На що піде мукачівський бюджет?

2011 року в місті продовжать реконструювати вулиці, впорядковувати парк, ремонтувати школи

На що піде мукачівський бюджет?

Бюджет Мукачева на цей рік виріс майже на 14 мільйонів проти попереднього. Якщо торік він становив близько 254 млн, то нині – понад 267. Зрозуміло, що більшість грошей піде на захищені статті – зарплати бюджетникам, оплату комунпослуг, енергоносіїв, придбання медикаментів та забезпечення харчовими продуктами медичних й освітянських установ, а також на фінансування різноманітних програм.

Проте й про впорядкування Мукачева депутати не забули. Зокрема управлінню міського господарства передбачили 1,9 мільйона гривень на реконструкцію вулиці Росвигівської (загалом для завершення робіт потрібно трохи більше 2,5 млн, інші гроші планують виділити у наступні роки). Продовжать ремонтувати й вул. Ярослава Мудрого – на неї цьогоріч дають 400 тисяч і на майбутнє залишиться знайти ще 1,14 млн. Крім того, 300 тисяч запланували на проектно-вишукувальні роботи з реконструкції вул. Грушевського та Крилова, будівництва КНС та каналізаційних мереж на Крилова. Загалом на всі об'єкти управлінню запланували 6,948 мільйона.

Відділ капітального будівниц¬тва готується освоїти трохи більше від 5 мільйонів. За ці гроші, зокрема, планують продовжити реконструкцію спального корпусу дитячого оздоровчого комплексу в селі Лісарні (1,5 млн грн), ЗОШ №1 (366977 грн), майданчика водозабору "Чинадієво" (500 тисяч), зробити автономну котельню для Закарпатського обласного державного російського драматичного театру тощо. На комплексне впорядкування й озеленення парку "Перемога" місто виділило трохи менше за 1,5 мільйона. Щоб завершити всі заплановані роботи, там потрібно ще стільки ж грошей.

300 тисяч піде на різноманітні проектно-вишукувальні роботи для майбутнього будівництва. Мова, зокрема, про реконструкцію частково зруйнованого вибуховою хвилею 5-поверхового жит¬лового будинку на Пер¬шотравневій набережній, 4, оновлення критого басейну ДЮСШ на вул. Духновича, 93, зведення 21-го квартирного житлового будинку на вул. Великогірній та ін.
160 тисяч виділено на відшкодування майнової та моральної шкоди за квартиру № 6 будинку № 8 на вул. Достоєвського згідно з рішенням суду від 5 грудня 2008 ро¬ку, 295 тисяч – на продовження розробки (коригування) генерального плану міста.

4, 254 мільйона витратять на різноманітні програми, що фінансуються коштом міського бюджету. Так, майже 520 тисяч піде на оздоровлення та відпочинок дітей, школярів і студентів. 1 136 500 заплановано на Програму посилення соціального захисту населення Мукачева. На розвиток футболу дадуть трохи більше 300 тисяч. Міська програма на 2011 рік, що передбачає безплатне видавання й пільговий продаж медикаментів за рецептами в разі амбулаторного лікування окремих груп населення та за певними категоріями захворювань, потягла на 1,3 мільйона. Всього в місті цього року фінансуватимуть 14 різноманітних програм.

27 січня 2011р.

Теги: бюджет, Мукачево, озеленення, соціально-економічне

«П’ятиповерхівки ще нема, а квартири обіцяні і Погорелову, і Ратушняку»
/ 8Закарпатці організувалися у партизанський загін
/ 4Батьки дитини, яка померла в пологовому будинку Ужгорода, вважають, що немовля підмінили
/ 1Архієпископ Феодор: «Ми готові духовно підтримати наших військових у Криму»
/ 6Закарпатський інтерн оперував поранених на Майдані
/ 3З церкви в Мукачеві вкрали мощі святих, яким дві тисячі років
/ 3Чеські медики досі не наважуються вийняти з тіла уродженця Ужгорода картеч, "отриману" на Майдані
Подорожі чоловіка-мізинчика Сабоніса
«Виношу дитину за 30 тисяч доларів»
Заробітчанські поневіряння ужгородки
На Закарпатті послуги детектива поки що не надто популярні
/ 14На Закарпатті болісно відреагували на погрози "регіоналів" закрити УГКЦ
/ 3В Ужгороді прокуратура досі не знає, чи законно влада продала аптеки
/ 1Від новорічного похмілля допоможуть швидкий секс і контрастний душ
/ 1Люди захистили від дерибану футбольне поле у Горянах
Одержимий кухнею
/ 3Новий Рік в Ужгороді, або Стриптиз Снігуроньки – від 600 гривень
/ 1Розлучені, геї, ігромани – «клієнти» закарпатських психотерапевтів
Ужгород: Замість туалетів – заіржавілі дірки
/ 15Повернулася лікарка, яка продавала дітей
Скульптурний трудоголік. Роботи ужгородця Юрія Максимовича купують попи і прокурори
У Мукачеві Будинок офіцерів руйнується, бо казначейство не дає грошей
Презервативи, Ленін і цуцик за 10 «штук»
/ 2В Ужгороді "забули" відновити покриття пішохідної частини транспортного мосту
Отрутою і ґумовими кулями. Доґгантери в Ужгороді вбивають щомісяця 5–10 собак
» Всі записи