З 1 лютого ужгородські маршрутки подешевшали до 1,75 грн

Тариф дві гривні за проїзд у маршрутках Ужгорода протримався 46 днів. З першого лютого 2011 року вартість пересування в громадському транспорті обласного центру становить 1,75 грн.

Після кількох засідань депутатської комісії міськради, яка вивчала стан справ щодо пасажирських перевезень в Ужгороді, та спілкування  з мером В. Погорєловим, транспортники стали більш схильними до компромісів й погодилися знизити тариф на 25 копійок. Очевидно, вагомим аргументом у діалозі були численні порушення, зафіксовані на відео, й розрахунки прибутковості перевезень, які не полінувалися зробити члени комісії.

Голова тимчасової депутатської комісії Віктор Щадей коментує ситуацію так:
– Зниження вартості проїзду в маршрутних таксі міста з 2 до 1,75 грн – перший відчутний результат роботи нашої комісії. Така ціна не є збитковою, це нормальний прибутковий тариф. Позиція членів комісії: вартість проїзду має підвищуватися обґрунтовано, відповідно до здорожчання  пального, до того ж маршрутки їздять на дизпаливі й газі, а не на бензині, ціна якого росте найбільш відчутно.
Ясна річ, із цим здешевленням не вичерпуються проблеми у сфері пасажирських перевезень. Наступне, на що варто звернути увагу: Ужгороду не вистачає 30–50 автобусів для нормальної інтенсивності руху. Якщо на кінцевих зупинках у мікроавтобуси ще можна сісти, то посередині маршруту з цим виникають проблеми через надмірну завантаженість. Аби люди не чекали на транспорт по півгодини й не втискалися відтак у перевантажений, треба збільшити кількість маршруток і врегулювати графік їхнього руху. На жаль, Служба пасажирських перевезень цього не контролює.

Наступного тижня комісія підіб'є підсумки роботи й оприлюднить висновки. Очевидно, що за час діяльності вдалося вирішити деякі проблеми, але працювати вічно вона не може. Задля постійного громадського контролю маршруткових справ варто ввести телефон довіри, який у режимі автовідповідача записуватиме всі скарги, а менеджмент Служби пасажирських перевезень має брати їх до уваги й уживати заходів до тих водіїв, на яких надходить найбільше недобрих відгуків.
Крім того, щоб відстежувати переміщення автобусів маршрутом, усі транспортні засоби слід обладнати GPS-маячками. Очевидно, теперішнє керівництво Служби пасажирських перевезень не здатне цього зробити, отже, треба змінювати керівників цієї структури, доки в підконтрольній сфері не буде ладу.

Зі свого боку керівник служби пасажирських перевезень Григорій Ротарь у телефонній розмові з журналістом "Замку" зауважив, що відповідати на питання у слухавку буде не дуже доречним, а після пропозиції кореспондента під'їхати й поспілкуватися безпосередньо в кабінеті відповів, що мусить іти до лікаря. Натомість Григорій Пантелеймонович запропонував поспілкуватися зі своїм заступником Романом Юрійовичем, який  своєю чергою від коментарів утримався, запропонувавши звернутися до відповідного відділу Ужгородського міськвиконкому, куди служба надсилає регулярні звіти.

Насамкінець слід відзначити, що сам факт зниження вартості проїзду насправді коштує значно більше, ніж заощаджені 25 копійок на кожному проїзді. Цінність цієї події в тому, що ужгородці реально відчують: їхніми проблемами справді переймаються на площі Поштовій, 3.
Разом із тим є тут і така собі ложка дьогтю. Як пересічний ужгородець, який мінімум 4 рази на день користується громадським транспортом, я протягом 46 днів щодня переплачував за проїзд гривню. Виникає відчуття, що мене просто, як то кажуть, "кинули на бабки". Питання, кому з перевізників пішли до кишені мої 46 гривень і хто мені їх поверне, залишається відкритим...


ІванКо

07 лютого 2011р.

Теги:

Коментарі

ПАСАЖИР 2011-02-12 / 15:11:00
ПІДНЯЛИ ЦІНИ НА 50 коп. А ЗНИЗИЛИ НА 25коп. ЦЕ ВДУСІ БЕНЗИНОВОЇ МАФІЇ. ВЕЛИКЕ ДОСЯГНЕННЯ.!!!

«П’ятиповерхівки ще нема, а квартири обіцяні і Погорелову, і Ратушняку»
/ 8Закарпатці організувалися у партизанський загін
/ 4Батьки дитини, яка померла в пологовому будинку Ужгорода, вважають, що немовля підмінили
/ 1Архієпископ Феодор: «Ми готові духовно підтримати наших військових у Криму»
/ 6Закарпатський інтерн оперував поранених на Майдані
/ 3З церкви в Мукачеві вкрали мощі святих, яким дві тисячі років
/ 3Чеські медики досі не наважуються вийняти з тіла уродженця Ужгорода картеч, "отриману" на Майдані
Подорожі чоловіка-мізинчика Сабоніса
«Виношу дитину за 30 тисяч доларів»
Заробітчанські поневіряння ужгородки
На Закарпатті послуги детектива поки що не надто популярні
/ 14На Закарпатті болісно відреагували на погрози "регіоналів" закрити УГКЦ
/ 3В Ужгороді прокуратура досі не знає, чи законно влада продала аптеки
/ 1Від новорічного похмілля допоможуть швидкий секс і контрастний душ
/ 1Люди захистили від дерибану футбольне поле у Горянах
Одержимий кухнею
/ 3Новий Рік в Ужгороді, або Стриптиз Снігуроньки – від 600 гривень
/ 1Розлучені, геї, ігромани – «клієнти» закарпатських психотерапевтів
Ужгород: Замість туалетів – заіржавілі дірки
/ 15Повернулася лікарка, яка продавала дітей
Скульптурний трудоголік. Роботи ужгородця Юрія Максимовича купують попи і прокурори
У Мукачеві Будинок офіцерів руйнується, бо казначейство не дає грошей
Презервативи, Ленін і цуцик за 10 «штук»
/ 2В Ужгороді "забули" відновити покриття пішохідної частини транспортного мосту
Отрутою і ґумовими кулями. Доґгантери в Ужгороді вбивають щомісяця 5–10 собак
» Всі записи