Нашестя залізних коней. Ужгород пережив черговий байкерський рок-фестиваль

Цьогорічний зліт байкерів перевершив попередні, зібравши в нашому місті близько 800 пар коліс разом із своїми «наїзниками» та «наїзницями».

Нашестя залізних коней. Ужгород пережив черговий байкерський рок-фестиваль

Байки різних форм, кольорів та розмірів три дні їздять Ужгородом – перевірена ознака того, що розпочався вже добре відомий рок-фестиваль "Music Bike Ukraine", де об"єднуються байкери з усього світу. Цього року фест, що проходив 8–10 липня на стадіоні "Авангард", відсвяткував своє перше п"ятиріччя. До Ужгорода завітали гості не тільки з різних міст України, а й зі Словаччини, Німеччини, Польщі, Білорусі, Угорщини, Австрії, Росії. Удень гості каталися вулицями міста, гуляли, віднесли квіти на пагорб Слави.

На кар"єрі байкери святкували "День Нептуна", де наварили 60 літрів боґрачу, охочі змагалися в перетягуванні канату та армреслінгу, розмальовували один одного тату.
У суботу учасники фесту з"явилися перед ужгородською публікою, так би мовити, у всій красі: велетенська колона залізних коней разом із власниками та власницями у колоритних вбраннях урочисто проїхала містом.

Проте на цьому свято не закінчилось: нерви глядачів лоскотали угорські каскадери на мотоциклах. Найнесподіванішим став момент, коли в тому місці, де зупинився трюкач, спалахнув вогонь і почав здійматися дим. Та, на щастя, це виявилось лише одним із викрутасів хлопців, які усміхаючись продовжили перформанс, залучаючи до вистави і глядачів.

А от із приходом сутінків фестиваль перетворювався на справжнє драйвове шоу: байкерів та всіх охочих дістати "дозу свободи" розважали як молоді, так і відомі музичні гурти. Перед публікою виступали ужгородські запальні "Salamandra" та "Орден Небес", які зуміли завести слухачів, дрогобицький "Механічний Апельсин", кияни "Рада", "Пік", "White", "Кусто", гості з Будапешта "AC/DC", друг фесту гурт "DVS".

Вечір п"ятниці завершували "палені вогнями, шаленими вітрами" київські "Антитіла". Гедлайнером останнього, суботнього, вечора фестивалю був гість із Санкт-Петербурга – гурт "7Б", виступ якого прикрасив святковий феєрверк. Тексти чи не половини репертуару гурту у захваті скандував натовп під сценою. Після "7Б" публіка близько години танцювала під запальну музику від московського диджея Грува, який порадував оригінальними міксами відомих рок-гітів. Веселе дійство на "Авангарді" тривало до світанку, після чого стомлені, але щасливі учасники фесту розійшлися по домівках.

Дехто з учасників та гостей фестивалю залюбки поділився враженнями. Фронтмен гурту "Орден Небес" Сергій подякував публіці за підтримку, висловив щире задоволення як організацією фесту, так і його атмосферою.

"Я чекала на цю подію цілий рік, тому вона не могла не справити враження на мене. Імпонує те, що я мала змогу насолоджуватися хорошою музикою і в той же час спілкуватися з учасниками різних гуртів, байкерами. Такі фестивалі зближують людей", – зазначила студентка Маріанна. З її думкою повністю погодився байкер Віктор, який запевнив, що з"їзди його "братів" в Ужгороді проходять найкраще. "Якби нас так не кликала дорога, ми б залишились тут ще", – усміхаючись додав він.

Вокаліст гурту "Антитіла" Тарас Тополя підсумував, що ужгородська публіка є однією з найприязніших, а фестиваль залишиться в їхніх спогадах тільки в яскравих тонах.
Декількома днями пізніше на прес-конференції організатор фестивалю, член байкерського об"єднання "Падонкі" Олександр Суханов зауважив: фестиваль виправдав сподівання, справив враження на гостей та виконавців, значних конфліктів із право¬охоронними органами не було (не зовсім так – вже в перший день   зльоту працівники ДАІ склали 4 адміністративні протоколи на мотоциклістів, які перебували у стані алкогольного сп"яніння. – Ред.). Однак, за його словами, на фестивалі відпочивало набагато більше людей, ніж було продано квитків, оскільки багато хто користувався несправжніми бейджиками "Преса" чи підробляв перепустки. Проте організатор не планує шукати винного чи позиватися до суду.

21 липня 2010р.

Теги:

Коментарі

Механічний Апельсин 2010-07-23 / 12:37:00
группа ,,Механічний Апельсин,, з міста Дрогобич , а не з Черкас :))) адміни , виправте будь-ласка цю помилку . дякуєм ! з повагою - ,,Механічний Апельсин,,

«П’ятиповерхівки ще нема, а квартири обіцяні і Погорелову, і Ратушняку»
/ 8Закарпатці організувалися у партизанський загін
/ 4Батьки дитини, яка померла в пологовому будинку Ужгорода, вважають, що немовля підмінили
/ 1Архієпископ Феодор: «Ми готові духовно підтримати наших військових у Криму»
/ 6Закарпатський інтерн оперував поранених на Майдані
/ 3З церкви в Мукачеві вкрали мощі святих, яким дві тисячі років
/ 3Чеські медики досі не наважуються вийняти з тіла уродженця Ужгорода картеч, "отриману" на Майдані
Подорожі чоловіка-мізинчика Сабоніса
«Виношу дитину за 30 тисяч доларів»
Заробітчанські поневіряння ужгородки
На Закарпатті послуги детектива поки що не надто популярні
/ 14На Закарпатті болісно відреагували на погрози "регіоналів" закрити УГКЦ
/ 3В Ужгороді прокуратура досі не знає, чи законно влада продала аптеки
/ 1Від новорічного похмілля допоможуть швидкий секс і контрастний душ
/ 1Люди захистили від дерибану футбольне поле у Горянах
Одержимий кухнею
/ 3Новий Рік в Ужгороді, або Стриптиз Снігуроньки – від 600 гривень
/ 1Розлучені, геї, ігромани – «клієнти» закарпатських психотерапевтів
Ужгород: Замість туалетів – заіржавілі дірки
/ 15Повернулася лікарка, яка продавала дітей
Скульптурний трудоголік. Роботи ужгородця Юрія Максимовича купують попи і прокурори
У Мукачеві Будинок офіцерів руйнується, бо казначейство не дає грошей
Презервативи, Ленін і цуцик за 10 «штук»
/ 2В Ужгороді "забули" відновити покриття пішохідної частини транспортного мосту
Отрутою і ґумовими кулями. Доґгантери в Ужгороді вбивають щомісяця 5–10 собак
» Всі записи