В Ужгородській міськраді буде «Віче», а стадіон «Авангард» відповідатиме нормам УЄФА

Депутати Ужгородської міської ради виділили 81 800 гри¬вень для поновлення роботи електронної системи для голосування «Віче», а також на облаштування в залі десяти депутатських місць, яких наразі не вистачає.

В Ужгородській міськраді  буде «Віче», а стадіон «Авангард» відповідатиме нормам УЄФА

Як відомо, в раді попереднього скликання було 50 депутатів, а в теперішньому складі їх 60. Ці кошти передбачили у рішенні Про зміни до бюджету міста на 2011 рік, ухваленому на сесії міськради, яка відбулася минулої п'ятниці.

Також у змінах до бюджету депутати виділили 400 тисяч гривень на реконструкцію стадіону "Авангард" в Ужгороді. Як повідомив начальник управління у справах культури, спорту, сім'ї та молоді Анатолій Салай, для того, щоб наш стадіон затвердили як тренувальну базу під час проведення "Євро-2012", він має відповідати мінімальним вимогам УЄФА, відтак потребує реконструкції. Її вартість становить близько 9 мільйонів гривень, які готові виділити з державного бюджету, однак влада міста та області також мають долучитися до фінансування цього об'єкта. Виділені 400 тис. грн. будуть спрямовані на виготовлення проектно-кошторисної документації. За прогнозами Анатолія Салая, якщо все йтиме, як заплановано, то роботи на "Авангарді" можуть розпочатися вже влітку. Слід відзначити, що згадану суму вдалося отримати, скоротивши навпіл заплановані витрати на виготовлення проектно-кошторисної документації пішохідного мосту через річку Уж в районі пл. Б. Хмельницького, на що в бюджеті міста передбачили 800 тис. грн.

Із цього року Ужгород долучився до транскордонного "Партнерського проекту розвитку спільного туризму, який базується на молодіжному спорті та розважальних центрах" у рамках програми "Польща-Білорусь-Україна 2007-2013". Проект передбачає, що Ужгород спільно з польським містом Кросно розвиватимуть молодіжний велоспорт та велотуризм. 90 % фінансування надасть Єврокомісія, а 10 % – громада Ужгорода. Саме тому на сесії депутати проголосували за Програму розвитку молодіжного велоспорту в Ужгороді на 2011-2012 роки, яка передбачає, крім усього іншого, розробку велосипедних туристичних маршрутів, облаштування велостоянок, проведення міжнародних велозаходів тощо. Загальний бюджет програми – 70 тисяч євро, з яких Ужгород має виділити в 2011-му – 70 тис. грн. та в 2012-му – 10 тис. грн.

На  сесії депутати також проголосували  за створення двох нових комунальних  підприємств. Відтепер благоустроєм колишнього парку Горького опікуватиметься комунальне підприємство "Парк культури та відпочинку "Під замком", яке розміститься в будівлі на пл. Жупанатській, 3.
Також створили комунальне підприємство "ЖРЕР-1", якого, як виявляється, не було. Перший ЖРЕР обслуговуватиме будинки від пр. Свободи, 2 (16-поверхівка) до автовокзалу. Новостворене КП розмітиться в будівлі на вул. Белінського, 17.

Крім  цього, депутати задовольнили протест прокурора міста на рішення "Про порядок будівництва та використання об'єктів із надання послуг та організації масового дозвілля в парку культури "Боздоський". У протесті прокурора, зокрема, зазначено, що це рішення суперечить Закону України "Про природно-заповідний фонд України". Як відомо, свого часу Боздоський парк зарахували саме до природно-заповідного фонду, відтак тепер його можна використовувати тільки в науково-дослідних та оздоровчих цілях.

За  старою традицією, міська рада преміює  новонароджених, які з'явилися на світ у перший день нового року. Відтак депутати ухвалили рішення, згідно з яким батьки шести нових громадян міста, які народилися 1 січня 2011 року, отримають по 2 тисячі гривень допомоги.

Насамкінець мер Віктор Погорєлов оголосив депутатські запити, серед яких був і запит депутата від "Батьківщини" Івана Колодія до прокурора міста з проханням перевірити законність проведення тендеру на закупівлю хліба для шкіл Ужгорода, результати якого спричинили неабиякий резонанс через те, що із семи учасників, які мали брати участь у торгах, у п'яти виявили неповний пакет документів. Відтак під сумнівом опинився власне сам конкурс через відсутність конкуренції.

ІванКо

 

22 лютого 2011р.

Теги: Авангард, стадіон, прокуратура

«П’ятиповерхівки ще нема, а квартири обіцяні і Погорелову, і Ратушняку»
/ 8Закарпатці організувалися у партизанський загін
/ 4Батьки дитини, яка померла в пологовому будинку Ужгорода, вважають, що немовля підмінили
/ 1Архієпископ Феодор: «Ми готові духовно підтримати наших військових у Криму»
/ 6Закарпатський інтерн оперував поранених на Майдані
/ 3З церкви в Мукачеві вкрали мощі святих, яким дві тисячі років
/ 3Чеські медики досі не наважуються вийняти з тіла уродженця Ужгорода картеч, "отриману" на Майдані
Подорожі чоловіка-мізинчика Сабоніса
«Виношу дитину за 30 тисяч доларів»
Заробітчанські поневіряння ужгородки
На Закарпатті послуги детектива поки що не надто популярні
/ 14На Закарпатті болісно відреагували на погрози "регіоналів" закрити УГКЦ
/ 3В Ужгороді прокуратура досі не знає, чи законно влада продала аптеки
/ 1Від новорічного похмілля допоможуть швидкий секс і контрастний душ
/ 1Люди захистили від дерибану футбольне поле у Горянах
Одержимий кухнею
/ 3Новий Рік в Ужгороді, або Стриптиз Снігуроньки – від 600 гривень
/ 1Розлучені, геї, ігромани – «клієнти» закарпатських психотерапевтів
Ужгород: Замість туалетів – заіржавілі дірки
/ 15Повернулася лікарка, яка продавала дітей
Скульптурний трудоголік. Роботи ужгородця Юрія Максимовича купують попи і прокурори
У Мукачеві Будинок офіцерів руйнується, бо казначейство не дає грошей
Презервативи, Ленін і цуцик за 10 «штук»
/ 2В Ужгороді "забули" відновити покриття пішохідної частини транспортного мосту
Отрутою і ґумовими кулями. Доґгантери в Ужгороді вбивають щомісяця 5–10 собак
» Всі записи