Закарпатські чиновники пішли в "кривий танець" на святкуванні 65-річчя "Малятка"

Дитячий спеціалізований пульмонологічний санаторій "Малятко" відзначив початок літнього оздоровлення, завершення благодійного марафону зі збору коштів на реконструкцію найстарішого корпусу, з якого 65 років тому почалася історія закарпатського "Артеку", і провів масштабне родинне свято.

Закарпатські чиновники пішли в "кривий танець" на святкуванні 65-річчя "Малятка"

Як тут уже звикли – усе за народними традиціями і не просто для дітей, які оздоровлюються в закладі, а й для їхніх родин.

Допомогти виховате¬лям "Малятка" водити забави приїхали дівчата з гурту "Правиця" – лауреати "Червоної рути", організатори столичної дитячої фольк-школи, де займаються діт¬ки буквально з пелюшок, точніше – з памперсів.

У "Малятку" організували родинну гру "Збери коралі" – керамічні різнокольорові намистинки учасники отримували за виготовлення паперових квітів. Детальки відповідали кольорам веселки, отож згодом, нанизані в намиста, вони яскраво забарвили дощовий день п’ятниці, 4 червня. На території санаторію працювали 6 майстерок, де буквально в режимі нон-стоп проходили майстер-класи з виготовлення різнокольорових жоржин, айстр, ромашок, маків тощо, якими відтак заквітчали весь заклад. Найбільше намистинок – 102 – назбирала родина Вальків – двом братам, Артуру й Максиму, які відпочивають на першій літній зміні в "Малятку", допомагала потужна команда – мама, дідусь і аж дві бабусі. А для здобуття другого місця об’єдналися троє хлопців-друзів, які згодом великодушно віддали одному з-поміж себе приз – путівку на наступний рік.

Після збору коралів "Правиця" залучила дітлахів і дорослих до спільного концерту – співали народні пісні, зокрема актуальну для паводко-дощових днів минулого тижня замовлянку "Вийди, вийди, сонечко" (і, попри прогнози, дощ таки не посмів зіпсувати свята), розгадували загадки, водили танці.
Нещодавно на одному з фестивалів у "Малятку" взялися робити з надутих дітьми кульок найдовшу на Закарпатті гірлянду, а цього разу поставили амбітну мету – вийти на рекордно найдовший "кривий танець". Це один із найстаріших, мабуть, ще з язичницьких часів, український танець, і в дитячому санаторії він таки вдався найдовшим – за приблизними підрахунками "вплелося" у забаву близько 100 діточок, а загалом – понад 200 учасників.

Аби вийти на рекорд, залучили навіть численних гостей, які прийшли привітати "Малятко" з 65-річним ювілеєм, зокрема й заступника голови обласної ради Андрія Сербайла, начальника обласного управління охорони здоров’я Романа Шніцера, голову сільської ради Оноківців Віктора Дмитрука, керівника ужгородського "Турбогазу" Михайла Качура, директора Мукачівського спеціалізованого інтернату для дітей з особливими потребами Василя Маркуліна, голову обкому профспілки медичних працівників Володимира Турока та багатьох інших. Гості, як годиться на день народження, та ще й таке поважне, прийшли не з порожніми руками: серед подарунків – грамота санаторію від обласної ради, компакт-диски з українськими дитячими "Слуханками" від заступника голови Верховної Ради Миколи Томенка, ікона і квіти-розсада для прикрашання території, нагороди й відзнаки всім численним працівникам дитячої оздоровниці. Подякували на святі також усім, хто долучився до благодійного марафону зі збирання коштів на реконструкцію лікувально-діагностичного корпусу, обласній владі, яка виділила бюджетні гроші на капітальний ремонт одного зі спальних корпусів (незабаром у "Малятку його відкриття – буде ще одне свято!) й реконструкцію лікувально діагностичного корпусу,  заводу "Турбогаз" за подаровані два дерев’яні дитячі ігрові майданчики.

Після виснажливої кількагодинної забави і встановлення рекордів, день народження "Малятка" завершився святковим фуршетом. Родзинкою солодкої програми став 10-кілограмовий торт. 

ЗІА "Простір"
 
 

10 червня 2010р.

Теги: санаторій, Маляко, свято

«П’ятиповерхівки ще нема, а квартири обіцяні і Погорелову, і Ратушняку»
/ 8Закарпатці організувалися у партизанський загін
/ 4Батьки дитини, яка померла в пологовому будинку Ужгорода, вважають, що немовля підмінили
/ 1Архієпископ Феодор: «Ми готові духовно підтримати наших військових у Криму»
/ 6Закарпатський інтерн оперував поранених на Майдані
/ 3З церкви в Мукачеві вкрали мощі святих, яким дві тисячі років
/ 3Чеські медики досі не наважуються вийняти з тіла уродженця Ужгорода картеч, "отриману" на Майдані
Подорожі чоловіка-мізинчика Сабоніса
«Виношу дитину за 30 тисяч доларів»
Заробітчанські поневіряння ужгородки
На Закарпатті послуги детектива поки що не надто популярні
/ 14На Закарпатті болісно відреагували на погрози "регіоналів" закрити УГКЦ
/ 3В Ужгороді прокуратура досі не знає, чи законно влада продала аптеки
/ 1Від новорічного похмілля допоможуть швидкий секс і контрастний душ
/ 1Люди захистили від дерибану футбольне поле у Горянах
Одержимий кухнею
/ 3Новий Рік в Ужгороді, або Стриптиз Снігуроньки – від 600 гривень
/ 1Розлучені, геї, ігромани – «клієнти» закарпатських психотерапевтів
Ужгород: Замість туалетів – заіржавілі дірки
/ 15Повернулася лікарка, яка продавала дітей
Скульптурний трудоголік. Роботи ужгородця Юрія Максимовича купують попи і прокурори
У Мукачеві Будинок офіцерів руйнується, бо казначейство не дає грошей
Презервативи, Ленін і цуцик за 10 «штук»
/ 2В Ужгороді "забули" відновити покриття пішохідної частини транспортного мосту
Отрутою і ґумовими кулями. Доґгантери в Ужгороді вбивають щомісяця 5–10 собак
» Всі записи