Коротка відповідь піарникові в коротких штанцях (ФОТО)

Я ніколи не був прихильником "розбірок" між журналістами. Власне, залишаюся на цій позиції і зараз. Проте...

Усіх бажаючих прошу зайти на авторський блог новоспеченого редактора сайту  Мукачево.net Дмитра Тужанського  - http://www.mukachevo.net/ua/blogs/view_post/59-здоровий-глузд-та-свавілля. Не затребуваний в столиці київський "мальчік" вирішив заявити про себе в типово паскудний спосіб - вилізши на чужу спину крикнув "Дивіться! Ось він я! Розумний і красивий!"

Для непосвячених в тему поясню. Закарпаття онлайн завжди було принциповим щодо авторських журналістських прав. І принциповість ця полягала не тільки в принциповому вказуванні авторів і ЗМІ, чиї матеріали ми публікували на своїх сторінках, але й у не менш принциповому ставленні до тих "колег"-журналістів, котрі діяли в протилежний спосіб.

Досі такі проблеми у нас виникали з "УА-Репортером", чиї методи роботи відомі закарпатському журналістському загалові (і наше ставлення до котрого не зміниться, поки пан Слободянюк щонайменше не ліквідує створений за його вказівкою піратський сайт під назвою "Закарпатье online open"), і ще кількома дрібнішими закарпатськими інтернет-ресурсами. Натомість ми щиро раді, що після тривалого періоду "ворожнечі" буквально днями нам вдалося досягти порозуміння з колегами із Ужгород.нет.уа, після чого наші матеріали на цьому ресурсі почали з'являтися за підписом Закарпаття онлайн, а їхні у нас - з посиланням на Ужгород.нет.уа.

Панові Тужанському потрібно не це. Безпринципне київське хлопченя знає справжню ціну скандалові, а тому й прагне розкрутити ресурс, найманим працівником у якому працює, заїждженою пі-ар технологією. Бо позичена у Закарпаття онлайн ідея авторських блогів не працює і хороші автори справді не поспішають брати в ній участь, навіть якщо пан Тужанський, як це було у випадку з Сергієм Федакою чи Віктором Пащенком, відкриває їм блоги без їх відома, а потім власноруч наповнює їх замовленими за гроші або просто записаними по телефону матеріалами. Як не працює і "запозичений" в УА-Репортера варіант забивання інформаційної стрічки закарпатських новин передертими з загальноукраїнських сайтів матеріалами в розрахунку на те, що їх поставить на головну стрічку новин, скажімо, Укр.нет, внаслідок чого цифра відвідуваності на загалом непопулярному ресурсі різко зростає в лічені хвилини.

У записі до свого блогу пан Тужанський, звичайно, збрехав не у всьому. Закарпаття онлайн справді розмістило у себе його матеріал - з посиланням на автора, але без вказівки на, власне, Мукачево.net. Але не тому, що цей матеріал був якісним, а виключно в плані СВІДОМОЇ "дзеркальної" реакції на тривалі (всупереч попереднім, ініційованим мною партнерським домовленостям про взаємне гіперпосилання на першоджерела) крадіжки керованим паном Тужанським ресурсом авторських матеріалів з Закарпаття онлайн. Бо гидко вже було спостерігати, як на зазначеному сайті з'являлися "позичені" у нас інформації з фотографіями, на яких красуням конкурсу Міс Ужгород, або кращим вчителям року обрізали ноги тільки тому, що на тому рівні на фотографії стояв вотемарк (підпис, логотип) Закарпаття онлайн.

Власне, це і стало предметом останньої нашої справді емоційної розмови з паном Тужанським, в котрій я ВОСТАННЄ (наголошую на цьому) спробував пояснити цьому цинічному хлопчиськові, котрий возомнив себе великим журналістом, що такий столичний прагматизм, що межує з цинізмом, у нащій щирій закарпатській "провінції" сприймається саме так, як він на те заслуговує, а не як того хочеться і як уявляється цьому піарникові у коротких штанцях...

...Той, хто знає мене особисто, знає також і те, що цю свою коротку відповідь панові Тужанському я писав не від великого задоволення. Спровоковане ним вимащування у лайні, на відміну від нього, не приносить мені задоволення. Та й розкручувати Закарпаття онлайн у такий спосіб я не вважаю для себе ані можливим, ані потрібним. Навіть при тому, що конкурувати з грошима Ігоря Кріля, за які працює пан Тужанський, Слободянюка чи Ратушняка мені і всьому колективові Закарпаття онлайн справді нелегко.

А тому, завершую цю спровоковану його брехнею свою відповідь тією ж короткою фразою, котрою, справді, закінчив ту нашу з ним безперспективну розмову.

Єдиною, яку він не перекрутив і не перебрехав у своєму матеріалі, і на котру, як тепер переконуюсь остаточно, він заслуговує насправді і в повному обсязі...

19 березня 2010р.

Теги: сайт, блог, тужанський

Коментарі

Павло Білецький 2010-04-01 / 22:04:00
Круто ти Олеже підрізав редакторів з мукачівського сайту. То ти, виходить, знаєш усіх наших ворогів. Слухай, а за цією ІР адресою можна вирахувати, де приблизно знаходиться користувач. Маю бажання тут одного чоловіка, який гавкає з-під ніків, побачити

Олег Диба 2010-03-31 / 23:57:00
Майте мужність назватися власним іменем, тоді моя відповідь вам матиме хоч якийсь сенс.

2010-03-31 / 22:23:00
Шановний пане Олеже. От ви у блозі Гурницької написали, цитую: "Може досить вивалювати один другого у багні? Можете повірити, що збоку така дискусія виглядить не вельми привабливо і загалом створює непривабливий образ закарпатської журналістики."

