Зоряний час СК «Берегвідейк». Берегівська команда зібрала усі можливі футбольні трофеї

Минулого четверга нагороди знайшли своїх закарпатських героїв. На Свалявщині, в селі Стройні, урочисто відсвяткували завершення футбольного сезону на Закарпатті, а також нагородили призерів і переможців обласного чемпіонату.

Зоряний час СК «Берегвідейк». Берегівська команда зібрала усі можливі футбольні трофеї

Найкращих крайових футболістів, тренерів і суддів вітали не тільки керівники ФФЗ, спонсори і меценати, а й чільники області – Іван Балога та Олександр Ледида.

Нагадаємо, цього року безумовним лідером обласного футболу був спортивний клуб "Берегвідейк". Команда, почесним президентом якої є мер Берегова Іштван Гайдош, а президентом – голова місцевої райдержадміністрації Ігор Свищо, досягла успіху в усіх турнірах, де змагалася. Берегівські футболісти стали й чемпіонами Закарпаття, і володарями Кубка та Суперкубка області, і першими в історії краю переможцями Кубка України серед аматорських команд.
 
Нині в обласних футбольних колах жваво обговорюється питання, чи "Берегвідейк" нарешті візьме участь у другій лізі футбольного чемпіонату України. Та поки керівники команди з'ясовують, чи подужають профінансувати виступ клубу в другій лізі, гравці й тренери відпочивають і насолоджуються заслуженою славою. Додамо, що срібним призером обласної першості став не так давно створений ФК "Середнє" (Ужгородщина), а бронзові нагороди дістали футболісти ФК "Поляна" зі Свалявського району.
   
Вітаючи футболістів та тренерів, голова Федерації футболу Закарпаття Михайло Ланьо з задоволенням відзначив, що цьогорічна першість області, за оцінками фахівців, пройшла на ще вищому рівні, ніж попередня. Тож, незважаючи на кризу, футбол прогресує, рівень команд-учасниць постійно зростає і відповідно інтрига в чемпіонаті зберігається до останнього матчу.
 
Голова обласної ради Іван Балога, який вручав срібні нагороди команді Середнього, відзначив: якщо ОДА перейматиметься футбольними проблемами, як обласна рада, то нашому футболу пощастить. Крім того, чільник обласного парламенту зауважив, що на урочистостях значно більше футболістів, ніж спонсорів.

"Нам, Михайле Івановичу (Ланьо. – Ред.), треба робити все, аби меценатів було не менше, ніж футболістів, – звернувся до голови ФФЗ Іван Балога. – Тоді до останньої секунди останнього матчу точитиметься боротьба за звання чемпіона області". До слова, людей, котрі підтримують розвиток аматорського футболу в краї, керівник Федерації футболу Закарпаття нагородив особливими призами. Відтепер вишукані кубки красуватимуться в кабінетах не тільки відомих закарпатських бізнесменів, а й керівників краю Івана Балоги та Олександра Ледиди.   

Окремо слід згадати тих, хто дістав нагороди як най-най-най у закарпатському футболі. Найкращим голкіпером сезону визнано Андрія Крашевського ("Берегвідейк"), захисником – Сергія Кундрика ("Мукачево"), півзахисником – Юрія Чонку ("Берегвідейк"), нападником – Руслана Соскиду ("Середнє"). Спеціальним призом нагородили найуспішнішого бомбардира чемпіонату Богдана Костика з "Поляни". І, нарешті, кращим тренером прогнозовано став Роберт Нодь із Берегова, а найліпшим арбітром сезону визнано Ярослава Козика з Мукачева.

Ярослав Світлик

15 грудня 2010р.

Теги: футбол, Берегвідейк

«П’ятиповерхівки ще нема, а квартири обіцяні і Погорелову, і Ратушняку»
/ 8Закарпатці організувалися у партизанський загін
/ 4Батьки дитини, яка померла в пологовому будинку Ужгорода, вважають, що немовля підмінили
/ 1Архієпископ Феодор: «Ми готові духовно підтримати наших військових у Криму»
/ 6Закарпатський інтерн оперував поранених на Майдані
/ 3З церкви в Мукачеві вкрали мощі святих, яким дві тисячі років
/ 3Чеські медики досі не наважуються вийняти з тіла уродженця Ужгорода картеч, "отриману" на Майдані
Подорожі чоловіка-мізинчика Сабоніса
«Виношу дитину за 30 тисяч доларів»
Заробітчанські поневіряння ужгородки
На Закарпатті послуги детектива поки що не надто популярні
/ 14На Закарпатті болісно відреагували на погрози "регіоналів" закрити УГКЦ
/ 3В Ужгороді прокуратура досі не знає, чи законно влада продала аптеки
/ 1Від новорічного похмілля допоможуть швидкий секс і контрастний душ
/ 1Люди захистили від дерибану футбольне поле у Горянах
Одержимий кухнею
/ 3Новий Рік в Ужгороді, або Стриптиз Снігуроньки – від 600 гривень
/ 1Розлучені, геї, ігромани – «клієнти» закарпатських психотерапевтів
Ужгород: Замість туалетів – заіржавілі дірки
/ 15Повернулася лікарка, яка продавала дітей
Скульптурний трудоголік. Роботи ужгородця Юрія Максимовича купують попи і прокурори
У Мукачеві Будинок офіцерів руйнується, бо казначейство не дає грошей
Презервативи, Ленін і цуцик за 10 «штук»
/ 2В Ужгороді "забули" відновити покриття пішохідної частини транспортного мосту
Отрутою і ґумовими кулями. Доґгантери в Ужгороді вбивають щомісяця 5–10 собак
» Всі записи