В Ужгороді відбулося анонсоване "биття вітрин" на Проспекті Свободи (ФОТО)

Що ж, анонсована сайтом Закарпаття онлайн і поширена іншими закарпатськими ЗМІ акція відбулася.

В Ужгороді відбулося анонсоване "биття вітрин" на Проспекті Свободи (ФОТО)

Коротко про її суть -- колишній директор Закарпатського облмуздрамтеатру, талановитий актор Анатолій Рошко, який зараз працює у царині журналістики, шоу та розважального кінематографу %) пообіцяв що на знак протесту проти бездіяльності ужгородської міліції, яка не реагує на численні прояви вандалізму у нашому місті, розіб'є 30 вітрин на Проспекті Свободи. При цьому уточнив для преси, що акцію почне біля колишнього магазину зотоварів "Амазонка".

Ось як усе виглядало.

12:50 -- я під'їхав на оголошену організатором точку;

12:55 -- вийшов з машини і сів на лавицю;

13:01 -- зустрів фотокора газети РІО Яноша Немеша, який сказав, що про акцію нічого не знає і опинився тут випадково, але зголосив залишитися і подивитися. Більше впізнаваних мною облич журнілістів я не побачив.

13:04 -- проходячи повз лавицю зі мною привіталася підполковник Катерина Кийович -- начальник міського відділення Ужгородського МУ УМВС України у Закарпатській області;

13:05 -- Вона ж, пройшовши буквально 10 кроків, повернулася і гукнула з усмішкою: "Чого ж ви сидите? Он Толя. П'яний як чіп."

Я пробіг метрів 12 по Проспекту і побачив Толіка, який справді виглядав геть п'янючим. Він "бикував" на оточуючих, а потім витяг з пакету цеглину і впустив її з рук на землю. Вона розкололася.

13:06 -- Толя розвернувся і, запхавши руку у пакет, побіг до вітрини. За ним побігли двоє людей у цивільному і двоє міліціонерів у формі. Ще один міліціонер кинувся не мене з криком: "А ви шо туй знімаєте?!. Якби не Катерина Кийович, яка його буквально втримала за куртку, був би розбив мені апарат або обличчя (!!!)

У цей час Толю крутили. Скрутивши, повели у машину за командою кремезного чоловіка у цивільному.

Патрульні з затриманим Анатолієм Рошком у машині поїхали, а чоловік підійшов до мене і дав коментарі. Це виявився заступник начальника Ужгородського міського управління УМВС України у Закарпатській області В'ячеслав Григор'єв. Він сказав:

"Ми були поінформовані про те, що Анатолій Рошко має намір вчинити тут хуліганські дії і змушені були реагувати. Звісно виставили тут патруль, щоб запобігти биттю вітрин, збиткам..."

Підполковник Катерина Кийович додала: "Ми попередньо зв'язувалися з Анатолієм і уточнювали, чи це справді він розмістив у Інтернеті інформацію про свої наміри бити вітрини у місті. Він підтвердив. Тому ми тут. Дуже шкода, що Анатолій, якого все місто знає як інтелігентну людину, митця, громадського діяча, пішов на таку дивну акцію."

Після цього ми з Йончієм відзняли речдоки, які нам руками чіпати не дозволив виставлений міліціонер у цивільному. Фото речдоків стане для вас сюрпризом.

Додам тільки, що ДУЖЕ ДИВНО було не побачити довкола нікого з колег. Так що у мене вийшов ексклюзивчик. При передрукові -- прохання узгоджувати і посилатися. :)

Перша кинута цеглина впала на бруківку і розкололася

Рука потяглася за наступною... Обабіч -- міліція у цивільному

"Ану, де моя перша вітрина?"

Лови вандала!

Хапай хулігана! (тримайте мені фуражкууу!!!)

Крути вандала!!

Порвали Толіку штани... :(

Зліва той що "Што ви туй знімаєте?". Я попросив Катерину Кийович хай йому начальство роз'яснить статтю 26 Закону про Пресу.
"Та він ще молодий", -- виправдала його підполковник Катерина Кийович

Повели...

Троє ведуть. Із заламаними руками. Щоб не втік

"Шо ви туй знімаєте?" поправляє кобуру?

Речдоки (не перемикайте канал!)

Речдоки-1
(тепер усе усім ясно?) Клоуна, артиста, художника і митця будь-хто обідити (скрутити, арештувати) може. У цей же час уроди ламають ведмедів, лавиці, а мій сусід викидає з вікна випиті пляшки ось вже кілька років поспіль

Олександр Попович, Закарпаття онлайн.Блоги
03 жовтня 2010р.

Теги: вітрина, акція, театр, Анатолій Рошко

Коментарі

Кучерявий 2013-07-31 / 09:16:45
Ото Толік добре зіграв.))))

Роза 2011-12-24 / 13:45:52
Смелый парень. Хотя и от партии Зеленых. Могли поламать ему все кости менты. Они шуток не понимают

Коля 2011-01-07 / 12:30:00
Это ж надо такое придумать

lol213 2010-11-18 / 22:17:00
Запомните лица в гражданке! а то мало че ;)

Киев 2010-10-11 / 16:51:00
Спасибо - насмеялся. Кирпич отменный

аноним 2010-10-11 / 11:47:00
Той Толик - наркоман!!!!!!!!

С. 2010-10-05 / 21:10:00
А ще Сані могли мєнти поламати дорогий фотік. І ніякого репортажу ми б не побачили. І з Рошка зробили б миттєво героя, постражалого за правду-матку. А тут - всьо на ліцо. І цегла, і морда... Справді якось тупо все. І зовсім чомусь не шкода постраждалого. Хоча ніби творча людина... Нічого не зрозумів що він насправді хотів зробити. Думав - прийде купа журналістів і його захистять. А якби навіть Попович не прийшов - шо тоді? Не було б ніякої акції? То для кого вона була потрібною?

