Ратушняк вирішив налякати ужгородців терактом і... перейменував вулицю ім. В. Погорєлова

Початок сесії Ужгородської міської ради, яка відбулася у п’ятницю, 17 вересня, не віщував нічого надзвичайного. За винятком браку гумору у ведучого.

З  подачі міського голови депутати розглянули чергові питання, зокрема внесли зміни до бюджету й програми соціально-економічного розвитку міста, надали пільги обласному центрові медико-соціальної експертизи (нагадаємо, що напередодні депутати відхилили це питання, мотивуючи браком коштів у бюджеті) та ухвалили кілька змін до раніше затверджених власних рішень.

А далі почалося цікаве – міський голова попросив усіх запрошених і представників ЗМІ залишити зал, оголосивши, що в Ужгороді відбувся... теракт. З  участю прокурора міста і начальника міськвідділу міліції депутати в закритому режимі продовжили засідання.

Як стало відомо згодом, у четвер, 16 вересня, на вул. Боженка в Ужгороді на подвір'я будинку одного з підприємців кинули вибуховий пристрій.

Джерела в правоохоронних органах повідомили, що чоловік має проблеми із законом через несплату податків, до того ж завинив чимало грошей партнерам. Працює він у нафтовому бізнесі. Тож правоохоронці припускають, що його просто хотіли налякати й попередити. Ніхто під час події не постраждав. Політичного сліду у трафунку правоохоронці не вбачають.

Тому спостерігачі проведення закритого засідання міської ради С. Ратушняком, пояснюють бажанням мера привернути увагу до своєї особи напередодні виборів. Як відомо, рейтинг С. Ратушняка, який має намір балотуватися на посаду знову, останнім часом стрімко падає.

Після закритого засідання джерело в раді повідомило, що прокурор міста й начальник міськвідділу міліції доповіли депутатам про "теракт". З'ясувалося, що вибуховий пристрій був запущений з допомогою мобільного телефона. Апарат заклали в пакет і вибухнув він після "контрольного" дзвінка.  На пропозицію міського голови, рада звернулася до Президента України з пропозицією взаконити продаж телефонних карток для мобільних телефонів лише після пред'явлення паспорта громадянина України, аби взяти під контроль номери стільникового зв'язку.
Керівник  групи Закарпатської філії одного з мобільних операторів України Сергій Бічевий так відгукнувся на звернення ужгородських депутатів:

– Ми повідомили наше центральне керівництво про звернення депутатів Ужгородської міської ради до Президента, уряду й Верховної Ради з пропозицією продавати стартові пакети до мобільних телефонів лише за паспортом та ідентифікаційним кодом. Гадаємо, це не компетенція міської ради. Поки ухвали нема, працюємо у звичному режимі, спокійно, без змін. Звісно, люди хвилюються, запитують... Якщо таке рішення все ж з'явиться, це внесе додаткові труднощі у нашу роботу – слід буде вживати додаткових юридичних дій, оформляти документи. Але ми, як законослухняна компанія, виконаємо їх. Наразі персональні дані подають лише контрактні абоненти, та вони за це дістають додаткові пільги в обслуговуванні.

Побіжно розглянули на закритій сесії й ще одне "таємне" питання. З подачі міського голови народні обранці вирішили перейменували вулицю В. Пого¬рєлова на вулицю О. Стойки.

Син увіковічненого урядника обласного центру Закарпаття прокоментував рішення депутатів. Зокрема, Віктор Погорєлов зазначив, що рішення є цілковито політичним і скероване проти нього насамперед – як претендента в міські голови Ужгорода:

– Перейменування вулиці, названої на честь мого батька саме на честь Олександра Стойки – греко-католицького єпископа, – не випадкове. Адже розрахунок Ратушняка зводиться лише до того, що Вік¬тор Погорєлов – православний. І, оскаржуючи це рішення в прокуратурі чи суді, він у будь-якому разі викличе невдоволення греко-католицької громади міста над Ужем.

За словами Віктора Погорєлова, він уже побував у міській прокуратурі, де вказав на грубі порушення, які вчинили депутати міськради під час голосування. Зокрема, питання не було винесене на порядок денний сьогоднішньої сесії. Надалі кандидат у мери збирається апелювати до громадськості з метою зупинити "протизаконні дії людини, яка доживає на посаді мера свої останні дні".

Також Віктор Погорєлов сказав:  "Рішення було ухвалене з політичних мотивів, щоб принизити мене перед виборами. Перед голосуванням із сесійної зали вигнали журналістів, аби ті не змогли інтерпретувати цей факт. Я нормальна людина і не буду реагувати на це. Реагуватиме громадськість. А Ратушняк захворів. Він дуже-дуже хвора людина".

Відділ політики

29 вересня 2010р.

Теги: Ратушняк. Погорєлов. вибори

«П’ятиповерхівки ще нема, а квартири обіцяні і Погорелову, і Ратушняку»
/ 8Закарпатці організувалися у партизанський загін
/ 4Батьки дитини, яка померла в пологовому будинку Ужгорода, вважають, що немовля підмінили
/ 1Архієпископ Феодор: «Ми готові духовно підтримати наших військових у Криму»
/ 6Закарпатський інтерн оперував поранених на Майдані
/ 3З церкви в Мукачеві вкрали мощі святих, яким дві тисячі років
/ 3Чеські медики досі не наважуються вийняти з тіла уродженця Ужгорода картеч, "отриману" на Майдані
Подорожі чоловіка-мізинчика Сабоніса
«Виношу дитину за 30 тисяч доларів»
Заробітчанські поневіряння ужгородки
На Закарпатті послуги детектива поки що не надто популярні
/ 14На Закарпатті болісно відреагували на погрози "регіоналів" закрити УГКЦ
/ 3В Ужгороді прокуратура досі не знає, чи законно влада продала аптеки
/ 1Від новорічного похмілля допоможуть швидкий секс і контрастний душ
/ 1Люди захистили від дерибану футбольне поле у Горянах
Одержимий кухнею
/ 3Новий Рік в Ужгороді, або Стриптиз Снігуроньки – від 600 гривень
/ 1Розлучені, геї, ігромани – «клієнти» закарпатських психотерапевтів
Ужгород: Замість туалетів – заіржавілі дірки
/ 15Повернулася лікарка, яка продавала дітей
Скульптурний трудоголік. Роботи ужгородця Юрія Максимовича купують попи і прокурори
У Мукачеві Будинок офіцерів руйнується, бо казначейство не дає грошей
Презервативи, Ленін і цуцик за 10 «штук»
/ 2В Ужгороді "забули" відновити покриття пішохідної частини транспортного мосту
Отрутою і ґумовими кулями. Доґгантери в Ужгороді вбивають щомісяця 5–10 собак
» Всі записи