Колектив УжНУ вимагає від ректора Ващука закрити свій "освітньо-бізнесовий проект" і подати у відставку

Текст відповідного звернення надійшов на адресу Закарпаття онлайн

Колектив УжНУ вимагає від ректора Ващука закрити свій "освітньо-бізнесовий проект" і подати у відставку

ЗВЕРНЕННЯ ДО ВАЩУКА Ф.Г.

Ми, представники професорсько-викладацького колективу, звертаємося до Вас з вимогою написати заяву про складання повноважень ректора УжНУ.

Сьогодні відбуваються кардинальні зміни в свідомості кожного Українця. Сьогодні Українська Нація стала до смертного бою з комуністичним і посткомуністичними минулим, у вогні і під кулями з несамовитим героїзмом бореться з комуно-олігархічно-кримінальинм “беспределом”, обриває 350-літні пута російщини і азійства. Сьогодні українці вже не ті, які вони були ще 3 місяці тому. Думки матеріальні, а тому кардинальні зміни свідомості активно змінюють дійсність.

За останні три роки Українці особливо відчули на собі всі результати державного бандитизму, фарисейства, брехні і лицемірства, корупції і несправедливості на всіх щаблях влади і ми знаємо прізвища всіх представників цієї влади, знаємо їх справи і не попустимо нікому з них злочини проти людей. Це дуже добре зрозуміли члени ПР, які масово покидають свою годівницю і на всі боки кричать про свою безгрішність і добрі наміри.

Ви вчергове вийшли з чергового демонічного політичного проекту. Проте цей факт абсолютно нічого не означає для нас. Викладачі і студенти добре знають ціну Вашим словам і обіцянкам. Як кількома днями раніше це зробили студенти, ми також вимагаємо, щоб Ви назавжди полишили Ужгородський національний університет. Прийшовши всупереч бажанню колективу, Ви вже півтора року невпинно ґвалтуєте його свідомість.

УжНУ справді давно вимагає суттєвих змін і оновлення, але Ваша тотальна комерціалізація освіти це абсолютно не те, чого потребує вищий навчальний заклад. Як і вся українська освіта і наука, Ужгородський національний університет потребує реальних глибинних докорінних змін навчального процесу і наукових досліджень, модернізації матеріально-технічної, лабораторної бази. Більшість же Ваших реформ є поверхневими, псевдо законними, а їх реальний кошторис і джерела фінансування відомі тільки Вам. За більшістю справ проглядають не реальні потреби ВУЗу, а стирчить жадоба власного збагачення і піару. Так, сьогодні Ви заявили, що не виходили з ПР, бо чекали фінансування з МОН. Навіть коли Україна рахує загиблих Героїв, Ви рахуєте гроші. Період Вашого керівництва відзначився невпинними безсистемними перетурбаціями складів факультетів і кафедр. За незрозумілими критеріями створені нові факультети і інститути, в які об’єднуються різнорідні спеціальності, у той же час створюються два юридичні факультети. Все це робилося з єдиною метою – постановочні вибори ректора. У минулому навчальному році зарплата колективу університету була виплачена не в повному обсязі. Сьогодні основним завданням, яке ставить ректорат, є щоденне продукування нової макулатури у вигляді планів, звітів програм тощо. Результатом цієї діяльності є відтік потужних науковців з університету.

УжНУ вже давно не є соціальним проектом, а якщо так триватиме і надалі, то перетвориться на чисто комерційний проект, а освітня і наукова складові будуть безповоротно втрачені.

Україна і її народ перемагають у сьогоднішньому смертельному бою. Проте битва продовжуватиметься все життя. Настає час щоденної нелегкої копіткої роботи кожного на своєму місці, для того, щоб ця перемога дала суспільству реальні плоди. Завтра таргани виповзуть із своїх нір на світло нашої перемоги. Вони будуть піаритися на пам’яті померлих, добродушності і забудькуватості живих. Вони будуть нас обнімати так тепло і щиро, говорити такі пишномовні фрази, що самі отримуватимуть від цього насолоду. І спробують нас цим заколисати, як це вже було в 2005 році.

Ми повинні змінити класичне прислів'я. Цю революцію задумували генії нації, вершать її бійці, плодами маємо користуватися ми і наші нащадки, а негідники мають відповісти за свої справи.

Федоре Григоровичу, Ваш портрет у ряду ректорів, все те добре, що Ви здійснили в УжНУ, назавжди в ньому залишиться. Сподіваємося, що Ваш глибокий аналітичний розум переможе жадобу особистого збагачення і Ви зрозумієте, що ваш час закінчився. Ви прийшли з гаслами хороших особистих відносин з уже колишнім міністром. Підіть слідом за ним. Почніть нові бізнесові проекти, продовжуйте вже розпочаті, але інші!

