Батьки дитини, яка померла в пологовому будинку Ужгорода, вважають, що немовля підмінили

Маленький Алекс з’явився на світ торік 20 жовтня. Батьки натішитися не могли – дитина була довгожданою. Минули три дні, й абсолютно здоровий хлопчик упав у кому. Чому – медики досі не пояснили. Через місяць Алекс помер в Ужгородському міському пологовому будинку.

Батьки дитини, яка померла в пологовому будинку Ужгорода, вважають, що немовля підмінили

Еріка Мезей за тиждень до пологів приїхала з рідного Чопа народжувати в Ужгород. На п’ятий день, вранці, почалися перейми, а в обід її відвезли в зал. Шийка малюка була обвита пуповиною, але лікарі запевнили, мовляв, «нічого страшного в цьому немає, народить сама»…

Медики все ж сказали Еріці: якщо до 21–22 години дитинка не зможе з’явитися на світ природно, будуть кесерити. Але навіть коли цей час минув, почали витягувати немовля з допомогою вакуум-екстрактора, чим уже могли спричинити крововилив у мозок. І тільки після цього таки зробили кесарів розтин… У пологах брала участь і Оксана Лошак (скандально відома лікарка попалася на продажу дітей, але її кримінальну справу закрили й повернули на роботу).

Алекс народився ввечері. Важив 3 кг 700 г. Малюка одразу ж повезли в реанімацію. Батькам сказали, що дитина наковталася навколоплідних вод. Вранці виписали, перевели до кімнати, де лежать здорові малюки. Через три дні немовля вже не дихало і впало в кому. Сам батько, Йожеф Миню, помітив на голівці Алекса синці і шрами й сфотографував на мобільний.

«Уже на четвертий день я побачив: щось не так, – каже Йожеф. – Хлопчик був худенький, не як при народженні. І в нього зникли веснянки. Ось, гляньте, на фото помітно! А вже на іншому, де він у комі, – нема. І в дружини моєї теж такі… До того ж – звідки взялися синці і шрами? Не може здорова дитина раптом через три дні впасти в кому й померти! У Еріки вся вагітність пройшла без проблем…»

У батьків – третя група крові, у дитини – друга і четверта

Через місяць Алекс помер у реанімаційному відділенні Ужгородського пологового будинку. Медики зателефонували батькам, а коли ті прийшли, апарати, завдяки яким дитина жила, були відключені. Пояснили, що в їхнього сина зупинилося серце. У міліцію заявили не вони, а батько. Після цього провели судмедекспертизу, яка показала: кров дитини – четвертої групи. У документації Ужгородського пологового чомусь зазначено, що в хлопчика – друга група крові. Лікарі навіть переливання зробили.

«Але цього не може бути! – заперечує Еріка. – У мене й чоловіка третя група. У нас це навіть у паспорті вказано! Це ж довела експертиза. Нам так і сказали: щоб дитина мала четверту або другу групу, принаймні один із нас, батьків, повинен був мати цю групу крові».

Еріка і Йожеф намагалися все з’ясувати, але медиків неможливо було застати на місці: то десь вийшли, то у відрядження поїхали… «А про те, що застосовували вакуумну екстракцію, в історії пологів – ні слова, – каже жінка. – Головний лікар пологового зателефонував і сказав негайно принести йому мою медичну картку. Певно, хотів щось переписати…»

«Може, моя дитинка десь є, жива і здорова…»

Після того, як батьки трохи оговталися від горя й уважно вивчили медичну документацію, замислилися: «Може, лікарі підмінили маля? Ми чули, що таке буває… Тим більше, судмедекспертиза це підтверджує: у хлопчика, який помер, інша група крові. Але результати судмедекспертизи для лікарів пологового будинку нічого не значать. Медики, які приймали пологи, від усього відхрещуються. Вже шість місяців не можемо справедливості добитися… Лише чекаємо. Може, моя дитинка десь є, жива і здорова…»

«Це не може бути наша дитина. У нашого хлопчика має бути третя група крові, – каже Йожеф Миню. – Ми навіть у Київ до професора телефонували, він теж підтвердив: якщо в батьків третя група, у немовляти має бути така ж або перша. Не інакше. Медики заперечують – кажуть, у дитини друга група крові. Але де правда і хто винен у смерті нашої дитинки? Хто буде відповідати за це? Ми просили зробити тест на ДНК, але вони тільки час тягнуть.

Я чув, що крали дітей, і якщо Алекса підмінили… Невже з багатьма матерями так чинять? Як лікарі вибирають дітей? За красою чи групою крові? А як потім сплять уночі, спокійно? Совість не мучить? Як почуваються лікарі, що таке вчинили?..»

«Стільки ж малюків є в інтернатах! Нащо забирати в батьків їхню здорову дитину, – каже Еріка. – Якщо нашого хлопчика підмінили чи вкрали, хочемо його знайти. А тому просимо всіх, хто має якусь інформацію про цей чи подібний випадок, телефонувати нам – +38099 178 30 42. Можливо, наша дитина жива, і ми її знайдемо…»

Олена Панько

 

29 березня 2014р.

Теги: пологи, немовля

Коментарі

11111 2014-04-01 / 14:14:43
З Ерікою Мезей нехай поговорить досвідчений психолог. А Йожеф Миню 8-10 місяців тому де перебував?

Лікарі 2014-03-30 / 11:19:37
Справді група крові - не означає, що дитину не вона народила

doktor 2014-03-29 / 20:13:35
Я Вас прошу, так можуть судити тільки люди далекі від медицини та життя. Не співпадіння групи крові ні вякому разі не свідчить про батьківство. Чи не слід задуматися чи є пан Йожеф біологічним батьком дитини. Адже давно не секрет, що заради збереження сімї жінка за часту готова на все... А встановити чи є пані Еріка матірю дитини може тільки ДНК - експертиза. От і думайте...

Doss set 2014-03-29 / 17:33:57
Щоб дитина мала четверту групу, доста щоб у батьків була друга чи третя. Генетику читайте і медицину

«П’ятиповерхівки ще нема, а квартири обіцяні і Погорелову, і Ратушняку»
/ 8Закарпатці організувалися у партизанський загін
/ 1Архієпископ Феодор: «Ми готові духовно підтримати наших військових у Криму»
/ 6Закарпатський інтерн оперував поранених на Майдані
/ 3З церкви в Мукачеві вкрали мощі святих, яким дві тисячі років
/ 3Чеські медики досі не наважуються вийняти з тіла уродженця Ужгорода картеч, "отриману" на Майдані
Подорожі чоловіка-мізинчика Сабоніса
«Виношу дитину за 30 тисяч доларів»
Заробітчанські поневіряння ужгородки
На Закарпатті послуги детектива поки що не надто популярні
/ 14На Закарпатті болісно відреагували на погрози "регіоналів" закрити УГКЦ
/ 3В Ужгороді прокуратура досі не знає, чи законно влада продала аптеки
/ 1Від новорічного похмілля допоможуть швидкий секс і контрастний душ
/ 1Люди захистили від дерибану футбольне поле у Горянах
Одержимий кухнею
/ 3Новий Рік в Ужгороді, або Стриптиз Снігуроньки – від 600 гривень
/ 1Розлучені, геї, ігромани – «клієнти» закарпатських психотерапевтів
Ужгород: Замість туалетів – заіржавілі дірки
/ 15Повернулася лікарка, яка продавала дітей
Скульптурний трудоголік. Роботи ужгородця Юрія Максимовича купують попи і прокурори
У Мукачеві Будинок офіцерів руйнується, бо казначейство не дає грошей
Презервативи, Ленін і цуцик за 10 «штук»
/ 2В Ужгороді "забули" відновити покриття пішохідної частини транспортного мосту
Отрутою і ґумовими кулями. Доґгантери в Ужгороді вбивають щомісяця 5–10 собак
«Із труни виліз мрець…»
» Всі записи