Клепка

У центрі Львова є магазин «Клепка». Як вони себе позиціонують - крамничка «розумних речей». Хоча, коли відвідвідувачі розглядають їхній товар (зокрема й на інтернет-сторінці), найчастіше звучить: «0, прикольно». Тобто це радше магазин кумедних речей. Але найбільше тішить назва - містке слово клепка. Було б чудово, якби саме її теж продавали. Наприклад, на вагу. Мабуть, то був би крам нарозхват. Багатьом здався б й особисто. Купив трохи - і вже не робиш дурниць, які, відомо, іноді ламають усе життя.

Але найбільше б, либонь, купували клепку на подарунки. Скажімо, українським залізничникам. Бо вони як колись морозили нас у поїздах, так нині "тушкують у власному соку". Після команди: "почати опалювальний сезон" і аж до її скасування: не зважаючи на погоду, кочегарять так, що у вагонах нічим дихати, неможливо спати й начисто відпадає бажання кудись їхати. При цьому транспортники постійно стогнуть, що пасажирські перевезення нерентабельні і треба підвищувати ціни. А звідки візьметься рентабельність, коли майже півроку країною їздять металеві сауни?

А ще б, з огляду на злобу дня - вибори, які, як виявилося, 31 жовтня не закінчилися, а багато в чому тільки почалися, - хотілося б, аби клепку, можливо, й за рахунок державного бюджету, діставали члени, а особливо голови, виборчих комісій. Бо тепер словосполучення голова (секретар/заступник голови) виборчої комісії має приблизно гаку ж ауру, як, наприклад, спекулянт у радянські часи. Тобто людина, яка апріорі махінує, робить усе, що завгодно, аби тільки об'їхати закон на кривій козі. І майже ніхто їм не указ. Ось ужгородська міська виборча комісія ухвалила за кілька днів до голосування безпрецедентне рішення: аби журналісти, які хочуть спостерігати за виборами, пройшли в комісії акредитацію, пояснили з якою метою збирають інформацію і (!)... погодили з МВК тексти підготовлених матеріалів. І чхати вони хотіли на закони, демократію й міжнародний імідж України. Добре, що знайшлася громадська організація, яка запеленгувала це "геніальне" рішення й оскаржила його в суді. Бо, виявляється, навіть виконавча влада області не може в цьому випадку нічого вдіяти (запевнив на прес-конференції в день виборів голова ОДА). Хоча насамперед саме керівництво краю відповідає за забезпечення чесного й прозорого (один із елементів цього - присутність преси) волевиявлення громадян.

Цікаво також, як вигребе ужгородська МВК з нинішньої, вже пост-виборчої, завареної владою каші. Невже голова МВК не понесе ніякої відповідальності за непроставлену проти вибулого кандидата Ольги Машкаринець відповідну позначку у бюлетені, за той цирк, з нібито несанкціонованим вивезенням бюлетенів із приміщення міської виборчої комісії минулої п'ятниці? Невже не відреагує прокуратура? Втім якщо б перевибори через махінації чи головотяпство комісій за законом проводилися не за рахунок місцевого бюджету, а за власні кошти їхніх членів, вони й самі, якби не було змоги купити клепку - десь її таки знайшли б.

Узагалі ж, було б добре, якби клепку вводили одразу при народженні – як, до прикладу, вакцину БЦЖ Бо хоч у когось її й вистачає, та, мабуть, забагато клепки не буває.

Лариса Подоляк

15 листопада 2010р.

Теги: клепка, крамничка, дурниці

Коментарі

славко 2010-11-16 / 20:21:00
респект!

«П’ятиповерхівки ще нема, а квартири обіцяні і Погорелову, і Ратушняку»
/ 8Закарпатці організувалися у партизанський загін
/ 4Батьки дитини, яка померла в пологовому будинку Ужгорода, вважають, що немовля підмінили
/ 1Архієпископ Феодор: «Ми готові духовно підтримати наших військових у Криму»
/ 6Закарпатський інтерн оперував поранених на Майдані
/ 3З церкви в Мукачеві вкрали мощі святих, яким дві тисячі років
/ 3Чеські медики досі не наважуються вийняти з тіла уродженця Ужгорода картеч, "отриману" на Майдані
Подорожі чоловіка-мізинчика Сабоніса
«Виношу дитину за 30 тисяч доларів»
Заробітчанські поневіряння ужгородки
На Закарпатті послуги детектива поки що не надто популярні
/ 14На Закарпатті болісно відреагували на погрози "регіоналів" закрити УГКЦ
/ 3В Ужгороді прокуратура досі не знає, чи законно влада продала аптеки
/ 1Від новорічного похмілля допоможуть швидкий секс і контрастний душ
/ 1Люди захистили від дерибану футбольне поле у Горянах
Одержимий кухнею
/ 3Новий Рік в Ужгороді, або Стриптиз Снігуроньки – від 600 гривень
/ 1Розлучені, геї, ігромани – «клієнти» закарпатських психотерапевтів
Ужгород: Замість туалетів – заіржавілі дірки
/ 15Повернулася лікарка, яка продавала дітей
Скульптурний трудоголік. Роботи ужгородця Юрія Максимовича купують попи і прокурори
У Мукачеві Будинок офіцерів руйнується, бо казначейство не дає грошей
Презервативи, Ленін і цуцик за 10 «штук»
/ 2В Ужгороді "забули" відновити покриття пішохідної частини транспортного мосту
Отрутою і ґумовими кулями. Доґгантери в Ужгороді вбивають щомісяця 5–10 собак
» Всі записи