ВАШ ОСВІТНІЙ БІЗНЕС-ПРОЕКТ ЗАКРИТИЙ ВЖЕ І НАЗАВЖДИ!

І тоді останній справа портрет ректора не буде перевернутий догори ногами.

Представники професорсько-викладацького колективу УжНУ

22 лютого 2014р.

Теги: Ващук, відставка

Коментарі

Мукачівці 2014-02-24 / 09:11:46
Ой, які ми стали сміливі! А де була професура раніше? А чи хоть підписав цей лист? Чи й далі по-закарпатськи? Най хтось говорить, а ми подивимось?

Реаліст 2014-02-23 / 21:52:01
Шановні читачі, давайте не будемо забувати про те, що брати хабарі викладачів,навчили ми з вами.( такий варіант, коли ми з нульовими знаннями, підходимо,самі до них і " ДАВАЙТЕ ДОМОВИМОСЬ" , а хто з вас, ярі противники хабарів, відмовиться від грошей.(Шановні Батьки, ви будь-ласка менше вірте тим розмовам коли говорять викладач "завалив", Мама дай гроші. Просто прийдіть і елементарно перегляньте журнал відвідувань, і запитайте де він провів 50% пар пропущених, і всі питання зникнуть)А до речі за дачу хабара так само як і за отримання кримінальна відповідальність. 2. Чому коли у вас вимагають хабар у якійсь держ. установі (до прикладу ОДА), ви не звинувачуєте в цьому губернатора, а звертаєтесь до правоохоронців. Тому і в таких випадках звертайтесь у компетентні для цього органи. За всіма відразу не услідкуєш.!

Марі 2014-02-23 / 20:27:21
я підтримую і глибоко поважаю викладачів та студентів УжНУ. які зробили таку заявку!!! Нехай кожен студент має право вчитись і здавати сесії без хабарів!!! Нехай кожен працівник має право працювати спокійно, отримуючи заробітню плату. нехай кожен гідний працювати в Університеті має право на це без хабарів, домовленостей та "звя'язків"!!! бажаю успіху і перемоги всім нам!!! Також бажаю повалити клан Балогів та перезавантажити всю владу Закарпаття!!!

Небайдужий 2014-02-23 / 20:08:58
На тлі численних згадок про недемократично обраних деканів та інших посадовців чомусь ніхто не згадує прізвище пані Шумицької. Може, вам нагадати, “чесно” обраний декане філфаку, яким чином ви прийшли до влади? Нагадати про створення вами у керівництва ректорату негативного іміджу попереднього декана (який, до речі, свого часу прихистив вас, прийняв на роботу та дав посаду в деканаті і якого щиро поважають студенти й колеги)? Або це не ви дозволяєте собі розмовляти в неприпустимому стилі й тоні з гідними поваги професорами, доцентами лише тому, що вони мають свою думку і є вашими конкурентами?
Запевняю, що жоден з попередніх деканів (а пам'ятаємо ми багатьох) не дозволяв собі “відчитувати” професора, завідувача кафедри або доцента лише за те, що вони насмілилися вказати заст. декана або декану на граматичну помилку в оприлюдненому за їх дорученням оголошенні, або користуватися фразами на кшталт “Хто ви тут? Ви тут ніхто!”, - звертаючись до зав. Кафедрою, який прийшов до деканату з виробничими питаннями.
Може, нагадати вам про “важелі впливу” на кожного завідувача та рядових членів колективу, якими лякав ректор напередодні факультетських виборів у разі необрання вас, єдино необхідної керівництву університету, деканом?
А ще спитаємо, чому філологічний факультет у Вченій раді представлено виключно вами, потрібною для голосування кандидатурою, а не за реальною квотою, якої гідний філфак, де працює, наприклад, 8 професорів? Нагадую для порівняння: “великий і потужний” Інститут іноземних мов, у складі якого — лише 1 доктор наук і значно менше викладачів і студентів, ніж на філфаці, у Вченій раді УжНУ має аж ТРЬОХ представників (бо з ними проблем при голосуванні не буде?).
Нагадаємо також основну мету створення “медіацентру”, очолюваного пані Шумицькою: створення позитивного іміджу.... ні, не університету в цілому, а керівництва вишу. Саме над цим ви так “плідно” працювали?
Зрештою, робіть висновки і ті, хто це прочитав, і ви, Галино Василівно, якщо у вас ще залишилась крапля честі й сумління!

Весна 2014-02-23 / 18:49:35
"Представники професорсько-викладацького колективу УжНУ"- де підписи? Де прізвища колективу?Це дуже цікаво буде всім почитати!!!!!!!

Nik 2014-02-23 / 18:42:38
Рогач не професор а тупоголове радянське чиновницьке бидло

УЖНУ 2014-02-23 / 17:49:31
ПРАВИЛЬНО! без тиску та допомоги Ващука!

