Життя у відпустку не пішло

Коли люди почали їхати з міста (бо літо-відпустки-заробітки-трава зелена) в нього приїхали ревізори (простір не терпить пустоти і НЕсуєти). Ревізори з обласного КРУ нагрянули в той час, коли в місті війна. Війна між гілками, кланами, війна у собі і поза собою. А все та велика УКРАЇНСЬКА ВІЙНА, ті політика-геополітика-стратегія-тактика-статика-динаміка, які в країні прийняли таку форму, яку йог не придумав: заплелися ноги-руки, звивини мозку із непростими формами сліпої кишки.

Життя у відпустку не пішло

Важко стало виноградівським бухгалтерам різного рангу і вжитку на яких упав тягар перевірки у червні місяці, особливо, коли "з-під дивану" подуло холодом каземату. Вони ж обслуговують дивний трубопровід  запасу і смислу, тіні і золотавого світла. А у двополярному закарпатському світі все так невизначено. Адже коли підписував, то якби начальник так казав, а коли ревізор питає, то начальника якби вже немає... і "в отвєт тішіна", і "он не вєрнулся із боя". А на ревізора то з одного кутка дує, то з іншого, то припече з телефонної трубки, то присмажить совість, яку закрив у сейф новопризначений шеф. Ой не просто зараз на периферії стало, адже війна вже ведеться на клітинному рівні. Колись за щастя було поперевіряти, полистати, пожурити, ткнувши пальчиком, насолодитися гостинністю та запобігливістю тубільців і милостиво закрити очі не так від матеріальної допомоги, як від млості, що теплою приємною хвилею розіллється по організму. Ой, не просто!

Є ревізори, які перевіряють використання коштів місцевого районного бюджету, тобто роботу райдержадміністрації, її відділів і установ. Ті працюють в тишині, не те щоб мертвій чи тривожній... але тишині. Нам про їх роботу поки що нічого не відомо. А ось з районною радою більш жваво все відбувається. Наприклад, районний  депутат Гріга геть закинув свій Хімзавод, все біля ревізора, який перевіряє фінансовий стан районної ради, звивається, все допомагає і підказує. І правильно звивається – на кінець потрібно  перевірити ті шалені зарплати начальничків з райради у той час, коли народу нема що їсти. На кінець потрібно вже турнути і забути того Любімова, того "козла, которий мешаєт нам жіть (і работать)". А то поприїжджали тут до нас "мєстних" окупанти галицькі - тільки воду мутять. І то не біда, що завод Михайловича занепав, що люди без зарплати сидять, що чомусь збори акціонерів відбуваються не в Королеві, де їх більшість, а в Києві, де живе син, головне щоб ПРАВДА на кінець восторжествувала, щоб минула ніч помаранчева. І глянуть привітно шефи... і Іван Бушко  потрепле плече – "но бачите, теперисьте  фаттьови!" Але поки що це тільки мрія.

А реальність – пішов з посади голови Виноградівської райдержадміністрації Карло Резеш. Минув романтичний період блакитної влади на Виноградівщині. Карло Карлович з його музикою "добрих справ на благо виноградівців" затих,  видохся – не справився із задачами на нього покладеними. Музику перебила какофонія і сара-банда - пішов романтик під зітхання і злорадне потирання рук в безславне минуле. Хоча стрункість і наближеність до серця  цієї картинки трошки карикатурять непристойні, як для виноградівської реальності статки героя. А позаяк ми у Виноградові привикли, що такі гроші з неба не падуть, а скоріше зеленими стежками через кордон валять, то і питання для роздумів: чи то Карло Карлович так вміло розігрував реформатора і мрійника, шорячи свої справи і справи людей на ньому зав'язаних (скільки коштувало крісло?), тоді зрозумілий антагонізм з начальником міліції – поле не поділили, чи то просто хвороблива уява середовища малює пензлем класичної заздрості далекі від правди картини. Але хай цим займеться час (або інтерпол), він, як відомо, все на місця розставляє.

А хто ж прийде на зміну? Відомо, що подання пішло на Тетяну Дмитрівну Граб – тепер начальника Виноградівської податкової інспекції... але це ще нічого не означає. Боротьба почалася: впливи, сумніви, припущення... Дуже вже не хочеться помилитися, адже район стратегічний. Чому? А ви забули, що у Виноградові народився, а зараз активно діє на обласному владному полі Іван Бушко – чоловік і супермаркет. Надія Виноградівщини і всього прогресивного людства, який далеко не використав свій потенціал, у якого велике політичне майбутнє... не забудьте, що попереду вибори до Верховної ради. Тому можливо саме в його душі і відбуваються та боротьба інь і янь, про яку йшлося вище. Є у Івана Івановича ще один кандидат, можна сказати козир, який теж розглядається, як можлива креатура – це Сергій Рішко. Тим більше, що поговорюють ніби Сергій Васильович не дуже справився з екологічною службою в області (бачите яка спека і дощі невпопад). Але чи погодиться Сергій Васильович на цю пекельну роботу: лягти кістками і віддати серце людям – тим більше серце після інфаркту... Ви дуже   багато хочете, Іване Івановичу, від кума. Теорію, стратегію, тактику продумати – інша справа. Якось приспособитися, щоб на старість і внукам... – теж не питання. А в'язатися в боротьбу не на життя, та ще й коли ситуація така непевна, коли ось-ось дах зірве і занесе  вертольотом невідомо на які острови у Тихому океані – вибачайте. Хоча, солодкий смажений півень-влада і не таких клював.

