«Українська мрія» закарпатця Андрія Маджари здійснилася завдяки кроликам

Кролики – це не тільки цінне хутро, а й можливість виграти кругленьку суму на розвиток власного бізнесу. Це успішно довів 25-річний мешканець Тячева Андрій Маджара, котрий ризикнув надіслати інтернет-заявку на участь у телешоу «Українська мрія» на каналі ICTV і… таки переконав метрів українського бізнесу інвестувати 400 тисяч гривень у свій проект – екологічно чисту кролеферму.

«Українська мрія» закарпатця Андрія Маджари здійснилася завдяки кроликам

– Андрію, з чого все почалося?

– Побачив рекламний ролик на телебаченні, вирішив спробувати. Ще в серпні минулого року подав заявку. Через тиждень мені зателефонували й запросили на кастинг. Як такого, бізнес-плану  не було. Але мав тиждень у запасі, тож зробив якісь намітки, з тим і поїхав до Києва.

Під час кастингу жив у сестри. Кожен учасник мав сам подбати про житло на час відбору. А проходило дійство у приміщенні Української вищої школи бізнесу. Наскільки мені відомо, до проекту відібрали близько двох тисяч заявок. Пам'ятаю, зайшов до приміщення, де все це відбувалось, почав розповідати про свій задум. Нервував, плутав слова. Експерти послухали, а потім ведуча програми "Факти тижня", продюсер шоу Оксана Соколова прямо спитала: "А Ви готові до приїзду нашої знімальної групи до вас додому?" "Звичайно, готовий", – відповів не роздумуючи. І вже через два тижні редактор Павло Мельник з оператором були в Тячеві. 

– І що знімали?

Моїх улюбленців, звичайно. Потім в одному з тячівських ресторанів відзняли сюжет про те, як можна приготувати кролятину. Шкода, що в ефір ці кадри не потрапили. Відтак їздили у село Колодне, де сільська влада пообіцяла виділити земельну ділянку під ферму.

– Давно розводиш "вухастих"?

– Тільки почав. Взагалі-то, я працював у Києві кілька років. А потім криза "пригнала" до рідного містечка. Спочатку уявлення не мав,  що робитиму. Вирішив розводити кроликів, як колись мої родичі. Принаймні це не потребувало надзусиль і великих вкладень. Вчасно нагодувати, дотримуватись елементарних санітарних норм – і по всьому.  А м'яса від однієї кролематки за рік можна отримати стільки ж, як і зі свині.  До того ж, воно дієтичне.

– Розкажи, будь ласка, детальніше про свій проект.

– Давно мріяв заробити грошей і збудувати екологічну  міні-кроликоферму (приблизно на 15 тисяч голів у рік) – натуральне господарство без використання гормонів, антибіотиків та ГМО. Мінімум технологій, максимум наближення до природних умов розмноження і утримання, чисте повітря, чистий корм. Вважаю, що наразі на Закарпатті є всі умови для ведення такого господарства.

– Як уважаєш, чому саме твій проект відібрали для програми?

– Можливо, тому, що подібних заявок, пов'язаних із агропромисловістю, було зовсім мало. На моє переконання, цей бізнес перспективний. Після від'їзду знімальної групи було кілька телефонних дзвінків з ICTV. Мовляв, робимо начитку до твого сюжету, готуємо студію... У жовтні запросили на зйомки. Учасників проекту поселили у готелі. Знімали на базі Укртелефільму. Атмосфера, звісно, була, м'яко кажучи, напружена. Дівчата намагаються нашвидку загримувати, телевізійники на ходу пояснюють, як слід поводитись перед телекамерами. Бігають, метушаться... Бачив кухарів, котрих спеціально найняли для інвесторів. Опам'ятався лише тоді, коли дівчина-асистент легенько виштовхнула мене на знімальний майданчик. І я опинився перед експертами – відомими бізнесменами. У студії були генеральний директор інвестиційної компанії "Concorde Capital"Ігор Мазепа, президент інвестиційного фонду Icon Private Equity Кирило Дмитрієв, член Ради директорів Групи компаній "Мрія" Андрій Гута, голова фонду "Евролаб" Андрій Пальчевський та інші не менш одіозні постаті.