Янко 2010-10-05 / 15:22:00
Акция не только непродумана, но и глупая. Это вообще не акция.

Кнут - Славіку Федченко 2010-10-05 / 14:59:00
Зупинимося на тому, що "акція" не є продуманою.

Вячеслав "Новинка" 2010-10-05 / 14:55:00
На мене справило враження те, що Анатолій дотримав слова і зробив таки те, що проанонсував, хоча у нього вже і виникали сумніви щодо потрібності акції. Тим більше, що акція була небезпечна.
Тому я там був і записався понятим і прослідкував, аби міліція чого зайвого у постанову не домалювала. Вважаю, що так повинні робити справжні колеги.
І ще. Попович все змалював коректно. Але холодно. Все таки треба говорити про мотиви, бо Анатолій хотів пробудити цим громадянську позицію ужгородців

Кнут 2010-10-05 / 12:15:00
P/S/
Що стосується "акції", то дійсно в мене особисто окрім іронії вона нічого не викликає.
По-перше: Яка мета акції? Привернути увагу громадськості до незадовільної роботи міліції, чи до "пораненого" медведя?
По-друге: В угоду кому проведена ця акція? (тут питань багато, а відповіді на них потребують окремого висвітлення).
По-третє: Які були мотиви в самого Рошка? В альтруїзм Анатолія мені повірити важко.
По-четверте: Чому ця акція не була проанансована Рошком, як театралізований протест, як символічне побиття вітрин?
По- пяте: Була це акція, чи провокація? ( для чого Рошко приніс із собою окрім бутафорної циглини, ще й справжню?).
Є ще "по-шосте", "по-сьоме" і.тд. і т.п...........

Ол. Попович 2010-10-05 / 12:06:00
Кнут, тоді вибачте. Щиро приношу свої вибачення і визнаю, що останнім часом я від усіх цих подій, що довкола трохи псіхований. Скрізь бачу ворога, провокацію чи загрозу. :) Інстинкти, панімаєш. Не ми такі -- життя таке.

:))) 2010-10-05 / 12:06:00
Кнут зря ви так на Олександра!
Якщоб не Попович з своїм фотоапаратом, то мешканці Ужгорода та менти до сих пір так би і не побачили це "необтяжене інтелектом" обкурене лице бувшого директора драмтеатра, і не дізнались які бувають хворі на голову й небезпечні люди які ходять поруч з нами по вулицях міста.
Теперь побачивше це неадекватне лице на вулиці буду переходити на іншу сторону дороги від гріха подалі. Хто його знає який новий терористичний акт може зародитись в мозку цього театрала! :)))

Кнут 2010-10-05 / 11:56:00
Я від щирого серця! Сам напробувався того журналістського хліба і знаю, як непросто відриватися від сімї, тим паче у вихідні. Смайлик "сарказм" у даному випадку був би недоречним. Тим паче, я добре знаю Вас, як і ви мене, завжди відносився до Вас з повагою, читаю Вас, а раніше ще й слухав по радіо. ВИ НЕ ПРАВИЛЬНО ІНТЕРПРИТУЄТЕ МІЙ КОМЕНТ і це єдиний Ваш недолік!

Ол. Попович 2010-10-05 / 11:40:00
2 Кнут: "Шутку юмора" я оцінив. Шкода що ще не вигадали смайлика "сарказм". Вам би він згодився. :)
Не повірите, у мене справді не було вихідних вже три тижні. Зате можу собі дозволити взяти вихідний, приміром, у середу, якщо немає подій.
От тільки чим я зачепив Вас, щоб переходити на особистості -- не знаю.

Кнут 2010-10-05 / 09:35:00
СПАСИБІ ОЛЕКСАНДРУ ПОПОВИЧУ, ЩО ВИСВІТЛИВ (В ТОМУ ЧИСЛІ І НА СВІТЛИНАХ) ЦЮ ПРИКРУ ТА НІКОМУ НЕ ПОТРІБНУ "АКЦІЮ". В РЕПОРТЕРІВ РАНГУ ПОПОВИЧА ВИХІДНИХ НЕ БУВАЄ!!!!

читач 2010-10-05 / 07:48:00
Може, Рошко і хороший актор. Але в даній ситуації він був провокатором!!!!!!!!!!!!!!

тарас 2010-10-05 / 01:04:00
Рошко пропіарився перед виборами, борець за місто

Янко 2010-10-04 / 20:56:00
Как бы ни было, Рошко заслуживает наказания, достаточно одних угроз, даже кирпича не надо. Так что к законности действий ментов претензий нет. И не фиг его защищать, даже если кто-то предположив, что кирпич настоящий, наложил в штаны, уже достоин компенсации, они ведь тоже денег стоят, да и стиральный порошок недешев, а моральный ущерб нынче вообще в цене! Вон народ пострадавшего от яиц чуть ли не в цари определил...

Слушайте внимательно Билецкого! Этот чел прекрасно чувствует куда прислонить свою задницу:) Или очень хорошо платят, или есть перспектива подзаработать в будущем;)

резонер 2010-10-04 / 16:23:00
Сашко!
При всій моїй повазі до тебе особисто, але...
1. Толік - політична шльондра, що виконує замовлення діючого мера.
2. Анонс подійбної акції, зрозуміло, зацікавив правоохоронців. Нехай наступного разу заявить про замах на будь-який інший злочин і реакція буде відповідною.
3. Стосовно наркотиків, нажаль, таки да.
4. Фотосессія якісна, матеріал цікавий, але , на мою думку, не варто ні засуджувати ні підтримувати.