12 Змій в Закарпатській облраді

У наступні роки можна очікувати від депкорпусу менше песимістичного скавуління і більше зміїної мудрості.

12 Змій в Закарпатській облраді

Остаточний склад Закарпатської обласної ради донині офіційно не затверджений.  Хоч пора б уже проводити засідання, обирати керівництво й починати працювати. Наприклад, над бюджетом на наступний рік. Та наша область унікальна, ми вкотре дали привід Україні про себе поговорити. Сподіваємося, найближчим часом суди й перерахунки закінчаться і рада таки візьметься за роботу. Не маючи нової офіційної інформації, ми вирішили не втомлювати читачів політичними аналізами чи прогнозами. Натомість спробуємо вивчити склад новообраної ради (ще раз повторюємо – попередній, але найімовірніший). Отож подивимося, коли слід народитися й ким треба працювати, аби мати більше шансів стати депутатом.

Бізнесмени, чиновники і лікарі

Нагадаємо, у серпні рада ухвалила рішення про збільшення кількості депутатів до 108. За попередніми даними, у підсумку до крайового парламенту проходять представники 8 партій. Найбільше має проводити Єдиний Центр. Представників Партії регіонів майже на десяток менше. Вісім крісел у раді отримує "Батьківщина", 5 – "Фронт змін", по 4 – Демократична партія угорців і "Сильна Україна".

Ще одна угорська партія "КМКС" буде представлена трьома депутатами (цікаво, що всі народилися у квітні), й одного бійця матиме Соціалістична партія. Дуже показово, що зі ста восьми депутатів тільки вісім – жінки. Причому сім із них у команді Єдиного Центру, а восьма – директор телеканалу "Даніо" Алла Петрова – пройшла за списком Партії регіонів. І ще один нюанс: керівник Ужгородської швейної фабрики, член Єдиного Центру Мирослава Каламуняк  стала єдиною жінкою, що здобула перемогу в мажоритарному окрузі. 

Отож, хто вони, ці 108 депутатів? Для початку ми проаналізували професійну належність обранців. Цілком прогнозовано, найбільше серед них виявилося представників бізнесу. І великого, і малого. Звичайно, насправді важко вирахувати й порахувати всіх підприємців у раді, бо багато з тих депутатів, котрі, наприклад, нині є держслужбовцями, мають свій бізнес, офіційно оформлений на інших осіб. Тож ми виходили з даних, що їх самі партії подавали при реєстрації в ОВК. Якщо писали, що, скажімо, Іванов – заступник голови райдержадміністрації, ми класифікували його як чиновника. І не враховували, що він має завод, турфірму й ресторан. До речі, цікавий факт: тільки від "Фронту змін" усі депутати – бізнесмени.

Другу групу після підприємців (їх ми нарахували під чотири десятки) становлять чиновники. До прикладу, депутатами стали п'ятеро голів і четверо заступників голів районних державних адміністрацій, керівник ОДА, троє його заступників, голова обласної ради з двома заступниками, один голова районної ради й один заступник міського голови. Крім того, пройшли до крайового парламенту двоє помічників народних депутатів, один начальник райвідділу міліції і двоє митників.
Дістали крісла в сесійній залі й майже півтора десятка начальників різноманітних обласних управлінь, адміністрацій, інспекцій і державних підприємств. Найвищі ж посади обіймають лідери Єдиного Центру й "Батьківщини" Віктор Балога та Олександр Кеменяш. Перший, як відомо, вже міністр МНС, другий – чинний народний депутат. До слова, найбільше чиновників – у фракції провладної Партії регіонів. Ними список цієї сили аж рябить.

Третя найширше представлена професія – лікар. Медиків серед новообраних депутатів 12. А от освітян тільки четверо. Примітно, що майже дві третини представників цих двох благородних професій – єдиноцентристи. З'ясувався й інший цікавий факт – пройшли до ради семеро людей, котрі тимчасово не працюють, і четверо пенсіонерів. Найстарший депутат – нинішній голова Михайло Кічковський, котрий народився 1947 року. А наймолодший – представник Партії регіонів, родич губернатора, Віктор Ледіда, 1985 року народження.

Також депутатами стали двоє журналістів, банкір, директор лісгоспу, адвокат і ректор університету. З усіх 108 обранців тільки двоє недовчених – мають середню спеціальну освіту. 106 обранців указали, що здобули вищу.

Війна Скорпіонів?

Далі ми вирішили проаналізувати зодіакальну належність новообраних. Результат виявився логічним і прогнозованим. Представники владолюбних знаків суттєво переважають. Найбільше серед обранців Овнів і Близнюків – по 13.  Знак президентів – Скорпіон – представлений 11-ма депутатами. Також у раді буде по 10 Левів, Тільців і Терезів, 9 Риб, 8 Раків і 7 Дів. По шість депутатів є Козорогами та Водоліями. Найменшу ж "фракцію" матимуть Стрільці – їх тільки п'ятеро. 

Що ж віщують зірки такому складу обласної ради? Прихильники гороскопів, мабуть, знають, що між Овнами й Близнюками (а вони знаки-лідери в нашому представницькому органі) швидко народжуються почуття симпатії й взає¬морозуміння. І все ж тривалий і щасливий "шлюбний союз" не гарантований. Головний винуватець цього – досить поверхневі Близнюки. Однак, на диво, стабільна згода між цими знаками існує тоді, коли їх поєднують спільні ідеї й плани, одна справа і мета. Овен як діловий партнер Близнюкам просто необхідний. Ті фонтанують ідеями, з яких Овни вибирають тільки найжиттєздатніші й найпотрібніші. А далі, оминаючи всі "підводні камені", обходячи всі гострі кути, не визнаючи ніяких перешкод, втілюють їх у життя.

