Чому ми хворіємо?

Запитання, звичайно, дуже загальне. Відповіді на нього шукають і в міцності організму і в силі імунітету і у спадковості. Однак, побутує й інша думка: хвороби - реакція від Бога, неба, природи (хто вже у що вірить) на те, що людина вчиняє неправильно.

Вперше таке твердження почув під час похоронів рідних менше року тому. Священик середніх років, відслуживши панахиду, у проповіді сказав приблизно наступне: "Всі болячки, великі й малі, Бог дає нам не випадково. Він дає їх у вигляді випробовування та щоб людина, котра згрішила, мала час відволіктися від суєти й задуматися: чи правильно вона живе, чи перебуває вона в духовному балансі..." Скажу чесно, я вірю в Бога, проте ставлюся до священиків неоднозначно. Але над цими словами - задумався. Не тому, що часто хворію чи грішу найбільше за всіх, а тому, що підтвердженням цього є купа історій моїх знайомих, друзів і не тільки. І ось зараз, після великодніх свят довелося й самому ліжко погріти. Лежу собі й думаю, як жити далі: що виправляти, що розвивати, кого пробачити. Взагалі, хвороба (якщо вона не важка) - погана для організму але добра річ для духовної перебудови людини. Якщо кожен день у ритмі робота-гроші- родина-робота ми випадково не знаходимо час аби зупинитися і замислитися, то під час хвороби такого часу пре достатньо. З точки зору лікарів, під час будь-якої хвороби, людський мозок працює або дещо неповноцінно або навпаки - акумулює всі резервні сили і працює на всі 100. Тому хворіючи, людина здатна не лише задуматися над своїм життям, але й продукувати креативні ідеї. Буває ж навпаки - хворий може розповідати якісь нереальні, і, що найсумніше, неадекватні речі. У свою чергу, я ні в якому разі не "рекламую" хвороби як добрий спосіб до продукування хороших ідей. Просто пропоную не боятися їх і, якщо вже це з вами сталося, то "хворіти з користю".
Павло Білецький, Закарпаття онлайн.Блоги
13 квітня 2010р.

Теги:

Коментарі

мода 2010-05-06 / 17:29:00
Справді так і є, можу лише додати одну гарну пораду - як пробачити людину, яка зрадила чи підвела - просто замінити слово - підвела на ЛІКУВАЛА!


Павло Білецький
Публікації:
/ 62«Скандал» про великоберезнянського депутата-педофіла – вигадка
Сесія облради під диктовку трьох «Б»
/ 9Старий почерк нової міської влади
/ 21Це нормально, коли соціолог балотується від лідера його опитувань?!!
/ 10Директор Великолазівського радгосп-заводу займається хабарництвом?
/ 7"Вітаємо! Ви виграли автомобіль."
/ 14"Не сміти, скотино!".
/ 4На Закарпатті - церковний скандал: священики Мукачівської і Ужгородської єпархії вважають що в обласному центрі діє псевдо духовний виш із псевдо ректором
/ 22Гола правда
/ 23На пл. Театральній в Ужгороді незаконно знищили старовинну будівлю
/ 39Кому цікаво "гнобити" Ужгород?
/ 4На Закарпатті відкрито "Європейський медіа-центр"
/ 1Безкоштовного сиру не буває Фірми, що пропонують дешеве житло чи автомобілі, не збираються працювати собі на збиток
/ 2Ніхто не закриватиме ужгородську бактеріологічну лабораторію
/ 8Журналісти взялися за лопати.
/ 2У нас чистіше й повітря наше смачніше
/ 5Жити стало цікавіше, але легше від того не стало
/ 24Краще їм не потрапляти до рук...
/ 5Закарпатське радіоолів'є. Що слухати?
/ 17Що ж нас стосується найбільше?
» Всі записи