Ужгородці смітять, але не платять. «АВЕ» погрожує штрафувати

Недовго ужгородці раділи чистим смітникам: нині, через 3 місяці після створення підприємства «АВЕ Ужгород», деякі контейнери знову перепов­нені.

Ужгородці смітять, але не платять. «АВЕ» погрожує штрафувати

 

На фото, зробленому кілька днів тому, – сміттєвий майданчик біля ужгородської ЗОШ №6. Така картина там щодня, адже непотріб  зносять не лише мешканці кількох сусідніх багатоповерхівок, а й працівники численних магазинчиків на проспекті Свободи.

«Про тамтешні проблеми ми знаємо, – розповіла «Замку» керівник «АВЕ Ужгород» Марія Оленич. – Але люди винні самі. Коли ми почали обходити сусідні будинки, виявилося, що договори на вивезення непотребу є лише в кількох мешканців».

В «АВЕ» кажуть: Ужгород, на відміну від того ж Мукачева, виявився дуже «складним» для успішної роботи підприємства. За 3 місяці укласти договори на вивезення побутових відходів добровільно зголосилися лише 42 % містян. Решта категорично відмовляється платити за сміття, а примусити їх це зробити юридично дуже складно.

«Серед тих, хто не хоче укладати з нами угоди, є й відомі в місті люди: підприємці, працівники мерії, інших державних установ, – розповідає Марія Оленич. – Щодо районів міста, то найбільше проблем виникає, хоч як дивно, в історичному центрі, де мешканці й раніше не мали договорів, і тепер відмовляються сплачувати за вивезення сміття».

Аби змінити ситуацію, в «АВЕ» хочуть почати виховання штрафами. Так, уже днями на сміттєвих майданчиках вулиць Мукачівської, Руської, Берчені та Лучкая працівники підприємства розклеять оголошення, що, в разі неукладення угод, ці пункти ліквідують. Протягом квітня контейнери заберуть. А коли мешканці, за «давньою пам’яттю», пі­дуть викидати відходи, їх чекатимуть представники «АВЕ» й муніципальна поліція.

Такі заходи торкнуться всього міста, найперше ж – районів приватної забудови, де, на думку, керівництва «АВЕ Ужгород», узагалі не повинно бути смітників загального користування – лише акуратні ємності біля кожної оселі. 

Тетяна Літераті

03 квітня 2013р.

Теги: сміття, АВЕ, контейнер

Коментарі

доброжелатель 2013-04-15 / 22:02:13
Щодня спостерігаю з вікна за роботою AVE.Молодці! Але їм не справитися з незаконним сміттям.Коли не вигляну,то бачу легкові машини, часто з причепом, вивалюють сміття.З Кілікії виносять мішки. Пропоную залучити до контролю чергових на смітнику циган.
Нехай записують номери машин, а ви вже провіряйте хто ці люди.

Пан Баклажан 2013-04-05 / 00:42:24
"Серед тих, хто не хоче укладати з нами угоди, є й відомі в місті люди: підприємці, працівники мерії, інших державних установ" - хай би оприлюднили список небажаючих платити.

Наших людей геть розбестили цим псевдосоціялізмом із купою пільг та можливостями не платити. Чомусь ніхто не обурюється, що хліб, пиво чи горілку на халяву ніде не дають. А подавати воду, вивозити лайно та сміття тощо хтось ("ВОНИ") має задарь.

Коли всі платитимуть, то матимуть право вимагати якості в послугах, регулярної води, працюючої каналізації...

