Про закриття блогу Павла Білецького

Більшості блогерів Закарпаття онлайн, мабуть, відома історія з ПРИкриттям блогу Павла Білецького на сайті Закарпаття онлайн.

Втім, аби не продукувати черговий скандал в журналістському середовищі, редакція Закарпаття онлайн не надала цій проблемі публічного характеру. За чим тепер, у зв'язку з публікацією пана Білецького у його блозі на сайті Мукачево.нет, особисто я шкодую.

А тому, оскільки більшість висловлених паном Білецьким звинувачень мають принциповий і образливий для мене характер, коротко поясню:

Єдиною підставою до закриття блогу пана Білецького на сайті Закарпаття онлайн стало його голослівне публічне звинувачення на мою адресу, яке полягало в тому, що, начебто, я писав під різними ніками коментарі під його записом про депутата-педофіла. Це при тому, що ЖОДНОГО коментаря у блозі пана Білецького я не писав, тим більше – під ніком. У відповідь на ці звинувачення панові Білецькому  було запропоновано або підтвердити свої звинувачення, або так само публічно вибачитися. Причому, така пропозиція була висловлена неодноразово - http://zakarpattya.net.ua/comments-news-76658/page/0.html#comments

Стаття про педофіла не виносилася на головну сторінку сайту Закарпаття онлайн також із значно простіших, аніж озвучено паном Білецьким, і чітко сформульованих причин. Ось копія відповіді панові Білецькому на цю тему, яку він порушив у коментарях до одного з записів у блозі пана Ярослава Ороса:

Павло Білецький,
10.12.2010 10:46
 
Пане Ярослав, у календарі Просвіти читав про цього чоловіка. Дійсно, зробив чимало для закарпатців. Але думаю мій запис про депутата-педофіла від ЄЦ з березнянщини теж заслуговує бути зверху. Однак, пан редактор, вперто бореться проти поширення хоч крихти негативної інформації про ЄЦї. Допоможіть якось це розкрутити.

Пане Павле, нагадаю вам, що

1) Закарпаття онлайн не є підрозділом Кліпньюзу і Європейського медіа-центу, а значить не друкує передруки звідти;
2) відеосюжет на цю тему є в стрічці новин Закарпаття онлайн
3) Ми не виносимо на головну сторінку матеріали, які містять помилки вже в заголовку - в даному випадку "збочИнець" замість "збочЕнець" (від "збочЕння).

А отже, навчіться бути вимогливим передусім до себе, і тоді, можливо, у вас поменшає претензій до головного редактора Закарпаття онлайн.

Паралельно попробуте розмістити, до прикладу, матеріал про мордобої пана Ратушняка на сторінках тих же Кліпньюзу, Європейського медіа-центру, РІО чи Трибуни, уявіть собі загалом, чи міг би я мати там свій блог (авторську колонку), де би міг писати про все, що думаю, як ви тут, попробуйте просто розмістити цей свій запис у своєму блозі на Мукачево.нет і отоді поговоримо з вами про об'єктивність вашу, нашу  і закарпатської журналістики загалом. Олег Диба

Цю відповідь, думаю, бачили і читали більшість блогерів Закарпаття онлайн. Відеосюжет про депутата-педофіла, розміщений редакцією в стрічці новин Закарпаття онлайн, також.

І наступне: При тому, що в силу обставин, що склалися, у мене справді немає симпатій до особи пана Тужанського, його прізвище в розмові з паном Білецьким не вживалося жодного разу. Так само як не обговорювалася і його особа. У розмові, яка справді мала місце, йшлося виключно про те, що блоги Закарпаття онлайн відкриваються для розміщення в них ексклюзивних авторських матеріалів, а не для тиражування матеріалів, раніше опублікованих в цілому ряді інших ЗМІ, як це практикує пан Білецький.

Жодного коментаря пана Білецького в записі до мого блогу "про війну з Тужанським" не існувало в природі. Відповідно, видаляти також не було чого. Натомість, якщо це буде комусь цікаво, можна документально засвідчити всі ті свинства, які під різними ніками продукував Павло Білецький в коментарях на Закарпатті онлайн, передусім - на адресу колег-журналістів.

