Ужгород усе ще без «обновок». Коли з’являться обіцяні мером школа, садочок і міст?

Удруге на посаду міського голови обласного центру Віктор Погорелов прийшов із грандіозними планами. І вже наприкінці 2010-го, виборчого, року разом із новообраними депутатами було прийнято рішення збудувати в Ужгороді нові школу, садочок та міст через Уж.

Ужгород усе ще без «обновок». Коли з’являться обіцяні мером школа, садочок і міст?

За тиждень на пленарному засіданні сесії міськради дали добро на розробку проектів на будівництво цих об’єктів. Головний архітектор міста Олександр Шеба у супровідній записці, яка була додана до проектів рішень про будівництво школи та садочка, мотивував це так: 

«На території мікрорайону «Боздош» та прилеглих територіях ведеться інтенсивна забудова. Кількість мешканців зростає, і найближчі дитячі дошкільні заклади та школа № 19 переповнені, а інші знаходяться дуже далеко. Вирішенням проблеми є будівництво нового дитячого садка на 200 місць та нової загальноосвітньої школи на 1000 місць на території мікрорайону «Боздош»».

Тоді ж запланували спорудження і нового пішохідного мосту. За задумом, на діючому транспортному мості до площі Богдана Хмельницького, замість пішохідних доріжок, мали би облаштувати додаткову реверсну смугу і так збільшити його пропускну здатність.  

Благі наміри

Гучні обіцянки мерії про початок зведення в Ужгороді вже у наступному році школи і садочка підкріплювалися видимістю проведення робіт: Погорелов збирав на наради комунальників, возив журналістів на місця, де, за його словами, мали за кілька років вирости освітні новобудови.

«Ці заклади необхідні Ужгороду загалом і цьому мікрорайону зокрема. Ми зробимо все, аби садок і школа відповідали найвищим стандартам, і, за умови належного фінансування, вже у 2014 році вони будуть відкриті для ужгородських дітей», – зазначив Віктор Погорелов. 

У бюджеті Ужгорода на 2012-ий рік запланували видатки на розробку проектно-кошторисної документації: на школу – 200 тис. грн., на садочок – 300 тис. грн. 

У коментарі «Замку» тоді ще головний фінансист, а нині вже секретар міської ради, заступник мера Світлана Король зазначила, що будів­ниц­­тво школи на 1000 місць у мікрорайоні «Боздош» має реалізуватися за час цієї каденції міської влади.

Розтягли по кутках

Проте щороку кошти, які виділялися в бюджеті для проектних робіт, перерозподілялися на інші цілі. Тобто плани будівництва так і залишилися на папері. Згодом, коментуючи це журналістам, Погорелов сказав, що гроші не могли бути законсервованими на час, поки тривали суди навколо земельної ділянки, яка планувалася для зведення освітнього комплексу. Хоча, з іншого боку, раніше звучала інформація, що проблем із Фемідою немає.

Скидається на те, що виділення коштів на будівництво школи, садочка і мосту – просто чергова можливість резервувати в бюджеті гроші, а відтак перекидати їх на будь-що інше. І все це зручно прикривати красивими розповідями про нові об’єкти, які ніхто навіть не пробує будувати.

Наша пісня гарна й нова…

У цьогорічному бюджеті Ужгорода знову «забили» гроші на зведення школи та садка у мікрорайоні «Боздош» – 200 та, відповідно, 300 тис. грн., ще 700 тис. грн. передбачили на виготовлення проектно-вартісних робіт із будівництва пішохідного мосту через Уж.

Скільки загалом потребують грошей ці об’єкти, на Поштовій кажуть, стане відомо тільки після виготовлення проектно-кошторисної документації. І якщо раніше обіцяли здати їх уже в 2014 році, у відповіді на інформаційний запит «Замку» повідомили: «Терміни здачі об’єктів в експлуатацію залежать від того, коли почнеться їх фінансування. Планові роки наступні: будівництво ЗОШ на 1000 учнівських місць у мікрорайоні «Боздош» – до 2016 р.; будівництво ДНЗ на 200 місць у мікрорайоні «Боздош» – до 2016 р.». 

До слова, хоч у новому генплані Ужгорода, який обговорювався у місті наприкінці лютого, вже навіть є новий міст, та годі сказати, коли ним, нарешті, зможуть пройтися ужгородці. Адже у відповіді на інформаційний запит із Поштової зазначено: до 2015 року кошти передбачено лише на виготовлення проектно-вартісних робіт.  

Якщо, балотуючись вдруге на мера Ужгорода, Погорелов називав власною заслугою побудову нового вокзалу і транспортного Боздоського мосту, хоч ці об’єкти постали аж ніяк не завдяки йому, то цього разу хвалитися буде абсолютно нічим.

Олександр Леонов

 

26 березня 2013р.

Теги: Погорєлов

Коментарі

Ще про обіцянки 2013-03-27 / 18:37:40
А коли з"явиться вода цілодобово, про які кричали всі біг-морди перед виборами???!!! Пане мер! Спробуйте жити з водою за графіком, щоб стати ближче до народу!

В.Погорєлову 2013-03-26 / 13:13:20
Якщо у Вас залишились хоч якісь якості людини-покайтесь, попросіть вибачення у церкви, ужгородців та подайте у відставку!

«П’ятиповерхівки ще нема, а квартири обіцяні і Погорелову, і Ратушняку»
/ 8Закарпатці організувалися у партизанський загін
/ 4Батьки дитини, яка померла в пологовому будинку Ужгорода, вважають, що немовля підмінили
/ 1Архієпископ Феодор: «Ми готові духовно підтримати наших військових у Криму»
/ 6Закарпатський інтерн оперував поранених на Майдані
/ 3З церкви в Мукачеві вкрали мощі святих, яким дві тисячі років
/ 3Чеські медики досі не наважуються вийняти з тіла уродженця Ужгорода картеч, "отриману" на Майдані
Подорожі чоловіка-мізинчика Сабоніса
«Виношу дитину за 30 тисяч доларів»
Заробітчанські поневіряння ужгородки
На Закарпатті послуги детектива поки що не надто популярні
/ 14На Закарпатті болісно відреагували на погрози "регіоналів" закрити УГКЦ
/ 3В Ужгороді прокуратура досі не знає, чи законно влада продала аптеки
/ 1Від новорічного похмілля допоможуть швидкий секс і контрастний душ
/ 1Люди захистили від дерибану футбольне поле у Горянах
Одержимий кухнею
/ 3Новий Рік в Ужгороді, або Стриптиз Снігуроньки – від 600 гривень
/ 1Розлучені, геї, ігромани – «клієнти» закарпатських психотерапевтів
Ужгород: Замість туалетів – заіржавілі дірки
/ 15Повернулася лікарка, яка продавала дітей
Скульптурний трудоголік. Роботи ужгородця Юрія Максимовича купують попи і прокурори
У Мукачеві Будинок офіцерів руйнується, бо казначейство не дає грошей
Презервативи, Ленін і цуцик за 10 «штук»
/ 2В Ужгороді "забули" відновити покриття пішохідної частини транспортного мосту
Отрутою і ґумовими кулями. Доґгантери в Ужгороді вбивають щомісяця 5–10 собак
» Всі записи