Після презентаційного ролика мене засипали питаннями. Інвесторів цікавили насамперед ринки збуту кролятини, який прибуток приносить розведення кроликів удома. Через хвилювання не на всі зміг знайти відповідь. Мій бізнес-план вивчали дуже прискіпливо, до дрібниць. Словом, боротьба була жорсткою. Плюс до всього – у мене були серйозні суперники – власник яхтклубу Олександр із Києва, котрий фактично уже мав свій бізнес, та інший Олександр – талановитий режисер. На екран потрапила лише невелика частина з того, що насправді відбувалося у студії. Зйомки тривали понад чотири години. Коли члени журі вислухали всіх учасників, почалося голосування. А потім ведучий Олександр Богуцький  оголосив: "Кошти  отримує...Маджара Андрій з міста Тячів!" Я вухам своїм не повірив! Емоції просто переповнювали. Однак на мене чекав ще один сюрприз. Раптом один із інвесторів підвівся і зробив пропозицію перезняти кінцівку. Ніхто не розумів, для чого. Та він пояснив, що члени журі вирішили збільшити мою частину з прибутку ще на двадцять відсотків! Тобто замість бажаних 10% я отримуватиму всі 30%. Також мені запропонували за рахунок одного з українських фондів поїхати у Голландію на навчання. Тож, найімовірніше, набиратимуся досвіду у світових виробників.

– Чи змінилося твоє життя після виходу програми в ефір?

– Аякже.Тепер я точно знаю, що рухаюсь у правильному напрямку. Постійно спілкуюся із найуспішнішими підприємцями країни. А ще – мене познаходили колишні роботодавці. Та найголовніше зараз, коли ейфорія від виграшу минула, підготувати усі документи для створення товариства з обмеженою відповідальністю. Лише коли залагоджу усі паперові справи, на рахунок мого підприємства буде внесено виграну суму. Єдине, чого б не хотілось на шляху до втілення мрії, – так це зіткнутись із бюрократією. Але я вірю в успіх своєї справи. Тож рано чи пізно кролеферма запрацює!

Розмовляла Наталія МАДЖАРА, Тячів

01 лютого 2011р.

Теги: крролики, Маджара, телешоу

«П’ятиповерхівки ще нема, а квартири обіцяні і Погорелову, і Ратушняку»
/ 8Закарпатці організувалися у партизанський загін
/ 4Батьки дитини, яка померла в пологовому будинку Ужгорода, вважають, що немовля підмінили
/ 1Архієпископ Феодор: «Ми готові духовно підтримати наших військових у Криму»
/ 6Закарпатський інтерн оперував поранених на Майдані
/ 3З церкви в Мукачеві вкрали мощі святих, яким дві тисячі років
/ 3Чеські медики досі не наважуються вийняти з тіла уродженця Ужгорода картеч, "отриману" на Майдані
Подорожі чоловіка-мізинчика Сабоніса
«Виношу дитину за 30 тисяч доларів»
Заробітчанські поневіряння ужгородки
На Закарпатті послуги детектива поки що не надто популярні
/ 14На Закарпатті болісно відреагували на погрози "регіоналів" закрити УГКЦ
/ 3В Ужгороді прокуратура досі не знає, чи законно влада продала аптеки
/ 1Від новорічного похмілля допоможуть швидкий секс і контрастний душ
/ 1Люди захистили від дерибану футбольне поле у Горянах
Одержимий кухнею
/ 3Новий Рік в Ужгороді, або Стриптиз Снігуроньки – від 600 гривень
/ 1Розлучені, геї, ігромани – «клієнти» закарпатських психотерапевтів
Ужгород: Замість туалетів – заіржавілі дірки
/ 15Повернулася лікарка, яка продавала дітей
Скульптурний трудоголік. Роботи ужгородця Юрія Максимовича купують попи і прокурори
У Мукачеві Будинок офіцерів руйнується, бо казначейство не дає грошей
Презервативи, Ленін і цуцик за 10 «штук»
/ 2В Ужгороді "забули" відновити покриття пішохідної частини транспортного мосту
Отрутою і ґумовими кулями. Доґгантери в Ужгороді вбивають щомісяця 5–10 собак
» Всі записи