На завершення привселюдно повідомлю, що вважаю пана Білецького непрофесійною, брехливою, скандальною і безпринципною особою. І з задоволенням повторю це при нашій особистій зустрічі. Втім, переконаний, що такою констатацією не відкрию для більшості ужгородських колег-журналістів нічого нового.

Бажаю панові Білецькому удачі в блогах на сайті Мукачево.нет, а сам сайт вітаю з таким надбанням.

17 грудня 2010р.

Теги: Білецький, блог

Коментарі

2015-08-17 / 10:26:49

2015-07-01 / 10:38:33

Андрей 2010-12-21 / 10:18:00
2 КК: вас часто важко зрозуміти через ваш специфічний "акцент". Якшо ви про цих "пікєйних жілєтів" від русинізму, то нехай собі бавляться своїми балачками хто там "голова", а хто "двє галави" і кому б вони "палєц в рот нє палажілі би".

KK 2010-12-20 / 22:04:00
Але ж тоді,п. Андрею, на жаль ще би лишилося на повному рахунку (20-30) 100% всі ті 'русинські суперменами' якигось теж ще треба було б чути. :-)

Андрей 2010-12-20 / 14:12:00
Ну і нехай би "Сорри" і "О.Д." були однією й тією ж людиною - це відразу скоротило б кількість самопроголошених ураїнських Бетменів і нациків-антисемітів наполовину. І то хліб.

KK 2010-12-19 / 07:52:00
Пане Rusyn V - Ну якщо п. Кощун сам себе виключив, та хай спочиває з дажбогом.
Вічна йому память...щось трембіти не чути...:-)

Олег Диба 2010-12-18 / 21:23:00
Rysyn V, будете хамити у відповідь на нормальне з вами спілкування, я продемонструю вам і вашим друзям, що таке справжня відсутність демократії, самодурство і інші погані риси, які ви мені приписуєте...

Не варто проектувати свою нелюбов до всього українського на мене особисто. Повернеться сторицею... ))

Rysyn V 2010-12-18 / 19:12:00
Та який "рейвах"?У п.Диби просто "взиграло" самолюбіє",а так вони з Павлом одного поля ягоди.І якби п.Диба не виніс це на першу сторінку, ніхто би і не помітив що вони з Білецьким щось не поділили ... .Піар,дешевий але піар ...

местный 2010-12-18 / 18:50:00
из за чего вообще "рейвах"? блоггер разошелся путями с инет-ресурсом. дальше каждый пошел своим. ну и что? по-моему, тема исчерпана.

Олег Диба 2010-12-18 / 18:09:00
Ну, якщо це імідж...))

Але загалом ви праві... Втім, я і не мав наміру довго тримати цей запис з мого блогу на головній сторінці сайту. Важливо було донести справжню суть конфлікту і почути сторонні думки з цього приводу. Завтра я заберу цей запис з головної сторінки...

Кнут - Олегу Дибі 2010-12-18 / 17:36:00
Гадаю, що цю дискусію варто припинити. Адже дискутуючи про це "ніщо" ми дружно розкручуємо імідж нікчеми. Я особисто ПАС...

Rusyn V 2010-12-18 / 17:31:00
2Диба

Та добре.Вам "за здравіє",ви "за упокой".Я про націоналізм,ви про своє "дисиденство".Смішно.

2Антон
У Олега вигода - він може "закрити",може "відкрити".Одне слово - "шеф".:-)))))

Антон 2010-12-18 / 17:20:00
Олеже, повторюсь, будь ласка, не закривай блоґи на кшалт Білецькиного -- "дабы дурь каждого видна была".

Олег Диба 2010-12-18 / 16:52:00
Шановний, і тут не вгадали...))) З комсомолу я вийшов першим в УжНУ, коли це ще було "чрєвато". Першим і єдиним в УжНУ по приїзді в університет замміністра оборони СРСР заявив привселюдно на його зустрічі з колективом університету про своє принципове небажання закінчувати військову кафедру УжНУ - і не закінчив, так і залишившись рядовим. Тоді ж, коли це було проблемно, був одним із ініціаторів створення студентами "Просвіти" (ще до створення обох нинішніх "Просвіт" - імені Шевченка і крайової) і студентського страйкому. Тоді ж, коли ви ще були щирим українцем і тішилися своїм комсомольським квитком, ми зі студентами-просвітянами першими відчищали від, вибачте, справжнісінького лайна каплицю Михайла Лучкая на Цегольні - за що нас потім тягали по КДБ і міліціях.

