Читайте у свіжому числі газети "Старий замок "Паланок"...

У свіжому числі газети "Старий замок "Паланок" читайте зокрема:

Читайте у свіжому числі газети "Старий замок "Паланок"...

4 стор. Н2О на природі – запорука здоров’я
Але не в наших кранах. Як це виправити?

Питна вода... Що вона значить, говорити зайве. А от її якість – тема, яка в Україні, в тому числі й у нашій області, буде на устах ще багато років. Бо почасти вода, що тече з наших кранів, годиться хіба що для прибирання оселі. У неї підозрілий запах і смак, тож доводиться кип’ятити. Відтак вона вже геть без смаку, однак пити її безпечніше. Що ж робити, аби вода була якісною, смачною і, головне, безпечною для здоров’я?..

5 стор. "Хліб  щастя"
На  Закарпатті розповсюджують закваску для  хліба, привезену нібито з Почаївського монастиря

Днями зайшла до мене сусідка і, промовляючи  "щастя й здоров’я вашій хаті", простягнула  баночку з-під майонезу з дивним вмістом. До того вона додала письмовий текст, в якому значилося, що це закваска для приготування чудодійного хліба, котрий знімає порчу, прокляття і приносить родині щастя, благополуччя, здоров’я. Тільки головна умова – зробити все за інструкцією.

6 стор. Війна у головах
Для примирення у суспільстві почуттів замало – конче потрібен розум

Чергові травневі "канікули", завдяки телебаченню, аж надто  цього року пробуджували радянську ностальгію. Помпезне святкування 65-річчя Дня Перемоги могло би бути зрозумілим з того погляду, що для багатьох ветеранів він буде останнім в житті, але надмірний офіціоз і пафос мимоволі наштовхує на інші думки.

8 стор. Спокуса самогубства
Чому  вона виникає і чи можна врятувати  тих, хто задумав себе вбити? 
 
За християнською  традицією самогубство – великий  гріх. Церква наполягає на тому, що життя  дає Господь і лише він має  право його в людини забрати. Переважна  більшість атеїстів теж вважають цей дар найвищою цінністю, бо дається він людині лише раз.

І оскільки у вічність після смерті вони не вірять, то тим більше переймаються земним існуванням. Утім, усі подібні  переконання не зупиняють людей, які з власної волі вирішують покінчити з собою.

Самогубство є однією з вічних проблем людства. Лише упродовж історії змінювалися  й ускладнювалися його причини і  способи. Зростання кількості суїцидів спостерігаємо і нині.

18 стор. Як  прокладали водопровід у Мукачеві
75 років  тому городяни вперше отримали  воду централізованим способом 
 
На  початку ХХ століття жителі Мукачева, як і багатьох інших невеликих  міст Австро-Угорської монархії, користувалися  питною водою із колодязів. Водовідведення ж робилося шляхом відкритих вигрібних ям. Жінки прали білизну безпосередньо у річці Латориці. Кількість населення Мукачева постійно збільшувалася, а санітарний стан не покращувався. Жителі не мали надійного захисту від повеней і стихійних епідемій, які в той час неодноразово спалахували.

16 стор. Влад  Троїцький: "Творчі люди живуть  у "паралельній Україні"
Засновник фестивалю "ГОГОЛЬFEST" – про потенціал  нації, політиків-акторів і щастя 
  
Із 4 по 9 травня у Берегові проходив театральний  фестиваль "Сталкер-2010". Це була вже  друга спроба показати глядачеві українські та угорські вистави на одній сцені. Натхненник акції – Атілла Віднянський, талановитий режисер, який зумів створити неординарний театр у Берегові. Тепер трупу постійно запрошують із гастролями як у Москву, так і в країни Європи. Нині Атілла працює у Дебрецені в театрі Чоконаї. Закарпатський глядач уже зміг побачити деякі вистави з його репертуару. Зокрема, запросили угорського рок-співака Хобо (лідера легендарного Hobo Blues Band) із власним моно-спектаклем.

