Я не порохобот, але геть від Москви

Виборці Зеленського дуже ображаються, коли хтось ставить під сумнів широту їхніх інтелектуальних горизонтів, завзято протестують проти спрямованої в їхній бік зневаги, але в той же час легко й невимушено називають своїх опонентів «порохоботами».

Я не порохобот, але геть від Москви

Ясна річ, йдеться про вир емоцій, але все ж заради справедливості слід зазначити, що вислів «порохобот» є гіршою образою. Адже це слово символізує повну дегуманізацію: начебто вже йдеться не про звичайну людину (хай навіть інших політичних поглядів), а про бота – бездушну комп’ютерну програму, що працює за заданими алгоритмами.

Мовляв, порохоботів не обходить корупція, романси Президента з колишніми регіоналами і кумом Путіна, всі ці гладковські-свинарчуки і кононенки з грановськими – бо вони завжди й за будь-яких умов за Порошенка. І оскільки протягом останніх кількох тижнів у коментарях на різних ресурсах мене називали порохоботом, спробую пояснити власну позицію.

Я не голосував за Порошенка у 2014 році, не віддавав свій голос за БПП на минулих парламентських і місцевих виборах, більше того: я не проголосую за БПП на майбутніх виборах до Верховної Ради цієї осені – без огляду на те, стане Порошенко президентом чи ні. Мені переважно не подобається його кадрова політика, і для ілюстрації цього не мушу йти далі постаті закарпатського губернатора.  

Мене обурює, що замість тюремного строку Кернес і Труханов стали частиною президентської команди. Я вважаю, що останні п’ять років відбувалася симуляція боротьби з корупцією, а в обмін на лояльність чи підтримку Порошенко повіддавав на відчіпне різні сфери економіки політико-олігархічним групам.

Але – попри все це й багато чого іншого – я голосуватиму за Петра Порошенка у другому турі президентських виборів. Чому? Бо вибиратиму між реальними людьми й їхніми командами, а не між міфічними героями телесеріалів. Якби у другому турі замість Зеленського була освічена молода людина з чіткою проукраїнською та проєвропейською позицією, політик з чистою репутацією та рішучим бажанням ламати олігархічні уклади, я без вагань проголосував би за такого кандидата.

Але у другому турі опозицію представляє саме Зеленський – і я за голову хапаюся від такої перспективи. Бо за його спиною вже готуються до реваншу Коломойський, Лукаш, Портнов, Разумков і купа різного політичного сміття, що перевзувається просто на льоту. Та важливими тут є не так прізвища, як сам намір реваншу – бажання знищити всі ті реальні напрацювання, які я вважаю найбільшим здобутком Майдану, а вороги називають «українізацією».

Вперше за роки незалежності нам вдалося досягнути прогресу у відстоюванні української мови, у запровадженні квот на українську музику й фінансуванні українського кіновиробництва. Ожив книжковий ринок, українською перекладають багато як ніколи, з’явилися десятки нових музичних гуртів, створено дієві інституції (Інститут книги, Культурний фонд, Український інститут), наша дипломатія навчилася просувати українську культуру за кордоном – все це в сумі можна назвати Ренесансом української культури. І оскільки ця сфера особисто для мене є найважливішою, то саме вона (вкупі з боєздатною армією, розпочатими реформами і євроінтеграцією) визначає мій вибір.

Тож коли я чую, що Зеленський знову затягує стару пісню про рускій язик і права ґраждан вастока, починає вмикати задню щодо НАТО й прагне домовлятися з Путіним – для мене це червона картка й видалення з поля. За такого кандидата я б не проголосував, навіть якби він був святим і вбивав корупціонерів вогненним списом. Можливо, хтось має інші пріоритети, але мої – саме такі.

Я не порохобот, але проголосую за Порошенка.

Бо в другому турі мій критерій вибору простий – геть від Москви.

zbruc.eu

10 квітня 2019р.

Теги: Порошенко, Зеленський, порохобот

Коментарі

ужгородець 2019-04-21 / 00:29:55
Поцріот бені коломойського та вови-клоуна
Неісторик усе класно розклав по поличках. З цієї біди стирчать не лише ноги бені та корбана

до 8392 2019-04-19 / 20:22:47
8392 - це твій номерок із зони?

8392 2019-04-19 / 11:11:01
ти такий патріот, як я принц уельський

Патріот 2019-04-19 / 07:51:23
Багато в чому погоджуюсь з автором, але:
- моя сімя з 4-ох чоловік, де 2 працюючих, за зиму нажила комунальний борг в 10 тис. Як платити не знаю...
- щодо кадрової політики, то Москаль - це квіточка. До влади на Закарпатті (мабуть і в інших регіонах) команда Порошенка привела відвертий кримінал. Проаналізуйте хто очолює державні установи та організації, там попадаються екзепляри з відсидкою більше 5 років за рекет і бандитизм.
- люстрація провалена: керовників потасували як колоду карт, поміняли посадами чи регіонами. Провалені майже всі реформи.
- медицина та освіта безкоштовні за Конституцією, але Супрун з її реформами начхати на українську конституцію, в неї паспорт гр.США та лобістські інтереси західного медичного лоббі.
- ремонт пл. Петефі триває всю каденцію Андріїва. Китайці за такий час будують цілі міста.
От це ЧЕРВОНА КАРТКА!

