Стріли Амура, що вразили серця відомих закарпатців

У День святого Валентина, який останнім часом і в Україні міцно закріпив за собою статус дня всіх закоханих, заведено згадувати першу зустріч, знайомство, яке переросло в тривалі романтичні стосунки. «Замок» розпитав відомих закарпатців, чи пам’ятають вони день першого знайомства – де і як зустріли своїх половинок.

Депутат обласної ради, керівник Іршавської районної організації Єдиного Центру Максим Хохлов майбутню дружину зустрів на танцях. Було це в Іршаві 43 роки тому. Максим Михайлович, у той час студент технікуму, приїхав із Києва на канікули. А до райцентру з Ільниці, де мешкала його родина, на танці ходив із другом. Пригадує, що атмосфера в клубі була особлива. Максим Михайлович запросив до танцю дівчину, яка впала в око. "Тоді танцювали не так, як тепер, на віддалі, з острахом, – пригадує депутат. – У клубі грала жива музика, а танці були експресивні й контактні. Я кілька разів її запрошував, наступної неділі провів додому. А в тому, що симпатія взаємна, переконався, коли вона запросила мене до білого танцю". Менш ніж за рік пара одружилася й щасливо живе вже 42 роки.

А от заступник голови обласної ради Андрій Сербайло розповів ледь не містичну історію. Він познайомився зі своєю дружиною на весіллі в брата, де був свідком з боку нареченого, а його майбутня дружина – з боку молодої. "Коли ми сідали в авто, наречена брата жартома сказала: "Цього року ми одружуємося, а наступного – ви з Оксаною", – пригадує Андрій Андрійович. – Це було 16 травня. А через рік, 22 травня, ми й справді побралися. Найцікавіше, що колись давно циганка мені наворожила, що дружину буде звати Оксана. Так і сталося. Цього року виповниться вже 29 років з дня нашого весілля".

Дуже незвичним вийшло перше знайомство керівника регіонального відділення Української спілки промисловців і підприємців Маргарити Мощак і головного архітектора Ужгорода Олександра Шеби. Років десять тому Маргарита Миколаївна розпочала ремонт в одному з ужгородських ресторанів, яким керувала. Однак у міському архбудконтролі знайшлася працівниця, яка буквально причепилася до Маргарити Миколаївни – і се не так, і те не добре. Коли терпець урвався, пані Мощак пішла на розбірки в міське управління архітектури. І просто з порогу викричалася на головного архітектора Олександра Шебу. "Треба віддати йому належне, – сміється Маргарита Миколаївна, – уважно й спокійно мене вислухав, хоч я й не надто добирала слів. Він зразу погодився поїхати зі мною і подивитися, що я в тому ресторані творю. Зрештою сказав, що жодних проблем нема. Так ми й познайомилися". Зауважимо, що більше Маргарита Миколаївна в управлінні архітектури не була – Олександр Шеба вже сам до неї приходив.

А от Андрій Погорєлов, начальник держуправління охорони навколишнього природного середовища в Закарпатській області, познайомився з майбутньою дружиною в студентські роки. Зустрілася майбутня пара на першому курсі юридичного факультету УжНУ, де обоє навчалися. Пригадує, що підійти до дівчини наважився на студентській вечірці. "Симпатія з'явилася відразу, але за короткий час це переросло в щось більше, – каже Андрій Вікторович. – Зустрічалися два роки й одружилися. Мені поталанило: у мене хороша сім'я й чудові стосунки з коханою дружиною".

В університеті вперше побачив свою дружину і знаменитий закарпатський нейрохірург, депутат обласної ради Володимир Смоланка. Майбутнє подружжя познайомилося під час вступних іспитів на медичний факультет, на оголошенні результатів першого екзамену. Пані Любов, дружина Володимира Івановича, розповіла, що вони вчилися разом не лиш на одному курсі, а й в одній підгрупі. Стосунки між нею та Володимиром Івановичем зародилися на третьому курсі, під час поїздки до Львова. "Декілька однокурсників зібралися і поїхали у Львів на екскурсію, – пригадує Любов Смоланка. – Їхали подивитися архітектуру, відпочити, розважитися. І справді провели два дуже гарні дні. Через три роки, на 6 курсі універистету, пара одружилася. Цього року подружжя відзначатиме 28 річницю весілля.     

Підготували Ярослав Світлик та ІванКо

15 лютого 2011р.

Теги: святий Валентин, романтичний,

«П’ятиповерхівки ще нема, а квартири обіцяні і Погорелову, і Ратушняку»
/ 8Закарпатці організувалися у партизанський загін
/ 4Батьки дитини, яка померла в пологовому будинку Ужгорода, вважають, що немовля підмінили
/ 1Архієпископ Феодор: «Ми готові духовно підтримати наших військових у Криму»
/ 6Закарпатський інтерн оперував поранених на Майдані
/ 3З церкви в Мукачеві вкрали мощі святих, яким дві тисячі років
/ 3Чеські медики досі не наважуються вийняти з тіла уродженця Ужгорода картеч, "отриману" на Майдані
Подорожі чоловіка-мізинчика Сабоніса
«Виношу дитину за 30 тисяч доларів»
Заробітчанські поневіряння ужгородки
На Закарпатті послуги детектива поки що не надто популярні
/ 14На Закарпатті болісно відреагували на погрози "регіоналів" закрити УГКЦ
/ 3В Ужгороді прокуратура досі не знає, чи законно влада продала аптеки
/ 1Від новорічного похмілля допоможуть швидкий секс і контрастний душ
/ 1Люди захистили від дерибану футбольне поле у Горянах
Одержимий кухнею
/ 3Новий Рік в Ужгороді, або Стриптиз Снігуроньки – від 600 гривень
/ 1Розлучені, геї, ігромани – «клієнти» закарпатських психотерапевтів
Ужгород: Замість туалетів – заіржавілі дірки
/ 15Повернулася лікарка, яка продавала дітей
Скульптурний трудоголік. Роботи ужгородця Юрія Максимовича купують попи і прокурори
У Мукачеві Будинок офіцерів руйнується, бо казначейство не дає грошей
Презервативи, Ленін і цуцик за 10 «штук»
/ 2В Ужгороді "забули" відновити покриття пішохідної частини транспортного мосту
Отрутою і ґумовими кулями. Доґгантери в Ужгороді вбивають щомісяця 5–10 собак
» Всі записи