Передвиборчий калейдоСКОП-СТОП з Виноградова-3

Передвиборчий калейдоСКОП-СТОП з Виноградова-3
КонференцДЕНЬ
 
(Закінчення)

Продовження статті про передвиборчі конференції, де затверджувалися списки кандидатів у депутати, читач отримає вже в період, коли всі списки і кандидати визначені. І це непогано, бо дає можливість повідомити про деякі зміни, які стосуються попередньої публікації. Наприклад, п. Поп Василь Михайлович - третій номер у виборчому списку від партії "Фронт змін", про якого йшлося у попередній публікації, вже не йде кандидатом по мажоритарному округу с. Хижа, а перемістився на мажоритарний округ смт. Королево. Надто дивуватися не доводиться, бо справа фронтова: передислокації, маневри, імітації. Та й маневр з кумою Тетяною Дмитрівною став надбанням громадськості (читайте ЧГ № 39 "КонференцДЕНЬ"). Тому штаб "Фронту" вирішив на це направлення поставити досвідченого і абсолютно безневинного для Тетяни Дмитрівни в умовах с. Хижа Мишанича Івана Ілліча. Думаємо, що кандидатура Івана Ілліча пройшла схвалення в обох штабах, які, на нашу думку, успішно проводять імітаційні маневри "влада-опозиція".

Але таки довелося нам побувати на конференції партії, яку можна назвати опозиційною. Ну хоча б тому, що представляє її п. Любімов - улюблена кістка в горлі нашої еліти. Ну якщо не кістка, то жуйка на джинсах точно.
           
Конференція проходила в колишньому штабі "Нашої України" по вулиці Станційній. Тепер тут розмістився "ЄЦ" і частина тих, хто пішов з "Нашої України" за Любімовим, пересування якого регламентовані Закарпатською мапою, яка все ще стирчить із кишені п. Балоги.
           
Навряд чи якась конференція у Виноградові пройшла так, як у цьому партійному товаристві. Майстер процедури - Олег Любімов нашпигував її всіма демократичними "прибамбасами". Комісії: лічильна, мандатна - напружено працювали. Звіт обох комісій – чіткий, як команди фельдфебеля прусської армії, був вислуханий і проголосований. Голосування за кандидатів у партійний список - спочатку один, потім інший, з перервою, таємно і можливістю усамітнитися, було проведено. Навіть проявилися елементи партійної демократії, як то: "Олеже Вікторовичу, а чому у першу п'ятірку потрапили люди, які не є членами партії", - поцікавилася Леся з Веряці. Або репліка Великокопанського голови, який і надалі ним мріє бути, Василя Пилипа: "Чому то наш кандидат у районну раду - Цогла на 26 місці. Чи то Копаня собі таке відношення заслужила на кожних виборах даючи найкращі результати?" 
           
Лесі п. Любімов відповів, як і належить справжньому комсомольцю 20-х: "Не тому ми, товаришу Леся, в партію йшли, щоб до влади рватися. А для того, щоб зажила наші виноградівці у майбутньому світлому. Не світло-блакитному, Лесю, а жовто-блакитному, з чотирьох сторін закарпатськими ведмедями береженому. Тому у владу ми висуваємо найдостойніших і найповажніших, керуючись не принципом партійності, а на сімейній раді вистражданих або світлим розумом штабним з Мукачева нам доведених". Простіше вийшло із копанським кандидатом: Цоглу просто пересунули з 26 місця у виборчому списку на 11, як запропонував член ради партії п. Цуцуп. І знаєте, ніхто навіть проти не був. Коли ж ми поцікавилися чому (?), то нам пояснили, що пересували Шевчука Володимира Анатольовича, який до того ж на конференції відсутній. І тільки в пе-рерві Петро Понедільник нам розтлумачив, що п. Шевчук, "він же військовий, а армія вона на всіх свій відбиток залишає, як і міліція. До того ж пан Шевчук зараз у всьому розчарувався. Навіть у Януковичеві..."
           