А самі навіщо вивалює у багні інших, зокрема цього Тужанського. Негарно. Невже ці блоги створили тільки для того, ЩОБ ПОСМАКУВАТИ ВСІ КІСТОЧКИ СВОЇХ КОЛЕГ?????????????

Молокосос 2010-03-26 / 21:27:00
Олеже!



Це тільки початок...

дед 2010-03-26 / 17:16:00
мне, в принципе все равно, что так и как. я лишь немного вас спровоцировал, а вы и повелись, значит все-таки переживаете, что молодежь вас "сделает"! Ниче, скоро на Закарпатье появится бомобовый интернет-проект, так там и репортер загнется конкурировать.

дед 2010-03-26 / 11:46:00

Вот статистика за неделю с Бигмира. Не надо ля-ля, взувает вас молодой, взувает. Да, не всегда, но все же. Год назад такого и близко не было, а теперь... Плохо работем, меньше пить надо, больше думать!



2 Мукачево.нет - Новини Закарпаття



36 247 40 787 101 723 вся статистика


3 Закарпаття онлайн - новини Закарпаття



31 285 34 066 93 206 вся статистика

 


Для чого дурниці говорити?


ЗА 30 ДНІВ:


Закарпаття онлайн - 157 475 хостів


Мукачево нет - 136 295


І це при тому, що в розрахунку на Укр.нет, Редтрам і т.д. вони регулярно забивають свою стрічку незакарпатськими новинами...



А ваша ВСЯ СТАТИСТИКА -  це за час існування або реєстрації на Біґмірі. Закарпаття онлайн створене і за реєстроване на Бігмірі на кілька років пізніше. От і все...

Дед 2010-03-25 / 22:25:00

Однозначно гон. Мункач начал давить закарпатку по хостам, так эти и пыжится начали. Я блин не пишу когда у меня все закарпатские "тырят", нагло. А кто Дыбу знает... та все знают, только толку, вести дешевые разговоры о морали журналиста? С кем, с Дыбой?! Гон, однозначно!!!!


Тем более, 90 % материалов у вас готовятся в пресс-службах разных структур ОДА, милиции, таможни и т.д., а пару авторских, и то, на шару, да не пошли б вы со своей моралью!!!!!!!!!!


"Мункач начал давить закарпатку по хостам, ..."? Станом на зараз Зо обганяє Мн по хостах в 1,4 рази :). І завжди обганяє:) Адмін

Читачка 2010-03-23 / 09:10:00
ящо мукачівці щось і "сдєлалі", то лише - другосортний сайт, де найкращі речі - скальковані звідси.




На власні ідеї голову треба :) Тут - є Дибова. А там? Лише пальці, аби натиснути Ctrl C - Ctrl V



Закарпаття онлайн - перший і кращий. Це об"єктивно.

Нічний блукальчик 2010-03-23 / 04:35:00
Олеже!



А все-таки мукачівці тебе "сдєлалі".



До Бонди 2010-03-21 / 20:46:00
Дивно, що російський дубляж приписується як ноу-хау Диби.

Як і блоги та ще якісь виділення.



Явно хтось страдає амбіціями.

бонди 2010-03-21 / 15:45:00
Олег, який зміст розводити дискусії з 24-річним пацаном? Вони скопіювали у вас уже багато - російський "дубляж", виділення червоним заголовків, блоги. Передеруть ще щось. І будуть називати своїм.Це бачать усі, хто заходить на ваші сайти. І на то нема ради..

валера 2010-03-19 / 17:42:00
після прочитання посту і гіперпосилань до нього, і коментів, і всього супутнього срачу мушу компетентно заявити: тужанський -- то диба, а диба -- тужанський.

Максим 2010-03-19 / 10:58:00
Із задоволенням читаю ваш сайт. Інформація об'єктивна, повна, і, що головне із усіх регіонів Закарпаття.

Дивує лише одне, чому ви матеріали з Великоберезняського району підписуєте Прес-службою Великоберезняської РДА? (такої просто не існує). Всі матеріали ж з Великоберезняської районки.

Олег Диба 2010-03-18 / 18:41:00
Пані Савицька, ви зовсім не зобов'язані розкручувати наш ресурс розміщенням під різними ніками своїх коментарів до цього мого матеріалу, і піарити мене особисто так само під різними ніками в коментарах до відповідного запису в блозі пана Тужанського. Принаймні, я не зможу вам оплатити ці послуги. Сумніваюся, що і пан Тужанський належним чином оцінить всі ці ваші "позаурочні" старання. :)




Поясню вам, що IP ваших компютерів залишилися в нашій редакції на згадку про ваші попередні епістолярні "подвиги" на нашому сайті.

спостерігач 2010-03-18 / 17:30:00
Олеже, можливо, Вам варто переглянути свої погляди на стосунки з людьми... Читала і те, що написав пан Тужанський, і те, що написали Ви... Здається, що у нього в голові більше порядку, ніж у Вас! Ви ж дорослий чоловік. А цим записом у блозі, Ви опустили себе, нижче від нього років на 20... З Вашого боку, це якось "опрометчиво"... Цікаво, через скільки секунд зникне мій коментар... ;))

as om 2010-03-18 / 17:29:00
такі відкриті розмови назріли в дуууууже багатьох сферах нашого культурного простору!

з відкритим забралом і крапками над "і".

Камінь за пазухою помітно деформує дихання...



Олег, Добрий крок!

І в доброму спрямуванні.

Письменниця 2010-03-18 / 17:12:00
Пане Олег. Я читала ваш запис і запис Тужанського. Він хоч і молодший від вас в 2 рази, здається, але до особистих образ не спускався.



Це багато про що говорить.

Юрій Лівак 2010-03-18 / 16:26:00
Тю...