На дитячому "Євробаченні" все по-дорослому

Закарпатка Даніела Якобчук - надія Західної України

На  дитячому "Євробаченні" все по-дорослому

Тільки-но закінчилося доросле "Євробачення", де українка Alyosha зайняла 10 місце. А от на аналогічному дитячому конкурсі нашу державу має шанс представити співачка із Закарпаття. Ужгородка Даніела Якобчук пройшла попередній відбір і вийшла до фіналу всеукраїнського конкурсу. Зараз дівчинка активно готується до виступу.

Дитячий пісенний конкурс "Євробачення" - це версія однієї з найпопулярніших музичних подій Європи. З 2003-го він проводиться серед дітей віком від 10 до 15 років.

У цьогорічному національному відборі взяли участь 79 маленьких претендентів. Оцінювало їх зіркове журі, зокрема Валід Арфуш, співачка Шаніс, шоумен Дмитро Коляденко, композитор Алла Мігай, міс України 2008 Ірина Журавська, викладач вокалу Наталія Єфименко та інші. Фінал конкурсу мав відбутися 12 червня, але вже перед виходом газети стало відомо, що його з невідомих причин перенесли на серпень.

Шанс потрапити до Мінська має 12-річна ужгородка Даніела Якобчук. Минулого року вона з "Піснею Сріберної Землі" не змогла пройти національний відбір. Проте її виступ назвали успішним - журі й глядачі віддали їй почесне четверте місце. Уже після конкурсу Даніела спробувала себе в ролі ведучої, провівши концерт разом із нашим земляком Петром Магою. А через рік знову бореться за перемогу. Цього разу, каже Даніела, виконуватиме "сонячну пісню, яка не дасть нікому сумувати і створить усім гарний настрій".

Мама дівчинки Галина розповіла "Замку", що її чадо активно шукає себе - танцює, грає на скрипці й фортепіано, намагається писати вірші й музику. Щоправда, сама Даніела додає, що поки що їй дуже важко підібрати до музики слова. Дівчинка співає різножанрові пісні, від класики до народних творів акапелло. Хоча каже, що найбільше їй подобається все-таки класичний спів, бо можна зосередитися тільки на виконанні. Даніела у свої неповні дванадцять уже взяла участь у багатьох конкурсах і фестивалях.

Ми здивувалися, коли дівчина задумалася над простим запитанням, хто з сучасних виконавців їй найбільше подобається. Зрештою, у відповідь почули: "Піккардійська терція" і "Мan sound".

До речі, у школі мало хто знає, що Даніела їздить на конкурси і концерти з ансамблем "Перлинка". Батьки кажуть, що не афішують цього, аби їхня донька росла звичайною дитиною.

"Вона може відпочивати один день, але потім їй стає нудно, - каже мама юної співачки. - От прокидається зранку - і бігом вниз до фортепіано. З ним вона і встає, і лягає. А поміж тим старанно вчить шкільні предмети. Даніела вчиться в другу зміну, тож повертається зі школи пізно, але одразу робить уроки. Навчання в нас на першому місці".

Дівчинка підтвердила мамині слова. Каже, що найбільше їй подобається. писати контрольні. "Коли знаю, що я все вивчила, гарно підготувалася, то роблю це із задоволенням, - каже Даніела. - А ще дуже люблю собачок. Мені на Новий рік подарували карликову таксу, яку звати Грицько. Він кожного разу зустрічає мене з концертів."

"Нам сказали, що ми дуже скромні, - повертаємося до теми концертів у розмові з мамою Даніели. - І що для нас це добре, а для продюсерів, виявляється, ні. Але ми вирішили, що хай Даніела спробує досягти успіху такою, якою є..."

Пані Галина розповіла, що нині надзвичайно складно "засвітитися" на всеукраїнському рівні. Цього року, наприклад, Даніела пробувала пробитися на "Нову хвилю", але не пройшла, бо перемогли діти, які вже мають своїх продюсерів. А це 7-8-річні малюки! Така дитина в Києві вже крутиться в потрібних колах, виступає на радіо, телебаченні.

"Звичайно, нас також запрошують на різні виступи в тому ж Києві, - каже пані Галина, - але все впирається в кошти. Сама поїздка, виступ, костюми, "фанера", аранжування. Як не банально це звучить, займатися шоу-бізнесом дуже дорого. У нас поки що нібито виходить, тому працюємо далі".

Підтримаймо нашу землячку в смс-голосуванні й, можливо, Україна вразить Європу закарпатським голосом.

Лариса Романюк

"Старий Замок "Паланок", Закарпаття онлайн.ЗМІ Закарпаття
09 червня 2010р.

Теги: Євробачення, Якобчук, конкурс, пісня

«П’ятиповерхівки ще нема, а квартири обіцяні і Погорелову, і Ратушняку»
/ 8Закарпатці організувалися у партизанський загін
/ 4Батьки дитини, яка померла в пологовому будинку Ужгорода, вважають, що немовля підмінили
/ 1Архієпископ Феодор: «Ми готові духовно підтримати наших військових у Криму»
/ 6Закарпатський інтерн оперував поранених на Майдані
/ 3З церкви в Мукачеві вкрали мощі святих, яким дві тисячі років
/ 3Чеські медики досі не наважуються вийняти з тіла уродженця Ужгорода картеч, "отриману" на Майдані
Подорожі чоловіка-мізинчика Сабоніса
«Виношу дитину за 30 тисяч доларів»
Заробітчанські поневіряння ужгородки
На Закарпатті послуги детектива поки що не надто популярні
/ 14На Закарпатті болісно відреагували на погрози "регіоналів" закрити УГКЦ
/ 3В Ужгороді прокуратура досі не знає, чи законно влада продала аптеки
/ 1Від новорічного похмілля допоможуть швидкий секс і контрастний душ
/ 1Люди захистили від дерибану футбольне поле у Горянах
Одержимий кухнею
/ 3Новий Рік в Ужгороді, або Стриптиз Снігуроньки – від 600 гривень
/ 1Розлучені, геї, ігромани – «клієнти» закарпатських психотерапевтів
Ужгород: Замість туалетів – заіржавілі дірки
/ 15Повернулася лікарка, яка продавала дітей
Скульптурний трудоголік. Роботи ужгородця Юрія Максимовича купують попи і прокурори
У Мукачеві Будинок офіцерів руйнується, бо казначейство не дає грошей
Презервативи, Ленін і цуцик за 10 «штук»
/ 2В Ужгороді "забули" відновити покриття пішохідної частини транспортного мосту
Отрутою і ґумовими кулями. Доґгантери в Ужгороді вбивають щомісяця 5–10 собак
» Всі записи