Я міг би вам розповісти значно більше цікавого, але не цікаво розповідати це вашому нікові і Гостеві-Білецькому...)))

Rusyb V 2010-12-18 / 16:32:00
п.Диба!У вас як завжди підміна понять і пересмикування."націоналістичний" ви як завжди підмінюєте "український".А це не одне і теж.Та хай ..,
Думаю що перед 20 роками ви особисто як і п.Піпаш,були пересвідчений комсомолець.

Гість 2010-12-18 / 16:18:00
Олеже, знову Ви починаєте з агресією і неадекватною, хворобливою реакцією на коректні зауваження.

Ваші тези про докази, того що хтось пише/не пише під різними ніками - це маніпуляція. Адже Ви чудово знаєте, що якщо хтось і може навести якісь докази, то це тільки Ви, оскільки у Вас зберігаються айпі адреси всіх дописувачів (як Ви вже про це неодноразово заявляли всім). Але ви цього не робите і не показуєте принаймні перші 3 цифри адреси, як це робить той же Мукачево.нет чи Українська правда (Ваші посилання на неетичність будуть недоречними, адже показують вони лише 3 цифри з 4, а з іншого боку можна назвати неетичним сам факт збору вами адрес, але Ви ж це робите).

От тут і виникає питання про те, чому ви не відкриваєте айпі адреси. В такій ситуації читачам доводиться тільки здогадуватись хто пише під яким ніком. А читачі - не дурні, і Ваш стиль побачити дуже легко. Адже ця тема не є цікавою нікому крім Вас і п. Білецького. І така велика кількість коментарів з під різних ніків з негативним змістом в сторону п.Білецького виглядає просто смішно. Все що Ви робите шито білими нитками, от я Вам про це і повідомляю.

Олег Диба 2010-12-18 / 15:31:00

2Гість, 18.12.2010 12:05


Олеже, якби Ви проігнорували цей запис, і нічого б не писали, то всі б тільки посміялись з Білецького, бо знають хто це і що це.


Але коли Ви пишете цілий запис у блозі, і починаєте ще далі писати коментарі під ніками, ...





Шановний, блоги - публічна і, при цьому, тонка сфера, а тому всі різкі "рухи" в цій сфері потребують пояснення. ПРИкриття блогу Білецького мало бути одразу пояснене АДМІНом у відповідному блозі, однак редакція не робила цього свідомо, аби не давати підстави для додаткового негативу у ставленні до журналістів. Однак при цьому не врахувала відомий в журналістських колах цинізм пана Білецького. Втім, поява запису в блозі пана Білецького на сайті Мукачево.нет змінила систему координат. Тому я, як прихильник відкритої дискусії, навіть усвідомлюючи певні негативи від цього особисто для себе, дав коротке роз'яснення з цього приводу у ВЛАСНОМУ блозі. З гіперпосиланнями, що важливо, на попередню історію конфлікту, аби було зрозумілим, що звинувачення пана Білецького - елементарна брехня.


Вважаю, що зробив правильно. Хоча, знову ж таки, цілковито усвідомлюю, що всім абсолютно догодити не зможу - одні вважають, що не варто було нічого пояснювати, інші, навпаки, потребували більших пояснень...))


Ваші звинувачення з того приводу, що, начебто, я пишу під якимись ніками, так само безпідставні, як і брудні фантазії пана Білецького. Маєте якісь докази - наводьте, не маєте - не виставляйте себе на посміховисько поряд з паном Білецьким...





2Rusyn V, 18.12.2010 13:08


2Диба.


...Ви не безпристрастний журналіст.І те зоологічні націоналісти "самостійного" радикального толку, на вашому сайті мають розвязані руки а їх опонентам адмін в вашій особі або в особі ваших співробітників старається накласти кляпа на рот - "секрет Полішинеля".


Те саме з Білецьким - не полюбився вам особисто - "пшел вон".