Цікаво бути на таких конференціях, приємно тро-шки поностальгувати за піонерським дитинством. При-ємно бачити, як Олег Вікто-рович створив собі невеличкий акваріум з тих, хто все ще "верит и ждёт". Але чи надовго?
           
Останньою ми відвідали виборчу конференцію партії "Народний РУХ Украї-ни". Після того як українських патріотів поперли з школи № 1, вони опинилися на задвірках українського правосуддя - в приміщенні офісу однієї з фірм, позаду будівлі Виноградівського ра-йонного суду.
           
І не так багато патріотів на конференцію зібралося. Але всі вони, як стверджував Михайло Юрійович Лесіцкі, який вів конференцію, люди чесні, високоморальні, готові жертвувати собою... До речі, слово "мораль" було найуживанішим у виступах. Це напевно такий тренінг у наших патріотів: коли сильно мучить жага, а нема чим задовольнити, то для того, щоб не здуріти - мантра: думай про високе, думай про високе, думай про високе... У список набралося до десяти осіб у міську раду, і кілька осіб у раду районну. Саме ці списки були проголосовані, в протокол занесені, для подальшої їх реєстрації у виборчих комісіях.
           
Ми не відвідали передвиборчу конференцію партії Регіонів. І не жаліємо. Зараз до цієї сили на Виноградівщині потрібно ставитися з підвищеної турботою і обережністю, як до важкохворої дитини. Там же вся наша еліта в кучку збилася. І на обличчях, крізь грим, нічого окрім розгубленості і бридливості прочитати неможливо. Тому, в даному випадку, принцип ескулапа: якщо до-помогти не можеш - не нашкодь. Нехай процес поки що розвивається сам по собі. 
           
До інших політичних партій ми просто фізично не змогли попасти. Не ображайтеся! До речі, "Чорна Гора", як завжди, відкрита. Але тільки не для "тупої" штабної пропаганди. Ми пропонуємо розмову із представниками політичних сил. Жива розмова з кандидатами виборцю на-багато корисніша, ніж пусте трясіння повітря. Досить ховатися за білборди, виходьте на світло.
 
 
Батьківські збори
           
Ви знаєте, шановні читачі, з чого починаються сесії наших народних обранців - депутатів районного і міського рівня? Ні, ви не знаєте. А починаються вони з великої тривоги. Беруть голови та заступники в руки мобільні телефони і нервово або навпаки, обережно і прохально, спілкуються. Від їх переконливості залежить тепер майже все. І якою радістю іскряться очі голови, коли рипають двері і черговий обранець, з винуватим (або дуже поважним) обличчям, легко (в напівпустій залі) знаходить собі місце. Це називається битва за кворум. Тільки при наявності визначеної кількості депутатів на сесії можна по закону приймати ті чи інші рішення, які стосуються нас з вами, тобто громади. І повірте – іноді це балансування над прірвою. Бо на протязі сесійного засідання хворому виноградівському кворуму загрожує ще й депутатська міграція (ходіння туди-сюди або "пішов наухтема"). Перерви із зрозумілих причин намагаються не робити, питання "пробігати" з яскравим формулюванням "розглядалося на всіх комісіях, то чи є потреба...", "звітна доповідь голови була надрукована в пресі чи потрібно ще раз зачитувати..." Пам'ятаємо, як Віктора Миколайовича Альошина – депутата районної ради, Любімов (голова) не пускав у туалет, бо "якщо ви вийдете, то "вийде" кворум і сесію можна буде закрити". В кінці кінців Віктор Миколайович таки змушений був вийти (природа) – сесія застигла ...але, на щастя, не надовго. До правди сказати, попередній голова, п. Довжанин, такими комплексами не страждав. Гоноро-вий та досвідчений Михайло Пет-рович волів просто не помічати депутатської міграції. Але тоді й часи були інші, та й депутатський корпус був... більш структурований та вмотивований, чи що? Повірте, що та сама ситуація складається, на жаль, і в час, коли напередодні сесії проводяться депутатські комісії. Саме постійні комісії розглядають і вивчають насущні питання громади і пропонують рішення для затвердження на сесіях. До яких тільки хитрощів не вдаються керівники апарату на чолі з головою. Час проведення повідомляють, врочисто запрошують, зводять по дві-три комісії в одному місці аби забезпечити той нещасний кворум...
 
