«Скандал» про великоберезнянського депутата-педофіла – вигадка

Слідство: депутат Великоберезнянської райради Юрій Пекар не має відношення до минулорічного «огляду» третьокласниць у одній із місцевих шкіл

Історію про те, що наприкінці минулого року у Великому Березному об'явився районний депутат, який під виглядом медобстеження оглядав школярок, донині пам'ятає чимало читаючих закарпатців. Більше того, резонанс про цей "смажений" факт вийшов за межі області. Однак, нині аналізуючи нові обставини та факти цієї справи, доводиться констатувати, що все це було лише цілеспрямованим брудним маневром, який місцеві "політтехнологи" прокрутили за допомогою ЗМІ...

"Звідки така впевненість?", — запитаєте. Справа в тому, що мимоволі самому довелося долучитися до розголосу цієї інформації. При чому, тоді, переслідувалася благородна мета: наказати людину, котра дозволяє собі виробляти подібні речі.

Все почалося зі дзвінка давнього хорошого знайомого теж депутата Великоберезнянської районної Ради Олексія С. Якось на початку грудня цей товариш зателефонував мені зі словами: "Є дуже цікава тема. Давай зустрінемося. Розмова не по-телефону...". Відтак при зустрічі із великим сумом та співчуттям до ображених Олексій із прізвищами матерів, чиї діти постраждали, розповів мені історію про те, як колишній директор Великоберезнянського лісгоспу, а нині депутат райради Юрій Пекар роздягав під приводом медогляду дівчат-третьокласниць місцевої школи.

Але це ще не все. Аби мене завести, так званий товариш розповів, що родичі цього чоловіка працюють у відділі освіти Великоберезнянської РДА, тому цей факт обов'язково "замнуть", і можливо, про це навіть не дадуть написати у моїй газеті, бо, мовляв, Юрій Пекар крім усього ще й у добрих стосунках із впливовим у області головою місцевої райради.

— Знаєш, Павло, з цим щось треба робити, — продовжував Олексій. —Люди налякані, потрібно надати розголос цій справі.  

І ось тоді я зробив першу і основну помилку: повірив у щирість слів і намірів давнього товариша й написав про цю історію у своєму блозі на одному з найвідвідуваніших сайтів області Закарпаття онлайн. До того про цей інцидент вийшов матеріал кореспондентки Наталії Зотової на телеканалі "1+1". Щоправда, там ішлося поверхово про сам факт, і, особливо, про чоловіка, котрий ніби то "оглядав" дівчат.

Звичайно, запис викликав розголос, чимало обласних газет передрукувало його як матеріал. Дехто навіть без посилання на першоджерело...

Що ж відбулося згодом? Кілька місяців тому я дізнаюся, що той же Юрій Пекар подав на мене до суду, використовуючи своє право на захист честі, гідності і ділової репутації. Повідомлення я сприйняв нормально, оскільки за журналістську практику мав чимало таких позовів. Аби все з'ясувати, зустрічаюся з адвокатом Юрія Пекаря. Чоловік розповів, що незабаром повинен відбутися суд і показав мені кілька досить переконливих фактів про те, що його клієнта цілеспрямовано через мою публікацію підставили.

Зокрема, через два дні після так званого злочину у Великоберезнянський райвідділ міліції звернулася мати однієї з учениць і розповіла правоохоронцям ту ж історію, яку я описав у блозі. Почалася перевірка. Її результати описані у постанові про відмову у порушенні кримінальної справи на п'ятьох аркушах. По-перше, правоохоронці від слідкували за телефонними дзвінками місце перебування Юрія Пекаря у той час, коли ніби скоювався злочин. Протягом цього часу депутат був спочатку у селі Кам'яниця Ужгородського району. Згодом його зафіксувала камера банкомату супермаркету на вулиці Гагаріна в Ужгороді та камера, що розташована при вході у супермаркет. Після цього чоловік був у видавництві "Закарпаття" у філії "Промінвестбанку". З матеріалів слідства стало відомо, що касир цього банку впізнала Юрія Пекаря і підтвердила факт його платежу у той самий день. Крім того, у процесі слідства мати, чия дитина ніби то постраждала, відмовилася від своїх свідчень...

Попри це, у розмові з Наталкою Зотовою, котра готувала сюжет на цю тему для "1+1", я дізнався, що повідомлення про інцидент у Великому Березному  надійшло на сайт каналу від матерів дівчат. Як пізніше з'ясувалася, вони про Інтернет і комп'ютер могли хіба чути, не кажучи вже про написання електронних листів.

Я зрозумів, що моїми руками невинній людині, м'яко кажучи, зіпсували життя. А мій так званий товариш, котрий надав потрібну йому інформацію, під час нещодавньої зустрічі замість пояснити мені, чому збрехав, почав придумувати брехливі версії для суду. Мовляв, тобі прийшов анонімний лист, невідомий депутат тобі його підтвердив тощо. Добре, що тоді вдалося записати цю розмову на диктофон. Нині цей горе-товариш, незважаючи на те, що втягнув мене у суд, і оббрехав моїми руками людину, просто не бере слухавку. Я їздив до нього додому, але він не відчиняє двері...

Звичайно, під час кількох зустрічей я розповів Юрію Пекарю всю історію написання матеріалу, розповів і про Олексія та його гру в хованки. Він у свою чергу каже, що поки не знає, хто і за що влаштував йому таке "веселе життя"...
 
Незважаючи на те, що депутат через скандал зазнав чимало моральних страждань, він зрозумів, що мене просто використали у цій ситуації. Я ж, у свою чергу, вже вкотре переконався: товариші досить легко міняють певну вигоду на дружні стосунки. Тому довіряти варто лише собі і добре перевіреним фактам...

Павло Білецький, Закарпаття онлайн.Блоги
27 жовтня 2011р.

Теги: педофіл, депутат, Юрій Пекар

Коментарі

чсмкпв 2014-07-21 / 11:22:24
Пекар ЮЮ порядна людина а Слободський Олекса весь у свою покійну бабку

Мітьо з Перечина 2011-11-03 / 16:37:00
Юру Пекаря заказали лохи, які не знайомі з оперативнов роботов. А Юра нормальний хлоп, я го знаву, просто не треба боло лізті у політіку, а тим булше на посаду голови райадміністрації.Йому раз повілі вун не поняв,а вни му зробилі"больно",шо пув місяця ганьбився вуйті на вулицю.Добре шо мав нормального цімбора адвоката, який писав разні бумаги і заставів слідство дуйти до істини.

РГД 2011-11-02 / 16:36:00
Сила, ти де потірявся? По ходу дві мамки, вчителька і директорша рішили заробити на дітях. Нєт? Дурбецал ти!

сила 2011-11-02 / 15:50:00
та нихто не мацав! Мамка-пяниця бабла придумала си заробити на дітині! ЇЇ в Березному каждий знає, хто вна така! А роздули чуть не політичний скандал!

*?* 2011-11-02 / 15:43:00

Роза *** ******, Я не розумію кіть депутата оббрехали ко справді мацав дітей у школі? шо в березному вже неє мужиків оби депутата скіпити?чекают чікатіла?

Roza 2011-11-02 / 15:01:00
Ось для таках придурків, які складають своє власне враження і пише Білецький. Головне, щоб ярлики навішати. Взагалі, фантазії людей, які не знають людину, абсолютно не мають ніякого відношення до ситуації - лиш би тему посмакувати. буде жаль, якщо ЮЮ не доведе це діло до кінця, не захистить свою честь, пошкодував писаку. Адже в нього є всі докази того, що він знаходився далеко від місця пригоди, щоб не складалося вражень .

ніка 2011-11-01 / 23:53:00
білецький просто брудними способами заробляє гроші. не повіритеЮ, він ходив по знайомив і шукав кого б здати за хабар в сбу, щоб його взяли як позаштатного. просто брутальна людина це на обличчі написано ткз печать на лбу.

Склалося враження 2011-11-01 / 21:32:00
Педобіра-депутата відмазали, матерям діточок рота закрили (батогом чи пряником).Після того як все затихло, прищемили писаку, який нараз наклав повні гаті і тупо зїхав на якогось "товариша". Із збоченця роблять жертву політтехнологів, у селі, де єден другого знают, як облупленого...

Roza 2011-11-01 / 18:09:00
Пан Білецький.Дуже все просто у вас - обгадили людину , а тепер - винен якийсь депутат.Хочу вам сказати, якби ви були дійсно істинним журналістом, то ви би ніколи не повелися на таку дурницю і ніколи би не заливали лайном людину, не маючи жодних доказів. Ви пішли по принципу - ОБС (одна баба сказала). Я добре пам ятаю всі ваші коментарі, як ви кидалися на людей, які намагалися вас підштовхнути на правильне рішення. Багато з них вже тоді надавали вам інформацію про те, що ЮЮ там не було і він був у другому місці. Чому ви не поїхали на місце, не поговорили з людьми, не зустрілися з ЮЮ? Він би вам надав всі підтверджуючі матеріали. Хто з Березного, той добре був в курсі, що ЮЮ в школі не було. А ви дерли глотку, відстоюючи своє хибне бачення і свої фантазії , поширюючи їх навколо і навіть не побачили у відповідях людей істинних моментів. Ви зробили зле нормальній людині, і себе виставили дурнем, перебачте! Мабуть правий той, хто написав, щоб ви задумалися, чому вас так використали. Мабуть знали, що для вас саме головне - жарений факт, а не його істинність.

g 2011-11-01 / 17:40:00
Паша - здав свого інформатора.

Андрей 2011-11-01 / 15:55:00
Хомнячкі, які захоплено пишуть "який мужній вчинок, маладєц Пашєнька" поясніть в чому саме "мужність":
1) "Пашєнька" не вибачається за те, що подав недостовірну інформацію (фактично наклеп), "Пашєнька" висловлює жаль з приводу того, що інформант його "кинув" (за його словами)
2) "Пашєнька" не вибачається і не висловлює жаль з приводу використання ним при обливанні брудом методу "мені один знайомий казав" без будь-якої верифікації. Ба більше, "Пашєнька" вважає цей метод нормальним (ну не підфартило один раз)
3) "Пашєнька" не цікавить, що там було насправді з дітьми, "Пашєньку" цікавить тільки "дєпутат-недєпутат"
4) "Пашєнька" не вибачився перед журналістами, яких він поливав брудом на цьому ресурсі у відповідь на їх запитання щодо цього його "сенсаційного" матеріалу.
Де "благородство" і "всім треба брати приклад"?! ну кришеники немічні розумом - нехай, але інші? де логіка?

Катя 2011-10-31 / 11:56:00
білецький, зхадумайся, чому у цій грі використали саме тебе

Катя 2011-10-31 / 11:19:00
не суди і не судимий будеш.це стосується і білецького. сатана зіграв з ним злий жарт. по його ж сценарію (білецького).

ДТ 2011-10-31 / 09:37:00
Я так розумію, що у всій цій історії для журналюги ключовим словом було ДЕПУТАТ. Того й клюнув тоді на жарені припущення, того й зараз йому простіше сказати, що взагалі нічого не було ніж щиро визнати що він облажався В погоні за сенсацією він забув про головне, про ПЕДОФІЛА у школі. А він цей хворий лікар був там і мацав дітей! Але для журналіста це більше не має значення. Це ж не депутат! Про те що спортив життя тому депутату я вже мовчу. Я б такого не пробачив. Точно.

Вячеслав 2011-10-30 / 14:45:00
Павле! У заголовку – помилка. Про яке слідство ти пишеш. Слідства взагалі не було, бо кримінальну справу не було порушено. А якби було порушено, то оця твоя писанина вважалась би порушенням таємниці слідства. Я вірю, що ти хотів як краще, однак не треба смикатися

Однокурсник Юрій Лівак 2011-10-30 / 09:30:00
"Однокурсниці", ну таку ахінею вже не треба нести, добре? Не було такого в універі.
До того ж, коментар взагалі не в тему. Наскільки розумію, Паша якраз не майе запису свого знайомого.

Павло Білецький однокурсниці 2011-10-29 / 21:37:00
Я переконаний, що серед моїх однокурсниць немає людей, котрі би писали таку ахінею. А якщо у вас, псевдооднокурснице, є факти, коли я когось записував, то детальніше, будь ласка, мені самому цікаво. Бо тоді в мене нще не було диктофону. Я вас запевняю, що нам буде зручніше спілкуватися без анонімності. Тим більше, що вас допис не стосується теми, а мене особисто. Якщо умієте писати брехню, то майте сміливість і назватися!

читачка 2011-10-29 / 20:48:00
Небагато людей здатні на публічне визнання своїх помилок, а Білецький зміг. Це сильний крок. Браво.

Іван 2011-10-29 / 18:24:00
Написав, а тепер дає задній хід. І винуваті інші.

О.Д. 2011-10-29 / 17:30:00
2анонім, 29.10.2011 16:18
В одному з рануше написаних коментарів Павло Білецький вказав прізвище, котре вас цікавить. Тому деколи варто не тільки писати, але й читати...))


Павло Білецький
Публікації:
Сесія облради під диктовку трьох «Б»
/ 9Старий почерк нової міської влади
/ 21Це нормально, коли соціолог балотується від лідера його опитувань?!!
/ 10Директор Великолазівського радгосп-заводу займається хабарництвом?
/ 7"Вітаємо! Ви виграли автомобіль."
/ 14"Не сміти, скотино!".
/ 4На Закарпатті - церковний скандал: священики Мукачівської і Ужгородської єпархії вважають що в обласному центрі діє псевдо духовний виш із псевдо ректором
/ 22Гола правда
/ 23На пл. Театральній в Ужгороді незаконно знищили старовинну будівлю
/ 39Кому цікаво "гнобити" Ужгород?
/ 4На Закарпатті відкрито "Європейський медіа-центр"
/ 1Безкоштовного сиру не буває Фірми, що пропонують дешеве житло чи автомобілі, не збираються працювати собі на збиток
/ 1Чому ми хворіємо?
/ 2Ніхто не закриватиме ужгородську бактеріологічну лабораторію
/ 8Журналісти взялися за лопати.
/ 2У нас чистіше й повітря наше смачніше
/ 5Жити стало цікавіше, але легше від того не стало
/ 24Краще їм не потрапляти до рук...
/ 5Закарпатське радіоолів'є. Що слухати?
/ 17Що ж нас стосується найбільше?
» Всі записи