Водохреща, щука і справжній чоловік Юрчик

Скупатися «на Йордана» в Ужі було моєю давньою мрією. Щоденне зимове обливання крижаною водою відмінити цього бажання не могло – це різні речі. А оскільки чітко окреслені наміри мають здатність матеріалізуватися, то вже вчора надвечір проблема пошуку «компаньйонів» на сьогоднішню «авантюру», не встигнувши сформулюватися, вирішилася сама собою і у несподіваний спосіб:

Водохреща, щука і справжній чоловік Юрчик

– Олег, завтра купатися в Ужі хочеш? – відірвавшись від телефону запитала дружина.

– Не лиш хочу, а й буду. А що?

Виявилося, бажання скупатися в крижаній воді йорданського Ужа висловили і сама Оксана, і кілька наших найближчих друзів.

У підсумку не пошкодував ніхто: емоції – вибухові, враження – максимально позитивні, енергія – потужним струменем мало не до космосу. Описати словами – неможливо, єдина щира для всіх порада – відчути це на "власній шкурі", а у кого є можливість – відчувати якомого частіше...

...Малого Юрчика занурюватися в холодну воду ніхто, окрім власної гордості, не змушував. А тому він від ранку шукав свої дитячі "відмазки", котрі би дозволили йому гідно виплутатися з проблемної ситуації:

- Тату, а у річці є щука?

- Звичайно, є...

- О, тоді я не піду у воду!

- Чому?

- Бо вона може вкусити.

- Але ж влітку ти плавав і щука тебе не лякала?..

...Коли всі вже одягалися після купання, Юрчик раптом почав роздягатися. САМ. Я тільки допоміг йому зайти у річку і вийти – аби не знесла швидка течія.

Маленький хлопчик зробив справжній чоловічий вчинок.

Сьогодні він мав усі підстави гордитися собою. А я – ним...

Вода, а під водою... Вася

Виплив... :)

А це - я. Видно?.. :)

Також виплив... :) Нижче за течією...

Маленький великий герой

19 січня 2011р.

Теги: Водохреща, Йордан, річка

Коментарі

О.Д. 2011-01-24 / 17:15:00

журналісте, не мусите у такий спосіб розписуватися в нелюбові до мене як до власника цього ресурсу. І навчіться просто відрізняти запис у приватному блозі від статті, розміщеної в стрічці новин сайту)))

журналіст 2011-01-24 / 16:46:00
Ну, дуже інформативна стаття. Зразок журналістського писання. Так і проситься на шпальта центральної преси – "У Йордані Диба, тай ловив рибу!!!"

Игорь 2011-01-24 / 01:29:00
Молодца. Я каждый год купаюсь. По поводу энергии в точку, ощущения словами не передать. всем здоровья крепкого!

Антон 2011-01-21 / 01:44:00
Коли я з 7-річним племінником поліз у крижану річку в одному австрійському містечку, то всі місцеві пішли дивитись на цей "ціркус", а одна жаліслива пані у розпачі сказала моїй сестрі, що з неї погана мама, що дозволяє таке знущання над дитиною:)

О.Д. 2011-01-20 / 23:14:00
Даю Юркові читати відгуки. Хлопчика розпирає від гордощів. Заслужено. А тому дякую всім за добрі слова. Сподіваюся, ця підтримка допоможе йому утвердитися в житті. Принаймні, бачу, що для нього це справді важливо.

Галина 2011-01-20 / 23:05:00
Олеже, цього року у мене не вийшло святити воду на Ужі. Микола прийшов зі служби з банкою води і сказав єдине, що дуже пошкодував, що не мав з собою рушника. Бажання зайти у воду було надто сильне. Ледь стримався...можливо наступного року. Водохрещі - це потужна мотивація. Я вас вітаю. І Юрка особливо - справжнійчоловік росте!

Яна Бурин 2011-01-20 / 20:05:00
Юра ти молодець!

Слава Гасинець 2011-01-20 / 14:20:00
Ну ви й молодці!!! А Юрко взагалі герой!

2011-01-20 / 12:53:00
Юрчику, ти МОЛОДЕЦЬ!!!!

О.Д. 2011-01-20 / 12:10:00
Сашко, маєш можливість - не чекай наступного року. Водохреща - привід доволі формальний. Головне - чи бажання сформульоване всередні.

До речі, раніше був переконаний, що зануритися в річку/озеро це складніше, ніж обливатися з відер на вулиці. Знавці переконували, що навпаки. Тепер знаю, що вони були праві. Була би водойма поряд з будинком - пірнав би кожен день.

P.S. Між іншим, чим більший мороз, тим задоволення від цієї процедури більше. На днях обіцяють морози))

Саша Ворошилов 2011-01-20 / 08:27:00
Молодці! Я вчора теж пішов на Дідівське озеро з друзями.... Щоправда, поки що у якості фотографа і літописця. Треба було на власні очі побачити, що це за штука. Наступного року вже пірнатиму точно!