Перед нами документ: "АНАЛІЗ відвідувань засідань постійних комісій депутатами Виногра-дівської районної ради 5 скликання". Аналіз стосується періоду від початку каденції 2006 року до лютого 2009 року. Аналіз проводив апарат районної ради за наказом голови.
Ось комісія "З питань агропромислового комплексу, земельних ресурсів, екології та раціонального використання земельних ресурсів" (голова Онисько І. І.). Комісія за цей період провела 19 засідань. Найбільше напропускав депутат Борнемісо Ф. С., який був відсутній на 14 засіданнях комісії. На другому місці депутат Заріцькі П. М. – 12 пропусків. Попович Ф. М. не відвідав 10 з 19 засідань. Депутат Морожі Й.Й. – 11. Депутати Кістерний В. І. та Цогла М. І. не відвідали по 9 засідань. Найменше засідань пропустив сам голова комісії п. Онисько – 2. Не лякайтеся – "безголове" проведення підстраховує заступник голови Цогла М. І.
 
Комісія "З питань промисловості, будівництва, архітектури, транспорту і зв'язку". Голова Поличко А. В. Проведено 20 засідань. Рекордсмен – газовий принц Довжанчук В. В. – 14 засідань пропущено. На другому місці Назаренко В. М. – проігноровано 13 засідань. По 9 засідань пропустили Данко Ю. І. та Любка В. І. Депутат Король В. К. пропустив 8 засідань комісії, По 6 засідань не відвідали депутати Дупко Й. Й. та Маринець І. М. Бобинич П. П. пропустив 5 засідань. Навіть голова комісії Поличко А. В. не відвідав 4 засідання. Але виручив п. Поличку п. Токач – заступник, який всього 1 раз був відсутній. Напевно, в той час Еміл Емілович ще не був таким розчарованим в цьому житті.

 

Постійна комісія "З питань законності правопорядку, депутатської діяльності та етики". Голова комісії Довжанин М. П. На лютий 2009 року відбулося 20 засідань комісії. Не відвідав 16 засідань депутат Левко Ю. Ю. Він став і рекордсменом "цього виду спорту", залишивши далеко позаду своїх колег. На другому місці з 9 пропусками депутат Любка М. Й. 8 раз не відвідав комісію майже "Гаваші", - депутат Гевеші М. К. Кормош Я. І. пропустив 8 засідань. 7 – депутат Ворон Ж. М. По 6 засідань – депутати Балаж А. А. та Дрош-ковці Й. Й. По 5 засідань не відвідали Черепко І. А. та Понедільник П. І. Навіть Альо-шин В. М. не відвідав 4 засідання (куди поділася партійна дисципліна?) Голова Довжанин М. П пропустив 3 засідання. А найбільше засідали депутати Веспремі О. К та Нодь Р. Д. (пропущено по 2 засідання).
 
Постійна комісія "З питань освіти, культури, молодіжної політики, розвитку туризму, фізкультури і спорту". Відбулося 23 засідання. Голова Роман Й. І. Найменшу участь у роботі комісії брав депутат Гуняді К. К. – 12 пропусків. Пальок В. Ф., заступник голови комісії, депутати Добша А. В. та Крьока І. В. були відсутні по 9 разів. Ось вам і інтелігенція. По 5 разів були відсутні депутати Белень В. І., Копча Н. А. та Грошев О. І. Найменше пропустив голова Роман Й. І. – 1 засідання.
 
Постійна комісія "З питань національних меншин, духовності, міграції та транскордонного співробітництва". Голова комісії Варга Я. Я. Комісія провела 18 засідань. Тільки на одному з них був присутній депутат Біланчук І. І. (17 пропусків). На 12 засіданнях був відсутній славний депутат Пінцейш В. О. 7 засідань пропустив депутат Пак Ю. А. Депутат Кіраль К. Т. не відвідав 4 засідання. Навіть голова Варга Я. Я. був відсутній на 3 засіданнях. А ось найстараннішим депутатом виявилася п. Савинець М. Й., яка пропустила всього 1 засідання.

