"Криміналом" в Ужгородській міськраді Порошенко "прибиває" під себе Ужгород

Владний Київ продовжує поступово зачищати Закарпаття від Москаля. Хабарницька справа, що планово вибухнула в надрах Ужгородської міськради, стала другим, після відлучення від митного корита, ударом по колись задекларованій всевладності «генерал-губернатора». Але, судячи з усього, не останнім. Москаля підштовхують піти самостійно, аби не звільняти зі скандалом. «Мавр», як зміг, зробив свою справу з «нейтралізації» Балоги і тепер має піти.

"Криміналом" в Ужгородській міськраді Порошенко "прибиває" під себе Ужгород

Закарпаття як квота

Поки непоінформований Ужгород плеще в долоньки, захоплений «корупційними викриттями» в Ужгородській міськраді, а решта Закарпаття з нерозумінням спостерігає за незрозумілими «вивертами» в «столиці», в обласному центрі насправді реалізовується абсолютно цинічний політичний проект. Який абсолютно респондується з тим, що і в який спосіб робить П.Порошенко на решті території України. В контексті всеукраїнської узурпації влади, що абсолютно протирічить проголошеній під тиском Заходу політиці децентралізації, владний Київ в особі чинної влади почав крок за кроком політично прибирати до рук ласий і стратегічно важливий регіон.

Команда Порошенка перестала робити вигляд ,що дотримується кулуарних домовленостей про квотний розподіл регіонів, угоду про який було досягнуто після перемоги на парламентських виборах «Народного фронту» Арсенія Яценюка і «Блоку Петра Порошенка». Після знищення до нуля політичного іміджу «НФ» за підсумками урядування «фронтмена» цієї політичної сили А.Яценюка, його відставки з посади очільника Кабінету міністрів і ще цілого ряду політичних перемог команди Порошенка в цьому «протистоянні союзників», остання остаточно перестала робити вигляд, що дотримується коаліційних зобов’язань.

Про те, що Закарпаття за квотою перепало «Народному фронту», Закарпаття онлайн інформувало з перших днів призначення Валерія Лунченка на посаду голови закарпатської ОДА.  Пазли склалися остаточно, коли в рамках цієї квоти «кримінально-китайський» народнофронтівський «гаманець», вихідець з Хуста Роберт Бровді, що свого часу посадив свого земляка В.Лунченка на звільнену ним посаду очільника облорганізації «Фронту змін», після невдачі з хустським Василем Турдаєм пролобіював у свого однопартійця Арсена Авакова призначення на посаду головного міліціонера області Сергія Шаранича. Наступним мав стати так само хустянин Іван Кайло  на посаді прокурора Закарпаття, але закарпатці думали інакше, а тому І.Кайла вдалося прилаштувати лише в заступники Олегу Сидорчуку, а згодом і взагалі списати.

«Народний фронт» контрабанди

Разом з областю команда Яценюка «квотно» прибила під себе контрабандні потоки на закарпатському сегменті державного кордону України, що не змінилося навіть після зняття В.Лунченка з посади «губернатора».  Елементом цих «движів» був нардеп-«регіонал» Михайло Ланьо (Блюк), а результатом – кривава «розбірка» біля його «Антареса» у Мукачеві . У цьому протистоянні на боці М.Ланя «засвітилася» не тільки міліція С.Шаранича, але й , через скандальну білу Audi, так і не знайдену «орлами» Шаранича, опосередковано сам В.Лунченко. Саме тому В.Балога згодом різко виступив проти участі В.Лунченка в роботі парламентської тимчасової слідчої комісії по подіях в Мукачеві, а інший її член – Ігор Мосійчук – чітко викрив спроби Лунченка спрямувати роботу ТСК у вигідне йому русло. Причому, в контексті резонансного медійного «контрабандного» скандалу, в якому фігурувало прізвище В.Лунченка.

Закарпатський «Фронт» Москаля

Як і в нинішньому варіанті, П.Порошенко використав чистий кримінал своїх політичних союзників, що проявився в трагічних подіях у Мукачеві 11 липня 2015 року, у власних політичних цілях. А тому з ходу призначив «крайнім» у тих подіях «клан» Віктора Балоги, з котрим у нього тоді окреслився серйозний конфлікт. І хоча призначення Г.Москаля на посаду відбулося в межах все тієї ж «народнофронтівської» квоти  – (членом команди тодішнього «Фронту змін» Г.Москаль став ще в 2011-му році), ключовим політичним завданням від президента йому було сформульовано політичну ліквідацію В.Балоги на Закарпатті.

