Справа Нагірного: Утікача навіть не шукають (ДОКУМЕНТ)

У минулому номері «Замок» опублікував документ, який свідчить, що про виписку винуватця трагічної ДТП під Хустом лікарі вчасно попередили і прокуратуру, і міліцію. Таким чином ми довели, що закарпатців упродовж місяця обманювали, стверджуючи, що правоохоронці не знають, чи Нагірний ще лікується, чи вже ні.

Справа Нагірного: Утікача навіть не шукають (ДОКУМЕНТ)

Також ми поставили 3 запитання хустському міжрайонному прокурору Іванові Кайлу: навіщо обманювали, чому схаменулися й подали клопотання про примусове лікування Нагірного лише за день до його виписки і чому, знаючи, що лікарі планують його відпускати, не попросили суд змінити запобіжний захід на тримання під вартою? 

За тиждень, що минув, ні особисто Іван Кайло, ні прес-служба прокуратури не спромоглися відповісти на ці запитання. Натомість минулої п’ятниці з’явилася нова інформація – Нагірного так і не оголошено в міжнародний розшук. Ба більше – зараз ніхто не має жодного права його затримувати…

Ось як розвивалися події минулого тижня. Спочатку суд задовольнив клопотання Хустської міжрайонної прокуратури про повернення справи Нагірного для розслідування  в загальному порядку, а слідчий  вніс клопотання про зміну запобіжного заходу на тримання під вартою та оголошення підсудного в міжнародний розшук. Однак адвокат підсудного подав на це рішення апеляційну скаргу. Відповідно, поки апеляційний суд її не розгляне, оголошувати вбивцю в розшук не можна.

Того ж дня, минулої п’ятниці, 5 квітня, прес-служба обласної прокуратури поширила інформацію, що Хустська міжрайонна прокуратура заперечуватиме цю апеляційну скаргу. З посиланням на Івана Кайла повідомили: «Нами готується заперечення на подану захисниками Павла Нагірного апеляційну скаргу. Адже вважаємо її безпідставною, оскільки підсудний, за інформацією лікарів, уже видужав і виписаний із лікарні, відповідно, на даний час знаходиться в осудному стані».

На час публікації матеріалу  немає офіційної інформації, чи прокуратура подала заперечення, чи тільки готувалася це зробити. Також не відомо, як на це заперечення відреагував Хустський районний суд, якщо він його отримав. Сумніватися в тому, що між прокуратурою та судом налагоджена адекватна співпраця, як того вимагає закон, нас змушує відкриття, яке ми зробили, вивчаючи нові документи, що є в розпорядженні редакції.

Але спочатку ще одна цитата з повідомлення прес-служби прокуратури. «Також у Хустській прокуратурі  інформують, що 22 лютого, коли закінчувався термін слідства та примусового лікування Нагірного, зважаючи на те, що адвокат підсудного так і не ознайомився з матеріалами кримінального провадження та не отримав копії клопотання (що є обов’язковим), слідчий сам вручив під розписку у приміщенні Берегівської обласної психіатричної лікарні ці документи іншому адвокату підсудного, а також самому Павлові Нагірному.

Хустський міжрайонний прокурор наголосив, що «з моменту надходження такого клопотання до суду прокуратура вже позбавлена можливості будь-яким чином реагувати – питання щодо продовження раніше обраного запобіжного заходу до спливу терміну його обрання зобов’язаний вирішувати виключно суд».

Іншими словами, прокуратура  наголошує, що за день до закінчення строку дії запобіжного заходу направила до суду клопотання про продовження примусового лікування, а в тому, що воно не було розглянуте, винен суддя.

Тепер найцікавіше. Суд стверджує, що отримав цей документ із прокуратури аж 25 лютого. Тобто три дні (!) – з 22 по 25 лютого – це клопотання десь «блукало» Хустом, хоча від прокуратури до Хустського районного суду – рукою подати. Поки ж воно «йшло» до суду, в Берегові відпустили пацієнта на волю.

док

Наостанок додамо, що минулого тижня до Президента з проханням взяти розслідування цієї справи на особистий конт­роль та доручити компетентним органам забезпечити справедливе правосуддя та покарання винуватця згідно з вимогами закону звернувся Віктор Балога.

«На жаль, дії міліції, прокуратури та суду, а точніше їх повна бездіяльність, призвели до того, що винуватець уже місяць як безслідно зник із психлікарні, де він мав лікуватися за рішенням суду, і його місцезнаходження не відоме. Заходи щодо його розшуку не ведуться», – констатував народний депутат.

Віктор Балога переконаний, що особисте втручання глави держави дозволить зняти надзвичайну суспільну напругу у регіоні.

Цими днями про Нагірного, зокрема й аби повідомити ЗМІ, поговорили також голова Закарпатської ОДА та прокурор області.

А прес-служба прокуратури області повідомила  про нараду, на якій 9 квітня прокурор області заслухав як розслідується справа. У повідомленні зазначено: «У світлі останніх подій (втеча підсудного за кордон) прокуратура ініціюватиме питання обрання до Нагірного запобіжного заходу – тримання під вартою».

Тобто, якщо й знайдуть – ще не факт, що затримають...

 

Ярослав Світлик, Бюро журналістських розслідувань «Варто ЗНАТИ!»

13 квітня 2013р.

Теги: Нагірний, Кайло, прокуратура

Коментарі

НФ за справедливість 2013-04-19 / 09:23:10
До глядач,Незабаром,готуйся...

Глядач 2013-04-18 / 22:09:36
Kiss my ass "HФ" too...

НФ за справедливість 2013-04-18 / 08:04:53
до Віт,Глядач невартий а ні секунди уваги,а про асфальт Ви дуже добре написали,і на рахунок "закатати" ,то всіх причетних,думаємо дорога до Хуста булаб рівною,із 10річною гарантією...

Глядач 2013-04-17 / 08:32:52
Kiss my ass.... BIT

Віт 2013-04-17 / 00:42:32
Так так, комменти писати не в писок діставати, тут ти герой. Кажи де і коли, я прийду і в асфальт тебе закатаю голими руками, будеш не глядач а лежач...

Глядач 2013-04-16 / 08:15:44
Вiт забийся сам туда куда подумав. А не маеш змоги тодi i не пиз......

Віт 2013-04-15 / 20:33:06
Глядачу
Забий свої "браво" сам знаєш куди... люди не для похвали та піару стараються.
Я живу далеко звідти, допомогти теж не маю змоги поки що, але на оплату хорошої справи по знищенню нагірного та його подільників обов'язково знайшов би докласти й свою частку...

Глядач 2013-04-15 / 13:03:11
Браво!!!

бувший хустянин 2013-04-15 / 12:11:47
до Глядача 2013-04-14 / 23:55:34

Жаль, що Ви не з цих «будівель», тому що справжні офіцери, давно б перерахували хоча б одноденний заробіток сім’ї потерпілих, цим самим показуючи власну громадянську свідомість та відповідальність перед хустинами за цей злочин.

Це ж саме стосується і О.Ледиди, який би міг не «контролювати хід розслідування резонансної справи», а придбати родині потерпілих автобус, а дитині призначити додаткову щомісячну матеріальну допомогу до 18 років, чи щось подібне. До тих пір як «браві» правоохоронці, на чолі з П.Немешем, будуть «упорне» шукати П.Нагірного.

А щодо себе особисто, то я не робив «свої перерахунки», як Ви, а через рідню допоміг безпосередньо на похоронах Пригарі, без піару та фото звіту.

Глядач 2013-04-14 / 23:55:34
Питанням на питання відповідають відомо хто. Мої перерахунки зроблені. А шо там в справі я не знаю бо відношення до зазначених будівель не маю.

бувший хустянин 2013-04-14 / 23:29:03
до Глядача 2013-04-14 / 23:11:45

Ви теж хочете перерахувати? Випадково не з «будівель» довкола міської ради в Хусті? Дати рахунок, але у цих «будівлях» він був у матеріалах кримінальної справи? Чи забули переписати, коли направили справу до М.Довжанина?

Пропоганда 2013-04-14 / 23:14:17
Так може ми зберемося всі "небайдужі і бувші" і всіх розстріляємо?