Постійна депутатська комісія "З питань соціального захисту населення та охорони здоров'я". Голова комісії Мишанич І. І. Комісія провела 18 засідань. Першим у списку "прогульників" стоїть депутат Тудовші В. В – 11 засідань. Депутати Товт В. В. та Литовка Л. М. не відвідали по 9 засідань. Депутати Гриценко М. І. та Блінда І. І. пропустили по 8 засідань постійної комісії. По 6 засідань пропустили депутати Керечан О. П. та Товт М. М. Голова комісії був відсутній тільки на 1 засіданні.

Постійна депутатська комісія "З питань ринкових відносин, планування, бюджету, фінансів та контролю за проведенням приватизації в районі." Голова комісії Леньо М. М. Комісія провела 35 засідань. До речі, голова комісії депутат Леньо М. М. та його заступник Борисенко І. М. увічнять свої імена як найбільші прогульники серед найвідповідальніших і найповажніших персон. Панове пропустили по 8 засідань комісії, яка переймається найтрепетнішими питаннями для громади (та окремих її представників) бюджетними (грошима). Рекордсменами по не відвідуванню в даній комісії стали відразу два депутати – Шерегій М. І та Зан І. О. Вони пропустили 20 засідань. 17 засідань пропустив Якоб В. І. 15 засідань пропустив п. Тігор Т. Г. По 12 засідань пропустили депутати Піпаш О. А. та Федорко С. С. 11 засідань пропустив депутат Рішко С. В. На 4 засіданнях був відсутній депутат Шевчук В. А. І тільки 2 засідання (найменше) в цій комісії пропустив депутат Цуцуп В. Я.
 
І остання постійна депутатська комісія "З питань розвитку малого та середнього бізнесу, підприємництва, торговельного і побутового обслуговування населення" результати відвідування засідань якої, ми пропонуємо вашій увазі. Комісія провела 18 засідань Голова комісії (тоді ще був) Резеш К. К. Першим серед прогульників став Фурик М. М. – 9 пропусків. Другим – Албок Е. Е. – 8 пропусків. 7 разів не був на комісії депутат Нюл І. М. 5 разів проігнорував засідання комісії депутат Довбак Ю. Ю. 4 рази – Віраг В. В. А зараз увага – найсумліннішим депутатом Виноградівської ради за підсумками відвідування постійних депутатських комісій за період 2006 – лютий 2009 років став Резеш Карло Карлович, який не пропустив жодного засідання комісії, головою якої був. А ви думали за які заслуги п. Резеш став головою Виноградівської райдержадміністрації?

Ми знову перед виборами (в чому є великі сумніви). Знову величезна кількість поважних і шанованих представників громади пропонує доручити їм опікуватися нашим з вами соціальним буттям, представляти нас в цьому соціальному бутті на визначених рівнях. Хтось махне рукою, бо від нього нічого не залежить, його так у клітці привчили, хтось вишукуватиме у списку кума, брата, свата, сусіда... Ми ж пропонуємо глянути реальності у вічі. Розуміємо, що перша реакція - плюнути і не йти на ці вибори. Та якщо все-таки хтось вирішить піти і не відразу всіх викреслить, то намагайтеся, принаймні, допомогти нашим кандидатам, колишнім депутатам. Вони ж як діти. Ми їх відправляємо у школу, а вони там не вчаться, пропускають уроки, хуліганять... Згодом згадають, що їм же за те ще й нічого не платять. Тому декому просто треба допомогти, щоб потім не мучилися...

Володимир Мочарник, Закарпаття онлайн.Блоги
08 жовтня 2010р.

