Доказів незаконного продажу «Корони» більш, ніж достатньо. Слово за судом (ДОКУМЕНТИ)

Епопею з продажем комплексу «Корона» в центрі Ужгорода не завершено. У п’ятницю, 21 вересня, мер Ужгорода Віктор Погорелов, після того, як депутати міськради не підтримали рішення про перегляд продажу комплексу, задоволено заявив, мовляв, бачите, депутати вже не вважають, що «Корону» продали незаконно. Однак противники цієї оборудки не поспішають опускати руки й сподіваються на справедливе рішення суду.

Доказів незаконного продажу «Корони» більш, ніж достатньо. Слово за судом (ДОКУМЕНТИ)

Цього ж 21 вересня під стінами будівлі міськради відбувся мітинг за участі кількох сотень учасників, які вимагали скасування конкурсу. В руках вони тримали лозунги «Вчора «Водоканал», сьогодні «Корона», завтра аптеки. Що завтра?», «Погорєлов, ти комунальник чи валютчик?», «Депутати, хто як не ви? Коли, як не тепер?»

Це, так би мовити, емоційний тиск на мера, але боротьба йде не лише на лозунгах. Так, депутат міськради Василь Гнатків зібрав вже цілу папку документів, у яких, стверджує, більш ніж достатньо доказів, які свідчать про порушення законодавства в цій справі.

Нагадаємо, 7 серпня відбувся конкурс з продажу комплексу «Корона», в якому взяв участь лише один учасник. Він придбав приміщення площею 3882 квадратних метрів за 8 мільйонів 65 тисяч гривень включно з ПДВ, тобто «на руки» місто отримало 6 мільйонів 450 тисяч. Ця інформація просочилася в ЗМІ і через три дні Василь Гнатків ініціював нараду фракції «Батьківщина», за підсумками якої депутати звернулися до голови міськвиконкому з вимогою провести позачергову сесію. Мер бажання депутатів проігнорував і сесія зібралася лише 21 вересня.

Окремо варто відзначити директора Департаменту міського господарства міста Олексія Касперова, який зустрівся після скандального конкурсу з пресою і відповідав на запитання так, що мимоволі складалося враження: або він не в адекватному стані, або ж тримає журналістів (і, відповідно, всіх ужгородців) за ідіотів. Так, він пояснив, що оголошення про конкурс надрукували виключно в газеті «Ужгород», бо грошей на оплату оголошень в інших виданнях, наприклад, в столичних, які б могли привернути увагу серйозніших інвесторів, у міськради немає. А газета вийшла не в суботу, а у вівторок тому, що несподівано в останній момент дізналася про заборгованість перед видавництвом. Малу ціну Касперов пояснив падінням орендної плати в місті. На запитання, як могли продати майно в той час, коли воно заблоковано виконавчою службою, загадково відповів: діяли в рамках законодавства. Вірте, мовляв, мені на слово, я ж не збрешу. «Як не дивно», Касперову не повірили.  

 «Порушення, з якими відбувся конкурс, не дозволяють вважати його законним, - стверджує В. Гнатків, - По-перше, про сам конкурс не знав ніхто, оскільки про нього повідомили в прямому сенсі слова в таємному випуску газети «Ужгород» від 17 липня, у вівторок, хоча газета повинна виходити по суботах. Коли наші депутати поїхали до видавництва «Закарпаття», щоб там знайти бодай один екземпляр газети, їм сказали, що не мають. Більше того, не зуміли знайти навіть бракованих газет, які обов’язково є під час приладки до запуску друку. Жоден передплатник – ні установи, чи фізичні особи, не отримали цей примірник, в жодному кіоску їх також не було. Навряд чи випадково зник саме той номер видання, в якому опублікували оголошення конкурсу».

