Закарпатці організувалися у партизанський загін (ФОТО)

Нещодавно на своїй сторінці у соцмережах активіст Євромайдану, член оновленого виконавчого комітету Ужгородської міської ради, підприємець Іван Белецький закликав записуватися добровольцями у перший закарпатський партизанський загін. Які вони – наші партизани – дізнавався «Замок».

Закарпатці організувалися у партизанський загін (ФОТО)

«Ідея створити партизанський загін виникла після того, як ми побачили, у якій жалюгідній ситуації перебуває наша армія, – розповідає Іван Белецький. – Хлопці, які були на Майдані, а з ними інші справжні патріоти України, щойно розпочалися події в Криму, прийшли до військ­коматів. Але взяли не всіх. Десь 40 наших активістів уже поїхали на кордон із Росією, стільки ж залишилося тут. Ми не просто просимо – ми вимагаємо від військових взяти нас на збори, провести бодай якісь мінімальні навчання! Однак бачимо, що така ініціатива їм не цікава, бо вони за ці роки звикли нічого не робити й отримувати за це гроші. Армія просто розлінувалася».

Хлопці, яким відмовили військкомати, вирішили не сидіти склавши руки. Тож на одному зі зборів громади було оголошено про створення партизанського загону. Серед причин його створення – активізація діяльності проросійських груп на Закарпатті, існування яких підтверджує чимало фактів.

Загін не має жодного стосунку ані до загонів Самооборони, ані до Правого сектора. Його кістяк – близько сорока патріотично налаштованих ужгородців, яким від 17 до 52 років. Керівником на зборах обрали Богдана Цебрика. Кажуть, він хоч і не є фаховим військовим, має якості лідера і неабиякий авторитет у партизанів.

  «Серед наших добровольців є хлопці з багатим військовим досвідом, тому вирішили, що вони й будуть нас тренувати. Збираємося двічі на тиждень в Оріховиці, поблизу полігона. Найважче, звісно, дається фізична підготовка: бігати і стрибати – це явно не для нас», – сміється Іван Белецький.

Власне, спортивні якості для партизан, кажуть, не найголовніше, бо головним захистом для них мають стати наші гори. «Під час занять вчимося насамперед умов ведення бою в гірській місцевості, вивчаємо карти, стріляємо. Вогнепальної зброї не маємо, тому використовуємо пневматичну. Нещодавно говорили з прикордонниками – пообіцяли повести нас на полігон. Приєднатися до сформованої групи може всяк охочий. Для цього досить зв’язатися телефоном 050-971-34-81».

То для чого ж Закарпаттю партизани? Іван Белецький пояснює: на випадок несподіваної висадки російського десанту. Мовляв, якщо чужинцям закортить узяти Ужгород, а військові не встигнуть зреагувати, партизани знатимуть, що мають терміново з’явитися в заздалегідь обумовленому місці і діяти за продуманим планом. «На жаль, ми не можемо розказати всього, що напланували. Поки що у військкоматі нас запевняють: якщо почнуться реальні бойові дії – видамо вам автомати. Але ми в це не віримо, бо першим ділом росіяни, ясна річ, заблокують доступ до зброї. Доведеться, мабуть, воювати підручними засобами – як ми це робили на Майдані».

Закарпатські партизани погоджуються: такий розвиток подій навряд чи можливий, тому розглядають й інше застосування набутих навичок. Іван Белецький, зокрема, вважає, що загін має вирушити на східні або північні кордони України – допомогти гвардійцям та мирним жителям. «Мої побратими з Майдану, які записалися до лав Національної гвардії, розповідають, що досі ходять у тому одязі, в якому приїхали з дому. А в автоматі мають всього по кілька патронів. На самому героїзмі проти сучасної російської військової техніки протримаються в кращому разі 10 хвилин. Ситуація дуже складна, тому такі загони, як наш, потрібні, як ніколи».

Тетяна Літераті

07 квітня 2014р.

Теги: партизан, Белецький, армія, Майдан

Коментарі

горец 2014-04-10 / 18:52:52
Белецькому
Ну тоді я забираю свої слова обратно ! Молодці !
Якщо реально буде захоплення Закарпаття іноземними військами то я до вас примкну, досвід партизанити маю !
Слава Україні !

Белецький Іван 2014-04-09 / 20:45:59
Це фото з військомату....нікого ми не підтримуємо, на високих чинах порядних міліціонерів не було..більшість з наших вже призвані в армію..записані всі...Угорщина оголосила наміри щодо Закарпаття, тому можливе втручання з будь-якої сторони.

горец 2014-04-09 / 18:32:16


Кажуть, що Белецький Іван дуже захищає начальника міліції шаріка ?! Якщо то так то ****ец партизанському загону ! Шарік любому ворогу за посаду у вермахту або ГРУ або ФСБ вас усіх продасть і преміальні даже небуде просити.


МѢСТНЫЙ 2014-04-08 / 10:53:12
ребята, если серьезно собрались в партизаны, то уберите свои фотки, ну или лица закройте. вас же никто не должен знать в лицо. и фамилии уберите по этой же причине.

ну а если просто поприкалываться - тогда в принципе всё равно. хотя с учетом того что происходит на Юго-Востоке, согласитесь, уже не так прикольно...

Пинзіяш 2014-04-08 / 02:42:57
Пес, котрый гавкать, тот не кусає. Вже є возможность проявитися. На сході сночи три области почали сепароватися. Вот тамкы й срочно проявіте геройізм.

Підпільник 2014-04-07 / 21:24:53
Та-а-а-ак! Трьох партизанів гестапо знає вже в лице, одного з них навіть прізвище та ім"я. Кирдик загону! Де конспірація!!!!!!?????

НІКСОН 2014-04-07 / 17:27:25
МОЛОДЦІ!!!

Копча 2014-04-07 / 15:50:46
Страйкболісти :)

«П’ятиповерхівки ще нема, а квартири обіцяні і Погорелову, і Ратушняку»
/ 4Батьки дитини, яка померла в пологовому будинку Ужгорода, вважають, що немовля підмінили
/ 1Архієпископ Феодор: «Ми готові духовно підтримати наших військових у Криму»
/ 6Закарпатський інтерн оперував поранених на Майдані
/ 3З церкви в Мукачеві вкрали мощі святих, яким дві тисячі років
/ 3Чеські медики досі не наважуються вийняти з тіла уродженця Ужгорода картеч, "отриману" на Майдані
Подорожі чоловіка-мізинчика Сабоніса
«Виношу дитину за 30 тисяч доларів»
Заробітчанські поневіряння ужгородки
На Закарпатті послуги детектива поки що не надто популярні
/ 14На Закарпатті болісно відреагували на погрози "регіоналів" закрити УГКЦ
/ 3В Ужгороді прокуратура досі не знає, чи законно влада продала аптеки
/ 1Від новорічного похмілля допоможуть швидкий секс і контрастний душ
/ 1Люди захистили від дерибану футбольне поле у Горянах
Одержимий кухнею
/ 3Новий Рік в Ужгороді, або Стриптиз Снігуроньки – від 600 гривень
/ 1Розлучені, геї, ігромани – «клієнти» закарпатських психотерапевтів
Ужгород: Замість туалетів – заіржавілі дірки
/ 15Повернулася лікарка, яка продавала дітей
Скульптурний трудоголік. Роботи ужгородця Юрія Максимовича купують попи і прокурори
У Мукачеві Будинок офіцерів руйнується, бо казначейство не дає грошей
Презервативи, Ленін і цуцик за 10 «штук»
/ 2В Ужгороді "забули" відновити покриття пішохідної частини транспортного мосту
Отрутою і ґумовими кулями. Доґгантери в Ужгороді вбивають щомісяця 5–10 собак
«Із труни виліз мрець…»
» Всі записи