фффф 2019-04-16 / 20:55:11


Анонімний тролінг і перехід на особистості. Коментар видалено. Адмін


сорри 2019-04-16 / 09:15:53
Горожанине, тут маєте відповідь на ваші з Лещенком дурниці - https://www.pravda.com.ua/news/2019/04/15/7212296/

не порохоботу 2019-04-15 / 18:06:03
ось останнє повідомлення ЦВК у 6 виборчих округах закарпаття чинний гарант конституції не здатен забезпечити своїх представників плюс ще у восьми областях тобто тут вибори на грані зриву дуже по-європейськи мабуть до такого ще жоден український президент не додумався

неісторик 2019-04-12 / 23:09:41
Горожанину - Семенченко - це хто? Чи не той вічний утікач зі всіляких полів бою, легко поранений у філейну частину тіла авантюрист і обманщик на прізвище Грішин? Добровольці ж тут ні до чого, ніхто їх не ображає. Йшлося лишень про непомірну зажерливість рейдерської команди Коломойського, для котрих "війна - як ото мати рідна". А про Зуєвську ТЕЦ - випливало, і не раз. Але про що можна розказати глухому й сліпому?

Горожанин 2019-04-12 / 21:51:30
неістоорику : почитав я ті ваші посилання , і трохи більше ... що можу сказати , рівень пліток і маніпуляцій .Причому в фрівольному такому напівблатному стилі . По крайній мірі таке я надибав . Наїзд на добровольчі батальйони . Весь початок війни тої можна охарактеризувати як авантюру , і людей які брали тоді на початку в ній участь як авантюристів . Люди були слабо озброєні і ще слабше навчені . Страшенно комусь хочеся принизити добровольчий рух , дурнями їх виставити ....
Іще якого б біса Семенченко добивався б ще більш обєктивного розслідування тих подій як би там торчали " вуха " тої зуєвської ТЕЦ.Неодмінно це б виплило . Але щось воно випливає в порохоботів ...

Горожанин 2019-04-12 / 21:19:47
Які маніпуляції ???? ЧИТАЙТЕ ЗВІТ ТСК , І НАЙДІТЬ ТАМ ЗУЄВСЬКУ ТЕЦ .ЗВІТ НА УКРАЇНСЬКІЙ ПРАВДІ .ЧИТАЙТЕ ДОПИС ВІКТОРА МУЖЕНКА .ЙШЛОСЯ ПРОЗАХОПЛЕННЯ ВУЗЛОВОЇ СТАНЦІЇ ІЛОВАЙСЬКА , ДО ЧОГО ТУТ МАНІПУЛЯЦІЇ ?
ЧОЛОВІЧЕ ОЛІГАРХИ БЕРУТЬ ОБЛЕНЕРГАМИ , АБО ВОЛОДІЮТЬ ЧАСТКОЮ ОБЛЕНЕРГО , ТОБТО МАЮТЬ ВІДСОТОК В КОМПАНІЇ , НА БІСА ЇМ ОДНА ЕЛЕКТРОСТАНЦІЯ ?

Наталка Майстренко 2019-04-12 / 21:16:46
скінчиться

Наталка Майстренко 2019-04-12 / 21:15:32
Неісторику як послідовнику теорії змови. Притримайте свій жаль для близьких та рідних, вони хоч вдячні будуть...

Шановні дискурсанти, ви також погоджуєтесь, що Гонтарєву треба нагородити державною нагородою?

Пане Степан Крук, моє питання залишилось без відповіді - хто бидло?!

У мене все, щасливі ви наші. А я щаслива, що 21 квітня не за горами, і весь garbige і обливанням брудом ближнього (навіть у піст)

неісторик 2019-04-12 / 21:11:24
Горожанину. Можу й не звертати уваги на ваші маніпуляції чи перекручнення. Тепер це модно - публіці в очі сц..и. Але.

5 серпня 2014 р. Корбан – на той час, заступник голови Дніпропетровської ОДА Ігоря Коломойського - провів нараду з Семенченко (“Донбас”), Білецьким (“Азов”) і Філоненком (“Шахтарськ”), Березою (“Дніпро-1”). Там ще був присутній командувач сектору “Б” генерал Хомчак, якому пропонувалась роль полководця-переможця.Так, усім уперед, завдання віджати Зуєвську ТЕС (м.Зугрес) - все сходиться. Ви ж ненароком це теж підтверджуєте.

https://site.ua/realist.armiyskiy/15078/

https://glavcom.ua/columns/senchenko/richnicya-ilovayskoji-tragediji-raz-na-rik-u-vladi-nastupayut-kritichni-dni-432829.html

Горожанин 2019-04-12 / 21:03:35
неісторику :В Іловайську і біля нього ніякої електростанції немає . В Іловайську є станція , але залізно - дорожна , вузлова . Про яку сусідню станцію йде мова ?