Це, зрештою, стало й моментом особистої сатисфакції для Г.Москаля, який свого часу «запоров» те саме завдання від тодішнього голови Адміністрації президента Л.Кучми Віктора Медведчука.

Таємна зустріч В.Лунченка з Г. Москалем, про яку тоді «з коліс» інформувало своїх читачів Закарпаття онлайн, була продовженням тих «квотних» тенденцій – В.Лунченко лобіював призначення першим заступником голови ОДА політичного пристосуванця і антимайданівця А.Сербайла. Однак, зрештою, у підсумку тих домовленостей посаду заступника Г.Москаля посів екс-заступник В.Лунченка і його давній «контрабандний» соратник, екс-митник Михайло Рівіс, котрий згодом зайняв посаду голови Закарпатської обласної ради.

Після того Г.Москаль, який колись був одним із найбільших «розвінчувачів» мільярдних кримінальних афер Р.Бровді, абсолютно «забув» про цю тему. Більше того, балакучий «генерал-губернатор» вперто не помічає кримінального руйнування в Ужгороді пам’ятки архітектури місцевого значення «Корона», в котре кримінальний екс-«штабіст» «Народного фронту» в Ужгороді Іван Волошин у підсумку своєї афери з крадіжкою цього об’єкту «влив» все ті ж кримінальні мільйони Роберта Бровді. І навіть особисто бере участь в організованій І.Волошиним акції «Срібний мольберт», що має на меті творення нового, «меценатського» іміджу Р.Бровді на заміну дотеперішньому кримінальному.

Мавр зробив свою справу

Про те, що команда П.Порошенка вже, по-суті, «списала» Г.Москаля і питання його зняття з посади «губернатора» стало виключно питанням часу і зручного моменту, для поінформованих осіб є доконаним фактом. Непосвячені ж мають достатньо публічних доказів того, що у свого часу задекларована на всю країну пряма вертикаль «Москаль-Порошенко» більше не існує, надломившись у точці «Гройсман».

Москаль виконав свою місію в нейтралізації впливу В.Балоги на Закарпатті і в своїй непрогнозованості, яка останнім часом часто переступає межу здорового глузду, став некомфортним для команди Петра Порошенка, в якій ніколи не був своїм. І його почали «зачищати» – методично, системно.

І, що показово, почали з найближчої для Г.Москаля теми – митниці, на якій той вибудовував на Закарпатті свій основний піар і на котрій, борючись, начебто, з загалом нешкідливою для держави контрабандою на вивіз, непогано поправляв свої статки на проблемній для економіки України ввізній контрабанді.

Ті, хто має очі, бачили, як крок за кроком столичні силовики, підпорядковані безпосередньо людині Петра Порошенка – голові СБУ Василю Грицаку – викривали як прорахунки в роботі, так і ввізні контрабандні схеми ставленика Г.Москаля на посаді начальника Закарпатської митниці ДФС України Володимира Колеснікова. Два шантажі Г.Москаля відставкою врятували ситуацію до певного часу – масштабних публічних «розбірок» у Порошенка намагаються уникати. У підсумку В.Колесніков був усунутий від виконання обов’язків, а до керівництва Закарпатською митницею прийшла «вінницька команда».

Абсолютно показовим у ставленні команди Порошенка до Г.Москаля став той факт, що під час недавнього офіційного візиту В.Гройсмана до Угорщини до складу делегації безпрецедентно не включили очільника регіону, в якому мешкає 150-тисячна угорська громада.

Порохова бочка під Андріївим

Попри позірну локалізацію уваги на персоналії першого заступника міського голови Ужгорода, хабарницький скандал, що минулого тижня резонансно струсонув обласний центр Закарпаття, має суттєво ширше підґрунтя і абсолютно вписується в системність дій президентської команди стосовно Геннадія Москаля. І свідченням цьому є цілий ряд факторів, що залишили свій слід навіть у публічній площині.

