Ужгородські дитсадки знову залишилися без продуктів

Як і торік, ДНЗ у літній період не має чим годувати дітей, а працівникам затримують зарплату

Ужгородські дитсадки знову залишилися без продуктів

"Привид страйку блукає коридорами дитячих садків обласного центру – вихователі не отримують зарплати, немає харчів, аби годувати малят. Зокрема, лише днями працівникам дитсадків виплатили аванс за червень. Розповідають, що в окремих дитсадках запасу харчів вистачить на один-два дні, майже не постачають овочів, уже другий місяць рідко привозять сир, сметану, вичерпуються запаси цукру, інших сипких продуктів", – писала минулого року наприкінці липня газета "Фест".

Ви, звичайно, будете сміятися, але за рік не змінилося нічого! Схоже, до традиційної ужгородської мильної драми під назвою "Відсутність газу в опалювальний сезон" додалася ще одна. Та іронія іронією, але цього літа в Ужгороді ситуація аналогічна: працівники дитсадків лише днями отримали аванс та зарплату за червень, а дітям бракує харчів – оптовики просто не постачають продуктів, причому з цілком об"єктивної причини – їм не платять. Кажуть, ВАТ "Плодоовоч", який забезпечує ужгородські школи та дитсадки овочами й фруктами, не отримує за деякі продукти гроші вже близько 12 місяців! І хоча  цього місяця міськрада нібито перерахувала на товариство 20 тисяч грн, а минулого – 80 тисяч, – це крапля в морі.

Доходить до того, що в деяких ДНЗ завідувачі звертаються до батьків з проханням скинутися на харчі. І люди дають гроші, бо де ж це бачено, щоб дитина цукру для компоту або чаю не мала? Під загрозою були й постачання м"яса, але оптовику якусь частину боргу перерахували, і принаймні поки що він цей продукт завозитиме.

У міському управлінні освіти, до якого ми зателефонували з проханням прояснити ситуацію, відповіли не надто охоче (на жаль, людина не представилася). По-перше, обурилися, хто ми такі, аби просити таку інформацію (нібито дані про харчування в дитсадках – державна таємниця; та кожен батько або мама мають право знати, чи дочекаються їхні діти обіду в садку, чи доведеться малечу відправляти з бутербродами й термосом!). По-друге, що затримка із зарплати справді існувала, але проблему вже вирішили. А по-третє, порадили звертатися з приводу оплати продуктів до міського управління фінансів, бо міськво, мовляв, лише переправляє гроші далі, коли отримує їх від фінансистів. Одне слово, незважаючи на досить загадкову відповідь, можна зробити висновок, що проблеми таки існують...

Не цікавлять вони й ужгородських депутатів. Минулого четверга проходила чергова сесія міськради, і, хоча принаймні окремі депутати точно знали про ці проблеми, у залі про них ніхто навіть не заїкнувся. Депутати були зайняті нагальнішими питаннями: вони перейменовували вулиці.

У середу керівників дитсадків зібрали на нараду – на жаль, присвячена вона була правильному заповненню документів тощо – одне слово, паперовій роботі. Спроби завідувачів нагадати про важливіші питання ігнорувалися. Коли дитсадкам чекати продуктів і чи чекати взагалі, ніхто навіть словом не обмовився.
 
Подейкують, торік Сергій Ратушняк, повернувшись із відпустки та дізнавшись про цю проблему, звинуватив працівників дитсадків у тому, що вони просто лінувалися чистити моркву, от і роздули скандал на рівному місці! Може, цьогоріч вони вже будуть винні в тому, що не висаджують на своїх майданчиках картоплю й цибулю та не залучають до робіт дошкільнят?..

Роман Івашко

21 липня 2010р.

Теги: дитсадок, дитячий садок, харчі

«П’ятиповерхівки ще нема, а квартири обіцяні і Погорелову, і Ратушняку»
/ 8Закарпатці організувалися у партизанський загін
/ 4Батьки дитини, яка померла в пологовому будинку Ужгорода, вважають, що немовля підмінили
/ 1Архієпископ Феодор: «Ми готові духовно підтримати наших військових у Криму»
/ 6Закарпатський інтерн оперував поранених на Майдані
/ 3З церкви в Мукачеві вкрали мощі святих, яким дві тисячі років
/ 3Чеські медики досі не наважуються вийняти з тіла уродженця Ужгорода картеч, "отриману" на Майдані
Подорожі чоловіка-мізинчика Сабоніса
«Виношу дитину за 30 тисяч доларів»
Заробітчанські поневіряння ужгородки
На Закарпатті послуги детектива поки що не надто популярні
/ 14На Закарпатті болісно відреагували на погрози "регіоналів" закрити УГКЦ
/ 3В Ужгороді прокуратура досі не знає, чи законно влада продала аптеки
/ 1Від новорічного похмілля допоможуть швидкий секс і контрастний душ
/ 1Люди захистили від дерибану футбольне поле у Горянах
Одержимий кухнею
/ 3Новий Рік в Ужгороді, або Стриптиз Снігуроньки – від 600 гривень
/ 1Розлучені, геї, ігромани – «клієнти» закарпатських психотерапевтів
Ужгород: Замість туалетів – заіржавілі дірки
/ 15Повернулася лікарка, яка продавала дітей
Скульптурний трудоголік. Роботи ужгородця Юрія Максимовича купують попи і прокурори
У Мукачеві Будинок офіцерів руйнується, бо казначейство не дає грошей
Презервативи, Ленін і цуцик за 10 «штук»
/ 2В Ужгороді "забули" відновити покриття пішохідної частини транспортного мосту
Отрутою і ґумовими кулями. Доґгантери в Ужгороді вбивають щомісяця 5–10 собак
» Всі записи