Директор Великолазівського радгосп-заводу займається хабарництвом?

Днями отримав від одного ошуканого знайомого доволі цікавого листа. Товариш попросив виставити тему на обговорення, оскільки потрапив у ситуацію, коли боротися з несправедливістю наодинці — не сила. Тому пропоную вашій увазі дослівний зміст цього звернення. Якщо хтось володіє інформацією про цю тему, прошу ділитися. Можемо допомогти багатьом людям.

Директор Великолазівського радгосп-заводу займається хабарництвом?
" ...Ми, ужгородці та жителі Закарпаття, котрим уже нема сили терпіти, колись вперше зустрілися і почали контактувати в приймальні директора заводу-радгоспу  "Великолазівський" Смоляра Юрія Борисовича.Спочатку киваючи один одному головою, потім здороваючись, вийшли на такий рівень спілкування, що врешті, поцікавившись один в одного про мету свого візиту, з'ясували, що хоч і прийшли ми сюди різними шляхами, але мета в нас одна: отримати за кошти, які ми колись передали Юрію Смоляру, землю. Або отримати хоча б конкретну відповідь про її відсутність. Пікантність цієї справи в тому, що всі хто був у неї втягнутий, як наслідок, втратив час, нерви і гроші. В результаті всі ці люди чомусь офіційно не звертаються у відповідні органи по такій простій причині, що не знають, як і чим все обернеться. Якщо є грошова винагорода, то вона може  кваліфікуватися, як хабар. А дача хабара, як і хабарництво — не законні дії. Перетворитися з потерпілого на обвинувачуваного не дуже хотілося б. Та й потерпілим у наш час "не модно" називатися. Ось так І вийшло , що енна кількість дорослих людей, бажаючих отримати у володіння шматочок землі в приміській зоні, отримала з різних джерел цінну інформацію: через Юрія Борисовича можна за помірну винагороду не отримати а бути внесеним у список на отримання 9 соток землі радгосп-заводу "Великолазівський", землі, якого роздають жителям міста та навіть району. Гарантії директор давав на 100 відсотків.

І от, заходячи в кабінет, бачиш перед собою такого собі божка в Закарпатському аранжуванні. Людина після аварії, на милицях, позаду нього на стіні вичить не портрет Президента, а ікона. Чуєш розмови про здоров'я. Натяки про те, що аварії так просто не стаються, про близькі родинні зв'язки з відомою впливовою в нашому регіоні людиною (не хочу називати прізвища, бо людина ця йде в першій п'ятірці однієї з партій у обласну раду і про те, що його ім'я використовувалося може і не здогадуватись). Як тут не повіриш?

З вуст директора все звучить просто: ось ви даєте матеріальне заохочення, від вас вимагають тільки невеликий перелік ксерокопій документів і все. Але ви й не здогадуєтеся, що ви потрапляєте в коло: "завтра, післязавтра, з понеділка" з різними додатками типу: сесія буде або не буде, Ратушняк, Колібаба, Шпонтак, Метей, Прозор і натяки, що далеко не всі отримають, але ви —точно. Словом, починається лохотрон.

Цікаво, що гроші директор брав не дуже великі, але й не малі: у середньому 500 доларів з душі. Але вражає масштаб цієї нехитрої операції. Тема працює вже третій рік, але ніхто нічого поки не отримав. Це стає нереально. Багато хто "забив" (не плутати з забув) і, махнув рукою, деякі при особистих зустрічах із директором випустили пар,  а "Васька ,ой, Юрка слушает да ест"...

А ось мені і ще доброму десятку людей не хочеться, над нами потішалися. Вік уже не той. Дай думаю ризикну, а раптом все обернеться на користь. Звичайно, землі вже нема. Ходить між нами такий жарт: аби всім вистачило, треба її в три яруси роздавати. А ось постаратися, щоб у веселого приколіста, який організував цю карусель: "Завтра, післязавтра з понеділка", настав адреналіновий фонтан з великим задоволенням . Хай і йому так весело буде,як він нам організував.
Отже нас, що незабаром підпишуться вже під офіційним документом, вже з десяток. При чому, число росте. Просто не всі знають поки про послідовність дій. Але тема цікава, особливо перед виборами.

Що ж до покарання за дачу хабара, то якщо таких скаржників назбирається з півсотні, то пану Смоляру буде не солодко. Тому закликаю всіх, хто розносив інформацію, закликаю: будьте з нами, бо можете опинитися з ними. Хотілося б лише дізнатися, і ми організуємо відповідь на запитання, чи відомо Мінагрополітики, чим займаються їхні підлеглі у такій глибинці? Чи почне на ці речі реагувати УМВС і чи відомо вже згадуваній нами впливовій людині, про яку говорилося на початку, як його "племінник" використовує його ж ім'я для сумнівних оборудок.

Давайте обговоримо цю тему на блозі. А відтак піднімемо його у друкованих ЗМІ, прокуратури та міліції. Ми маємо повне моральне право на такі дїї по відношенню до людини, яка потішається над нами три роки за нашу довіру до нього, та ще й за наші гроші".

Іван Закурений

Павло Білецький, Закарпаття онлайн.Блоги
15 жовтня 2010р.

Теги:

Коментарі

Іван В 2015-07-22 / 23:19:24
Згідно Державного Акту на право постійного користування землею ІІ-ЗК № 001834 виданого Яроцькою сільською Радою від 16 травня 1995р., Державному підприємству «Великолазівський» надано у постійне користування 604.1 га земель.
Згідно Державного Акту на право постійного користування землею ІІ-ЗК №001835 виданого Великолазівською сільською Радою від 08 вересня 1995р., Державному підприємству «Великолазівський» надано у постійне користування 935.2га земель.
Всього згідно Актів підприємству було надано 1539.3га земель.
У 2015р. згідно звітної форми 6-ЗЕМ за Державним підприємством «Великолазівський» рахується всього 653.8080га земель із них по Яроцькій сільській раді 538.2га та Великолазівській сільській раді 115,6080га земель.
За період свого керування Смоляр Ю.Б. разом із місцевою «земельною мафією», без дозволу міністерства відчужив на користь третіх осіб 885.5га землі, при цьому не виконував вимоги Державної фінансової інспекції та Суду «щодо відкликання листів про надання згоди на відчуження земель Державного підприємства».
На сьогоднішній день, в Закарпатському окружному адміністративному Суді розглядається справа за позовом Смоляра Ю.Б., «щодо поновлення на посаді директора ДП «Великолазівський» . Смоляр Ю.Б. в 2011 році вже поновлювався на посаді директора ДП «Великолазівський», завдяки рішенню Суду, щоб позбавити підприємство газової системи. Не допустіть поновлення Смоляра Ю.Б. на посаді директора ДП «Великолазівський» сьогодні, адже це призведе до остаточного знищення підприємства.

правда 2015-07-22 / 22:41:14


Видалено перепост в коментарях інформації, опублікованої на сайті. Адмін


Ошукані 2014-08-27 / 10:12:29
Він остання св-я ,вибачте,як таких ще земля носить...Не вірю ,що цю людину не можна наказати у судовому порядку ,просто за ним напевно стоїть хтось вище чином.Все звязано павутиною...Не знаю куди дивиться правопорядок...

Ошукані 2011-08-31 / 10:19:00
Добрий день! Смоляр Борис- це рідкісної марки шахрай, який нічого не боїться і виходить з води завжди сухим, поки люди, що добиваються правди в суді і в правоохоронних органах, давно вже не на цьому світі. Цей бардак потрібно зупинити любою ціною. Володію корисною інформацією, яка має допомогти припинити цю кричущу неспарвелдивість і допомоги людям, таким же ошуканим Смоляром, як і ми. пишіть на електронну адресу oshukani@mail.ru

Тракторист із Великолазівського 2010-10-19 / 14:48:00
Хлопці, ваша земля вже давно у Колібаби. Просто Юрко Смоляр у її передачі брав безпосередню участь. Тому він, як і Колібаба, тепер проходить по кримінальній справі, яка ще донині висить упрокуратурі. Може освіжимо це діло? Я — за! Землі, звичайно, ми не получимо, але за обман цього царька оприділимо.

007 2010-10-19 / 14:14:00
чув про цього директора коли отримував там участок.він обіцяв ту частину від земель радгоспу які він отримає у вигляді відкату за передачу цих земель в розпорядження райадміністрації.його кинули.але щось не віриться що він не здогадувався

2010-10-19 / 13:55:00

777 2010-10-18 / 11:05:00
В любому випадку за свої слова і дії треба відповідати.

Кнут 2010-10-15 / 20:17:00
Чому люди потрапили в цю ситуацію? Бо елементарного поняття не мають про земельні відносини, законодавство тощо.
Радгосп Великолазівський сам орендує землю в сільської ради с. Великі Лази тому, звичайно, директор радгоспу впринципі не може виділяти нікому землю - це прерогатива органів місцевого самоврядування. Як би люди знали елементарні речі то не попалися б як лохи.
Стосовно порушення карної справи стосовно Смоляра за фактом хабарництва: це не можливо, оскільки його на гарячому не взяли. факт взяття хабара належним чином не задокументували. Можна спробувати звернутися в міліцію із заявою про порушення стосовно Смоляра карної справи за шахрайство.

*** 2010-10-15 / 16:59:00
Хабародавець скаржиться, що за свій хабар не отримав профіт? Гм...
Якщо викладене в листі - правда, то пана Смоляра, безумовно треба карати. Однак повторюється стара істина - хабарі беруть лише тоді, коли їх дають. А от не поспішай сунути свої чесно чи не дуже чесно зароблені бакси в першу простягнуту лапу. Може й поповниш рядів лохів.


Павло Білецький
Публікації:
/ 62«Скандал» про великоберезнянського депутата-педофіла – вигадка
Сесія облради під диктовку трьох «Б»
/ 9Старий почерк нової міської влади
/ 21Це нормально, коли соціолог балотується від лідера його опитувань?!!
/ 7"Вітаємо! Ви виграли автомобіль."
/ 14"Не сміти, скотино!".
/ 4На Закарпатті - церковний скандал: священики Мукачівської і Ужгородської єпархії вважають що в обласному центрі діє псевдо духовний виш із псевдо ректором
/ 22Гола правда
/ 23На пл. Театральній в Ужгороді незаконно знищили старовинну будівлю
/ 39Кому цікаво "гнобити" Ужгород?
/ 4На Закарпатті відкрито "Європейський медіа-центр"
/ 1Безкоштовного сиру не буває Фірми, що пропонують дешеве житло чи автомобілі, не збираються працювати собі на збиток
/ 1Чому ми хворіємо?
/ 2Ніхто не закриватиме ужгородську бактеріологічну лабораторію
/ 8Журналісти взялися за лопати.
/ 2У нас чистіше й повітря наше смачніше
/ 5Жити стало цікавіше, але легше від того не стало
/ 24Краще їм не потрапляти до рук...
/ 5Закарпатське радіоолів'є. Що слухати?
/ 17Що ж нас стосується найбільше?
» Всі записи