22 стор. "А не треба було стільки народжувати!" – заявляли в органах соцзахисту Леоніду Балюку, який сам виховує трьох доньок

Окрім Свята Перемоги, цьогоріч 9 травня вшановували ще й матерів – чи не в усьому світі їх День традиційно  відзначають другої неділі останнього весняного місяця.

Безумовно, роль мами, людини, яка народила, виховала й пустила дитину в життя, неможливо переоцінити. Проте доля готує різні життєві сценарії, і нерідко трапляється так, що батькові доводиться виконувати не лише власні обов’язки, а й замінювати дітям неньку...

У такій ситуації опинився у欬городець Леонід Балюк, який після трагічної втрати через тяжку хворобу дружини сам виховує трьох доньок.

24 стор. Неспокій митця з-під Невицького замку
Відомий скульптор Михайло Белень створив богиню у… формі зернини, а ще цікавиться тризубом і хрестом

Михайло Белень – ака¬демічний скульп¬тор, художник, педагог, письменник. Автор 17 па-м’ятників, приміром, Олександру Духновичу, Шандору Петефі, Міхаю Мункачі, Теодору Ромжі, Василю Ґренджі-Донському, Федору Фекеті, а також десятків меморіальних дошок – Петру Лодію Федору Корятовичу, Івану Дулішковичу, Андрію Бачинському, Антону Годинці, Григорію Жатковичу, Авґустину Волошину, Адальберту Ерделі, Федору Манайлу.

Автор понад 500 медалей ви¬датним діячам світової, української, і насамперед крайової, історії, культури і науки. Звісно, митець і надалі сповнений творчих задумів. Його полонить буквально все – історія, наука, культура. Наразі майстер захопився тризубом і хрестом.

13 травня 2010р.

Теги: Анонс, "Старий замок "Паланок"

«П’ятиповерхівки ще нема, а квартири обіцяні і Погорелову, і Ратушняку»
/ 8Закарпатці організувалися у партизанський загін
/ 4Батьки дитини, яка померла в пологовому будинку Ужгорода, вважають, що немовля підмінили
/ 1Архієпископ Феодор: «Ми готові духовно підтримати наших військових у Криму»
/ 6Закарпатський інтерн оперував поранених на Майдані
/ 3З церкви в Мукачеві вкрали мощі святих, яким дві тисячі років
/ 3Чеські медики досі не наважуються вийняти з тіла уродженця Ужгорода картеч, "отриману" на Майдані
Подорожі чоловіка-мізинчика Сабоніса
«Виношу дитину за 30 тисяч доларів»
Заробітчанські поневіряння ужгородки
На Закарпатті послуги детектива поки що не надто популярні
/ 14На Закарпатті болісно відреагували на погрози "регіоналів" закрити УГКЦ
/ 3В Ужгороді прокуратура досі не знає, чи законно влада продала аптеки
/ 1Від новорічного похмілля допоможуть швидкий секс і контрастний душ
/ 1Люди захистили від дерибану футбольне поле у Горянах
Одержимий кухнею
/ 3Новий Рік в Ужгороді, або Стриптиз Снігуроньки – від 600 гривень
/ 1Розлучені, геї, ігромани – «клієнти» закарпатських психотерапевтів
Ужгород: Замість туалетів – заіржавілі дірки
/ 15Повернулася лікарка, яка продавала дітей
Скульптурний трудоголік. Роботи ужгородця Юрія Максимовича купують попи і прокурори
У Мукачеві Будинок офіцерів руйнується, бо казначейство не дає грошей
Презервативи, Ленін і цуцик за 10 «штук»
/ 2В Ужгороді "забули" відновити покриття пішохідної частини транспортного мосту
Отрутою і ґумовими кулями. Доґгантери в Ужгороді вбивають щомісяця 5–10 собак
» Всі записи