Теги:

Коментарі

KK 2010-10-14 / 02:22:00
Жалива - уже одержив паспорт. Думаю бути з тобою уже на другий тиждень.
Думаю що і вам краще подобається реклама на білбордах де ви граєти у шахах з Ґетзьком? Мені здається що нам вистарчить не більше як сто. Думаю що буду у вас ночувати, чи ви думаєти що краще мені у Деца в Нотаря? Але якщо Чучка узнає що я вас підтримаю то може скластися якісь неприємностів. Але він не правдивий русин як і ви, він вдає що він українець як Балога. Від Балоги буде тяжко дістати фінансування, як і від Сидора. Можемо тільки надієтися на европейську картку (читай мадярску) але щось від Лецовича нічого не чути. Наївся мабуть подла ґулашу і десь у коморі заснув. Дальше поговоримо коли приїду.

KK 2010-10-12 / 22:19:00
Жаливо - так гарно чути що ви вмієти рекламувати слів Тараса Шевченка (та він також був великим русином)!!!!!!!:)

Микола Староста (Жалива) 2010-10-12 / 22:08:00
Русини своїй хаті, де своя й правда, І сила, і воля.

KK 2010-10-12 / 20:43:00
От професор Жалива знова показує свою графику (мабуть уже 101 раз!) як та мала дитина яка являє свої нові забавочки після різдва. Якщо цей професор хотя трошки щось і розумів із того що він відсвітлює, то би його заховав десь разом із історію закарпатських русинів написано Штептцуля і Тарапуньки. По перши, сама схема ясно показує що одна група репрезентує закарпаття, а друга група 'возточні і центральні області україни'. Всім ясно що україна досить велика держава, і що на певно будуть якісь різниці в ґенетичних маркерів. Щоби справді показати відміностів закарптських русинів від інших предствників українського народу, то було б більш акуратно зрівняти групи із закарпаття із галичини, буковини і ще мабуть волинів. По друге, навіть так як воно є, то головним 'класификованим' маркерем для обидва групів тут показано є R1a. Цей маркер тут явиться як індевропейським маркером' (також науковці його звуть 'словянським маркером') і домінує у обидва групів. Е1b1 маркер, мабуть репрезентує 'біло хорватського маркера' і би далі звязувало люд закарпатті із галичини і буковини.

Микола Староста (Жалива) 2010-10-12 / 20:03:00

Микола Староста (Жалива), 12.10.2010 20:01 Можна робити "умний" вид, брати не відомо звідки різні "історичні" факти, але історія наука "суб'єктивна" Відповідь хто ми може дати тільки генетика.. а вона каже так: Украинцы восточные и центральные области Украины R1a (индоевропейский маркер) - 54 R1b (кельтский маркер) - 2 I1a (германский маркер) - 5[8] I1b (фракийский маркер) - 16 N3 (прибалтийский маркер) - 0 E3b1 (семитский маркер) - 8 Русины (карпатороссы) E1b1b1 (неклассифицированный маркер) - 37% R1a (индоевропейский маркер) - 37% I2a2 (германский (?) маркер) - 10,8% R1b1b2 (кельтский маркер) - 6,5% J2b2 (балканский (?) маркер) - 4,3% I2*-B (неклассифицированный маркер) - 2,2%


Попередження за дублювання однакових текстів коментарів у різних темах. Адмін

KK 2010-10-11 / 23:33:00
Староста - научіться думати - коментарі ваші без підставні (бутафорні):)

Микола Староста (Жалива) 2010-10-11 / 23:16:00
Научитесь читать, коменты не идентичны.

местный 2010-10-11 / 20:35:00
анонім, 11.10.2010 20:34 - мой коммент был :)

2010-10-11 / 20:34:00
2Микола Староста (Жалива): Микола, согласитесь 3 раза "копировать-вставить" один и тот же коммент "Не бачу резону вступати в дискусію з хамами..." - это уже действительно флуд :(

KK 2010-10-11 / 19:39:00
Жаливо - я бачу щови вже як той бідний Петровцій, по два три рази той самий коментар флудієти:)
Ідіть назад до підвалу і мішайти людям мозкам!!!