Шановний, ні, я не "безпристрастний", а сайт Закарпаття онлайн - український, і ні я, ні будь-хто інший ніколи не робив із цього жодного секрету. Інша річ, що вам не варто кривити душею: і вам, і вашим колегам в рубриці коментарів дається повна свобода висловлювання - нарівні з іншими в межах "Правил коментування". Такої свободи, в таких обсягах і при збереженні певного рівня коментування (завдяки, якраз, чітким діям АДМІНа) немає на жодному іншому закарпатському ресурсі.





При цьому, особисто я так само чітко розумію, що і в цьому плані догодити всім неможливо: одні вважають, що у русинів тут забагато свободи, інші, як, наприклад, ви - навпаки. Запитайте, до прикладу, у того ж пана КК: нещодавно він ображався на АДМІН з того приводу, що той видалив його коментарі відповідно до принципів, задекларованих у "Правилах коментування"...





2Rusyn V, 18.12.2010 13:49


Хоча - як бачу ви і блог Білецького "включили".


Шановний, ви мабуть, не вловлюєте суть того, що я писав у відповідному записі блогу вище: блог пана Білецького не закривався ніколи, ні на секунду. Закрито було тільки доступ пана Білецького до цього блогу. Я думаю, цього достатньо для розумних людей, аби збагнути, що звинувачення пана Білецького в політичних чи будь-яких інших причинах ПРИкриття його блогу - елементарна брехня. Прочитайте ще раз мої (під власним, завважте, прізвищем) апелювання до пана Білецького під відповідним записом у його блозі. Все, що було потрібно, аби його не було обмежено в доступі до блогу - це навести підтвердження, або публічно спростувати висловлені ним звинувачення, котрі полягали в тому, що, начебто, я писав у його блозі коментарі, та ще й - під різними ніками. Зараз, як і тоді, стверджую, що це цілковита брехня. Якби пан Білецький мав мужність це визнати, його блог, попри те, що я вважаю його непорядною і непрофесійною людиною, функціонував би і досі. Втім, він, повторюся, функціонує і зараз. Більше того, попри всю глибину конфлікту, можу дозволити собі розкіш дати панові Білецькому ще один шанс для відкриття йому доступу до блогу: підтвердити фактами, доказами всі висунуті звинувачення (починаючи від того першого, яке стало причиною конфлікту і завершуючи тими, що оприлюднені на сайті Мукачево.нет). Інша річ, що переконаний, що зробити цього він не міг і не зможе виключно з тієї простої причини, що все сказане ним - цілковита брехня...





Пан Кнут уже висловився з цього приводу. Сподіваюся. що прозвучить відповідь і від пана Сорри...

Кнут 2010-12-18 / 14:04:00
Якось спостерігав за "дискусією" між Олегом та Павлом.
Павло написав щось на свій блог, а потім настоював, щоб Диба виставив його блог на першу (видну) сторінку. Диба коректно замітив, що "публікація" не є такою актуальною, щоб її ставити на "шановане" місто. Білецький почав тут же звинувачувати Олега в утиску свободи слова. Звичайно, це дурня! Написав би Павло щось путнє, то Диба виставив би це "щось" для "всенародного" обговорення. Словом, від "скромності" Паша не помре!
Зараз я буду настоювати, щоб АДМІН виставив на банер мій коментар. Якщо Диба відмовиться - це, за версією Білецького, буде означати, що сайт не демократичний, а Диба - займається жорсткою цензурою. І мабуть тому. що працює на ФСБ...
З такою логікою далеко, як бачите, можна зайти!!!!

Rusyn V 2010-12-18 / 13:49:00
Хоча - як бачу ви і блог Білецького "включили".Воістину - "хозяін - барін,что хочу то і ворочу".Захочу - "виключу",захочу - "включу".Нема слів.І після цього ви себе вважаєте демократичним журналістом?Для чого цю бодягу з блогом зачинали?Щоб свої можності на "своєму" ресурсі показати?

Rusyn V 2010-12-18 / 13:08:00
2Диба.
За "карпаті ігас со" вибачаюсь.Прогледів.
За "регульовану свободу слова" ні.Ви не безпристрастний журналіст.І те зоологічні націоналісти "самостійного" радикального толку, на вашому сайті мають розвязані руки а їх опонентам адмін в вашій особі або в особі ваших співробітників старається накласти кляпа на рот - "секрет Полішинеля".
Те саме з Білецьким - не полюбився вам особисто - "пшел вон".