Міська влада Ужгорода нарізала виборчі території під своїх

А на людей — начхати Кинули горох — визначили округи

Нормальної логіки у поділі Ужгорода на виборчі округи жодної, таке враження, що кинули горох на карту, і як лягли горошинки, такі будинки включили в округи, -- розповіли у вівторок, 11 жовтня, на зустрічі з журналістами депутат міської ради, підприємець Ігор Баран та директор готельно-туристичного комплексу "Інтурист-Закарпаття", депутат попереднього скликання Олександр Доктор, які зараз балотуються за підтримки партії Єдиний Центр.

Логіка міської влади, за подачею якої сформовані округи, є тільки в тому, що поділ  можновладці робили виключно під своїх кандидатів. Має, наприклад, зручний і приручений пан Н. знайомих в одному будинку на пл. Корятовича, інших у Новому районі, родичів на Шахті, а для четвертих на Швабській виступив благодійником (за бюджетні гроші!) — ось так і треба формувати для нього виборчий округ.

Як розповіли виступаючі, міськвиконком підготував пропозиції по розподілу округів, скликали, за доброю традицією "по свистку" виборчу комісію, яка з перевагою в один голос  затвердила варіант, запропонований мером Ратушняком.

Тепер, до прикладу, Дравці через поле частково з'єднали з Доманинцями і від цих двох громад, у кожної з яких свої і чималі проблеми, у міськраді буде один депутат. Округ №7 розтягнувся аж на 11 км, провулки поруч з вулицями віднесені вже до інших округів, навіть будинки, розміщені один біля одного, опинилися не в одному окрузі. Скажімо, вул. Кошицька входить до округу, а вже провулок Кошицький — ні, вулиця Далека, що проходить через весь округ №7 — теж належить до іншого. Для наочного прикладу Ігор Баран представив журналістам карту міста, на якій кольором позначені поодинокі споруди, віднесені до округу №15, а Олександр Доктор — аналогічну точкову "схему" округу №7.

За підрахунками О. Доктора, по всьому Ужгороду близько 40 вулиць або їх частин, провулків взагалі випали з нарізаних округів. Тому ужгородці, які заздалегідь перевірять, чи є вони у списках виборців, ще можуть оскаржити у виборчу комісію, що їх "загубили", інакше ж люди просто будуть позбавлені можливості віддати свій голос. Хоча, припускає пан Олександр, бюлетені усіх "загублених" за підсумками таки "знайдуться" у скриньках і обов'язково з позначками біля потрібних нинішньому меру Ужгорода прізвищ і списків політичних партій.

Надзвичайне сум'яття у процес волевиявлення ужгородців внесе і те, що суттєво, у порівнянні з попередніми голосуваннями, змінено місця розташування дільниць. Скажімо, з однієї з найдальших, на околиці міста, вул. Солов'їної людям доведеться йти (6 кілометрів!) голосувати аж у лінгвістичну гімназію (школу №1). Ще, дільниці, до прикладу, розмістили у готелі "Прага", на ратушняківській базі "555". Оскільки дільничні виборчі комісії ще не сформовані, виборці, поки не отримають запрошення на голосування, навіть не знатимуть, куди їм іти 31 жовтня, аби віддати свій голос. 

Словом, нинішня міська влада на чолі з Ратушняком вкотре робить усе, щоб зробити явку на виборах мінімальною, заплутати людей, а відтак -- знову завести в міську раду своїх, зручних і покірних депутатів і продовжити дерибанити Ужгород. Зокрема, є округи, де з 17 кандидатів-мажоритарщиків 12 — з оточення Ратушняка. Для цього, під загрозою звільнення, змусили балотуватися практично усіх керівників шкіл і дитячих садків.

Перешкодити подальшому знущанню над Ужгородом може тільки громадська позиція і небайдужість ужгородців та активна робота кандидатів у депутати, які не лише агітуватимуть за себе, а й роз'яснюватимуть людям, куди їм іти голосувати і що варто перевірити себе у списках виборців.

Відділ політики ЗІА "Простір"  

13 жовтня 2010р.

Теги: Доктор, Баран, вибори, округ

«П’ятиповерхівки ще нема, а квартири обіцяні і Погорелову, і Ратушняку»
/ 8Закарпатці організувалися у партизанський загін
/ 4Батьки дитини, яка померла в пологовому будинку Ужгорода, вважають, що немовля підмінили
/ 1Архієпископ Феодор: «Ми готові духовно підтримати наших військових у Криму»
/ 6Закарпатський інтерн оперував поранених на Майдані
/ 3З церкви в Мукачеві вкрали мощі святих, яким дві тисячі років
/ 3Чеські медики досі не наважуються вийняти з тіла уродженця Ужгорода картеч, "отриману" на Майдані
Подорожі чоловіка-мізинчика Сабоніса
«Виношу дитину за 30 тисяч доларів»
Заробітчанські поневіряння ужгородки
На Закарпатті послуги детектива поки що не надто популярні
/ 14На Закарпатті болісно відреагували на погрози "регіоналів" закрити УГКЦ
/ 3В Ужгороді прокуратура досі не знає, чи законно влада продала аптеки
/ 1Від новорічного похмілля допоможуть швидкий секс і контрастний душ
/ 1Люди захистили від дерибану футбольне поле у Горянах
Одержимий кухнею
/ 3Новий Рік в Ужгороді, або Стриптиз Снігуроньки – від 600 гривень
/ 1Розлучені, геї, ігромани – «клієнти» закарпатських психотерапевтів
Ужгород: Замість туалетів – заіржавілі дірки
/ 15Повернулася лікарка, яка продавала дітей
Скульптурний трудоголік. Роботи ужгородця Юрія Максимовича купують попи і прокурори
У Мукачеві Будинок офіцерів руйнується, бо казначейство не дає грошей
Презервативи, Ленін і цуцик за 10 «штук»
/ 2В Ужгороді "забули" відновити покриття пішохідної частини транспортного мосту
Отрутою і ґумовими кулями. Доґгантери в Ужгороді вбивають щомісяця 5–10 собак
» Всі записи