Насамперед, варто звернути увагу не те, що фіксацію «криміналу» у владних кабінетах на площі Поштовій здійснював і проводив обшуки та затримання спецпідрозділ «К» УСБУ УСБ України. Той самий, який «працював» «по Москалеві» на Закарпатській митниці. СБУ В.Грицака, нагадаємо, є структурою П.Порошенка. Як і інший активний «ініціатор» корупційного скандалу в Ужгороді – прокуратура, підконтрольна іншій людині з вузького оточення президента – Юрію Луценку. Останній, нагадаємо, особисто представляв на посаді чинного прокурора Закарпатської області Володимира Гаврилюка.

Натомість, поліція «народнофронтівця» А.Авакова у цій справі задіяна не була.

Показовою є і особиста участь генпрокурора Луценка в «озвучці» цієї справи на загальноукраїнському рівні.

Власне, у згаданому коментарі Ю.Луценка і сховано ключ до розуміння того, кому адресовано той посил. Бо двозначно інтерпретувати «рекомендацію» генпрокурора першому заступнику мера Ужгорода Іштвану Цапу «укласти угоду зі слідством, якщо вказати, кому йшли гроші на гору», не можна.

Президентську команду цікавить особа міського голови Ужгорода Богдана Андріїва. І це факт.

Мер Ужгорода є особою, тісно наближеною до Г.Москаля. І це – ключове в цій ситуації. Бо метою корупційного скандалу в Ужгородській міськраді є не виявлення і ліквідація корупції як такої. А перерозподіл політичної влади. Команда президента типово для себе прибирає до рук Ужгород. Який досі «належав» Москалеві.

Реакція останнього на цей активний наступ президентських «сил» є не менш показовою – Г.Москаль по суті висміяв дії людей Грицака і Луценка, назвавши докази, покладені в основу зазначеної кримінальної справи, «здогадками» і «передбачивши», «що з цієї «гучної справи» в суді вийде або пшик, або вона взагалі не дійде до суду».

Певна доля правди в цих словах «генерал-губернатора» є: оскільки конкретну справу організовували під задану політичну доцільність, у ній, попри наявність певного доказового матеріалу, є очевидні розбіжності та нестиковки. І те, що Іштвана Цапа взагалі не було затримано на, буквально, факті отримання «неправомірної вигоди», лише одна з них.

Свою «лінію захисту», відповідно до цих реалій, І.Цап злегка окреслив у одному зі свої постів на цю тему у Фейсбуку, натякнувши, що погоджується (і, ймовірно, погоджувався) на будь-які корупційні пропозиції виключно з тією метою, щоби їх виявити і «засвітити»...

Загалом, ситуацію, що склалася в Ужгородській міськраді після виборів, і паритет сил у владі обласного центру Закарпаття онлайн описувало ще в березні минулого року в публікації «Ужгород: Ставка на дисбаланс». Де було чітко зафіксовано, що обидва фіґуранти нинішнього корупційного скандалу перебувають на протилежних полюсах ужгородської влади. Тобто, простою мовою, «не варять» один одного. Неприязнь сягала граничних вимірів, аж до того, що Станіслав Пономарьов був практично невхожим в кабінет Іштвана Цапа. А отже, спроба поєднати цих осіб в одному кримінальному провадженні під вже озвучену політичну доцільність не є логічною. Більше того, саме вона чітко підтверджує той простий факт, що авторам цієї політичної багатоходівки важливо було «якісно» «підвісити» Богдана Андріїва, вдаривши відразу по двох ключових постатях його влади.

Наголошуємо: саме «підвісити», а не знищити.

Власне, дорогу, якою треба йти Богдану Андріїву, аби знову знайти грунт під ногами, окреслив вже згаданим постом у своєму Фейсбуку генпрокурор Юрій Луценко. І ця дорога веде до Петра Порошенка.

Тобто, якщо Б.Андріїв приїде на поклон до Києва і переконливо присягне на вірність не якомусь там «москальському» «фронту», а президенту, гнів СБУ і прокуратури може змінитися на милість.

І, в підсумку, як і «вангував» Г.Москаль (виходячи, щоправда, з інших міркувань), гучне корупційне «видовище», що його за відсутності «хліба» під власний інтерес влаштувала чинна влада, завершиться черговим «пшиком».

Ужгород в цій політичній "грі престолів" не здобуде нічого. Зате Порошенко здобуде Ужгород...

30 січня 2017р.

Теги: хабар, Москаль, Порошенко, Цап

Коментарі

Byby 2017-02-20 / 19:45:05
Duvit*sja myl*tfil*m..."shrek i yogo komanda".

