Пристрасті по «зеленому»

Співвітчизникам, які приберегли трохи валюти на чорний день, радять «поменше думати» і «валер’яночки»

Пристрасті по «зеленому»

 

Введення 15 % податку на продаж валюти, попри тимчасове відкликання законопроекту його автором Віталієм Хомутинником, і далі серед вітчизняних топ-тем. Як зауважили журналісти «Deutsche Welle», «Національний банк України шукає можливості загальмувати різку девальвацію гривні. Серед методів: обов’язковий продаж половини валютного виторгу експортерами, примус фізичних осіб продавати валютні надходження понад 15 тисяч євро, ув’язнення валютних спекулянтів та 15-відсотковий податок на продаж валюти». 

У висловлюваннях багатьох посадовців громадяни України – суцільні спекулянти або ж якісь недолугі. Дехто договорився до того, мовляв, співвітчизники скуповують валюту, щоб піднявся її курс, а вони змогли вигідно заробити на різниці. Глава Нацбанку Сергій Арбузов переконує, що податок треба ввести законодавчо, бо: «Міра була задіяна, щоб спекулянти не могли заробляти на людях, які не до кінця розуміють, що відбувається».

При цьому міністр економічного розвитку і торгівлі Петро Порошенко заявив, що запровадження 15-відсоткового збору до Пенсійного фонду з продажу фізичними особами готівкової іноземної валюти несе в собі загрозу тінізації валютно-обмінного ринку й зниження конкурентоспроможності української економіки.

Прем’єр Микола Азаров на запитання, чи буде стрибок долара до Нового року, – на своїй сторінці у соцмережі Facebook висловився більш ніж неординарно: «Ігорю (до автора запитання), коли ж нарешті Ви припините хвилюватися? Так можна й інфаркт заробити. Весь час ті самі питання. Може, краще валер’яночки випити?)))».
Голова Ради НБУ Ігор Прасолов, коментуючи доцільність схвалення ініціатив

Нацбанку, висловився схоже: «Ці інструменти спрямовані на те, щоб стабілізувати гривню відносно долара, заспокоїти населення. Щоб кожен займався своїми справами й поменше думав, що там завтра буде з курсом гривні». Керівник аналітичного департаменту «Реформаторського клубу» Ігор Лавриненко заявив, що в Україні попит на готівковий долар більший, ніж у США. Крім того, за його словами, щомісячний притік готівки в Україну становить два мільярди доларів. 
Нагадаємо, спочатку йшлося про 16 % податку, тепер же хтось висловився що 15 % – такий у країні податок на доходи громадян. Виходить, його мають сплачувати й ті, кому наша держава не забезпечила гідного робочого місця з нормальним рівнем зарплати. 

Депутат Верховної Ради, Василь Петьовка з гіркою іронією зазначив, що Партія регіонів, яка набрала в нашому краї такий високий відсоток на виборах, вочевидь, вирішила в такий спосіб «подякувати» закарпатцям, годувальники яких, причому і чоловіки, і жінки, роками поневіряються світами, аби прогодувати родини, вивчити дітей, лікувати рідних. На його переконання, ухвалювати цю норму категорично не можна, і це один з принципових тестів для народних обранців.Консенсус-прогноз експертів для Міністерства економічного розвитку і торгівлі – максимальний курс на 2013 рік – 9,5 грн /долар. 

Проте очільник цього відомства запропонував пре­м’єру затвердити прогноз еко­номічного й соціального розвитку України на 2013 рік, враховуючи курс 8,5.

07 грудня 2012р.

Теги: долар, валюта. курс

Коментарі

«П’ятиповерхівки ще нема, а квартири обіцяні і Погорелову, і Ратушняку»
/ 8Закарпатці організувалися у партизанський загін
/ 4Батьки дитини, яка померла в пологовому будинку Ужгорода, вважають, що немовля підмінили
/ 1Архієпископ Феодор: «Ми готові духовно підтримати наших військових у Криму»
/ 6Закарпатський інтерн оперував поранених на Майдані
/ 3З церкви в Мукачеві вкрали мощі святих, яким дві тисячі років
/ 3Чеські медики досі не наважуються вийняти з тіла уродженця Ужгорода картеч, "отриману" на Майдані
Подорожі чоловіка-мізинчика Сабоніса
«Виношу дитину за 30 тисяч доларів»
Заробітчанські поневіряння ужгородки
На Закарпатті послуги детектива поки що не надто популярні
/ 14На Закарпатті болісно відреагували на погрози "регіоналів" закрити УГКЦ
/ 3В Ужгороді прокуратура досі не знає, чи законно влада продала аптеки
/ 1Від новорічного похмілля допоможуть швидкий секс і контрастний душ
/ 1Люди захистили від дерибану футбольне поле у Горянах
Одержимий кухнею
/ 3Новий Рік в Ужгороді, або Стриптиз Снігуроньки – від 600 гривень
/ 1Розлучені, геї, ігромани – «клієнти» закарпатських психотерапевтів
Ужгород: Замість туалетів – заіржавілі дірки
/ 15Повернулася лікарка, яка продавала дітей
Скульптурний трудоголік. Роботи ужгородця Юрія Максимовича купують попи і прокурори
У Мукачеві Будинок офіцерів руйнується, бо казначейство не дає грошей
Презервативи, Ленін і цуцик за 10 «штук»
/ 2В Ужгороді "забули" відновити покриття пішохідної частини транспортного мосту
Отрутою і ґумовими кулями. Доґгантери в Ужгороді вбивають щомісяця 5–10 собак
» Всі записи