Код диявола?

Чи не кожен громадянин України має свій індивідуальний код. Він складається з 10 зашифрованих цифр: перші 5 – дата народження українця, наступні 4 – порядковий номер людини, яка народилася цього дня, відтак цифра визначає стать (якщо непарна – чоловік, коли парна – жінка) і десята цифра – контрольна. Однак деякі люди вбачають в цьому коді дещо більше за звичайну ідентифікацію, бо вірять, що з допомогою тотальної «кодизації» нас всіх хочуть взяти під особливий контроль.

Код диявола?

«Нас записують в електронний концтабір»

«Колись за номерування людей на Нюрнберзькому  процесі судили фашистів, – розповідає один із тих, хто відмовився від надання коду – закарпатський журналіст Іван Ладжун. –  Ідентифікаційний номер насправді не є чимось життєво потрібним. Як свого часу в розмові пояснив мені один прозірливий старець, це своєрідне антихрещення людини, котре провадять з великим лукавством. Номер-картка-чип – ось три кроки відречення від Христа. Про це пишеться і в Апокаліпсисі. Замість імені, котре дають при хрещенні, нам просто присвоюють електронний пожиттєвий номер для електронного концтабору.  У людини завжди є вибір – і я свій зробив».

Іван Ладжун у своєму баченні неодинокий. За офіційними даними Головного управління Міндоходів у Закарпатській області, упродовж 2011–2013 років від ідентифікаційного коду відмовилися 2396 закарпатців (за 9 місяців цього року таких є вже 684). У цілому ж в Україні щороку номер облікової картки платника відмовляються оформити близько 10 тисяч людей.

«Статтею 70 Податкового кодексу України передбачено, що громадяни можуть відмовитися від облікової картки платника податків лише через релігійні переконання. Для цього потрібно надати повідомлення до територіального органу доходів і зборів за місцем проживання, де вказати дані паспорта громадянина України та інших документів, які подаються в разі зміни паспортних даних. Після цього до паспорта вносять відмітку про право виконувати будь-які платежі за серією та номером паспорта. З моменту цього запису облік таких громадян ведеться в окремому реєстрі», – повідомили «Замку» в управлінні Міндоходів. А ще додали: оскільки окремий реєстр ведеться з 2011 року, громадяни, які мали таку печатку в паспорті до 2011 року повинні звернутися в органи Міндоходів по нові відмітки, бо попередні вже втратили чинність.

Простежити за фінансами «відмовників» важче

 Цікаво, що на сьогодні Україна – єдина держава, законодавство якої дозволяє відмовитися від коду з релігійних переконань, при цьому органи доходів і зборів не уповноважені перевіряти істинність цих переконань. Щось подібне практикують лише в Греції, де монахи монастирів на горі Афон не сплачують податків і не підпадають під дію закону щодо реєстрації їх як платників податків. Однак, кажуть, в останні роки такими відмовами в нашій країні почали користуватися з метою радше антирелігійною – аби приховати свої справжні статки й завуалювати фінансові операції. Таке, зокрема, закидали нинішньому першому віце-прем’єр-міністру Сергію Арбузову, коли він став головою Нацбанку і виявилося, що високопосадовець не має ідентифікаційного коду.

Українська православна церква ще в1998 році заявила, що вона не без підстав вбачає «здійснення апокаліпсичного пророцтва про печатку Антихриста в запровадженні в Україні ідентифікаційних номерів, як вказаного святим апостолом Іваном Богословом числа Звіра». Інформаційна кампанія в ті роки була такою потужною, що результати її не вщухають і нині, коли керівництво УПЦ частково взяло назад свої слова.

Так, голова інформаційного відділу Мукачівської православної єпархії о.Олександр у коментарі «Замку» зауважив: «Церква нині говорить, що ідентифікаційні коди не є печаткою Антихриста, але вони готують свідомість людей до його приходу. Тобто православна церква дає вибір кожному своєму вірнику, однак попереджає про те, що з допомогою такого обліку релігійну свідомість всіх людей намагаються взяти під контроль. Бо цифра сама по собі мертва, доки людина не вкладає в неї віру». Священик також зауважив, що сам він від коду відмовився, однак у певні моменти це створює йому незручності.  