Женя! 2014-02-23 / 17:35:58
Ректора та проректорів ГЕТЬ! Всі декани пишуть заяви і йдуть на перевибори!

небайдужі 2014-02-23 / 17:27:49
і ректора, і деканів істфаку (Фенича) та РГФу (Рошка) треба терміново виганяти з університету, бо ви навіть гадки не маєте, чим займаються ці люди зі своїми колективами... Вова Ф. взагалі вдурів... це неадекватна особистість! УСІХ У ВІДСТАВКУ!!!

Lancet 2014-02-23 / 16:55:18
Слава Україні! Брати та сестри, не можна забувати і про решту "заслужених" членів ПР. Одним з патріархів ПР, стаж перебування котрого у цьому ОЗУ можливо найдовший, що свідчить про його свідоме членство у цій банді, є зав. кафедрою медичини катастроф і одночасно начальник управління охорони здоровя Роман Шніцер, котрий вибудував чітку корупційну вертикаль у системі охорони здоровя області, яка видавалось за складову реформування галузі. Хлопцям з ужгородського майдану слід було б негайно навідатись до нього додому у Оноківці, думаю що там є достатня кількість незаперечних доказів тому, як через медицину збирались великі суми грошей для ПР...

Аспірант 2014-02-23 / 16:12:51
Чого всі мої коментарі видалили?

екс-колега 2014-02-23 / 14:44:45
Яку посаду ви пропонуєте ректору

екс-колега 2014-02-23 / 14:21:45
До колишнього колеги. Університетами керують науковці, а господарською діяльністю займаються менеджери.

До Колишнього колеги ректора 2014-02-23 / 13:57:16
У жодному разі не можна його залишати на посаді, це некотрольована особа, купить згодом всіх, окрім нього є і багато інших гідних менеджерів серед колективу УжНУ.

До Палінчака 2014-02-23 / 13:56:43
Палінчак! Стань мужчиною і напиши добровільно заяву на звільнення з посади та з УжНУ поки ще не пізно! Люстрація тебе не мине! І моли Бога, щоб ти зміг працювати у своєму селі простим вчителем географії, якщо тобі це ще дозволять! Усі знають хто ти є і який ти сцикун, але наберись мужності і прийми рішення про звільнення! Ніякі Ващуки та партійні квитки тобі вже не допоможуть!

Колишній колега ректора 2014-02-23 / 13:22:01
УжНУ довгий час був у занепаді, нарешті знайшовся менеджер який його зможе підняти економічно. Для чого втрачати такого талановитого менеджера? Народ, Ващук не вічний, дайте йому зробити на що він здатен, але візьміть під свій контроль. Нехай звітує звідки беруться ресурси і куди направляються. Нехай проводить відкриті прес конференції і звітує про фінанси. Якщо він каже що служить народу, нехай служить. Але нехай звітує перед ним.

Небайдужий 2014-02-23 / 13:20:00
Підтримую доцента. Давайте пригадаємо вибори ректора УжНУ і тих осіб, які сприяли його перемозі. Деякі з них зараз ярі сторонники люстрації в УжНУ.

доцент УжНУ 2014-02-23 / 13:11:42
Добродії! Головне щоб ви не поміняли шило на мило! Серед справжніх активістів -люстраторів бачу чимало маргінальних пройдисвітів, які бажають скористатися становищем у державі і самим прийти до влади!

юрист 2014-02-23 / 11:57:32
ЯреміВ.І. треба повернути кафедру, яку забрав від нього Ващук для пройдисвіта Сідака М.В.

Історичний вставай!!!!!! 2014-02-23 / 11:49:28
Історики в понеділок потрібно змінати Ващука і разом з ним і Фенича. Вже 2 роки ми на факультеті відсутнє опалення. Оплачуючи за навчання ми мерзнемо в аудиторіях та поневіряємося чужими факультетами та 8 год. вечора. ФЕнич - член партії Регіонів, партії у якої руки в крові. Переформатувавши Вчену раду факультету він незаконно став деканом, використавши тиск та залякування своїх опонентів. Змішував з брудом своїх опонентів, висміював перед студентами. Тепер знову слухи, що історики покинуть площу Народну. Такий декан нам не потрібний. Перше завдання- скинути студентське самоврядування - Земченко, Грошик та інші шавки, які не відстоюють наші права. друге завдання - декана у відставку!

НОВИНИ: Політика

03:04
/ 2
Що показав перепис у Румунії?
15:00
/ 12
Уряд погодив звільнення голови Ужгородської РДА Гузинця і призначення його на посаду "гуманітарного" заступника голови Закарпатської ОВА
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 2
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 5
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини