатських звернень та запитів. І наостанок  звернулися до парламенту з клопотаннями щодо нагородження Почесною грамотою Верховної Ради України депутата облради Володимира Чубірка, голову Тячівської райради Михайла Данилюка та керівника Мукачівської райспоживспілки Івана Рубіша.

Ярослав Світлик

08 березня 2011р.

Теги: сесія, депутати, облрада

«П’ятиповерхівки ще нема, а квартири обіцяні і Погорелову, і Ратушняку»
/ 8Закарпатці організувалися у партизанський загін
/ 4Батьки дитини, яка померла в пологовому будинку Ужгорода, вважають, що немовля підмінили
/ 1Архієпископ Феодор: «Ми готові духовно підтримати наших військових у Криму»
/ 6Закарпатський інтерн оперував поранених на Майдані
/ 3З церкви в Мукачеві вкрали мощі святих, яким дві тисячі років
/ 3Чеські медики досі не наважуються вийняти з тіла уродженця Ужгорода картеч, "отриману" на Майдані
Подорожі чоловіка-мізинчика Сабоніса
«Виношу дитину за 30 тисяч доларів»
Заробітчанські поневіряння ужгородки
На Закарпатті послуги детектива поки що не надто популярні
/ 14На Закарпатті болісно відреагували на погрози "регіоналів" закрити УГКЦ
/ 3В Ужгороді прокуратура досі не знає, чи законно влада продала аптеки
/ 1Від новорічного похмілля допоможуть швидкий секс і контрастний душ
/ 1Люди захистили від дерибану футбольне поле у Горянах
Одержимий кухнею
/ 3Новий Рік в Ужгороді, або Стриптиз Снігуроньки – від 600 гривень
/ 1Розлучені, геї, ігромани – «клієнти» закарпатських психотерапевтів
Ужгород: Замість туалетів – заіржавілі дірки
/ 15Повернулася лікарка, яка продавала дітей
Скульптурний трудоголік. Роботи ужгородця Юрія Максимовича купують попи і прокурори
У Мукачеві Будинок офіцерів руйнується, бо казначейство не дає грошей
Презервативи, Ленін і цуцик за 10 «штук»
/ 2В Ужгороді "забули" відновити покриття пішохідної частини транспортного мосту
Отрутою і ґумовими кулями. Доґгантери в Ужгороді вбивають щомісяця 5–10 собак
» Всі записи