Зате заступники вимальовуються ну просто чарівні.  Джерела повідомляють про Михайла Русанюка і  Тараса Задорожного. Перший - політик нової формації, хоч і приїжджий, але свій. Інший – комсомолець, який засумував без суспільно-корисної праці і б'є копитом неспокою в Королеві (явно для пана Тараса  не масштаб) . Хто з них замінить Бажуру - заступника по аграрному сектору, а хто Єву Райз -  заступника по ідеологічній роботі – невідомо. Та й не так важливо, бо ні державний аграрний сектор, ні державна ідеологія  в натурі  не існують, а хлопці універсальні, до роботи злі, і надіємося вже зможуть  організувати ефективну роботу по нейтралізації "балогівщини" і створенню умов для показників та відданості єдино правильному курсу.

Тому після літа нас чекають зовсім нові помідори (поки що не томати пасти і не соки). Повідомимо вам наслідки обласної перевірки, познайомимо з новими власниками квартирок на місцевому "олімпусі"... Це із прогнозованого. А як там у Києві складеться, з тими судами, курсами долара, з союзами Європейськими - Москальськими, пенсійними та іншими зручностями для народу, то знає тільки Бог і малі пани (за яких переживатимемо в першу чергу).

Володимир Мочарник, Закарпаття онлайн.Блоги
30 червня 2011р.

Теги: Виноградів, Резеш, Любімов

Коментарі

Микола Староста (Жалива) 2011-07-04 / 19:34:00
Дружбан про що можна розмовляти дискутувати віртуальною примарою?

Дружбан 2011-07-04 / 19:15:00
Все більше і більше переконуюсь ош вступати в якусь дискусію з Жаливою - то себе не поважати. Кіть в тебе є якісь факти - давай пиши, але в частині похмілки, власнику забігайлівки, рівного нема.

Похмиланий 2011-07-04 / 16:24:00
Мабуть так Жалива, можеж мені наново продать свою свіженьку палинку.

Микола Староста (Жалива) 2011-07-04 / 15:56:00
Но што "дружбан" ухмилився :)

Микола Староста (Жалива) 2011-07-04 / 00:07:00
Йди зрана похмилися.

Дружбан 2011-07-03 / 23:18:00
Бачу Старосто ти великий знаток!
А інститут його не у 8 школі був? А вчителі (не всі правда) не з 8 школи в інституті викладали?

Микола Староста (Жалива) 2011-07-03 / 22:21:00
Бушко, не навчався в школі №8 - все ти брешеш! вчився в другі школі..

Дружбан 2011-07-03 / 18:23:00
Старості...
Доста там твого брата, це вже "кадр" хоч куди... Вся восьма школа сміється, якшо вже такі трійочники нами управляють...
Хоча ви всі такі - ти, Старосто, Резеш, Бушко, Довбак... Перераховувати далі?..

Микола Староста (Жалива) 2011-07-03 / 13:43:00

***, як переживають за "кадри" сам хочеш "дружбан" в начальство. Таким як ти то не грозить.


У вас для матів є свій сайт. Матюкатися - туди. Адмін

Дружбан 2011-07-03 / 11:01:00
А по суті статті... Жити стало не краще, але явно веселіше. Чи лиш дотримається свого слова Янек, щодо закону про корупцію? Тоді всі ПРдуни, якшо не в тюрму, то у відставку точно. Шо ж тоді Янек робити буде, в нього ж кадрів нема?

Дружбан 2011-07-03 / 10:59:00
Жаливо, я не претендую на штатного писаку. І свою длумку не подаю, як беззаперечний факт... Так, шо можеш 100 разів прикриватись різними ніками, але твоє гниле письмо вже на блювоту тягне.

2011-07-03 / 10:32:00
Оліню (дружбан) сам навчися писати в короткому реченні шість помилок! До жаливи тобі як раком до Будапешту.

Дружбан 2011-07-02 / 20:03:00
Давно тебе жаливо не було видно на форумах. Майже запив з горя, бо одного з твоїх роботодавців "пішли"... Не журися. Послуги продажнього, не дуже далекого і зовсім нгеосвіченого писаки на форумах завжди востребувані. Так, що без роботи не залишишся.

Радий за вас 2011-07-02 / 20:01:00
Шановні друзі читайте уважно статтю,це початок
тих змін,які почали відбуватися в нашому Закарпатті.
Перші пацкани побігли самі,других поженуть.
Поважайте один одного, даже тих хто помилявся.

Адмін 2011-07-02 / 19:52:00

Видалено кілька коментарів, які не мають відношення до теми обговорення. Тут не тема про русинство. Адмін

виноградівці 2011-07-02 / 19:12:00
ти зрадив людській природі, бо ти рослина.

2011-07-02 / 19:09:00
"виноградівці" у множині так кого я зрадив? або кому щось винен?

Микола Староста (Жалива) 2011-07-02 / 19:08:00
Щось таке.

2011-07-02 / 18:35:00
Жаливо - а то правда що по лінії вашої супруги, ви пов'язані з шляхетної родини Волошина?

Микола Староста (Жалива) 2011-07-02 / 17:40:00
Питання, кого я зрадив? або що винен?