«Рішенням від 9 грудня 2011 року депутати постановили, що аукціони та конкурси проводяться за наявності не менше двох учасників. Міський голова ввів до комісії депутата Ужгородської міської ради Івана Волошина. А одним  із співзасновників ТОВ «Проект Готель Консалтинг ЛТД», яке одноосібно брало участь у конкурсі і придбало приміщення є Андрій Захарченко, якому Волошин боргує 500 тисяч гривень, а також 10 тисяч судового збору. Але ж заборонено, щоб у комісії була зацікавлена людина! Крім того, згідно закону про малу приватизацію, вбудовані приміщення мали продаватися на аукціоні, натомість провели конкурс, до якого допустили лише одного учасника, - продовжує депутат. – А вартість комплексу суттєво занижена. Я зробив запит до Закарпатської торгово-промислової палати з проханням оцінити, скільки мінімально коштує квадратний метр приміщення на Театральній. «Корону» продали по 200 доларів за квадратний метр, а за оцінкою Палати ціна мала бути щонайменше 650 доларів. Тобто, вартість занизили більше ніж утричі».

На доказ своєї правоти депутат наводить відповідні документи. Зокрема, оцінку Торгово-промислової палати мінімальної вартості площі на Театральній, рішення сесії міськради про програму приватизації та перелік об’єктів, які підлягають приватизації в 2012 році, довідку з обласного управління державної виконавчої служби про те, що Волошин боргує Захарченку півмільйона гривень, довідку з антимонопольного комітету, який визнає, що приватизація «Корони» відбулася з порушенням процедури та може бути оскаржена в суді, довідку про перевірку щодо дотримання чинного законодавства при приватизації про малу приватизацію об’єкта комунальної власності (тобто «Корони». – Авт.), виконану на вимогу міської прокуратури. Копії документів пропонуємо увазі читачів.

Наразі депутати подали 10 судових позовів та чекають початку засідань. Від суду вони очікують накладення арешту на майно та визнання конкурсу таким, що не відбувся. Потім комплекс «Корона» має повернутися в комунальну власність або ж необхідно буде провести з нуля новий конкурс, уже згідно із законодавством.

«Позиція міського голови щодо продажу міських об’єктів за безцінь за умови, що покупець їх відреставрує, мені взагалі незрозуміла, - додає наш співрозмовник, –  В покупця в договорі прописано, що він має розпочати ремонт приміщень не пізніше, ніж через рік і вкласти точно таку ж суму, за яку й придбав комплекс – тобто 8 мільйонів. Але в основному мова йде про ремонт фасаду. На мою думку, мали бути прописані чіткі зобов’язання. Наприклад, не менше 3 млн. – на площу Театральну з заміною бруківки, не менше мільйона на заміну водопровідних мереж, не менше мільйона на лавки, ліхтарі, заміну електромережі.

І без оцінки торгово-промислової палати ми знаємо, що на першому поверсі на Тетральній площі та вул. Корзо квадратний метр коштує близько 5 тисяч доларів. Тобто, навіть якщо комплекс продадуть за ціною не менше 650 доларів за метр, ми встановлюватимемо інвестиційні умови щодо приведення площі Театральної в належний вид та реконструкції комплексу зі збереженням її історичного вигляду».  

P.S. Як повідомляє сайт Закарпаття онлайн, 1 жовтня 2012 року в Ужгородському міськрайонному суді під головуванням судді Ротмістренка буде розглянуто справу за позовом ТОВ «Проект Готель Консалтинг ЛТД» до Ужгородської міської ради, з вимогою укласти договір купівлі-продажу по готельно-ресторонному комплексу „Корона”.

 

28 вересня 2012р.

Теги: Корона, Волошин, Погорєлов

Коментарі

Унгвар 2012-10-08 / 16:57:35
Коли ж уже правоохоронні органи поставлять крапку і повернуть Корону ужгородцям? Безліч фактів корупції і «прихватизації» Корони Погорєловим і Волошином, а віз і нині там. Ця пам'ятка архітектури повинна бути у власності міста! А мер себе вже повністю дискредитував! Безповоротно!

Воцетак 2012-10-03 / 23:52:50
Жоден документ не підписан керівником, одні в.о. віце-президентів, заступники, і т.д. Якщо розбиратись, то як така організація, як ТПП пише орієнтир у іноземній валюті. Посилання дає на не існуючі ресурси. Мені, як рієлтеру вони не відомі. По суті документа, написано, що порушень немає, а якщо хтось їх вбачає- пряма дорога до суду. Чому хтось на маніпулюванні нашою свідомістю заробляє собі політичні дивіденди?