Прекрасний прогноз виходить. Однак треба пам'ятати, що третя за представництвом – група Скорпіонів. А цей знак ой який непростий. До речі, не все просто й із лідерами депутатських груп. Лідер Єдиного Центру за гороскопом Близнюк, "Батьківщини" – Скорпіон, "фронтовиків" – Лев, а "регіоналів" – Терези. Враховуючи те, що Віктор Балога працюватиме міністром у Києві, ймовірно, що керувати фракцією Єдиного Центру буде Іван Балога. А він – Скорпіон. Тоді квартет вимальовується геть цікавий.

Якщо вірити давньому прислів'ю, два Скорпіони (Балога – Кеменяш) в одній банці будуть або нерозлучними друзями, або кревними ворогами. Не розуміються Скорпіони і з Терезами (Балога – Ледида), оскільки представники обох знаків є чудовими дипломатами, все залежить від того, хто кого перехитрить. А союз Скорпіона й Лева (Балога – Бровді) з самого початку приречений на крах через знач¬ну відмінність обох партнерів, суперечність їхніх характерів. Залишається гадати, який варіант розвитку подій очікувати: конфліктів між "несумісними" лідерами фракцій чи порозуміння й об'єднання депутатів навколо спільної справи й мети?
 

Цікаво сформувалися й команди двох найбільших фракцій облради – Єдиного Центру і Партії регіонів. Серед єдиноцентристів лише два Близнюки. І це справді брати – Віктор та Павло Балоги. Зате в цій команді ми нарахували аж по 8 Овнів та Скорпіонів. Крім того, у фракції 5 зважених представників знаку Терези, по 4 Леви, Тільці і Водолії. По 3 депутати народилися під знаком Діви й Стрільця. Крім того, парою обранців у фракції Єдиного Центру представлені Риби й Козороги. Сумно буде тільки одному Раку – міліціонеру Олександру Яцканичу...

А от у таборі Партії регіонів спостерігаємо зовсім інший "звіринець". Точніше сказати – акваріум. На регіональному плесі блищать черевами 5 Риб, 3 Раки та один Скорпіон. Та все ж найбільше в цій команді Близнюків – шестеро. По четверо представників мають знаки Тільця і Лева, і по троє – Терезів, Дів, і Овнів. Найменше (по двоє) серед "регіоналів" Водоліїв і Козорогів. І вже геть одинокий Стрілець – голова Тячівської райдержадміністрації Михайло Шелевер. 

І наостанок – коротка характеристика депкорпусу за східним гороскопом. Найбільше у раду "проповзло" Змій – 12. За ними йдуть Тигри й Вівці (по 11), Бики, Мавпи й Півні (по 10). Однакові за чисельністю "фракції" Кабанів, Коней, Драконів та Щурів – у кожній по вісім депутатів. Консервативних Кроликів ми нарахували сімох, а найменше серед депутатів Собак – тільки 5. Отож сподіваємося, в наступні роки в раді буде менше песимістичного скавуління, гризні й більше зміїної передбачливості, вольовитості й мудрості.

Ярослав СВІТЛИК, ЗІА "Простір"

 

23 листопада 2010р.

Теги: облрада, склад, депутати

Коментарі

Оксана Штефаньо 2010-11-23 / 16:36:00
Світлику,калап дулу.Вдається тобі завжди щось оригінальне придумати.

«П’ятиповерхівки ще нема, а квартири обіцяні і Погорелову, і Ратушняку»
/ 8Закарпатці організувалися у партизанський загін
/ 4Батьки дитини, яка померла в пологовому будинку Ужгорода, вважають, що немовля підмінили
/ 1Архієпископ Феодор: «Ми готові духовно підтримати наших військових у Криму»
/ 6Закарпатський інтерн оперував поранених на Майдані
/ 3З церкви в Мукачеві вкрали мощі святих, яким дві тисячі років
/ 3Чеські медики досі не наважуються вийняти з тіла уродженця Ужгорода картеч, "отриману" на Майдані
Подорожі чоловіка-мізинчика Сабоніса
«Виношу дитину за 30 тисяч доларів»
Заробітчанські поневіряння ужгородки
На Закарпатті послуги детектива поки що не надто популярні
/ 14На Закарпатті болісно відреагували на погрози "регіоналів" закрити УГКЦ
/ 3В Ужгороді прокуратура досі не знає, чи законно влада продала аптеки
/ 1Від новорічного похмілля допоможуть швидкий секс і контрастний душ
/ 1Люди захистили від дерибану футбольне поле у Горянах
Одержимий кухнею
/ 3Новий Рік в Ужгороді, або Стриптиз Снігуроньки – від 600 гривень
/ 1Розлучені, геї, ігромани – «клієнти» закарпатських психотерапевтів
Ужгород: Замість туалетів – заіржавілі дірки
/ 15Повернулася лікарка, яка продавала дітей
Скульптурний трудоголік. Роботи ужгородця Юрія Максимовича купують попи і прокурори
У Мукачеві Будинок офіцерів руйнується, бо казначейство не дає грошей
Презервативи, Ленін і цуцик за 10 «штук»
/ 2В Ужгороді "забули" відновити покриття пішохідної частини транспортного мосту
Отрутою і ґумовими кулями. Доґгантери в Ужгороді вбивають щомісяця 5–10 собак
» Всі записи