Дербак 2017-02-14 / 23:33:06
Не плутайте грішне з праведним. Ми давно Андрііву пропонували долю відстьогувати на прокуратуру, він спочатку морозився а потом нас кормив завтраками. Докормив. Тепер його Саша Василенко із Гаврилюком як Львівські земляки на 100 тис $ розвели і нехай порівняє чи нам кожний місяць заносити чи ми його раз на пів року будемо паркувати. По справі вже все рішень у суд іде посередник і Панамарьов. Кіть ся останній розрахує то і тому порішаємо.

Іван безіменному 2017-02-09 / 12:00:22
Мене твої коментарі ніяк не хвилюють.
У тебе навіть фантазії нема.
Іди геть зомбований дурень.

До Іван 2017-02-08 / 21:42:45
Іване видно в кого що лізе,нервозишся за правду? сам написав про себе що піна ти із псіхікою лізе із рота,Іване попустилитя тай сам опустивисся?написав про себе що захлинашся? значить сам себе видав.

Іван 2017-02-08 / 17:10:27
У кого-сь піна з гівном з рота лізе. Не захлиніться.

Ужас 2017-02-07 / 21:41:37
Деревяний діда дуже боіться ,Міжгіря просить залиште мезмозглого ,шуря .

Byby 2017-02-06 / 07:34:37
Hochete otrumatu zadovolennja. Posmijatus* i trohu zabytu za zlodijiiv - politukiv i podibnuh reshta......poduvit*sja myl*tfil*m pro shreka

До Івана 2017-02-06 / 06:15:15
Візьми папір і підітри за тим старим хенералом! дурню, якщо не розумієшся - не втикайся!

Іванові 2017-02-05 / 20:09:49
Там не вказано автора, але є факти і логіка. Спробуйте вчитатися в них, замість шукати якесь прізвище.

Іван 2017-02-05 / 15:26:56
Хто написав цю статтю? .Нема автора. Атому я не вірю ні одній букві.

Міжгіря 2017-02-04 / 13:33:04
райзрада рішення винещення шурів.

Міжгіря 2017-02-03 / 21:38:01
Шур -москаль ето ненарод а діагноз.

справедливо 2017-02-02 / 13:33:04
До Міжгіря,всі підуть за дідом,, Дідо проситься наоборот в Луганськ.він всіх забере із собою наводити лад і проводити ремонтні роботи будуть голови рда

Міжгіря 2017-02-02 / 12:38:55
Шур міжгіря дідо піде на пітер .

Сільце 2017-02-01 / 21:18:09
А я б Москаля полюбив, бо він, закарпатці, є на подобу нашу. Свіжа ж капуста до білофінів за милу копійку йде. Слава Гені та Ісусу. Та й ще Нестору Шуфричу. Решта на Закарпатті - болт. Та є Варцаба! Се вам каже сам Христос!

Таня 2017-02-01 / 13:32:33
Бл*дь, як вони всі за*бали... Всі одним лайном мазані, куди не глянь - виродки і безсовістні скоти, які нічого, крім грабувати, віджимати, гребсти під себе і торгувати із сепарами на трупах українських воїнів не здатні. Цікаво, на скільки ще того нашого золотого вічного терпіння стане - і кацапського царька стримувати, і цими щурами українськими по одній землі ходити. Тьху

Byby 2017-01-30 / 23:21:42
Po fotografijii. .......chomys* vidrazy prugafavsja myl*fil* pro SHREKA

Вася 2017-01-30 / 22:33:12
Не треба переводити стрілки на Шимона, якщо обосралися львовські прокурори та при чому туй Шимон ун до цьоі справи відношення немає, а посаду рішає Волошин із Бровдійом Малиничови. Та уже най хоть хто буде чим так прокуратуру позорять.

... 2017-01-30 / 22:19:09
Схоже що колишній це не Штефанюк, а Шимон.
Вообще здурів чоловік, всім розказує що він наступний обласний

Дід Микола 2017-01-30 / 16:51:50
скот парашенко сьогодні в Німеччині закликав німців інвестувати в Україну, зовсім в неадекват уже перейшов. прпокурори нездатні доводити справ до суду, бо вони дебіли і дегенерати, які знають лише брати хїабарі.

НОВИНИ: Політика

13:55
/ 3
На Закарпатті судитимуть киянина, який в складі ОЗУ ошукав матір загиблого військовослужбовця з Донеччини на 7,5 млн грн
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 5
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини