На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат" (ФОТО)

Венедикт Хромей є прихильником "русского міра" і кремлівського русинства, активним противником переходу громад в ПЦУ, земельним рейдером та агітатором проти мобілізації

На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат" (ФОТО)

Нещодавно на закарпатській Міжгірщині сталася резонансна подія, яка привернула увагу громадськості та змусила замислитися над впливом релігійних лідерів на суспільство.

Як інформує "Духовний фронт України", священник УПЦ Московського патріархату з села Присліп Володимир Бітлян на прохання ТЦК та СП прийти для уточнення даних зробив із себе жертву мобілізації та інсценував "викрадення". Для цього він залучив прихожан своєї церкви, які публічно звинуватили ТЦК у незаконній роботі. Насправді, через деякий час Володимир Бітлян повернувся додому, здоровий та неушкоджений, про що повідомили самі родичі священника.

Днями до тих же методів маніпуляції паствою долучився один з найодіозніших проросійських священиків Хустської єпархії УПЦ МП Венедикт (в миру - Віталій Михайлович) Хромей, який є кумом дружини Віктора Медведчука Оксани Марченко (хрестив із нею дитину затриманого за рекет і взятого під варту депутата Закарпатської облради від ОПЗЖ Івана Чубирка). Отримавши повістку для уточнення даних та проходження медичної комісії, В.Хромей почав агітувати своїх вірян протестувати проти мобілізації.

Особливо вразливими до "духовного" впливу В.Хромея виявилися деякі прихожанки. Одна з них оприлюднила у Фейсбуку "сигнальний" допис про, начебто, факт "пропажі" "воїна Божого, архімандрита Венедикта", який пішов на медкомісію в ТЦК і не повернувся. Відповідно, під будівлею ТЦК та СП в Тячеві почали збиратися місцеві адептки В.Хромея з вимогою його "повернути".

Однак вже незабаром сам В.Хромей і його фанатки змушені були розмістити відповідні повідомлення, що, насправді, ніхто В.Хромея не затримував і "батюшка" повернувся до свого осідку в монастирі.

Щодо останнього, то, як з'ясувалося із вказаного допису у Фейсбуку, для його спорудження В.Хромей свого часу просто привласнив землі громади. Підтвердження земельного рейдерства "священнослужителя" Закарпаття онлайн знайшло в одному з повідомлень МВС України.

Як йдеться у вже згаданому дописі прихожанки, за цей злочин В.Хромея було засуджено до трьох років ув'язнення умовно з конфіскацією майна: "Щоб убити дух віри, отця Венедикта звинуватили в рейдерському захваті і незаконному володінні землі де побудований монастир всіх Святих Карпаторуських, і винесено судовий вирок три роки умовно з конфіскацією майна".

При цьому, як наголошує "Духовний фронт України", "Венедикт Хромей настільки самовпевнений та почувається безкарно, що незважаючи на наявність кримінальної справи та судовий вирок, продовжує публічно пропагувати комуністичний режим.

Як раніше повідомляло Закарпаття онлайн, на Закарпатті Служба безпеки України викрила на пропаганді комуністичного режиму священника УПЦ МП. Як з'ясувалося згодом, йшлося саме про В.Хромея.

 

На Закарпатті хочуть призначити головою цілої єпархії священика, який підтримує РФ (facebook.com/Nevidomy)

Священник Венедикт Хромей

 

19 лютого 2024р.

Теги: Хромей, Венедикт, УПЦ МП, повістка

Коментарі

закарпатський українець 2024-02-22 / 13:22:15
Якщо би ця група "духовних пастирів" УПЦ МП, разом із їм подібними "перевелебними отцями" МГКЄ, як громадяни України та особи чоловічої статі, що підлягають мобілізації, реально призивались на службу в армію, / а підстав не бути мобілізованими у більшості з них немає/, всі вони моментально так би полюбили українців та Україну, як її ще ніхто не любив. Ці любителі Україні сто років не потрібні, бо це данайці, що приносять плоди. Але якби влада була владою, то їхні масні писки , не влади, а "рясників",точно були би закритими. Ці отці та отчики ще не зустрічалися із реальною владою, але дасть Бог, зустрінуться, бо ця спільнота вже ... Можна я не буду вживати некоретні слова, та вони того і не варті ?

Для уточнення 2024-02-20 / 18:31:48
Не зовсім вірна інформація щодо притягнення Венедикта до кримінальної відповідальності. Він дійсно був засуджений 24.11.2023 рокуРахівським судом, але не самовільне захоплення землі, а за ст.436-1 ч.1 КК України за поширення комуністичної символіки. Йому дійсно призначено 3 роки позбавлення волі умовно з чіспитовим строком 1 рік, але без конфіскації майна, бо при умовному покаранні конфіскація не застосовується. Але вирок ще не остаточний, бо крапку має поставити апеляційний суд у квітні.

Адмін 2024-02-20 / 07:04:19


до "Ім'я"

У чому брехня? Спроможетеся пояснити? З цитування, мовою фактів і аргументів, будь ласка.


Ім'я 2024-02-20 / 06:15:01
Хуть бы сьте вже тілько не брехали, Закарпаття онлайн...

Рахівський 2024-02-19 / 22:02:37
То є неподобство. Статус священника чи монаха не є підставою для ухиляння від мобілізації. Цікаво чого ТЦКшники масово не пройшлися по цій групі громадян України з вимогою уточнити свої дані та пройти ЛКК.

ігорок гібонович 2024-02-19 / 20:52:59
Подавляючи більшість закарпатців - це віряни 'московської' церкви УПЦ (МП). Маємо те що маємо. Разом до перемоги в телемарафоні.

НОВИНИ: Політика

23:53
/ 4
В Ужгороді представники ПЦУ відмовилися від участі в молитовному сніданку, на який влада запросила УПЦ Московського патріархату
03:04
/ 2
Що показав перепис у Румунії?
15:00
/ 12
Уряд погодив звільнення голови Ужгородської РДА Гузинця і призначення його на посаду "гуманітарного" заступника голови Закарпатської ОВА
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 2
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 5
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини