Сродна праця - бармен

Нещодавно я зрозумів, яка робота мені підходить. Вона мені подобається, відповідає характеру, вона пізнавальна й цікава.

віскі, джоні вокер
віскі, джоні вокер

Це робота бармена. Нормального бармена, який може з тобою поговорити, випити з тобою, вислухати твою історію, іноді мудро промовчати. Така робота - знахідка, колодязь ідей для письменника.

Назва має бути трохи смішна й доброзичлива.

Бажано, звісно, аби заклад був своїм. Не надто великий, але зі смаком оформлений. Аби час від часу друзі могли проводити там вечірки. Аби туди запрошувати поетів і джазменів. Аби туди приходили гарні жінки. Аби там часом було дуже накурено, а іноді просто тихо й прохолодно. Аби там можна було дивтися футбол чи балет. Аби там не було кухні, хіба щось примітивненьке, але ні, ні. Аби бар мав свій сайт з фотками і календарем подій. Аби в ньому була книга гостей, аби там була колекція речей, подарованих відвідувачами.

Аби він був у старій частині міста.

Над цим варто задуматися, деякі ідеї в мене вже є.

04 квітня 2010р.

Теги: праця, бармен

Коментарі

123 2010-06-11 / 01:19:00
"спосіб зрозуміти поета - не розбирати його за теоріями, а довіритися йому і відчути його." - принцип постмодерновості, "все є мистецтсвом і є грою"!

Принцип Модрену - "ччітка розпоілення між мистецтвом та химерністю"

Я не погоджуюсь із Вашими словами,

123 2010-06-11 / 01:17:00
не хочу Вас ображати, (Перейду на українську велику) але Андрію, Ваші слова - "Це робота бармена. Нормального бармена, який може з тобою поговорити, випити з тобою, вислухати твою історію, іноді мудро промовчати. Така робота - знахідка, колодязь ідей для письменника." - надумана ілюзія, дуже далека від реальності, примха, безвідповідальності та бездіяльності. Навіть не так, не бездіяльності, а образ, витвір пост-модерного мистецтва.



Я сам працював Барменом і офіціантом і був саме таким, як ви описали: міг і поговорити, і промовчати, і... без (лебезятничества), та написати якийсь віршик, чи розповідь на "салфетке".



Я розумію, Ми з Вами дивимось на одні і ті ж речі, різними очима, мислимо інакше, але Ви не знаете, про ці професії, що знаю я. А знаю я те, що "Эта работа не стоит того унижения" Э.М. Ремарк.

123 2010-06-11 / 01:03:00
Вы сначала поработайте барменом года так 2-3, что бы руки пострескались от фрешов и разлитых напитков, что бы недосыпание отражалось не только на лице, а и самочувствии. Что бы раздражаться на людей без причины - потому как они одеты или говорят, - было естественным состоянием. Что бы желание "послать всех подальше" у Вас не ввыходило из головы часами на пролет, а по вечерам напивались в стельку, не для того,дабы забыться, а просто, для отдыха. Что бы работать по 14-16 часов за сутки, 7 дней в неделю, без выходных. Вот тогда я посмотрю, как Вам понравиться эта работа.

Подобные желения у людей во мне вызывают приступ дурноты, так, как я сразу вижу, что человек далеко не знаком с действительностью, а лишь с иллюзией придуманой себе, эдаким маревом идеальной работы, аля жизни. Вы где-то, вообще, работали? Лавочка в парке с друзьми и пивом не в счет :)

misko_baci 2010-05-12 / 11:44:00
Друже КК, матимеш час, завітай на рекреацію, місце зустрічі- КАР`ЄР, бар.

Назнач ЧАС і дату. Під час ЗУСТРІЧІ "сотворим" ПРОЩУ до "ці ротонді".

Будь певен, часу не змарнуєш!

KK 2010-04-21 / 20:51:00
Ну і цікаво, що там робиться в ці ротонді?

misko_bachi 2010-04-19 / 14:51:00
Найстаріша частина міста Горяни де, до речі, знаходиться Горянська Ротонда - наша

духовна святиня. Думай Андрію!

Евеліна 2010-04-07 / 16:37:00
Андрію, пиши біснес-план, а не статті в блозі!!! :)



Андрію, ти хочеш заохочувати до свого бару художників, митців... І продавати їм віскі? Віскі дорого вартує (хоча, класний напій - куштувала, навіть не розбавляла).



