Малі підприємці прагнуть змін, тому й мітингують

Минулого тижня в Мукачеві відбувся стихійний мітинг малих підприємців. До них вийшов мукачівський міський голова Золтан Ленд'єл і сказав, що не в компетенції органів місцевого самоврядування вирішувати державні питання. Щодо малого і середнього бізнесу, то міська влада всіляко підтримує всі позитивні починання підприємців.

Малі підприємці прагнуть змін, тому й мітингують

10 червня біля мукачівської ратуші  відбувся новий мітинг на підтримку  законних прав та інтересів  представників малого і середнього  бізнесу. Його організували Мукачівський міськком НТСУ, Мукачівська міськрайонна спілка підприємців та Мукачівська міська асоціація адвокатів. На велелюдному зібранні було прийнято звернення до Президента України, Прем’єр-міністра, Голови Верховної Ради. Учасники мітингу звернулися також до міського голови Мукачева і депутатського корпусу міськради з проханням підтримати цей документ на черговій сесії.

Ось як прокоментував ці дії один із організаторів мітингу, голова правління Мукачівської міськрайонної спілки підприємців, голова правління Мукачівської міської асоціації адвокатів, секретар Закарпатського обкому НТСУ Олексій Фозекош:
 
– За нововведеннями, які планують запровадити  у законодавстві, чимало видів підприємництва, навіть адвокатів, пропонують перевести під ті види діяльності, які не мають права бути на спрощеній системі оподаткування. Ці зміни тільки загострять економічну ситуацію в країні. Виходячи із передвиборних обіцянок нинішнього Президента України, нове керівництво держави має усвідомлювати, що розвиток малого і середнього бізнесу є базовим для зростання економіки і покращення рівня життя громадян. Принципова позиція мітингувальників полягає у вимогах, які, на їхню думку, повинні полегшити існування підприємництва в Україні. Зокрема: терміново встановити мораторій на проведення перевірок всіма контролюючими і правоохоронними органами терміном на один рік до 1 липня 2011-го, законодавчо запровадивши до вказаного терміну податкові канікули; підприємці категорично виступають проти ускладнення та бюрократизації системи бухобліку та звітності й продовження існування об’ємної і заплутаної дозвільної системи; базовою вимогою підприємців із Мукачева є залишити спрощену систему оподаткування у тому вигляді, в якому вона існувала дотепер, і заборонити вимагати будь-якими контролюючими органами у підприємців первинні документи на продукцію і ті, що підтверджують походження та вартість товару, а також збільшити граничний розмір річного товарообігу з 500 тисяч грн. до 1 млн.; за три місяці прийняти Податковий кодекс, в якому закріпити вимоги підприємців, що працюють на спрощеній системі оподаткування; терміново вирішити питання кредитування малого і середнього бізнесу, оздоровлення банківської системи. Таким чином, підприємці сподіваються, що державна влада з порозумінням поставиться до проблем малого і середнього бізнесу і продемонструє реальні наміри провести позитивні економічні реформи.

Олексій Філіппов

"Старий Замок "Паланок", Закарпаття онлайн.ЗМІ Закарпаття
16 червня 2010р.

Теги: підприємці, Мукачево

«П’ятиповерхівки ще нема, а квартири обіцяні і Погорелову, і Ратушняку»
/ 8Закарпатці організувалися у партизанський загін
/ 4Батьки дитини, яка померла в пологовому будинку Ужгорода, вважають, що немовля підмінили
/ 1Архієпископ Феодор: «Ми готові духовно підтримати наших військових у Криму»
/ 6Закарпатський інтерн оперував поранених на Майдані
/ 3З церкви в Мукачеві вкрали мощі святих, яким дві тисячі років
/ 3Чеські медики досі не наважуються вийняти з тіла уродженця Ужгорода картеч, "отриману" на Майдані
Подорожі чоловіка-мізинчика Сабоніса
«Виношу дитину за 30 тисяч доларів»
Заробітчанські поневіряння ужгородки
На Закарпатті послуги детектива поки що не надто популярні
/ 14На Закарпатті болісно відреагували на погрози "регіоналів" закрити УГКЦ
/ 3В Ужгороді прокуратура досі не знає, чи законно влада продала аптеки
/ 1Від новорічного похмілля допоможуть швидкий секс і контрастний душ
/ 1Люди захистили від дерибану футбольне поле у Горянах
Одержимий кухнею
/ 3Новий Рік в Ужгороді, або Стриптиз Снігуроньки – від 600 гривень
/ 1Розлучені, геї, ігромани – «клієнти» закарпатських психотерапевтів
Ужгород: Замість туалетів – заіржавілі дірки
/ 15Повернулася лікарка, яка продавала дітей
Скульптурний трудоголік. Роботи ужгородця Юрія Максимовича купують попи і прокурори
У Мукачеві Будинок офіцерів руйнується, бо казначейство не дає грошей
Презервативи, Ленін і цуцик за 10 «штук»
/ 2В Ужгороді "забули" відновити покриття пішохідної частини транспортного мосту
Отрутою і ґумовими кулями. Доґгантери в Ужгороді вбивають щомісяця 5–10 собак
» Всі записи