GONZa 2013-04-03 / 13:24:24
на рахунок численних підприємців на проспекті - так з ними першочергово було укладено договори, угрожали муніципальними мєнтами!!! паралельно зобовязали викласти зовні урну!!! Уклав - плачу 50 грн. в місяць замість 10 як раніше. "виробляю" аж 2 пакета сміття у місяць, по 25 штука - золоте сміття. А чистіше абсолютно не стало((( прикро шо розводять на гроші містян. АВЕ - наведіть чистоту, а потім вимагайте плату за послугу - бо як гроші збирати всі перші, а як послуги надавати тут і першості кінець

Закарпатському Глазу 2013-04-03 / 12:10:13
Ти напевно Око тих злодіїв, що допомагають Погорелову б"юджет дерибанити. Тобі ж пишуть, більшість громадян Ужгорода сплачують податки, які формують дохідну частину б"юджету. Мудрість то й в тому, щоб затвердити видаткову його частиину так, щоб в першу чергу забезпечити санітарний стан міста. Не вмієте це робити, ідіть винницю обрізати. Ви залучаєте різні АВЕ й наживаєтесь, де комуналььні служби? А укладати договор з приватними підприємствами, це добровільна справа громадян. Куди мусор вивозити? До будинку Погорелова, якщо такий мененджер.

закарпатське око 2013-04-03 / 11:08:51
Козли! Гнила система корупціонерів! Юридично важко??? Я в перший же день як дізнався про АВЕ, уклав угоду, а тепер ви заберете контейнери і куди мені нести відходи??? Треба тупо починати з власників приватних будинків, зобов"язати УСІХ платити, бо вони збирають сміття і вивозять вночі, куди попало, а хто буде платити за утилізацію, за те що ти - нікчемна людина - використала олай, а пляшку у водойму кинула!

Підприємець 2013-04-03 / 10:00:18
Я справно сплачую податки з яких формується б"юджет міста. Так нехай б"юрократи так формуютть дохідну й видаткову частини б"юджету, щоб в першу чергу перекривали потреби очистки міста. Менше красти треба!

кому платити 2013-04-03 / 08:44:23
А я думаю, хай платять мільйонери з мерії, у них бабок немеряно, натирили в ужгородців, а людям на хліб немає-не те, що збагачувати австрійських "інвесторів"!

Ужгородець 2013-04-03 / 08:21:19
Правильно! Пора привчати бидло платити за те, що гадять!

«П’ятиповерхівки ще нема, а квартири обіцяні і Погорелову, і Ратушняку»
/ 8Закарпатці організувалися у партизанський загін
/ 4Батьки дитини, яка померла в пологовому будинку Ужгорода, вважають, що немовля підмінили
/ 1Архієпископ Феодор: «Ми готові духовно підтримати наших військових у Криму»
/ 6Закарпатський інтерн оперував поранених на Майдані
/ 3З церкви в Мукачеві вкрали мощі святих, яким дві тисячі років
/ 3Чеські медики досі не наважуються вийняти з тіла уродженця Ужгорода картеч, "отриману" на Майдані
Подорожі чоловіка-мізинчика Сабоніса
«Виношу дитину за 30 тисяч доларів»
Заробітчанські поневіряння ужгородки
На Закарпатті послуги детектива поки що не надто популярні
/ 14На Закарпатті болісно відреагували на погрози "регіоналів" закрити УГКЦ
/ 3В Ужгороді прокуратура досі не знає, чи законно влада продала аптеки
/ 1Від новорічного похмілля допоможуть швидкий секс і контрастний душ
/ 1Люди захистили від дерибану футбольне поле у Горянах
Одержимий кухнею
/ 3Новий Рік в Ужгороді, або Стриптиз Снігуроньки – від 600 гривень
/ 1Розлучені, геї, ігромани – «клієнти» закарпатських психотерапевтів
Ужгород: Замість туалетів – заіржавілі дірки
/ 15Повернулася лікарка, яка продавала дітей
Скульптурний трудоголік. Роботи ужгородця Юрія Максимовича купують попи і прокурори
У Мукачеві Будинок офіцерів руйнується, бо казначейство не дає грошей
Презервативи, Ленін і цуцик за 10 «штук»
/ 2В Ужгороді "забули" відновити покриття пішохідної частини транспортного мосту
Отрутою і ґумовими кулями. Доґгантери в Ужгороді вбивають щомісяця 5–10 собак
» Всі записи