Еротичний спорт: ужгородки готуються до чемпіонату з поул-денсу

Останнім часом усе більше закарпаток починають захоплюватися танцями і заняттями, які розвивають жіночність і сексуальність. Східні танці, стрип-пластика, гоу-гоу (клубні танці) – усе це, кажуть жінки, їм необхідно, аби відчути себе красивими і бажаними.

Еротичний спорт: ужгородки готуються до чемпіонату з поул-денсу

Виглядати на пілоні треба скромно

Однак, є серед подібних занять одне, яке вже отримало офіційний статус виду спорту. Це – поул-денс – суміш еротичного танцю з елементами акробатики. На Закарпатті цей вид спорту ще дуже молодий, але активно розвивається. Цьогоріч в Ужгороді навіть відкрилася школа поул-денсу «Брі студіо», власниця якої Брігітта Прокоп-Цигика тренує 45 жінок віком від 20 до 60 років.

Брігітта розповіла «Замку», що займається танцями з 3-х років: спочатку – бальними у студії «Грація», потім – сучасними у «Танцювальній корпорації друзів». Поул-денс зацікавив її близько трьох років тому, відколи вперше побачила, як граційно виглядають акробатичні трюки, виконані на жердині. «Я ніколи не сприймала поул-денс як щось непристойне, – зауважила молодий тренер, – бо це фактично різновид художньої гімнастики з тією лише різницею, що в якості снаряду використовується пілон. Багато хто з жінок приходить до мене з думкою, що я навчу їх стриптизу. Однак одразу пояснюю, що я не стриптизерка і не вчитиму їх роздягатися».

Професійно Брігітта займається поул-денсом два роки. Аби відкрити власну школу, багато тренувалася, черпаючи натхнення з інтернетівських відео найкращої спортсменки світу – Жанін Батерфляй. Згодом почала їздити на майстер-класи до найсильніших українських танцівниць, котрі, до слова, вже дуже добре показують себе на світових чемпіонатах із цього виду спорту. Тренувалася Брігітта і в чемпіонки України Оксани Попик, яку зараз привозить уже до своїх учениць.

«Поул-денс дуже подобається мені тим, що поєднує великі фізичні навантаження з танцем, – ділиться досвідом ужгородська тренер. – Аби утримати свою вагу на жердині, потрібно мати сильні спину, руки і ноги. Стрип-пластика щодо цього набагато легша, бо розвиває лише пластичність. Жінка може досить швидко опанувати основні рухи та сформувати їх у танець, який виконує з допомогою будь-якого предмета: стільчика чи навіть тумбочки. Стриптиз – це теж більше роздягання і танці біля жердини, а не на ній. А в поул-денсі діють досить жорсткі правила, наприклад, під час танцю спортсменці не можна торкатися свого тіла, а костюм її має бути скромним – без рюшок, бантиків, вирізів, тобто без жодного елемента еротики».

Чоловіки танцювати на жердині соромляться

Як би дівчата не намагалися відокремити себе від будь-яких виявів сексуальності, поул-денс залишається спортом дуже жіночним, граційним та, безперечно, еротичним. І лише самі спортсменки знають, яких зусиль їм коштує виглядати на пілоні легенькими, крутитися, висіти вниз головою, виконувати інші трюки. Брігітта Прокоп-Цигика зізналася, що поул-денс – дуже травматичний вид спорту. Вона сама не раз боляче падала, не втримавшись на висоті. Її учениці також натирали об пілон мозолі, набивали купу синців, бувало, й носи розбивали так, що кров заливала підлогу студії. Однак, ще жодну з дівчат, запевнила тренер, такі травми не зупиняли.

«Я помітила, що до мене приходять ті, хто хоче бути впевненішим у собі. Можливо, їм не вистачає чоловічої уваги, а може, хочеться довести самій собі, що навіть у старшому віці можна бути сексуальною, граційною. Гадаю, через це у мене досить багато 40-річних жінок. Це якраз той вік, коли починаєш усвідомлювати наближення старості, а хочеться продовжити молодість. І ще – чоловік уже не так звертає на свою дружину увагу, сприймає її якось буденно, вже не має тої іскри в почуттях. А поул-денс – це, безперечно, той вид фізичних навантажень, який здатен повернути жінці будь-якого віку сексуальність і чуттєвість», – зауважила тренер.

Хоча є й жінки, котрі приходять на заняття з поул-денсу з інших причин. За словами Брігітти, цей вид спорту добре розвиває всі види м’язів та зміцнює спину. Тому приходять жінки зі сколіозом, котрі таким чином позбавляються болю у поясниці. Також поул-денс обирають для схуднення. Тренер із цього виду спорту каже, що немає жінки, не здатної навчитися хоча б мінімальним трюкам на пілоні. Навіть якщо бажаючі мають зайву вагу і ніколи не займалися спортом.

До речі, у багатьох країнах світу поул-денсом займаються не лише жінки, а й чоловіки. До ужгородської тренерки також приходило кілька представників сильної статі, котрі бажали опанувати пілон, однак сором’язливість таки взяла гору і вони покинули навчання. Між тим, Брігітта дуже хоче, нарешті, побороти хибне уявлення людей про поул-денс.

Уже кілька років серед танцюристів усього світу проводиться активна робота з визнання його олімпійським видом спорту. Під таким зверненням підписалися й ужгородські поул-денсистки, котрі нині готуються взяти участь у чемпіонаті України, який проходитиме навесні у Києві.

Тетяна Літераті

06 січня 2013р.

Теги: поул-денс, пілон, еротичний

Коментарі

Ігор Баран 2013-01-08 / 19:40:21
Де чемпіонат ?

«П’ятиповерхівки ще нема, а квартири обіцяні і Погорелову, і Ратушняку»
/ 8Закарпатці організувалися у партизанський загін
/ 4Батьки дитини, яка померла в пологовому будинку Ужгорода, вважають, що немовля підмінили
/ 1Архієпископ Феодор: «Ми готові духовно підтримати наших військових у Криму»
/ 6Закарпатський інтерн оперував поранених на Майдані
/ 3З церкви в Мукачеві вкрали мощі святих, яким дві тисячі років
/ 3Чеські медики досі не наважуються вийняти з тіла уродженця Ужгорода картеч, "отриману" на Майдані
Подорожі чоловіка-мізинчика Сабоніса
«Виношу дитину за 30 тисяч доларів»
Заробітчанські поневіряння ужгородки
На Закарпатті послуги детектива поки що не надто популярні
/ 14На Закарпатті болісно відреагували на погрози "регіоналів" закрити УГКЦ
/ 3В Ужгороді прокуратура досі не знає, чи законно влада продала аптеки
/ 1Від новорічного похмілля допоможуть швидкий секс і контрастний душ
/ 1Люди захистили від дерибану футбольне поле у Горянах
Одержимий кухнею
/ 3Новий Рік в Ужгороді, або Стриптиз Снігуроньки – від 600 гривень
/ 1Розлучені, геї, ігромани – «клієнти» закарпатських психотерапевтів
Ужгород: Замість туалетів – заіржавілі дірки
/ 15Повернулася лікарка, яка продавала дітей
Скульптурний трудоголік. Роботи ужгородця Юрія Максимовича купують попи і прокурори
У Мукачеві Будинок офіцерів руйнується, бо казначейство не дає грошей
Презервативи, Ленін і цуцик за 10 «штук»
/ 2В Ужгороді "забули" відновити покриття пішохідної частини транспортного мосту
Отрутою і ґумовими кулями. Доґгантери в Ужгороді вбивають щомісяця 5–10 собак
» Всі записи