«Цифри не нашкодять побожній людині»

Натомість не бачить причини відмовлятися від індивідуального номера греко-католицька церква. Отець Владислав Ігнатишин, зокрема, не приховує, що послуговується ідентифікаційним кодом і не бачить в ньому жодної загрози. «Майже всі побожні люди бояться, а деякі демонструють і своє невігластво стосовно цифри «666», яку вважають числом Звіра. Звідки взялося це число й що воно означає?

Святе Письмо є носієм символів і дослідження його нумерології показує, що число Звіра, як і сам він, запрограмовані на поразку, бо вони є наполовину меншими за Бога. Тобто з цифри «666» не треба робити трагедії, боятися, що в коді, номері паспорта чи ще якійсь комбінації з’явиться цей номер. Ми ж не можемо проконтролювати, аби в наших гаманцях не було купюр, сума яких не складалася б у 666, чи щоб на банківських картках не було такої цифри.

Книгу Апокаліпсису слід розуміти глибше, бо, звісно, вона не передбачала сучасної системи кодифікації. Та й загалом, на мою думку, цифри не здатні нашкодити побожній людині – більше підточують душу погані вчинки. Хто боїться чисел, хай боїться купюр і банківських рахунків, бо вони, на жаль, здатні з деяких людей зробити звірів», – зауважив священик.   

Тетяна Літераті

 

18 жовтня 2013р.

Теги: ідентифікаційний код, облікова картка

Коментарі

Піфія 2013-10-19 / 21:41:06
Зовсім нічого особливого. Ніби-то. Але просто дивне співпадіння: ВСІ без виключення електронні кодифікації поділені саме знаком трьох шісток. Пояснюю. Цифра "6" в лазерному штрих-коді кодується двома тонкими лініями. Так ось, ці тонкі лінії в кількості рівно трьох пар стоять на початку, в середині та в кінці лазерного штрих-коду. Коли постало питання чому за розділові цифри обрано саме тонкі лінії, що означають цифру "6" в Брюселі був грандіозний скандал, який швиденько "зам"яли". Але факт залишається фактом: нині скрізь на всіх речах, продуктах, документах, платіжних системах і т.д. є три шістки. Не три сімки, не три нулі, а саме ТРИ ШІСТКИ. Не все так просто у нашому світі... Диявол не веселий сатир з рогнами, а Бог не сивий дідо на хмарині. Той, хто має розум зрозуміє... Роздивіться уважно будь-який лізерний штрих-код і замисліться: ЧИ ЦЕ ДІЙСНО СПІВПАДІННЯ?

«П’ятиповерхівки ще нема, а квартири обіцяні і Погорелову, і Ратушняку»
/ 8Закарпатці організувалися у партизанський загін
/ 4Батьки дитини, яка померла в пологовому будинку Ужгорода, вважають, що немовля підмінили
/ 1Архієпископ Феодор: «Ми готові духовно підтримати наших військових у Криму»
/ 6Закарпатський інтерн оперував поранених на Майдані
/ 3З церкви в Мукачеві вкрали мощі святих, яким дві тисячі років
/ 3Чеські медики досі не наважуються вийняти з тіла уродженця Ужгорода картеч, "отриману" на Майдані
Подорожі чоловіка-мізинчика Сабоніса
«Виношу дитину за 30 тисяч доларів»
Заробітчанські поневіряння ужгородки
На Закарпатті послуги детектива поки що не надто популярні
/ 14На Закарпатті болісно відреагували на погрози "регіоналів" закрити УГКЦ
/ 3В Ужгороді прокуратура досі не знає, чи законно влада продала аптеки
/ 1Від новорічного похмілля допоможуть швидкий секс і контрастний душ
/ 1Люди захистили від дерибану футбольне поле у Горянах
Одержимий кухнею
/ 3Новий Рік в Ужгороді, або Стриптиз Снігуроньки – від 600 гривень
/ 1Розлучені, геї, ігромани – «клієнти» закарпатських психотерапевтів
Ужгород: Замість туалетів – заіржавілі дірки
/ 15Повернулася лікарка, яка продавала дітей
Скульптурний трудоголік. Роботи ужгородця Юрія Максимовича купують попи і прокурори
У Мукачеві Будинок офіцерів руйнується, бо казначейство не дає грошей
Презервативи, Ленін і цуцик за 10 «штук»
/ 2В Ужгороді "забули" відновити покриття пішохідної частини транспортного мосту
Отрутою і ґумовими кулями. Доґгантери в Ужгороді вбивають щомісяця 5–10 собак
» Всі записи