А текіла у Тебе буде :)



Мені здається, Андрію, що такий бар супер відкрити десь у Польщі. У фільмах такі бари часто показують. Але чи покатить це у нас. У нас же при немалій кількості закладів, усі йдуть в дві столові - це Беламі і Деліція. І як людям не остогидло? Я увесь час шукаю щось нове.



Я і сама хотіла би відкрити кав'ярню, минулого року якраз ринок вивчала.




Андрій, як там Польща? Як Ти там узагалі?

Олег Диба 2010-04-06 / 17:43:00
Там, де почнеться фінансова звітність, закінчиться Любка-поет :)

Оксана 2010-04-06 / 17:27:00
Оксана - справжнє моє імя. Обовязково прийду, люблю барменів, з якими можна поговорити про життя, а надто, коли вони ще і вірші читають. Особливо з такою емоційністю, як ти. Так що втілюй ідею і налаштуйся на довгі розмови :) Відчуваю, що забавка тобі десь через рік вже дуже набридне. Але знайдеш собі напарника і справа житиме.

Урзус 2010-04-06 / 11:54:00
Є в мене один знайомий, професійний бартендер, себто той, що працює в барі із коктейлями тощо. Небайдужий до літератури, і цінить твої вірші.

Тож, якщо матимеш дяку, дай знати - зведу вас для обміну досвідом :)

Andriy Lyubka 2010-04-05 / 23:43:00
Про Сковороду - лише за бар-стійкою, зачинимося, будемо пиячити і читати його вголос. і обговорювати. це найкращий спосіб зрозуміти поета - не розбирати його за теоріями, а довіритися йому і відчути його.



Урзусу: так, живе пиво має бути, а крім того ще купа екзотичних і смачних напоїв, які хочеться нюхати й пити поволі, - ракія, наприклад, херес, кальвадос, лише хороше вино, якісь несподівані суміші.

навіть думаю про те, щоб там не було горілки, нашо мені там пияків і алкашів, краще випити 50 мл віскі, ніж за ту ж ціну 300 мл водки. словом, треба думати.

Урзус 2010-04-05 / 22:20:00
Чудова ідея! До бармена Любки буде черга :)

Дуже важливо, аби в твоєму барі було живе пиво, а не те пійло, що нині варять в Україні.

*** 2010-04-05 / 20:42:00
прочитай.

це ж бо - твій основний фах (викладацтво) за дипломом?

от і просвіщай...

чи без бар-стійки - ніяк?

Andriy Lyubka 2010-04-05 / 19:22:00
Оксані: то був я.

Оксані: 2010-04-05 / 19:22:00
а ти приходитимеш?? ;-)

(ще б знаття котра саме Оксана пише і чи взагалі Оксана!)

Оксана 2010-04-05 / 17:46:00
Ну, Андрію, з тебе вийде класний бармен. І чомусь мені здається, що відвідувачів буде більше жіночої статі. А скільки цікавих творів може появитися при такій роботі...! Ти переплюнеш Ю.Винничука.Задум дуже хороший, от ще би втілити його в життя. Бажаю успіхів.

KK 2010-04-05 / 17:35:00
Андрію - я ще на цим всім дальше думаю, і би перше порадив добре обдумати всі нюанси. Добре що Ви тут передаєти Ваші бажання в ці статті, тому що читачі можуть справді Вам помогти. Кожний би міг оцінити другі такі місця у Вашому місті,

і передати що їм подобається, і не подабається. Дуже славне місце яке уже не один раз обговорювалось на цйому сайті є

'Деца у нотаря'. На певно є ще і другі такі славні міся що також можна оцінити Ви пишите що хочети притягнути клієнтів 'поетів і джасменів', тобто художників. Уже також на цйому сайті обговорювалось що такий славний письменик як


п. Федак часто бачиться на най кращих фаршетів у місті. Це підкреслює мою пропозицію мати хотя маленьку кухню (питя з їдою іде разом як борщ з смитаною!)

Andriy Lyubka 2010-04-05 / 14:45:00
ні, це з філософською системи Григорія Сковороди. Основою щастя, як вважав Г. Сковорода, є «сродна праця», тобто та, до якої людина має природний нахил, здібності.



лекцію прочитати? ;-)

*** 2010-04-05 / 13:16:00
а шо за слово - "сродна"? це польською?

Тарас 2010-04-05 / 10:30:00
То ти у поляків набрався ідей? молодець Андрію, краще пити, ніж писати. Або пити і писати.