Глядач 2013-04-14 / 23:11:45
А хоч один із присутніх сім'ї потерпілих закинув гривню???

бувший хустянин 2013-04-14 / 22:57:18

«Глядачу 2013-04-14 / 22:11:18», можливо Ви дійсно своєрідна доросла людина, якій дуже наболіло питання якості шляхів разом із результатами Помаранчевої революції в одному стакані.

Чому би Вам не розмістити свій коментар на цю тему під статтею тут же на ЗО «Ко ти 8? Вадь, як у сердцьови фурт безкунечний марц». Там теж коментують.

А якщо серйозно, судячи з доречності Вашого коментаря до трагічної теми людського горя, Вам все рівно де писати.

Побійтесь Бога, хоча би в Піст, показуючи власну невихованість.

vhhv 2013-04-14 / 22:56:45
Suka ty HLJADACH DAVAJ ZUSTRINEMESJA URODE I POHOVORUME NORMALNO A NE PO KNOPKAM KLACATY

іван 2013-04-14 / 22:52:16
Глядая це кончена скотина прокурор кайло.

Глядач 2013-04-14 / 22:11:18
Бувшим Хустянам раджу заробляти там тихо в Чехії чи ще десь і свої питання.... думаю ти зрозумів шо може подумати неадекватний мало літній "троль" :)

бувший хустянин 2013-04-14 / 22:02:55

Хлопці, лишіться реагувати на цього неадекватного троля «Глядача». Це поплачений сопляк, який за гроші і рідну мати продасть.
Думаю, Адмін, здогадується «звідки вітер дує»… Але не банить заради вашого «розігріву».
Але питання до «засновників» цього свинства, правоохоронців, суддів, лікарів та адвокатів, залишаються. І всі це чудово розуміють. Особливо хустяни.

Глядач 2013-04-14 / 21:35:22
Бачив я уже один приклад великої небайдужості "помаранчеву революцію" і шо? А де результат? От і тут бастуй не бастуй, всерівно получиш х.,.,!

Без коментарів 2013-04-14 / 21:19:50
Глядач просто безхребетна байдужа СКОТИНА !!!

«П’ятиповерхівки ще нема, а квартири обіцяні і Погорелову, і Ратушняку»
/ 8Закарпатці організувалися у партизанський загін
/ 4Батьки дитини, яка померла в пологовому будинку Ужгорода, вважають, що немовля підмінили
/ 1Архієпископ Феодор: «Ми готові духовно підтримати наших військових у Криму»
/ 6Закарпатський інтерн оперував поранених на Майдані
/ 3З церкви в Мукачеві вкрали мощі святих, яким дві тисячі років
/ 3Чеські медики досі не наважуються вийняти з тіла уродженця Ужгорода картеч, "отриману" на Майдані
Подорожі чоловіка-мізинчика Сабоніса
«Виношу дитину за 30 тисяч доларів»
Заробітчанські поневіряння ужгородки
На Закарпатті послуги детектива поки що не надто популярні
/ 14На Закарпатті болісно відреагували на погрози "регіоналів" закрити УГКЦ
/ 3В Ужгороді прокуратура досі не знає, чи законно влада продала аптеки
/ 1Від новорічного похмілля допоможуть швидкий секс і контрастний душ
/ 1Люди захистили від дерибану футбольне поле у Горянах
Одержимий кухнею
/ 3Новий Рік в Ужгороді, або Стриптиз Снігуроньки – від 600 гривень
/ 1Розлучені, геї, ігромани – «клієнти» закарпатських психотерапевтів
Ужгород: Замість туалетів – заіржавілі дірки
/ 15Повернулася лікарка, яка продавала дітей
Скульптурний трудоголік. Роботи ужгородця Юрія Максимовича купують попи і прокурори
У Мукачеві Будинок офіцерів руйнується, бо казначейство не дає грошей
Презервативи, Ленін і цуцик за 10 «штук»
/ 2В Ужгороді "забули" відновити покриття пішохідної частини транспортного мосту
Отрутою і ґумовими кулями. Доґгантери в Ужгороді вбивають щомісяця 5–10 собак
» Всі записи