Микола Староста (Жалива) 2010-10-11 / 18:40:00
Не бачу резону вступати в дискусію з хамами і пройдисвітами, їм просто нічого ніколи не докажеш, люди які прийшли на нашу землю, ніколи не визнають нашої історії і культури. Вони будуть доказувати, що вони народ, а інші їх єтнос, Таке в історії було не одноразово, в свій час росіяни вважали українців, такими.Гітлер теж свою націю вважав домінуючою(основною), такою хворобою хворіють і теперішні українські націоналісти.

KK 2010-10-11 / 17:01:00
Саме краще для русинських аферистів десь заховатися в ямі і дальше не поширувати свою не підставну бутафорію. Для фантазйора Жаливи то український нарід був створаний польським (як, де, коли, чому?). Справді краще що би ця психічно хвора людина десь заховалася в підвалу свого ресторану, де спокійно йому можна далі 'сіяти смуту в неосвічаних головах'. В підвал тобі Жаливо де ніхто не буде тебе 'сувати в козацьких шароварів, пістригати тобі чубу чи заставляти тебе танцювати гопака'. Вічна тобі память Жаливо!!!:)

Микола Староста (Жалива) 2010-10-11 / 09:43:00
Не бачу резону вступати в дискусію з хамами і пройдисвітами, їм просто нічого ніколи не докажеш, люди які прийшли на нашу землю, ніколи не визнають нашої історії і культури. Вони будуть доказувати, що вони народ, а інші їх єтнос, Таке в історії було не одноразово, в свій час росіяни вважали українців, такими.Гітлер теж свою націю вважав домінуючою(основною), такою хворобою хворіють і теперішні українські націоналісти.

Вважаю дискусію з"КК" закінченою, про що можна говорити з людиною, яка прячеся під ніком.... та боїться вказати на свою особу. Ганьба таким людям, ганьба за безпідставні звинувачення... поки не знаю з ким веду "дискусію" КК буду вас ігнорувати.

KK 2010-10-11 / 01:48:00
Жаливо - все що ви пишите тільки підкреслює ваші мало російські, аферистські поглядів. А чому інакше ви проповідуєти доктрину окремість русинів від українців? Всім ясно що само звання 'русин' нічого більше чим історичним етнонім для всіх українців. Чому уже в 21-ому столітті їх ділити на дві групів??

Микола Староста (Жалива) 2010-10-11 / 00:14:00
КК .. ви хам і пройдисвіт .. на якій основі ви пишете таку дурь :"мало російський аферист" прошу факти в студію. Конкретизуйте, на якій основі ви мене називаєте аферистом.

KK 2010-10-10 / 23:34:00
Жаливо - від коли мало російський аферист як і ви спроможні знати що кому інтересно чи стосується? Ви може уже спроваджуєти циганських ворожків до вашої русинської секти??:)....

Микола Староста (Жалива) 2010-10-10 / 23:27:00
Само більше людей інтересує то,що їх не в якому разі не стосується. Ви КК з тої кагорти......

KK 2010-10-10 / 17:34:00
Жаливо - уже заняв нову фірму щоби творила новий більборд де вас видно коли ви завзято граєти в шахах з Ґетськом. Також видумали нову заголовку до більборда 'Разом з Жаливою до Европи - геть Ґетзько, геть Москва'. Мені чомусь перша краще подобається 'Подкарпатська Русь, нове мислення - новий тяг з Виноградова - Жалива' Ясно, що вам лишається останнє слово.
Дальше, чомусь мене запитали чи на фотографії вас показати з білими фігурами чи з чорними? Я відразу відповів що вам тільки з білими фігурами, тому що білий колйор репрезентуе 'правдивість' і 'світлість' а чорний 'лукавість' і 'темну силу' Ніби то ви виходити 'за правду і за чесність' а Ґетзько за 'лукавість і блуд в нечистоту'. Думаю що я правільно це зясував? В понеділок позвоню до аґенції узнати коли вони думають що я дістану паспорт. Чикаю від вас дальшу пораду. Слава Рутенії -КК.

KK 2010-10-10 / 00:01:00
Жаливо - шахмат!

Микола Староста (Жалива) 2010-10-09 / 23:58:00
КК.. не флуди, коменти не в тему.