Горожанин 2019-04-12 / 20:49:46
неісторику : Звіт ТСК 20 жовтня 2014 року .План операції по наступу на Іловайськ Донецької області розроблявся в перших числах серпня поточного року під керівництвом Командувача ОК " Південь " Хомчака Р.Б який є керівником сектору " Б"
В подальшому штабом АТО було затверджено рішення " Про проведення військової операції по розгрому основних сил незаконних збройних формувань в м.Іловайськ і узяттю його під контроль .
Проведення зазначеної операції було частиною плану ШТАБУ АТО по оточенню Донецька через Іловайськ і далі на Зугрес із завданням перерізати трасу Шахтарськ - Донецьк ....
Чоловіче який тут " коломойський " яка тут " станція "????
Але плітки порохоботівські набагато легше розганяти , ніж самому прочитати першоджерела .так ?

неісторик 2019-04-12 / 20:03:45
Горожанину - завела у котел під Іловайськом також значною мірою невдала робота організаційного штабу в Дніпрі - з людей Коломойського + генерал Хомчак. Їм конче необхідно було захопити (віджати) велику сусідню електростанцію, яка належала Ахметову. Тому без розуму погнали туди добровольців та окремі військові загони ЗСУ. Це все на фоні вторгнення регулярних російських частин. Вам це ніхто не розповідав, заглянте в матеріали звіту ТСК. Про міцний на момент 2014 року банк "Хрещатик" - ваша вигадка. До речі, три з чотирьох членів КСУ, які голосували проти рішення щодо признання неконституційним антикорупційного закону - якраз із квоти президента Порошенка. На місцах відбувається те, що визначає нинішній стан українського суспільства - саме тому там нині найбільше корупції.

Горожанин 2019-04-12 / 19:42:55
неісторику : Віктор Муженко 18 серпня 2016 року . Іловайськ через призму часу .Частина 2 .Рішення командування .Бойові дії .стор .в Фейсбук .

Горожанин 2019-04-12 / 19:09:25
неісторику----!!!!Ілловайська операція від початку і до кінця є операцією яку розробив і втілиі Ген.Штаб , до чого тут Коломойський ??? .Щодо банків : Приватбанк був одним із найрентабільніших банків України , і я ,ви ,ми напевно небули сліпі щоб цього не бачити .Банк " Хрещатик " в Києві , теж не було ніяких передумов його знищувати ... Корупція зменшилась ???? неісторику ви взагалі про яку країну говорите ??? Це вам Насіров з Мартиненком розповіли ?
І це тільки те на виду , до чого змогли і дотяглися в своїх розслідуваннях журналісти .. А на містах що відбувається ...А відміна Конституційним Судом антикорупційного закону , це теж проделкі Бені ?
Після якого купа чиновників зітхнули з полегшенням...

галичанин 2019-04-12 / 18:08:44
неісторику +!!!

неісторик 2019-04-12 / 17:54:16
Наталко Майстренко - трохи жаль Вас, таку нещасливу і розгублену. Ви, практично, демонструєте в собі одного з типів виборців, що тепер топлять за Зеленського. Виборця, який не погоджується з тим, що світ не ідеальний. А мав би бути ідеальним, бо ми ж усі тут такі гарні й такі хороші. Все Ви звалили в одну кучу. Ви ніколи ж не признаєте, що за п'ять років у країні багато чого змінилося - і на краще. Не так тут, внизу, де ми всі такі ідеальні, а проте навзагал корумповані та нечесні навіть із самими собою. Статистика, колись Вам про це скажуть, покаже, що за останні п'ять років корупція в країні (не в телевізорі і в куплених ЗМІ зменшилась - і то більше наверху. Але Вам зараз з усіх щілин трердять інше, в що Ви так емоційно повірили. І про Гонтарєву, яку в іншій нормальній країні нагородили б лишень повагою - за ті авґієві конюшні з нашими псевдобанками, що лиш висотували сік з економіки та країни. Але це не в нас - у нас її картатиме кожен стовп на дорозі, бо про страшну Гонтарєву розповідали олігархічні телеканали, бажаючи їй помсти за втречені джерела справжнього, а не видуманого, грабіжництва. І все Ви в кучу - діамантових прокурорів, Іловайськ (звісно, не команда Коломойського і не Путін винуваті, як загнали воїнів у пастку та під ростріл). І "Схеми", звісно, за допомогою яких олігархи, грабіжники країни, всілякі пройдисвіти й довірливі дурні довго готували нам прихід зручного їм Зеленського. І ще - якесь воно дике, бажання покарань. Слабе знання історії - щоб викохувапти в собі дешеве бажання помсти. Помсти, яка вбиватиме переважно непричетних, в кращому випадку - політичних противників та економічних конкурентів. Найбільше ж вбиватиме тих, хто внизу, як Ви і я, не інших. Ви в своєму нерозумінні та розпачі готові вбити країну. Номрмальна людина, громадянин і патріот, не може статии Вам у цьому союзником, вибачте. p.s. І вжите Вами слово "прєзік" - це дно, бидляче дно.