Іван 2012-10-03 / 06:47:12
Ужгородський голова Віктор Погорєлов - злодюга, хабарник і безбожник-окультість (ворожить на чорній магії), то хто ж може бути навколо нього ??? Злодюги і казнокради. Навіть незаконна прихватизація комплексу "Корона" - відверта і цінічна корупційна схема і крадіжка майна міста. Документальна сцепка (висвітлена в ЗМІ): мер Віктор Погорелов, міськдепутат Іван Волошин, начальник департаменту майна міста Олексій Касперов - усі учасники злочинної комісії по конкурсу щодо прихватизації Корони. Результат - пхватизував Іван Волошин (міськдепутат, секретар приватизаційної комісії міськради, за роспорядженням Погорєлова член конкурсної злочинної комісії на чолі із Касперовим - кумом Андрія Погорєлова, сина мера)- цинічна і відверта корупція і злочинний зговор!!! Невже цього не бачуть горожани, прокуратура, міліція (УБЕЗ), служба безпеки ??? Бачуть!!! Тож відповідно начинають і діяти (окрім тих, кого за копійки купив Іван Волошин). А тепер до цієї шайки корупціонерів на чолі із колишнім зеком Віктором Погорєловим підключився (чи купився на обіцяні 30 % у майні комплексу "Корона") і голова обласної організації пратії Регіонів, глава ОДА Олександр Ледида.

ондраш 2012-10-01 / 12:46:48
Касперов,точно неадєкватен в последнее время!

Кличко 2012-09-28 / 23:57:24
Сядуть усі!!!!!

Віктор Ющенко 2012-09-28 / 22:19:22
Вікторе Федоровичу! На вашому місці я б не був таким категоричним!

Янукович В.Ф. 2012-09-28 / 18:39:13
В тюрьму подлецов!

«П’ятиповерхівки ще нема, а квартири обіцяні і Погорелову, і Ратушняку»
/ 8Закарпатці організувалися у партизанський загін
/ 4Батьки дитини, яка померла в пологовому будинку Ужгорода, вважають, що немовля підмінили
/ 1Архієпископ Феодор: «Ми готові духовно підтримати наших військових у Криму»
/ 6Закарпатський інтерн оперував поранених на Майдані
/ 3З церкви в Мукачеві вкрали мощі святих, яким дві тисячі років
/ 3Чеські медики досі не наважуються вийняти з тіла уродженця Ужгорода картеч, "отриману" на Майдані
Подорожі чоловіка-мізинчика Сабоніса
«Виношу дитину за 30 тисяч доларів»
Заробітчанські поневіряння ужгородки
На Закарпатті послуги детектива поки що не надто популярні
/ 14На Закарпатті болісно відреагували на погрози "регіоналів" закрити УГКЦ
/ 3В Ужгороді прокуратура досі не знає, чи законно влада продала аптеки
/ 1Від новорічного похмілля допоможуть швидкий секс і контрастний душ
/ 1Люди захистили від дерибану футбольне поле у Горянах
Одержимий кухнею
/ 3Новий Рік в Ужгороді, або Стриптиз Снігуроньки – від 600 гривень
/ 1Розлучені, геї, ігромани – «клієнти» закарпатських психотерапевтів
Ужгород: Замість туалетів – заіржавілі дірки
/ 15Повернулася лікарка, яка продавала дітей
Скульптурний трудоголік. Роботи ужгородця Юрія Максимовича купують попи і прокурори
У Мукачеві Будинок офіцерів руйнується, бо казначейство не дає грошей
Презервативи, Ленін і цуцик за 10 «штук»
/ 2В Ужгороді "забули" відновити покриття пішохідної частини транспортного мосту
Отрутою і ґумовими кулями. Доґгантери в Ужгороді вбивають щомісяця 5–10 собак
» Всі записи